Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

OYNASIN DA BÜYÜSÜN: 0-3 YAŞ OYUN GRUPLARI

OYNASIN DA BÜYÜSÜN: 0-3 YAŞ OYUN GRUPLARI

Oyun ve oyuncak çocukların yaşamı öğrenmesinde en önemli araç. Son zamanlarda yaygınlaşan oyun grupları ise çocuğun sağlıklı ve güvenli koşullarda, keşif yapmasına, deneyerek öğrenmesine, yeni beceriler geliştirmesine olanak tanıyor. Sosyalleşme ve öğrenme sürecinin beraber işlediği oyun gruplarında amaç sosyalleşme sürecinde çocuğu oyalamak yerine ona yeni beceriler ve deneyimler kazandırmak. Çocuğunuzu bir oyun grubuna dahil etmek için ideal zaman ise hareketlenmeye başladığı, etrafındaki değişiklikleri algılamaya ve bu değişikliklere tepki vermeye başladığı zaman. Oyun grubu programı olan merkezleri sizler için araştırdık.


MAVİ YUNUS ÇOCUK EVİ
İşitirsem unuturum!
Görürsem hatırlarım!
Yaparsam bilirim!

0 -3 yaş arasındaki çocuklar için yaparak öğrenme kalıcı öğrenmenin formülüdür. Annesiyle ayrılmaz bir ikili oluşturmuş olan çocuğunuz bu dönemde ayrışmaya ve birey olmaya hazırlanır. Minik yavrunuz hızla öğrendiği ve özgür iradesini kullanmaya başladığı bu hassas dönemde, etkin öğrenme yaklaşımı olan bir “oyun grubu”na başlamaya hazırdır.

Mavi Yunus Çocuk Evi, size ve çocuğunuza uzman desteği ile ikinci bir yuva duygusu yaratacak etkinlikler hazırladı.

Yavrunuz oyun grubunda çeşitli deneyimler kazanırken, siz de seçtiğiniz bir etkinliğe katılabilirsiniz. İngilizce, takı tasarımı, el işi,  yemek, tahta boyama  ve resim kursları veya etkili iletişim ve çocuk gelişimi konularında eğitim ya da rahatlatıcı bir klasik müzik eşliğinde bir fincan kahve ve kek...

Üstelik, 2008-2009 dönemi için ücretlerini yarıya indirdiler.
Ayrıca, çocuklarınızın doğum günü partileri için de Mavi Yunus Çocuk Evi olarak farklı parti seçenekleriyle hizmetinizdeler.

Adres : Ethem Efendi Cad. Fırın Sok. 16-1/A Erenköy/İstanbul/Mavi Yunus Çocuk Evi
Mail : yildiz@anneoluncaanladim.com

Tel: (0216) 411 34 01-02

www.maviyunuscocukevi.net

 

MOR KELEBEK YETENEK GELİŞTİRME MERKEZİ
1.5-6  yaş grubu için özel olarak açılan  “Mor Kelebek Yetenek Geliştirme Merkezi”, okul öncesi ve okul sıralarındaki çocuklara kendilerini deneyerek keşfetme olanağı veriyor. Programları ile anne ve babalara da mutluluk kaynağı oluyor.

Koşuyolu'nda faliyet gösteren merkez çocuklar için farklı ALTERnatifler sunuyor. Mekanı diğer anaokullarından ayıran en önemli fark, çocuklara her gün uzman eğitmenler eşliğinde İngilizce, resim, drama, seramik, bale, spor , anadili etkinlikleri, fen ve doğa çalışmaları, müzik ve oyun etkinliklerinin sunulması. Yılın 12 ayı, haftanın 7 günü hizmet veren merkez oyun grubu, saatlik bakım ve doğum günü organizasyonları ile de hizmet veriyor.

 Yapılan çalışmalarla çocukların yeteneklerini keşfederek, bu konuda desteklenmeleri için aileleri yönlendiren Mor Kelebek House'da yoğun çalışma temposu olan veliler de düşünülmüş.

Hafta içi:
Açılış ve kapanış saatleri:
08:30-18:30

Hafta sonu: (Doğum günü-Parti organizasyonları)
18-24-24-36 ay anneli gruplar
Açılış ve kapanış saatleri: 10:00- 18:00

Adres: Koşuyolu Cevat Paşa Sokak No: 28 Koşuyolu-Kadıköy-İstanbul
Tel: ( 0216) 3259202
www.morkelebekhouse.com
info@morkelebekhouse.com



EVİMDEKİ YUVA
Evimdeki Yuva, henüz Türkiye’de çok yeni olan bir sistemi uyguluyor. Bu sistemde çocuklar kendi evlerinde oyun grubu hizmeti alıyorlar.

Çocuklar 3 yaşına kadar kendi mekanlarında kendilerini daha güvende hissettikleri için bu sistem ailelerin ilgisini çekiyor. Bu konsepte göre 0-3 yaş çocuğun kendi odasında site ya da mahalle arkadaşlarından oluşan 3’er yada 5’er kişilik gruplarla güvenilir, hijyenik ve sevimli ortamda evinize kadar gelen uzman eşliğinde ‘’doğru oyun’’ programı oluşturuluyor. Bu programı Ottawa - Carleton District School Board Continuing Education Department tarafından alınarak ülkemiz fiziksel ve sosyal şartlarına uygun hale getirilmiş.
www.evimdekiyuva.com

 

SİHİRLİ ÇOCUKLAR ÇOCUKEVİ

Yıllar sonra arkadaşlarınızla yeniden bir araya geliyorsunuz, acilen alış-veriş yapmanız gerekiyor, birkaç günlüğüne şehir dışına çıkıyorsunuz ya da yanında olmanız gereken hastanız var... Peki ya çocuğunuzu kime emanet edeceksiniz?..

Hayatınızı ertelemeyin! Çocuklarınız güvenilir bir kadro gözetiminde güzel vakit geçirsin, siz de kendinize vakit ayırın! İhtiyaç duyduğunuz her an,  anne kucağı kadar sıcak ve güvenli, profesyonel bir ekip yanınızda. Sihirli Çocuklar Çocukevi, Acıbadem Huzurevleri Grubu bünyesinde yer alan 0-12 yaş grubuna 7 gün 24 saat hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek çocukevi.

REGGİO EMİLLİA
Çocukların içsel yaşam coşkularıyla yaşama katıldıkları eğitim yaklaşımı… Bu teknik ile çocukların deneyimlerini 5 duyu organlarıyla algılamalarını sağlayan çalışmalar yapılıyor ve böylelikle duygusal, zihinsel ve ruhsal açıdan mutlu bireyler oluyorlar. Ayrıca sanat danışmanı eşliğinde chi cong, resim, seramik, ebru, bale, halk dansları, pedagojik drama aktiviteleri ile hayatın içine dahil olarak yaratıcılığın gücünü keşfetmeleri sağlanıyor.

ACİL DURUM HİZMETİ
Ani bir rahatsızlanma, sosyal ya da iş hayatınızda yapılan organizasyon ya da karşılaşılan problemlerde çocuğunuzu 7 gün 24 saat güvenebileceğiniz bir yere bırakma ihtiyacı doğduğunda sadece bir telefon ile çocuğunuz evinizden teslim alınıyor. Profesyonel bir ekip gözetiminde çocuğunuzun güvenli, keyifli ve bilgi dolu vakit geçirmesi sağlanıyor.

HAFTASONU HİZMETİ
Ebeveynlerin kendine özel zaman ayırmasını sağlayan bir hizmet. Tercihe göre saatlik, günlük, gecelik olarak ALTERnatif çocuk bakım seçenekleri sunuluyor.

REVİR HİZMETİ
7 gün 24 saat bebek hemşiresi bulunan kurumda aktif hastalık sonrası istirahat döneminde çocukların izole olması için özel refakat hizmeti veriliyor.

OYUN GRUBU
Öğretmenler rehberliğinde çocukların 2 saat boyunca serbest oyun faaliyetleri ile eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanıyor.

ÖZEL GÜN ORGANİZASYONLARI
Çocuğunuzun özel günlerinde ihtiyaç duyacağı tüm organizasyon çözümleri profesyonel olarak sunuluyor.

DİĞER EĞİTİM VE HİZMETLER:     
Türkçe dil etkinlikleri, İngilizce, beden eğitimi, ekoloji çalışmaları, bale ve halk dansları
rehberlik çalışmaları, İspanyolca, izcilik, seramik, resim, yaratıcı drama,  chi-cong, botanik çalışmaları, satranç, golf, 24 saat bebek hemşiresi, acil durum özel servis hizmeti.

Nerede: Koşuyolu Mah. Salih Omurtak Sk. No:49 Kadıköy-İstanbul
Tel: (0216) 545 05 04
Fax: (0216) 325 99 72
www.sihirlicocuklar.com


 

TINY TOTS (İZMİR)
Erken dönem aktivite merkezi Tiny Tots, çocukların anaokulu süreci öncesi ve sonrasında sosyalleşmesi, kendini ifade edebilmesi ve kaliteli zaman geçirmesine yardımcı olabilecek programları sunmayı amaçlıyor.

Tiny Tots’da her yaş grubu için farklı sınıflar oluşturuluyor. Bu sınıfları yakından tanıyalım:
- Mini Baby (8 ay-12 ay): Haftanın bir günü bir saatlik programda minik bebekler, anneleri ya da bakımından sorumlu kişiyle beraber kendi yaşıtları ile tanışıp minder panellerinde emekleme, sıralama, tutunma, tutunarak kalkma gibi motor gelişimlerini destekleyecekleri 1 saat geçirebilirler.
- Tiny Baby (12 ay-18 ay): Anneler ve dadılarla katılınan, sosyal gelişime katkıda bulunan el göz koordinasyonunu geliştiren, özgürce boyayıp kirlenmeye olanak tanıyan 2 saatlik program.
- Tiny Tots (18 ay-24 ay): Bağımsızlaşan miniklerin kendi dönemine uygun aktiviteler ile kendilerini geliştirecekleri, enerjilerini olumlu yönde harcayacakları konstantrasyon sürelerine göre düzenlenen program haftanın 2 günü 2’şer saat sürüyor.
- Tiny Kids (24 ay-36 ay): Yetenek grubuna haftanın 2 ya da 3 günü katılım mümkün. Programda bol aktivite, drama, müzik, jimnastik ve gezi etkinlikleri, İngilizce dersleri mevcut.

Adres: 1391 Sokak No: 1-1 Göker Apartmanı Kat:2 Daire:3 Alsancak-İzmir
Telefon: (0232) 464 37 52
www.thetinytots.com


DENİZ ANAOKULU
Çocuklar oyun gruplarında paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirken; bir yandan da küçük ve büyük kas gelişimlerini destekleyici faaliyetler yapıyorlar.

Deniz Anaokulu’nda küçük yaş grupları için oyun grupları mevcut. İsteğe göre Türkçe veya İngilizce oyun grupları bulunuyor. Çocuklar oyun gruplarında paylaşmayı ve sosyalleşmeyi öğrenirken; bir yandan da küçük ve büyük kas gelişimlerini destekleyici faaliyetler yapıyorlar. Zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekleyen bu faaliyetler aynı zamanda; çocukları, yaratıcı ruhlarını ve hayal güçlerini kullanmaya teşvik ediyor. Hafta içi 3 yarım gün ile başlanan gruplarda isteğe göre daha sonra 5 yarım ve hatta tam gün faaliyetlerine geçmek mümkün. Hafta sonları Cumartesi günleri sabah 10.00-13.00 arası oyun grupları da mevcut.

Adres: Koşuyolu Mahallesi Ali Nazıma Sok. No:20 Koşuyolu-İstanbul
Telefon: (0216) 325 70 58
www.denizanaokulu.com



MUTLU KIDSPACE
Çocuklarınız için yemekli ve yemeksiz olmak üzere 2 ayrı oyun grubu programları bulunuyor. Sabah 11'de taze meyve ikramı yapılıyor.

Mutlu Kidspace, keşfetmeye yeni başlayan çocukların iletişim kurmaya, özgüvenlerini ve sosyal ilişkilerini kuvvetlendirmeye, duygularını kullanarak gidermeye oyun grubuyla başladıklarından hareketle oyun grupları düzenliyor. Oyun grubunda Scamper, Montessori ve Gems programları kullanılıyor.

Adres: Ayşe Çavuş Caddesi Kavisli Sok. No:31 A Suadiye-İstanbul
Telefon: (0216) 410 80 82 - 445 51 28
www.mutlukidspace.com



PLAYTIME
Amacı sağlıklı ve güvenli koşullarda çocuklara yaşıtlarıyla oynama fırsatı tanımak, sosyalleşme becerilerini arttırmak olan Playtime, sosyalleşme ve öğrenme sürecini beraber yürütüyor.

Her yaş grubu için dikkatlice hazırlanmış bir eğitim-oyun programı bulunuyor. Bu programda çocuğa yeni beceriler ve bilgiler kazandırmak, yeni kavramlar öğretmek, düşünme becerilerini geliştirmek ve motor gelişimlerini desteklemek hedefleniyor.
 
Adres:
Playtime Ataşehir 64.Ada Kamelya 2/1 D:2  Ataşehir-Kadıköy-İstanbul
Tel : (0216) 456 08 41 ve (0216) 456 58 86
www.oyungrubu.org



LILLIPUT ÇOCUK OYUN EVİ & CAFE
Lilliput’ta 0-4 yaş arası çocuklar için haftanın belli gün ve saatlerinde farklı yaş grupları için  “Oyun Grupları” düzenleniyor.

Konusunda tecrübeli eğitmenler eşliğinde geçen bu sürede, çocuklar yaşıtlarıyla birlikte sosyalleşme, paylaşma, grup oluşturmak, sıra ile oyun oynamak, şarkı söylemek, dinlemek ve beraber ara öğün yemek gibi faaliyetleri birlikte gerçekleştiriyorlar.

Lilliput'ta 2-6 yaş arası çocuklar için “Saatli Çocuk Bakımı Sistemi” ve “Haftalık Oyun Grupları” var.  Bu iki hizmet de, deneyimli anaokulu öğretmenleri gözetiminde veriliyor. Çocuğunuzu haftanın 7 günü, 09.00 -19.00 saatleri arasında Lilliput'a bırakabilir; gözünüz arkada kalmadan sinemaya, tiyatroya, alışverişe gidebilir, gönül rahatlığıyla günlük işlerinize koşturup, özel zevklerinize zaman ayırabilirsiniz. 

Oyun saatini sizin belirlediğiniz bu sistem, saat üzerinden peşin ödeme ile yapılan ücretlendirme sistemiyle de pratik ve ekonomik. Haftalık Oyun Grupları'nda ise, çocuğunuz her hafta önceden belirlediğiniz sabit günlerde, 2-3 saat süren oyun gruplarına katılabiliyor. Oyun gruplarına katılım ücreti aylık ödemelerle yapılıyor.

Adres: Cevdetpaşa Cad. 31/1  Bebek-İstanbul
Tel: (0212) 263 73 78
www.lilliput.com.tr

 

I BABY
İkisi de anne olan, Uzman Psikolog Ayşe Onursal ve Uzman Klinik Psikolog Cemre Torun Narin’in birlikte kurdukları I Baby, eğlenceli ve eğitsel aktiviteler ile hem annelere hem de bebeklerine hizmet veriyor. Sosyal ve zihinsel gelişimi destekleyen amaçlı oyun gruplarına siz de katılabilirsiniz.

Oyun grupları 3 ayrı bölümden oluşuyor. Eğitmenleri Çocuk Gelişimi ve Psikoloji mezunu olan, alanlarında deneyimli kişiler. Onların eşliğinde her döneme ait bebek ve çocuk için ayrı aktiviteler var. İlk 30 dakika ısınma ve serbest oyun ile geçiyor. Sonra küçük bir atıştırma molası veriliyor. Ardından faaliyetler başlıyor. Bunlar da 45 dakika sürüyor. Tüm bu süreç içerisinde anneler ya da bakıcılar salonda bekliyorlar. Çocukların yaşları küçük olduğundan annelerin arada sırada yanlarına girmelerine izin veriliyor.

6-12 ay: Salı günleri saat 10:30-12:00
12-18 ay: Pazartesi günleri saat 12:00-13:30
18-24 ay: Perşembe günleri saat 10:30-12:00

Katılım ücreti: 35 YTL
8 haftalık paket fiyatı: 250 YTL

Tel: (0212) 219 59 42
Adres: Valikonağı Cad. Pamuk Apt. No: 133 D:7 Nişantaşı-İstanbul
www.infobebek.com/tr.html


IRMAK BUBBLES ANAOKULU
1-3 yaş grubundaki çocukların ebeveynleri ile birlikte katıldıkları oyun grupları haftada 1,2 ya da 3 gün olarak düzenlenmiş. Çocuklar 1 gün içinde 3 atölye çalışmasına katılıyor. Atölyeden birine mutlaka ana dili ingilizce olan bir öğretmen giriyor. Çocuklar bu gruplarda gözleniyor ve yuvaya hazırlanıyor.

Sene sonu yapılan çalışmalar tamamen yuvaya hazırlık. Çocuk ile derse katılan ebeveyn yavaş yavaş arka plana alınarak çocuğun özgüveni geliştiriliyor. Mutfak atölyesi, marangoz atölyesi, gym, müzik atölyesi, ritm atölyesi, sanat atölyesi, bahçe oyunları yapılan atölye çalışmalarından bazıları.

Ducklins sınıfı: Haftada 2 veya 3 gün katılan 2005 doğumlular.
Bambies sınıfı: Haftada 1 veya 2 gün katılan 2006 dogumlular.

Adres: Fener Kalamış Cad. No: 93 Sinan Apt. Arkası Köşk Kat: 3/4 Fenerbahçe-İstanbul
Tel: (0216) 418 75 28- 418 82 79
www.bubbles.web.tr



KIDS ZONE ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ
KidsZone  0 – 12 yaş  Çocuk Aktivite Merkezi ve Parti Evidir. Çocuklar için özel yapılmış  çocuk mutfağı, 2 katlı orman temalı top havuzu,  tırmanma duvarı, çok amaçlı spor-oyun salonu,  sanat köşesi ve oyun odaları ve Balon Yağmuru ile eğlenceli bir mekan...

Merkezde, Doğum Günü Partileri, Özel Gün partileri (Cadılar Bayramı, Yeni Yıl partileri, Sünnet ve Baby Shower, Diş Buğdayı partileri) düzenlenmekte.

Atölye çalışmaları ve saatlik oyun hizmetleri de var. Haftanın her günü açık olan mekana hafta içi 10:00 – 12:30 ve 13:30 – 16:00 saatleri arasında oyun, eğlence ve paylaşım için küçük yaş çocuklarınızla gidebilirsiniz.

Çocuğunuz, birbirinden eğlenceli ve öğretici aktivitelerden faydalanırken, siz de kafede keyifle kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Aktivite merkezinde hiçbir elektronik oyuncak, televizyon, sinema bulunmamaktadır.


Adres :
Bağdat caddesi Celal Turşucu sokak. Burç sitesi C Blok Müstakil giriş katı / Feneryolu
Tel : (0216) 450 66 44
www.cocukaktivitemerkezi.com


YENİ ADIMLAR KIDSPLAY
Kidsplay 3 ayrı oyun grubu ile çocukların gelişimlerine göre hazırladığı farklı program ve aktivitelerle anne ve bebekleri birlikte ağırlıyor.

1- BABY PLAY
(9-14 Ay Anne-Çocuk Oyun Grubu)
Beyin gelişimi doğumdan önce, öğrenme doğumla başlar. Oyun grupları, beyin gelişimini hızlandıran, sosyal, zihinsel etkileşimlerle doludur. Bebeklerin motor ve diğer gelişimlerine destek veren çok farklı bir program. Her Salı 14.30-15.30 arası buluşan anne ve bebekler uzmanlar eşliğinde özel olarak hazırlanan aktivitelere katılıyorlar.

Programda neler var?
• Motor gelişim aktiviteleri
• Orff metodu ile çalışmalar
• Bebek yogası
• Bebeklerle sanat çalışmaları
• Müzik ve dans 

2- TODDLER PLAY
(15-24 Ay Anne-Çocuk Oyun Grubu)

Yaşamlarının en önemli öğrenme periyodunda bulunan çocukların bireysel gelişimlerini göz önünde tutarak, motor, sosyal, dil ve zihinsel gelişimlerine destek veren etkinliklerle dolu çok özel bir program. Salı ve Perşembe günleri 10:00-12:00 saatlerinde.

3- TWO’S PLAY
(24-36Ay Anne-Çocuk Oyun Grubu)
Bağımsızlık ve bir birey olma yolunda en önemli adımların atıldığı bu dönemde bulunan çocukların, gelişim düzeylerine uygun, onların yeni ortamlar ve yeni kişilere uyum sağlamalarına destek veren bir program. Anne ve çocuklarla Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 10:00-12:30 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

15-36 Ay Programında neler var?
- Circle time (Grup Toplantısı)
- Seçim hakkı çocukların
- Çocukların seçtikleri köşelerde uzmanların gözlemi altında oyunlar
- Kuşluk saati
- Orff zamanı
- Sanat çalışmaları
- Yoga, müzik, dans ve motor gelişim aktiviteleri
- Beyin cimnastiği (Kavram çalışmaları)

Kidsplay Göztepe
Adres: Selamiçeşme Gülden Sok. Hanem Apt. No: 11/26 Göztepe-Kadıköy-İstanbul
Tel : (0216) 302 73 03-302 73 79
 
Kidsplay  Suadiye
Adres:
Şemsettin Günaltay Cad. No:49/A Suadiye-Kadıköy-İstanbul
Tel : (0216) 445 51 42-445 51 43
 www.yeniadimlar.net/bul.htm

 

PLAYORENA
Çocuklarınız için yepyeni bir dünya. Çocuklarınız hem eğlenerek hem de öğrenerek geleceğe sağlam adımlarla başlayacaklar. Playorena, 3 aydan 5 yaşına kadar tüm çocuklara hizmet veriyor. 

Playorena etkinliği kanıtlanmış bir eğlenerek öğrenme programı. Çocukların ilerideki öğrenim hayatları için ihtiyaç duyacakları duygusal ve bedensel eğitim süreçlerini bütünleyerek özgüvenlerinin sağlam bir şekilde yapılanmasına yardım ediyor.Çocuklar anne babalarından ayrılmaksızın, yaşıtlarıyla bir arada oynayarak sosyal beceri kazanıyor.

Her çocuğun kendi gelişimine uyum sağlayan “çocuk odaklı” bu program, “oyun tecrübesi” ile çocuğun becerilerini geliştirmeye yönelik olarak eğlenceyi başrole taşıyor. Her hafta farklı aktivitelerle çocukların severek geldiği mekan anne babalar için de farklı bir deneyim. Anne babalar çocuklarıyla beraber oynarken, diğer çocukları da oyun ortamında gözlemleyebiliyor, böylece çocuklarının gelişimi hakkında sağlıklı bir fikir edinebiliyorlar.

Program, anne babalardaki “Çocuğum için yuva erken mi?” sorusunu ortadan kaldırıyor. Anne babalar ayrılma kaygısı yaşamadan çocuklarıyla birlikte keyifli ve kaliteli zaman geçiriyor. Bir yandan ebeveynler eğitiliyor, öte yandan yeni yürümeye başlayan çocukların motor gelişimleri de adım adım ilerliyor.

2 YAŞ OYUN GRUPLARI
Haftaiçi her gün 11:00-12:00 saatleri arası paraşüt, sihirli torba ve playersize.
Haftaiçi her gün 10:00-11:00 saatleri arası sanat atölyeleri.

3-16 AY OYUN GRUPLARI
Her Çarşamba 15:00 -16:00 bebek yogası ile birlikte.
Diğer gruplar hakkında bilgi almak için arayınız.

Adres: Zahit Bey Sokak No:10 34724 Kalamış-İstanbul
Tel: (0216) 348 89 92
www.playorena.com.tr

 


 

BİLGİLİ ÇOCUK & SÜPER ANNE BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.