Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
SIK ADET GÖRMENİN SEBEPLERİ NELERDİR?
Tıpta yer alan polimenore, yani sık adet görme sebepleri ile ilgili Dr. Cem Cengiz ile birlikteyiz.
RAHİM KANSERLERİ
Rahim bebeğin yerleştiği ve gelişimine devam ettiği kadın üreme organıdır. Kadın üreme organlarının anatomisini şema olarak çizecek olursak rahim tam merkezi konumda yer almaktadır.
ADET DÖNEMİ SANCILARINA İYİ GELEN BİTKİ ÇAYLARI
Kadınların büyük bir bölümünün regl döngüsünün başlangıcından önce ya da regl sırasında yaşadığı kramp ve sancılar; genellikle alt karın bölgesinde, sırtta görülür ve ...
KOLESTEROL DÜŞMANI BESİNLER
Kolesterol yüksekliği ve ilaç kullanımı ile ilgili tartışmalar her geçen gün alevlenirken, bu tartışmaların etkisiyle bazı hastalarda ilaç kullanımına karşı direnç oluştuğu görülüyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Karabulut, kolesterol düşmanı 10 besini anlattı.
"DİZLERİM BENİ TAŞISIN" DİYORSANIZ...
Hayat boyu diz sağlığını korumaya yarayacak bazı önerilerde bulunan Doç. Dr. Mehmet Uğur Özbaydar, başlıca 5 önemli konuya dikkat çekiyor.
DİKKAT! BUNLAR UYKUDA NEFESİNİZİ KESEBİLİR!
Her 100 kişiden 3’ünde görülen ve en tipik belirtisi şiddetli horlama olan Uyku Apnesi Sendromu, uyku sırasında tekrar eden nefes durmalarıyla karakterize bir hastalık.
ALS-MOTOR NÖRON HASTALIĞI NEDİR?
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de buzlu su kampanyası ve karşılıklı meydan okumaları içeren bağışlarla duyulan ancak nedeni hala bilinmeyen ALS Hastalığı ile ilgili merak edilenleri Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Göksel Somay’dan öğrendik...
MEYVENİN DE FAZLASI ZARAR!
Çilekten kiraza, üzümden karpuza… Rengarenk, çeşit çeşit meyveler… Sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazları arasında yer alan meyveler, bilinçsiz bir şekilde tüketildiğinde sağlık üzerinde tahmin bile edilemeyecek kadar çok soruna ve kilo alımına neden olabiliyor.
UZUN UÇAK YOLCULUKLARINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 10 NOKTA!
Yaz, en sıcak günlerini yaşatırken tatil planları yapmaya başladıysanız hele de bu tatil planı uzun bir uçuşu içeriyorsa sağlıklı bir seyahat için bu yazıyı okumanızda fayda var.
DONDURMA YEMENİN SIRLARI
Yaz aylarının masum görünüşlü serinletici lezzeti, hem satın alınırken hem de tüketirken hijyeninden, içerisindeki fruktoz, glikoz şurubu ve şeker açısından sağlığı tehdit eden gizli tehlikeleri barındırabiliyor.
SICAKLARDA KALP SAĞLIĞI İÇİN 7 ÖNERİ
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Egemen Duygu, kalp hastalarına hem sıcak havalar hem de Ramazan'a özel önerilerde bulunuyor.
KARACİĞERİN GİZLİ DÜŞMANI HEPATİT VİRÜSLERİ
Ülkemizde her yaşta görülebilen hastalık tipi olan hepatit virüsleri hakkında uzmanlar uyarıyor!
DİYET YAPMANIZA RAĞMEN KİLO VEREMİYOR MUSUNUZ?
Beslenmenize dikkat ettiğiniz ve egzersiz yaptığınız halde kilo almaya devam ediyorsanız dikkat edin! Başka sağlık problemleri yaşıyor olabilirsiniz.
KALBİNİZİ KORUMAK İÇİN ÖNERİLER
Dünya Kalp Sağlığı Haftası’nda kalp sağlığınızı korumak için gereken ipuçlarını Kardiyoloji Uzmanı Dr. Fatih Gümüşer’den öğrendik...
DİŞLERİNİZE ZARAR VEREN 10 KÖTÜ ALIŞKANLIK
Dişlerinize ne kadar iyi bakarsanız bakın kötü alışkanlıklarınız yine de onlara zarar verebilir. Dişlerinize zarar veren kötü alışkanlıkların neler olduğunu Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Banu Okur Çakmakcı’dan öğrendik...
YAŞLANMAYA DUR DEYİN! NASIL MI?
Cildinizin bakımını sağlamak için doğanın nimetlerinden nasıl faydalanabileceğinizi Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman’dan öğrendik...
MS TANISINDA AYRINTILI HASTA ÖYKÜSÜ ÖNEMLİ
Hastalığın genellikle 20 ila 40 yaşları arasında görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Melek Ertan, hastalığın tanısı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgilendiriyor.
BAĞIŞIKLIĞI ARTTIRAN BESİNLER
Hastalanmanıza rağmen güzel havanın tadını çıkarmaktan vazgeçmem diyorsanız beslenmenizle bağışıklığını güçlendirme yolunu seçmek mantıklı bir tercih olabilir.
BİLİNÇSİZ ŞEKER TÜKETİMİ, KANSER RİSKİNİ ARTTIRIYOR!
Şekerin kanserli dokuları besleyerek büyüttüğünü gösteren araştırmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Erkan Topuz, konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor.
KIZILCIK MEYVESİ ÖMRÜ UZATIYOR!
ABD'nin Baltimore kentinde insan ömrünü uzatmaya yönelik çalışmalar yapan National Institute bünyesinde çalışan doktorlar düzenli bir şekilde kızılcık tüketilmesi halinde insan ömrünün yüzde 30 uzayabileceğini saptadı.
MEME KANSERİNDEN KORUNMA ZAMANI
Yaşam alışkanlıklarınızda yapacağınız birkaç küçük değişiklik, meme kanserine karşı korunmayı sağlıyor. Genel Cerrah Op. Dr. Hamdi Koçer, meme kanserine karşı etkili olan püf noktalarını şöyle sıraladı.
MİKRODALGA FIRIN KULLANIYOR MUSUNUZ?
Evde yapılan basit bir deneme ile mikrodalga fırın kullanmanın zararlarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Nasıl mı?
GRİP HAKKINDA NE BİLİYORSUNUZ?
Griple ilgili merak ettiğimiz her şeyi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Elif Hakko’ya sorduk.
SORULARLA GRİP
Son günlerde salgın haline gelen ve çocuk yaşlı demeden yatağa düşüren griple sürekli karıştırılan soğuk algınlığı arasındaki farkları ve griple ilgili merak edilenler...
ATEŞİNİZİN NEDENİ H3N2 OLABİLİR!
Çevremizdeki birçok kişinin yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı rahatsızlıklarının nedeni H3N2 virüsü olduğunu söyleyen Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Levent Soley, virüsün belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
ANTİBİYOTİKLERİ YANLIŞ KULLANIYORUZ!
Gereksiz ve yanlış antibiyotik kullanımının yol açtığı problemleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Tayfun Apuhan anlattı…
ROMATİZMAL HASTALIKLARDAN KORUNUN!
Kış aylarının en sık görülen hastalıklarından biri olan romatizmadan korunmanın aslında elinizde olduğunu ve bunu sadece yaşam alışkanlıklarınızı yeniden düzenleyerek yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
ETİN TADINI SAĞLIKLA ÇIKARIN!
Sofraların bereketli olduğu, etin baş tacı edildiği Kurban Bayramı günlerini sağlık sorunları yaşamadan atlatmanın püf noktalarını Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu anlattı.
ETİ FAZLA KAÇIRIRSANIZ, NE YAPACAĞINIZI BİLİYOR MUSUNUZ?
Etin baş tacı olduğu bayram sofrasının nasıl olması gerektiğini Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Elif Karacanoğlu anlattı.
HPV VİRÜSÜ DIŞ GENİTAL BÖLGE KANSERİNDE DE ETKİLİ!
Yapılan araştırmalarda ve karşılaşılan vakalarda vulva (dış genital bölge) kanserine daha çok HPV enfeksiyonunun neden olduğunu önemle vurgulayan Op. Dr. Gonca Saraç, vulva kanseri hakkında bilgi verdi.
GRİPTEN KORUNMAK MÜMKÜN!
Havalar birdenbire soğuyunca ve siz hazırlıksız yakalanınca istenmeyen misafir grip kapınızdan girip evinize iyice yerleşti mi? Peki şimdi ne yapacaksınız?
KADIN KANSERLERİNİN 10 BELİRTİSİ
Dr. Gonca Saraç, kadın genital kanserlerinde erken teşhis için özellikle menopoz sonrası vücudun verdiği sinyallerin dikkate alınmasının önemli olduğunu ve kadınların doktorlarına bildirmeleri gereken işaretleri anlattı.
BALIK YAĞI NEDEN BU KADAR FAYDALI?
Düzenli balık yağı kullanımının; hamile ve emziren annelerde bebeğin sağlıklı gelişiminde, yetişkinlerde kalp krizi riskinin azaltılmasında ve çocuklarda hiperaktivite bozukluklarına faydaları olduğu biliniyor. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Şebnem Apaydın bilgi verdi.
SEYAHAT BAVULUNUZ SAĞLIKLI MI?
Dr. Ramazan Gözüküçük’ten sağlıklı bir tatil geçirmek için bavulunuzda bulunması gerekenleri ve sağlığınızı korumak için dikkat edilecekleri öğrendik.
GÜNEŞ YANIKLARINA KARŞI ALINABİLECEK ÖNLEMLER
Dr. Behiç Berk Kuğu, fazla ve şiddetli güneş ışınına maruz kalınması durumunda yapılması gerekenler hakkında ayrıntılı bilgiler vererek alınacak önlemleri paylaşıyor.
PANİK ATAĞI KİMLER TETİKLİYOR?
Arkadaşlarınız, aileniz, meslek hayatınızda yaşadığınız sorunlar rahatsız edecek boyutta zihninizi meşgul ediyorsa, korku ve kaygılarınızı en az 6 aydır kontrol etmekte zorlanıyorsanız anksiyete bozukluğu yaşıyor olabilirsiniz!
YAZ İSHALLERİNDEN KORUNMAK MÜMKÜN!
Yaz aylarında daha fazla görülen ishallerin nedenini ve korunma yollarını Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Gözüküçük’ten öğrendik.
GÜNEŞLE DOST OLMAK MÜMKÜN!
Yazın bütün nimetlerini bolca sergileyen güneşten sağlıkla yararlanmak için yapılması gerekenleri Dermatoloji Uzmanı Dr. Funda Ataman anlattı.
HEM KİLO VERMEK HEM DE TATLI MI YEMEK İSTİYORSUNUZ?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu ile tatlı krizlerinin en büyük yardımcısı olan dondurmayı nasıl diyet listenize ekleyebileceğini anlattı.
KRONİK YORGUNLUK SENDROMU DEYİNCE…
Bahar gelişiyle birlikte doğa, geçirdiği kış mevsiminin ardından yeniden hareketlenmeye başladı. Peki, biz de bu hıza ayak uydurabiliyor muyuz? Tamamlayıcı Tıp Uzmanı, Dr. Murat Unan kronik yorgunluk
HER 3 KİŞİDEN BİRİ TANSİYON HASTASI!
Ülke çapında yapılan TEKHARF araştırması Türkiye'de 11 milyon dolayında tansiyon hastası olduğunu ve 30 yaşın üzerindeki her 3 kişiden birinde tansiyon sorunu olduğunu ortaya kondu.
KORKULAN HASTALIKLARI ÖNLEMEK ELİNİZDE!
Boğaz ağrısı, halsizlik ya da ateş gibi önemsenmeyen küçük şikayetler bazen çok önemli hastalıkların habercisi olabilir!
KIŞI KİLO ALMADAN GEÇİRMENİN YOLU VAR!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sanem Apa kışı kilo almadan geçirmenin püf noktalarını anlattı.
SAĞLIK İÇİN LİFLİ BESİNLER YEMEK ÇOK ÖNEMLİ!
Lifli ya da diğer adı ile posalı beslenme nedir? Neden faydalıdır? Prof. Dr. Banu Çaycı, merak ettiğiniz soruların yanıtlarını verdi…
SÜTÜNÜZÜ ARTTIRMANIN 10 KOLAY YOLU
Diyetisyen ve Yaşam Koçu Gizem Şeber, anne sütünü arttırmanın 10 kolay yolunu bizlerle paylaştı.
KIŞIN KALBİ VE BAĞIŞIKLIĞI KORUMANIN YOLLARI
Soğuk havanın damar büzücü etkisiyle kış aylarında kalp krizi riski artıyor. Bu nedenle vücudunuzu amansız kış soğuklarına karşı hazırlamanızda fayda var.
EN BESLEYİCİ YEMİŞLER
Bebekler ve küçük çocuklar için son derece gerekli olan protein,lif,çinko ve diğer önemli elementler de sert kabuklu yiyeceklerde bulunuyor.Uzman Diyetisyen Serkan Tutar bu yemişleri anlattı.
DEPRESYONLA YAŞAMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!
Son verileri, dünya üzerinde depresyonla mücadele eden yaklaşık 121 milyon insanın yüzde 20 ile 40'ının intihar girişiminde bulunduklarını, bu hastaların yüzde 10 ile 15'inin hayatını kaybettiğini gösteriyor.
BAYRAMDA ET TÜKETİMİNE DİKKAT!
Kuşkusuz ülkemizde et tüketiminin arttığı dönemlerden biri Kurban Bayramı'dır.
SONBAHAR HASTA ETMESİN!
Sağlığı etkileyen önemli faktörlerden birinin sıcak-soğuk farklılığı olduğunu belirten uzmanlar, mevsimsel geçişlerin bazı hastalıkları alevlendirdiğini söylüyor.
YUMURTAYI DOĞRU TÜKETİN!
İçeriğindeki yüksek kolesterol nedeniyle kalp hastalarının, yumurta yemesinin sağlıkları için iyi olmadığı yönünde yaygın bir kanaat bulunuyor.
SAĞLIK AĞIZDA BAŞLIYOR!
Son yıllarda yapılan araştırmalar, bakteri plağına bağlı diş eti hastalıklarının başta kalp rahatsızlıkları olmak üzere pek çok hastalığa zemin hazırladığını ortaya koyuyor.
SAĞLIKLI BİR RAMAZAN İÇİN METABOLİZMANIZI TANIYIN!
Ramazan ayını sağlıklı geçirmek istiyorsanız, metabolizmanızı iyi tanıyıp, beslenmenizi metabolizmanıza uygun olarak düzenlemeniz gerekiyor.
ADET DÖNEMİ İLE İLGİLİ BİLDİKLERİNİZ DOĞRU MU?
Adet dönemi ile ilgili bilgi eksikliğinden kaynaklanan pek çok hatalı ve yanlış varsayım vardır.
ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNDE VİTAMİN VE MİNERALLER ÖNEMLİ
Bazı anneler çocuklarının iştahsızlığı yüzünden bazıları da çocuklarının vitamin ve mineral açısından zengin yiyecekleri sevmemesinden dolayı sorun yaşıyor.
YÜZÜMÜZ VÜCUDUMUZUN DA AYNASI
Aynaya baktığınızda sadece sivilcelerinizi, kırışıklıklarınızı, benlerinizi mi görüyorsunuz? Aslında iç organlarınız her aynaya baktığınızda size haber gönderiyor.
SÜTÜ TANIYOR MUSUNUZ?
Anne karnından çıkan bebeğin hayattaki ilk gereksinimi anne sütü... Yıllar içerisinde kaynağı değişse de süt yaşamımızın her aşamasında büyük yer tutuyor.
SÜT ÜRÜNLERİNİ SAKLARKEN BUNLARA DİKKAT!
Beslenme programımızda mutlaka bulunması gereken süt ürünlerinin tazeliğini koruyabilmek için saklama koşullarının nasıl olması gerektiğini iyi bilmek gerekiyor.
ALÜMİNYUM SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR!
Evlerde ve dışarıda afiyetle yediğimiz yiyeceklerin hangi kaplarda pişirildiğine ve hangi kaplarda servis edildiğine dikkat ediyor muyuz?
GÖZ KANLANMASI İHMALE GELMEZ!
Hemen hepimizin yaşadığı ancak çoğu zaman “geçer” diye önemsemediğimiz göz kanlanması sorunu birçok göz hastalığının habercisi olabiliyor. .
MAMOGRAFİ NE ZAMAN VE KİMLERE YAPILIR?
Mamografinin kullanımı ile daha önce tedavi şansı çok düşük olan meme kanseri, günümüzde birinci evrede yakalanabiliyor.
“SİNÜZİT” HAYAT KALİTESİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Çok sayıda insanı etkileyen ve yaygın bir sağlık problemi olarak karşımıza çıkan “Sinüzit” özellikle kış aylarında hayatı kabusa çevirebiliyor.
KARLI HAVADA SAKATLANMAMAK İÇİN…
Kar yağışı ile birlikte buz tutan yollarda kayıp düşmeden yürümek oldukça zor. Kış şartlarının etkisiyle acil servislerde kırık ve çıkık vakalarında artış gözleniyor.
 SU İÇSENİZ YARIYOR MU?
“Su içsem yarıyor” diyorsanız metabolizmanızı hızlandırmalı ve diyet tuzaklarına dikkat etmelisiniz. İşte Uzman Diyetisyen Dilara Koçak’tan tavsiyeler…
GENÇ VE SAĞLIKLI KALMAK MI İSTİYORSUNUZ?
Yapılan son araştırmalar vücudumuzu dengede tutacak gençlik sırlarını günyüzüne çıkardı.
YILBAŞI GECESİNDEN SONRA “ERTESİ GÜN” DİYETİ…
Yılbaşı gecesi dozu kaçırılan alkol ve yemekler ertesi günü zehir edebilir. Oysa, dikkat edeceğiniz birkaç nokta ve basit bir diyetle ertesi günü rahat geçirebilirsiniz.
BU YILBAŞI KENDİNİNİZE BİR İYİLİK YAPIN: SİGARAYI BIRAKIN!
Sağlığınız açısından vereceğiniz en önemli yeni yıl kararlarından biri, sigarayı bırakmak.
MEME KANSERİNDE KESİN TANI MÜMKÜN!
Zahmetsiz, ekonomik ve güvenilir yöntem olarak tanımlanan kalın iğne biyopsisi meme kanserinin kesin tanısı için varolan ilk aşama.
EMZİRİRKEN KAÇ KİLO VERİLMELİ?
Gebelik öncesi vücut ağırlığına dönebilmenin en az 6 ayı bulabileceğini belirten uzmanlar, gebelik döneminde önerilenden fazla kilo alan annelerin her ay...
SİZ DE BİLİNÇALTINIZI DÖNÜŞTÜREBİLİRSİNİZ!
Psikokinetik Enerjisel Dönüşüm Uzmanı diğer bir deyişle Bilinçaltı Dönüşüm Uzmanı Güneş Tan, kendi teknikleri ile bireyleri çözemedikleri korkularından, hastalıklarından; kısaca yaşama karşı tüm engellerinden kurtarıyor.
SİZ DE DİŞİNİZİ SIKIYOR MUSUNUZ?
Modern zamanların hastalığı olarak bilinen diş sıkma yani ‘’Bruksizm’’ hızla artıyor.
KIŞ AYLARINA ÖZEL BESLENME İLE GÜÇLENİN!
Kış ayları güneşin az görüldüğü depresyon ayları olması nedeniyle muz, kepekli pirinç, kepekli makarna, patates gibi yiyeceklerin tüketilmesiyle depresyon azaltılabilir. …
HANGİ GIDALAR GRİPTEN KORUYOR?
Soğuk algınlığı ve grip hayat standartlarımızı düşüren ve bazen alt solunum yolu enfeksiyonu olarak ilerleyen ciddi hastalıklardır.
NE YEDİĞİNİZDEN ÇOK NE KADAR YEDİĞİNİZE DİKKAT EDİN!
Gün geçmiyor ki yeni bir zayıflama yöntemi bulunmasın, Uzman Diyetisyen Simge Çıtak beslenme konusunda doğru bilinen yanlışları bizlerle paylaştı.
YİYECEKLERİ DOĞRU YERLEŞTİRİYOR MUSUNUZ?
Uzman Diyetisyen Binnur Okan, yiyeceklerin buzdolabında saklanmasının kuralları olduğunu anlattı.
BEBEK SAHİBİ OLMAK İÇİN ÖNERİLER
Yanlış yaşam tarzı, yanlış beslenme ve stresli bir hayat hormonları “altüst” ettiğinden anne ve baba olma şansı giderek zorlaşabiliyor.
KOLA VE HAVUÇ YAĞI İLE GÜNEŞLENMEYİN!
Yaz günlerinin vazgeçilmezi olan bronz bir tene sahip olmak isterken sağlığınızdan olabilirsiniz. Bu uyarıları dikkate alın.
YAZA SAĞLIKLI GİRMENİN İPUÇLARI
Kış boyunca pek farkedilmeyen ya da üzeri örtülen kiloların plajlarda meydana çıkacak olması pek çok kadını diyet yapmak zorunda bırakıyor.
DİFTERİ VE TETANOZA KARŞI 10 YILDA BİR AŞI GEREK!
Geçmişte yüksek ölüm oranlarına neden olan difteri ve büyük bir sağlık riski olarak varlığını sürdüren tetanoz gibi hastalıklar halen insan sağlığını tehdit edebiliyor.
HER YIL BU TESTİ YAPTIRIN: PAP SMEAR
Dünyada her yıl yaklaşık 500 bin kadın Human Pappiloma Virüsü’nun sorumlu tutulduğu rahim ağzı kanserine yakalanıyor ve bu kadınların yarısı hayatını kaybediyor.
HER GÜN 5 DAKİKA AYIRARAK DİNÇ KALIN!
Her gün ev ile ofis arasında geçen hayatınızda yapmak istediğiniz pek çok şeye fırsat bulamıyorsunuz. Öyle ki; hobinin ötesinde vücut sağlığınız için şart olan spor için bile ayıracak zamanınız olmuyor.
DİL BOZUKLUĞU NEDİR?
İnme, kafa travması, dejeneretif hastalıklar gibi sebeplerle beyindeki dil merkezinde oluşan hasar sonucunda dil bozukluğu (afazi) oluşur.
KABAKULAK HASTALIĞI
Kapalı ortamlarda kolayca yayılan kabakulak hastalığına çocuklarda sıklıkla rastlansa da yetişkinlerde bazen kalıcı izler bırakabiliyor.
İDEAL KİLOYA SAHİP OLMANIN SIRLARI
Fazla kilolarınızdan kurtulmak uğruna sürekli aç mı yaşıyorsunuz? Aslında eziyet çekmeden ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.
ŞİZOFRENİ NEDİR, NE DEĞİLDİR?
Şizofreni nedir? Genetik bir hastalık mıdır? Tedavisi ve belirtileri nelerdir? Şizofreni hakkında bilmek istediklerinizi Psikiyatrist Dr. Gülçin Arı Sarılgan’dan öğrendik.
ANİ HAVA DEĞİŞİMLERİNİN ETKİLERİNDEN KORUNMAK İÇİN...
Ani hava değişimleri üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarından zatürreye kadar birçok hastalığı beraberinde getiriyor.
KULAK PAMUĞU BİLE KULAK İÇİN ZARARLI
Kulaklarımızı temizleme yöntemlerimizin kulağımıza ciddi zararlar verdiği ortaya çıktı. Sürekli kulaklıkla müzik dinlemek de sanılandan fazla zarar veriyor...
STRES ÇOCUK SAHİBİ OLMAYI ENGELLER Mİ?
Günümüzde her 100 çiftten 15’i istediği halde çocuk sahibi olamıyor. Ve kısırlık teşhisi konmuş çiftlerin yüzde 10’unun neden çocuk sahibi olamadığı ise belli değil.
RAMAZAN’DA BESLENME İŞİ ÖZEN İSTER!..
Toplumsal hayatımızda önemli bir yer teşkil eden Ramazan ayında, gün içerisinde yemek yenilemediği için sahur ve iftar yemeklerine ayrı bir özen gösterilir.
DETOKS HAKKINDA MERAK EDİLENLER
Vücudumuza çeşitli yollarla giren zararlı toksinlerden kurtulmak olarak tarif edebileceğimiz detoks hakkında bütün merak edilenleri, Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Zehra Akören yanıtladı.
BAHAR HAVASI ÇARPMASIN!
Her ne kadar baharla birlikte insanın içi neşe dolsa da baharın uyanışı insanda halsizlik ve yorgunluğa neden olabiliyor. Bu olumsuzluklardan uzak, baharın coşkusunu yaşamak için işte size bazı öneriler...
İŞTE, SAĞLIKLI ABUR CUBUR ÖNERİLERİ
Uzun kış gecelerinin ve kış depresyonunun abur cubur tüketimini arttırdığını söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevil Nas Can: “Doğru abur cuburları seçerseniz hem sağlığınızı hem kilonuzu koruyabilirsiniz.
KISIRLIK HAKKINDA DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR
Dar kot pantolon giymek, dizüstü bilgisayar kullanmak, cep telefonları, doğum kontrol hapları, kas geliştirici ilaçlar, antidepresanlar ve aşırı sıcak banyo kısırlığa yol açar mı?
GENETİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDALAR (GDO) VE GERÇEKLER
GDO nedir? Neden gerek görülmüştür? Hangi gıdalar GDO’lu? GDO gerçekten zararlı mıdır?
DOMUZ GRİBİ NEDİR, NE DEĞİLDİR?
Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Meral Sönmezoğlu, H1N1 (domuz gribi) konusunda panik yapmadan korunma önlemleri alınması gerektiğinin altını çiziyor.
BEBEĞİNİZİ EMZİRİRKEN “MASTİT”  OLMAYIN!
Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Alp Demirağ, memede enfeksiyon anlamına gelen “mastit”in uygun şekilde tedavi edilmesi gerektiğini belirtiyor. İşte konuyla ilgili sorular ve Demirağ’ın cvevapları.
ÇOCUKLARIMIZI VEREMDEN KORUMAK GEREK! AMA NASIL?..
Verem nedir? Nasıl bir hastalıktır? Nasıl bulaşır? Verem’den korunmak için hangi önlemleri almalıyız?..
RAHİMDEKİ URLAR İLAÇLA YOK EDİLEMEZ!
Miyomlar doğurganlık çağındaki her 4 kadından birinde görülüyor. Miyomu bulunan kadınların, hekimlere en sık sordukları soruların başında bu iyi huylu urların ilaçla yok edilip edilemeyeceğine ilişkin oluyor.
MEME KANSERİNE KARŞI UYANIK OLUN!
Meme kanseri kadınların kanserleri arasında birinci sırada yer alıyor. Bazı toplumlarda 10 kadından biri, bazılarında ise 8 kadından biri meme kanseriyle karşı karşıya. Yaş arttıkça risk de artıyor.
KADINLARIN YÜZDE 70'İ UYKU SORUNU YAŞIYOR!
Yapılan çalışmalar kadınların yüzde 70'inin hayatlarının değişik zamanlarında uyku bozukluğu problemi yaşadığını gösteriyor.
SPORLA, YAŞAM BOYU SAĞLIKLI VE GÜZEL KALIN
Spor yapmak her yaştaki insanın sağlığını koruması için büyük önem taşıyor. Ancak kadınlar erkeklere oranla daha erken yaşta yıpranıyorlar.
ENERJİ VE NEFESİN DANSI: “CHI-GONG”
Chi-Gong, belirli fiziksel duruşlar ve beden hareketlerini etkin nefes teknikleri kullanarak bedenin enerji dengesini düzenleyen Çin tıbbının ve savaş sanatlarının bir parçasıdır.
GEL DE MIŞIL MIŞIL UYU!
İyi uyku, “Kişinin kendisini dinlenmiş hissettiği uyku” dur. Uykunun süresi ise kişiye özel. Bazı insanlar 10-12 saat uyudukları halde “Uykumu alamadım” derken, bazıları 6 saat uyusa da dinlenmiş bir şekilde uyanabiliyor.
BEL AĞRISI GELMEDEN ÖNLEM ALIN
Genellikle bel omurlarına tutunan kas ve bağların aşırı zorlanması ile oluşan bel ağrıları, her 100 kişiden 80’ine hayatlarının herhangi bir döneminde en az bir kere uğruyor. .
KUTLAMA SONRASI FELCİNE DİKKAT!
Yılbaşının ertesi günü istirahat ve vücudumuzu, beynimizi dinlendirecek uğraşlarla meşgul olmak, vücudu yormayacak hafif, dengeli beslenme, bol sıvı tüketimi bu olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır...
YILBAŞI GECESİNE HAZIR MISINIZ?
Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, yılbaşından bir hafta önce muhteşem yeni yıl partisine hazırlanmanız ve partide gönül rahatlığı ile eğlenebilmemiz için önerilerde bulunuyor.
EL VE TIRNAK BAKIMINIZ NE DURUMDA?
Dış dünyayla en çok temas eden ellerimiz ve tırnaklarımız, birçok olumsuzluktan kolayca etkilenebiliyor. Dermatolog Dr. Halil Bayazıt dikkat etmemiz gereken noktalarla ilgili uyarıyor.
YEME BOZUKLUKLARI: ANOREXİA VE BULİMİA
Dış görünüşün hayli önemsendiği günümüzde, kişiler toplum içindeki yerlerini belli bir seviyede tutmak, kendine daha çok güvenebilmek gibi çeşitli sebeplerden dolayı belli bir kilonun üstünde olmama çabasındalar.
ÖFKEYİ YENMEK MÜMKÜN
Uzman Psikolog Aslı Akkan bireylerin kendine en uygun yöntemi seçmesi sonucunda öfkeyle başa çıkılabileceğini söylüyor.
DİŞ BAKIMIYLA İLGİLİ 30 ŞEHİR EFSANESİ!
Dişler kahvaltıdan önce mi fırçalanır? Diş fırçası ve macun ıslatılmalı mı? Sert fırça dişleri daha mı iyi temizler? Süt dişleri nasılsa çıkar, dolgu gereksiz mi? Her hamilelik bir diş götürür mü?
KADINLARA VE ÇOCUKLARA ÖZEL TATLI TÜKETME FORMÜLLERİ
Beslenmede aşırı tatlı, hamur işi tüketmeye bağlı olarak aksaklıklar, zamanlama sorunları, miktar ve porsiyon ayarlayamama gibi sıkıntılar ortaya çıkıyor
ERKEN YAŞLANMAYI ÖNLEMEK ELİNİZDE
Yaşlanma sürecinde kalıtımın, çevresel faktörlerin ve yaşam şeklinin önemli yeri var. Ancak çevresel faktörler ve yaşam şekli bu sürecin neredeyse yüzde 70’ini etkiliyor. Bu oldukça yüksek bir oran.
FİLENİZİ VİTAMİNLE DOLDURUN
Markete ya da pazara gittiğinizde filenize doldurduğunuz meyve ve sebzelerin sağlığınızı nasıl etkilediğini biliyor musunuz? Kabağın K vitamini, brokolinin şifa deposu olduğundan haberiniz var mı?
HAVUZLAR HASTA EDİYOR!
Serinlemek ve eğlenmek amacıyla gittiğimiz havuzların temizlik kurallarına uyulmadığı zaman çeşitli enfeksiyonlara da davetiye çıkaracağını biliyor musunuz?
DİYETTE DOĞRU BİLDİĞİMİZ YANLIŞLAR
Kulaktan dolma bilgiler yüzünden vücuttan yağ yerine su ve kas atıyoruz. Bu da metabolizma hızının düşmesine ve diyet bırakıldığında daha da fazlasını geri almamıza neden oluyor.
SICAK HAVADA BİLE RAHAT BİR UYKU İÇİN...
Yaz aylarında, özellikle sıcak ve rutubetli günlerde uyku uyumak neredeyse imkansızdır. Ancak yine de daha rahat bir uyku için alabileceğiniz bazı önlemler var ve klima da bunlardan biri.
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ SEÇERKEN...
Yazın olmazsa olmazı aksesuarı güneş gözlükleri aynı zamanda göz sağlığı için çok önemli. Peki gözlük seçimini neye göre yapmalı, nelere dikkat etmeliyiz? Hangi tür cam gözümüzü nelerden koruyor?
GÜNEŞİ DENGELEYİN
Güneşten korunma; spor, havuz, deniz aktiviteleri veya gezmekten vazgeçmek anlamına gelmemeli, tam aksine gerekli önlemleri alarak; bu aktiviteleri, sağlıklı bir şekilde ve doya doya yaşayabilmeye yardımcı olmalıdır.
YAZIN DOĞRU BESLENMENİN PÜF NOKTALARI
Vücudumuzun yenilenmesi, büyümesi ve sağlıklı olarak hayatını sürdürmesi için yaşımıza, cinsiyetimize ve hareketliliğimize bağlı olarak farklı beslenmemiz gerekiyor.
MENOPOZDAN KORKMA, ÇARESİ VAR!
Menopozla birlikte ortaya çıkan saçlarda kuruma, tırnak kırılmaları, ciltte kırışlık ve incelme gibi problemler için "hormon yerine koyma" tedavisi uygulanıyor.
YOKSA, SİZ HALA İÇİYOR MUSUNUZ?!.
Tüm dünya ülkelerinde 31 Mayıs’ta kutlanan “Sigarasız Bir Dünya Günü”nde, siz de sigarayı bırakarak dumansız, yepyeni bir hayata başlayabilirsiniz. Nasıl mı?
NEDEN İLLE DE SÜT İÇMELİYİZ?
Sağlık alanındaki her uzmanın üstünde anlaştığı bir prensip varsa o da süt içmenin şart olduğu. Peki nedir sütü bu kadar önemli ve vazgeçilmez kılan?
İLAÇ ETKİLEŞİMLERİ ÖLÜMLE SONUÇLANABİLİYOR
Uluslararası Hasta Güvenliği Kongresi’nde ilaç etkileşimlerinin ters etki yaratarak, ölümle sonuçlanabilecek reaksiyonlara neden olduğuna dikkat çekildi.
BAHAR YORGUNLUĞUNA TESLİM OLMAYIN
Bahar geldi, diye sevinmenize rağmen kolunuzu kaldıracak haliniz bile yok mu? Çok normal.
KANSERLE MÜCADELE ANNE KARNINDA BAŞLAR
Prof. Dr. Erkan Topuz, kanserle mücadelenin anne karnında başladığına dikkat çekerek hamile kadınların ve bebek sahibi insanların evde dikkat etmeleri gereken noktaları anlattı.
KADINLARDA GÖRÜLEN KANSER TÜRLERİ
Kadınlarda rastlanan kanser vakalarının yüzde 30-40 kadarı meme, rahim ve yumurtalık gibi genital organlarda meydana geliyor.
ESNEK MİZAÇ, STRESE BİREBİR
İş, aile, gerçekleşmeyen hayaller, modern hayat, trafik, faturalar, vakitsizlik... Hayatımızla ilgili her alanda biriken küçük küçük sorunlar strese karşı bizi sınıyor gibi.
40 MİLYON KİŞİ DİŞİNİ FIRÇALAMIYOR
Ülkemizde 40 milyon kişi dişlerini fırçalamazken, evlerin yüzde 70’ine diş macunu girmiyor. 4 kişi başına 1 diş fırçası düştüğü ve kişi başına düşen yıllık diş macunu tüketiminin ise sadece 80-85 gram olduğu gerçekleri...
BİR KISIR DÖNGÜ: BAĞIMLILIK
Toplumda sürekli bağımlıyım, bağımlısın gibi sözcükleri duyar dururuz. Gerçekten kaçımız bunun tam anlamıyla ne olduğunu biliyoruz?
VÜCUDUNUZ BAHARA HAZIR MI?
Vücudumuza zarar veren atık maddeleri dışarı atma işlemi olarak tanımlanan detoks sayesinde baharı daha sağlıklı ve enerjik karşılayabilirsiniz. Diyetisyen Aşkın Yüksel nasıl detoks yapabileceğinizi anlattı.
HAFIZANIZI EGZERSİZLE KORUYUN
Yaşlanmayla ortaya çıkan unutkanlık problemi gerek iş yaşamında gerek sosyal yaşamda çeşitli aksaklıklara neden oluyor. Uz. Dr. Abdullah Özkardeş beyni genç tutmak için egzersizin önemini anlatıyor.
KUŞ GRİBİ NE KADAR CİDDİ BİR TEHDİT?
Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Yeniçam Köyü'nde kanatlı hayvanlardan alınan numunelerde kuş gribi olarak bilinen avian influenza virüsü görüldüğünü açıklamasıyla birlikte kuş gribi, tekrar gündeme geldi...
SAĞLIKLI BESLENME ANNE KARNINDA BAŞLIYOR
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi’nden Diyetisyen Zehra Akören kilolara problem olarak bakmak yerine çözüme odaklanmak gerektiğini vurgulayarak “Beslenme farkında olmadan bir eylem olmalı...
KALP HASTALIKLARI:
Kadınlar kalp hastası olmaz ya da kalp hastalıkları erkeklerin hastalığı inanışları tarihe karıştı. Çünkü erkek hastalığı olarak bilinen kalp ve damar hastalıkları kadınların yaşamını da büyük ölçüde tehdit ediyor.
UYKU; BEYNİN BAKIM SÜRECİDİR!
Uykunun, sağlımızdaki yeri her geçen gün daha iyi anlaşılıyor. Henüz yeni bir bilim dalı olan Somnoloji; yani Uyku Sağlığı Bilimi, uykuyu sadece dinlenme süreci değil, beynin yenilenme süreci olarak tanımlıyor.
METABOLİK SENDROM
Hareketsizlik ve yüksek kalorili beslenmenin genetik faktörlerle birleşmesinin sonuçlarından biri de metabolik sendrom.
DİOKSİN KISIRLIK VE DÜŞÜĞE YOL AÇIYOR
Dioksinler sperm sayısının azalmasına ve erkeklerde kısırlığa, kadınlarda düşüklere yol açabiliyor, gebe kalmayı etkiliyor, üreme mekanizmalarını etkileyen hormon sisteminin bozulmasına neden olabiliyor.
OFİS: ALERJİ İÇİN EN UYGUN ORTAM
Sürekli baş, sırt ve boyun ağrıları, burun tıkanıklığı, kas spazmları da ofis çalışanlarının başlıca şikayetleri arasında. Yaşamımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz ofisler hangi hastalıklara neden oluyor?
BU YIL PAP-SMEAR TESTİ YAPTIRDINIZ MI?
Basit ama önemli bir tarama testi olan “Pap Smear” testi ile erken dönemde rahim ağzı kanseri tanısını koymak ve önlem almak hiç de zor değil.
BEKARET TABUSU HASTALIKLARA DAVETİYE ÇIKARTIYOR!
Doktora gitmekten kaçınmak hem ergenlik döneminde sancılı geçen adetlere hem de basit hastalıkların evre atlamasına neden oluyor.
TÜP BEBEK YÖNTEMİYLE ANNE OLMAYA ÇALIŞANLARA PSİKOLOJİK DESTEK…
Araştırmalar tüp bebek veya mikroenjeksiyon ile anne olmaya çalışan kadınlara psikolojik grup destek çalışmalarının yardımcı olduğunu gösteriyor.
SÜPER KADIN OLAYIM DERKEN HASTALIK HASTASI OLMAYIN!
Her işe koşturup, her şeyi planlayıp “Ya yetişmezse”, “Ya işler ters giderse” endişesi taşıyor, kendinizi ruhsal ve fiziksel olarak yorgun hissediyorsunuz...
REGLİNİZ GİTGİDE KABUSA MI DÖNÜŞÜYOR?
Adet öncesi sendromu her 10 kadından 4’ünün hayatını zorlaştırıyor. Bu sendrom, regl’den 7-10 gün önce başlayan ve sadece bu periyodik günlerde hissedilen bedensel ve psikolojik sorunlar şeklinde ortaya çıkıyor.
DİŞ SIZLAMASINI CİDDİYE ALIN!
Birçoğumuzun başına gelen ve pek de önemsemediğimiz “diş sızlamaları”, aslında “diş hassasiyeti” denen ve önemsenmesi gereken bir hastalığın habercisi.
AŞIRI SIVI KAYBI HASTALIK HABERCİSİ OLABİLİR!
Yaz aylarında artan hava sıcaklığı ve terlemeyle birlikte vücutta sıvı kaybı (dehidratasyon) meydana geliyor.
YAZ  AYLARINDA SAĞLIKLI BESLENMEK...
Yaz mevsimi ve sıcaklık artışı ile birlikte bedenimizde birçok değişiklik meydana gelir. Vücut sıcaklığının normal değerlerde tutulabilmesi için terleme ile birlikte sıvı kaybı olmakta ve bu yüzden de sıvı ihtiyacı artmaktadır.
ÇÖL SICAKLARINA YENİLMEYİN! NASIL MI?
Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasıyla hava sıcaklıkları her geçen gün artıyor. Aşırı sıcağın yarattığı nefes alamama, ateş basması, baş dönmesi, yorgunluk, halsizlik gibi şikayetlere karşı önlem alabilirsiniz.
YAZ DEPRESYONUNA DİKKAT!
Daha çok sonbaharda görülen depresyonun sinyalleri yazın başlıyor. Sıcak hava ve tatilin yol açtığı rehavet, kısa sürede tahammülsüzlük ve ani parlamalara dönüşüyor.
SİGARA ÇİRKİN SEVER!
Sigara yaşamı tehtid ediyor etmesine ama, özellikle kadınların gençliğini ve güzelliğini de tehdit ettiği bir gerçek.
YÜKSEK TOPUKLARIN ETTİĞİ…
Kadınların vazgeçilmezi yüksek topuklu ayakkabılar, zarafeti ve şık görünümü tamamlayan en önemli aksesuarlardan biri…
YOKSA SİZ DE PANİK ATAK MISINIZ?
“Panik atak”ın ne olduğunu çoğu kişi bilmiyor ve en ufak streste hemen panik atak olduğunu iddia ediyor. Panik atak nasıl ortaya çıkıyor, belirtileri neler, bu belirtiler baş gösterdiğinde ne yapmalıyız?..
KANSER HAKKINDA SON GERÇEKLER NE DİYOR?
Çağın kabusu kanser hakkında son yapılan araştırmalar ışığında ortaya çıkan verileri öğrenmek ve bu hastalıktan korunmak istiyorsanız, bu yazıyı mutlaka okuyun…
ŞOK DİYET TUZAĞINA DÜŞMEYİN!
Şişmanlık birçok kişinin ortak derdi. Zaten bu nedenle birçok diyet önerisi söz konusu. Ancak bilim bu diyetlerin çok azına onay veriyor. Bu yanlış diyetleri uygulayarak hızla zayıflayabilirsiniz. Ancak aynı hızla da kilo alırsınız.
YAZ-KIŞ MEYVE SUYU TÜKETİN!
Günün her anında güvenle tüketilebilecek sağlıklı meyve suları, vücuda kaybettiği sıvıyı kazandırır, enerji verir. Meyve suyu içmeyi bir alışkanlık haline getirmek, sağlıklı yaşam kurallarından biridir.
BAHAR REHAVETİNİ ATLATMAK ELİNİZDE…
Vücut metabolizmasının hava değişimine adapte olamamasından kaynaklanan bahar rehavetinin biyolojik rahatsızlıkları da tetikleyebiliyor.
BİTKİ VE MEYVELERLE GELEN SAĞLIK
Tüm dünyada yükselen sağlıklı yaşam trendleri paralelinde, adaçayı, ekinezya, rezene, nane, yaban mersini, nar gibi bitki ve meyveler son dönemde oldukça rağbet görmeye başladı...
CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLAR AKLINIZDA OLSUN!
Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan bazıları genç insanların hayatları boyunca sıkıntılara neden olan problemlere yol açabilir.
KIŞA EVET... DEPRESYONUNA HAYIR...
Artık yüzünü göstermek istemeyen güneş, bizi kalın giysiler içine hapseden soğuk hava ve yavaş yavaş ruh halimizi sarıveren karanlık...
DİK DEĞİL, YASLANARAK OTURUN!
İskoçya’da yapılan bir araştırmada, dimdik oturmanın kronik sırt ağrısına neden olduğu belirlendi.
DOĞUM KONTROL HAPLARI DOSYASI
En etkin ve güvenilir korunma yöntemlerden biri olan doğum kontrol hapları ile ilgili öğrenmek istediğiniz her şeyi uzmanlardan aldığımız bilgiler ve son yapılan araştırmalar...
RAHİM AĞZI KANSERİNE AŞI!
Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen iki kanser türünden biri. Her yıl 500 bin kadında saptanıyor, 270 bin kadın bu nedenle yaşamını kaybediyor.
LÜTFEN, KARANLIKTA UYUYUN!
Melatonin denilen hormon beyinde ve sadece 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormon. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup, ritmini ayarlamak.
GRİBİ CİDDİYE ALIN!
İngiliz The Times gazetesi grip ile ilgili bilinmeyenleri şöyle açıkladı:
SOĞUK HAVALARDA NASIL BESLENMELİYİZ?
Mevsim değişiklikleriyle birlikte beslenme şeklimizin de bünyemizin değişen ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için değişime uğraması gerekiyor. Soğuk havaların bağışıklık sistemimizi tehdit ettiği şu günlerde...
SAĞLIK & GÜZELLİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI
- GÜZELLİK
- SAĞLIK

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.