Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Bebeğiniz doğdu, işte artık o mucize kucağınızda… Fakat, şimdi ne olacak? 3 kilo civarındaki bu size muhtaç yavruyla nasıl başa çıkacaksınız? Panik yok! Bebeğinizi elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce, hep birlikte büyüteceğiz. Ve bu sayfalar önce bebeğinizin sağlığı ve mutluluğu için en yeni bilgilerle donanacak… Önce kendinize ve annelik içgüdülerinize güvenin, üstüne de bilginizi ekleyin… Göreceksiniz, siz harika bir annesiniz!.. Biz de hemen, bir ”tık”la yanı başınızdayız.
1. AY: ANNE SÜTÜ ZAMANI
Bebeğiniz doğduktan sonraki üç hafta boyunca, görünüşü hızla değişir. Doğduğunda, başı geniş, yüzü yuvarlak, burnu basıktır. Örneğin; gözleri muhtemelem birbirine yakındır ve şaşı bakar.
2. AY: ANNEYE GÜLME ZAMANI
İkinci ayına girdiğinde bebeğiniz yeni çevresine artık iyice alışmış olacaktır. Sekiz haftanın sonunda ise, bebeğinizin doğumdan beri bir hayli değişim geçirdiğini fark edeceksiniz.
3. AY: KÜÇÜK OYUNCUNUN İLK GİRİŞİMLERİ
Artık bebeğiniz, belirgin ihtiyaçlarını ve önceliklerini belli etmeye başlar. Çevresi ve genetik özellikleri kişiliğini oluşturur. Daha da önemlisi, artık sadece fiziksel özelliklerinin etkisiyle...
4. AY: ANNESİNE BAKIYOR
Dördüncü aya gelindiğinde, artık bebeğiniz yeni doğan sınıfını geçmiş tir ve fiziksel gelişimi hızla devam eder. Örneğin; kafasının arkasındaki yumuşak nokta tamamen kaybolmuştur...
5. AY: AYNADA KENDİNİ SEYRETME ZAMANI
Beş ayın sonunda bebeğiniz doğumdaki kilosunun yaklaşık iki katına ulaşacaktır. Kilo aldıkça bebeğinizin kendi fiziksel sınırlarını keşfetme konusundaki ilgisi de artacaktır.
6. AY: OYUNCAKLARI YERE ATMA ZAMANI
Bu sıralarda her bebek geçici olarak farklı şeylere odaklanır. Kimi bebek emeklemeye odaklanırken, bir diğeri ses çıkarmaya yoğunlaşabilir, bir başka bebek ise dakikalarca elindeki oyuncağı incelemek isteyebilir.
7. AY: EMEKLEME ZAMANI
Yedinci ayda bebekte hızlı bir gelişim izlenebilir. Bu ay sonunda bebeğiniz yerde emeklemeye başlayacaktır. Elleri ve dizleri üzerinde kendini kaldıracak ve ileri geri hareket etmeye başlayacak.
8. AY: NE İSTEDİĞİNİ BİLİYOR
Sekiz aylık bir bebek gördüğü her şeyi bir an önce keşfetmek isteyeceğinden, evin içinde oradan oraya hareket eder ve önüne gelen her şeyi düşünmeden yere atar, ısırır veya çeker.
9. AY: KEDİ GİBİ MERAKLI
Dokuzuncu ay, merak duygusunun bebeğinizi baştan çıkardığı aydır. Bu dönemde, yeni başarılarla sizi şaşırtmak yerine, daha önce başladığı becerilerini geliştirir.
10. AY: BENİMLE OYNAR MISIN?
Artık bebeğiniz için çevresindeki dünya sadece oyundan ibarettir. Birçok kaynak, evde yeterince önlem alındığı taktirde, hiç endişelenmeden bebeğin çevresini tanımasına olanak vermenizi önerir.
11. AY: EMME, ISIRMA, ÇİĞNEME ZAMANI
Bebeğiniz artık rahatlıkla ayakta durabilir ve bunu yaparken her türlü yardımı reddeder. Ayrıca, ayakta iken yavaş yavaş eğilip, düşmeden oturma pozisyonuna geçebilir.
12. AY: ÖZGÜRÜM ÇÜNKÜ YÜRÜYORUM!
Bir yaşına gelen bebeğin, artık “kendi olma bilinci” çok gelişmiştir. Yani, artık kendini “farklı” bir insan olarak görmekte, ihtiyaçlarını ve isteklerini net olarak bilmektedir.
BEBEĞİM BÜYÜRKEN BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI
- BEBEK BEZİ TAVSİYELERİ
- MİNİĞİN KAŞINAN DİŞLERİNE NE YAPMALI?..
- MİNİĞİNİZ GÜNEŞTEN NASIL YARARLANMALI?
- BALIK YİYEN BEBEKLER ZEKİ Mİ OLUR?
- KIŞ AYLARINDA BEBEKLERDE BRONŞİOLİT RİSKİ
- ÇOCUĞUN SIVI TÜKETİMİ NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?
- BEBEĞİMİZİ EMZİRELİM VE TÜM BEBEKLERİN EMZİRİLMESİNE DESTEK VERELİM!
- İLK 3 YILDA UYKU İLE BEYİN GELİŞİMİ ARASINDAKİ İLİŞKİ
- ÇOCUKLARINIZIN ARASINDAKİ YAŞ FARKI AZ İSE DİKKAT!
- BU ÇOCUK NE ZAMAN KONUŞACAK?
- BEBEĞİNİZ YIKANMAKTAN KORKUYORSA...
- BEBEK BÜYÜTENLERE ALTIN DEĞERİNDE ÖNERİLER
- YEMEKTE MIZMIZLANIYORSA, YUTMA ZORLUĞU OLABİLİR!
- BEBEKTEKİ KALÇA ÇIKIĞI İLK ÜÇ AYDA TEŞHİS EDİLDİĞİNDE NE AMELİYATA NE ALÇIYA GEREK KALMIYOR!
- HER YIL 6 BİN BEBEK KALP AMELİYATINA İHTİYAÇ DUYUYOR! AMA…

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.