Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EVDE BAKIM HEMŞİRELERİ GELİYOR!

EVDE BAKIM HEMŞİRELERİ GELİYOR!

Yaşlı nüfus ve kronik hastalıkların giderek arttığı dünyamızda “Evde Bakım” en verimli ve etkin bakım modeli olarak ön plana çıkıyor. Yüksek oranda özürlü nüfusa sahip olan ülkemizin, önümüzdeki 25 yılda yaşlı nüfusunun da çok artacağı dikkate alındığında, evde bakım hizmeti sisteminin kurulması kaçınılmaz. Evde Bakım sisteminin kurulabilmesi için; sistem modeli, hizmet standartları ve denetim politikaları, hizmet finansmanı, personel eğitim standartlarına yönelik çalışmaların yapılması ve güçlü bir yasal alt yapı oluşturulması gerekiyor.


2005 yılından beri İstanbul’da faaliyetlerine devam eden Evde Bakım Derneği, ulusal boyutta evde bakım sisteminin gereken standartlarda kurulması için çalışıyor ve gereksinimi olan birey ve ailelerin standartlar dahilinde bakım almalarını sağlıyor. Prof. Dr. Nursen Nahcivan’nın başkanı olduğu derneğin çalışmaları, bireysel hizmetten çok toplumsal bilinç ve evde bakım hizmetlerinin kalite artırımına yönelik.

DERNEĞE KİMLER ÜYE OLABİLİR?
- Evde bakımla ilgilenen sağlık ve sosyal alanlardaki profesyoneller.
- Evde bakım alanında hizmet verenler, çalışanlar.
- Hizmet alanlar, hastalar, özürlüler ve aileleri.
- Evde bakım sistemine katkı sağlayacak diğer kişiler ve meslek üyeleri.

EVDE BAKIM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKA PROGRAMI
Evde Bakım Hemşireliği Sertifika Programı, evde bakım hizmeti sunacak hemşirelere, evde  bakıma gereksinimi olan birey ve ailelere gereksinimleri doğrultusunda kapsamlı hemşirelik bakımı sunma bilgi ve becerisi kazandırmak amacıyla hazırlandı. Program Evde Bakım Derneği ve SANERC ortaklığında yürütülüyor.

Yalnızca kuramsal bilgileri ve laboratuvar uygulamalarını içeren 10 günlük (60 saat) sertifika programı evde bakım hizmeti sunmakta olan hemşirelere yönelik. Evde bakım hizmeti alanında deneyimsiz hemşireler için ev ziyaretlerini de içeren 13 günlük eğitim programı uygulanıyor. Evde bakım gereksinimi olan birey ve ailelere bakım hizmeti sunacak hemşirelerin sertifika eğitimi de Evde Bakım Derneği’nin hazırladığı program doğrultusunda gerçekleştiriliyor.

PROGRAMA KATILIM ŞARTLARI
• Evde bakım hemşireliği sertifika programlarına, lise, ön lisans, lisans mezunu hemşire ve sağlık memurları katılabiiyor.
• Evde bakım hemşireliği sertifika programlarında sınıflar en fazla 25 kişiyle sınırlı.
• Sertifika programı eğitimleri gündüz veriliyor.
• Eğitimcilerin ders notlarından oluşturulan kitap/dosya, kursiyerler sertifikaları ile birlikte ücretsiz olarak veriliyor.
• Eğitimciler programında yer alan konuları için ders planı hazırlıyor. Ders planında, kursiyerlerin özellikleri, gereksinimleri, eğitim ortamı dikkate alınarak, konuya uygun  materyal sağlanıyor.
• Kursiyerler, eğitimin ardından, akademisyenler ve alanında deneyimli profesyoneller tarafından teorik ve uygulama eğitimini kapsayan bir sınava katılıyorlar.
• Teorik bilgi ve uygulama sınavı sonuçlarına göre, başarı notu belirleniyor.

Evde Bakım Hemşireliği Sertifikası 5 yıl geçerli ve bu süre sonunda dernek tarafından gerçekleştirilecek değerlendirme ve 3-5 günlük eğitimleri takiben sertifika geçerlilik süresi uzatılıyor.

Adres: Yeni Doğan sok. No:4  Dikilitaş Beşiktaş, 34349 İstanbul
Tel: (0212) 259 08 64
www.evdebakim.org.tr


 

YAŞAM BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.