Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLEYKEN DE SEYAHAT EDİLEBİLİR

HAMİLEYKEN DE SEYAHAT EDİLEBİLİR

Seyahate hazırlık biraz deneyim, biraz da püf noktalarını bilmekten geçer. Hamileyken seyahat ise deneyimsiz yakalandığımız bir dönem. Ama detaylarını düşündüğünüz küçük bir ön hazırlık ile sağlıklı ve rahat bir yolculuk geçirmeniz elinizde. İşte önerilerimiz:


- Doktorunuzla mutlaka yolculuğunuz hakkında konuşup, onay alın. Gideceğiniz yerin iklimi farklı olacaksa bunu mutlaka belirtin.
- Uçaktaysanız; Kolaylıkla kalkıp tuvalete gidebileceğiniz, koridor kenarı bir koltuk rezerve etmelisiniz. Ayrıca çok uzun süre oturmak bacaklarınızı yorabileceği için koridor tarafına uzatma şansınız olur.
- Arabayla gidiyorsanız; Güzergahınız üzerinde belirli yerlerde durarak, birkaç dakikalığına da olsa yürüyün, bacaklarınız açılsın.
- Sürücü sizseniz; Eğer arabayı kendiniz kullanacaksanız ve aracınızın direksiyonu ayarlanabiliyorsa, mutlaka karnınızdan olabilecek olan en uzak mesafeye ayarlayın.
- Hava yastıkları; Emniyet kemerinizi uygun şekilde bağlayıp hava yastığından yaklaşık 25 cm uzakta durursanız son derece güvenlidir.
- Su hayattır; Yanınıza bolca su alın, termoslar, pet şişeler bunun için. Ama içmeyi unutmayın!
- Atıştırmalık yiyecekler; Çantanızda kolayca taşıyabileceğiniz şekilde hazırlanmış tuzlu kraker, ceviz veya badem gibi kuruyemişler, dilim kekler, birkaç meyva...
- Günlük ped; acil durumlar halinde, gittiğiniz yerde bulamama ihtimalinize karşı günlük ped ve temiz çamaşır bulundurun.
- Gevşeyin; Adale ağrılarınızı azaltmak için, varış yerinize göre belirli aralıklarla uygulayabileceğiniz bir masaj programı belirleyin.

SEYAHATTE KASILMALARIM BAŞLARSA NE YAPMALIYIM?
Dr. Alper Mumcu’nun bu konudaki önerileri şöyle:
“Pek çok hamile kadın zamansız kasılmalar yaşamaktadır. Bu kasılmaların önemli bir kısmında sorun dehidratasyondur. Eğer seyahatiniz sırasında zamansız ve düzenli olmayan kasılmalar olduğunu hissederseniz hemen bulunduğunuz aktiviteyi sonlandırın, dinlenebileceğiniz bir yere gidin ve en az 2 bardak sıvı alın. İdrarınızı yaparak mesanenizi boşaltın. Rahim üzerindeki baskıyı azaltmak için sol yanınıza dönerek uzanın. Bu aynı zamanda rahiminize giden kan ve oksijen miktarını arttırarak onun gevşemesine yardımcı olacaktır. Eğer kasılmaların sıklığı azalmaz ise, düzenli olmaya başlarsa ve 1 saat içinde 4-6'dan daha fazla sayıda oluyorsa, mutlaka zaman kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurun.”

 

HAMİLELİK BÖLÜMÜNÜN DİĞER KONULARI

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.