Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Dökülen yapraklar baharın ışığıdır

04 Kasım - 10 Kasım 2019 haftası

5 Kasım Salı Mars- Plüton Karesi (12:27) (Halı altına süpürdüklerimiz, öyle bir şey olmadığını kabul etmek isteyerek,  olmadık zamanda bize varlıklarını hatırlatmaları, içimizi acıtıp ya da acıyanı hatırlatıp gözümüzden süzülen bir damla yaş olarak...

"Zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor." diyen Sezen Aksu’yu hatırlayalım. Zehri boşaltma zamanı, hayal kırıklıklarıyla yüzleşme, acıyan parçalarımızı kabul etme; öfke, kin, hırs, kıskançlık gibi ağır yükleri, kalbimizde taşıdığımız, bırakma ve tüy gibi hafifleyerek yeni bir döngüye kanat açıp güçlü bir nefesle yolculuğumuza devam edebilme...)

8 Kasım Cuma Güneş- Satürn Sekstili (19:06) ve Güneş- Neptün Üçgeni (19:56) (Işık derinlerden yükselir. Gökyüzünde aradığımız aslında yeryüzündedir. "Topraktandır cümle beden, nefsini öldür gitmeden..." (Âşık Veysel)

Toprağın iki boyutu vardır, birincisi bizi maddeye saplayan, ikincisi ruha yükseltecek olanı içinde barındıran... Doğaya dön yüzünü, yaşamı seyret, yaşatanı...

Ata, yarına açılan kapıdır, bir fenerdir o, ona bak. Yaptığını yapmaktan ibaret değildir bu ışığın bize ne söylemeye çalıştığını anlamak, bazen aynı hatayı devam ettirmiyor olmaktır.
Bedenimde, atalarımın iyi davranmadığı hücreler var, yok etmeye çalıştığı, onlar dolayısıyla kendilerini ve çevrelerindekileri cezalandırdığı... Ben tamamımı sevmek, bunun nasıl olduğunu öğrenip yaşama bu bilgiyi dökebilmek için gönderildim.

Sizin hastalık kabul ettiğiniz benim ışığım ve ben onunla yarınlara kanat açarken tüm geçmişin ağır yükünü de hafifletip yarına tüy gibi ulaşacağım; çünkü yol, cennet, hayal, rüya, düş, umut, ışık, ortak aklın yeryüzünü yükseltecek olan adımı budur.)

9 Kasım Cumartesi Satürn- Neptün Sekstili (04:45) (Acı gerçekler, acı çekmemiz değil, onları kabul edip yola devam ederken bildiğimizden çok daha fazlası olduğunu görebilmemiz içindir. Acının sonu yok, yaşamın da, yorgunluk dediğimiz de bugün var, yarın yok. Üretmek gerek, toprağın ışık olmasını sağlayacak budur.

Toprağa ne ekersen hayat oluyor. Ölümü ek toprağa, o da üzerinde biten otta hayat oluyor. Giden fiziksel olarak gidiyor. Ruhsal olarak burada; sesini duyabilirsin, kokusunu alabilirsin. Tanıdık olan ne varsa sende, seninle yaşıyor.

Ölümden korkma! Ölüm, hak edenlerin ve hazır olanların önünde açılan bir kapı, kimileri bunu yaşamdan çıkıp başka bir yaşamda uyanarak kimileriyse şimdi ve burada uyanarak başardı. Kitap okunmayı bekleyen her andı. Bu kitabı kalbin kaleme aldı. Ona kayıtsız kalmamalıydı.)

10 Kasım Pazar Merkür- Plüton Sekstili (04:09) (Her gün ölüyoruz, her gün doğuyoruz. Her gün öyle pis şeylere şahit oluyoruz kil! Üçüncü sayfa haberleri görmezden gelemeyeceğimiz; bununla birlikte hepsinin bir de görünmeyen yüzü var. Ruhsal boyutta neyin nasıl okunduğu önemli, kimlerin kimlerle nasıl bir hikâyeyle bir araya geldiği, orada neyi nasıl çözümlediği...

Bu hayattan gitmek, hiçbirimizin ilk bakışta istemediği, birinin gitmesi de; belki özümüz birlikte daha mutlu olduğumuzu biliyor, bir parçamız sonsuz boşluğa sürüklensin, onu tekrar buraya çağırmak zorunda kalalım istemiyoruz. Böyle düşünüyoruz; hâlbuki giden de gelen de yok belki, hep buradayız, dünya burada, yaşam burada, insan burada!

Sırlar, insanı uyandıran! Herkes birbirine dokunma telaşında, sevgisini gösteriyor, bildiği dille, çarpışmalar gerekli, bizler yıldızların oğullarıyız, evren böyle yaratılmış, acının ötesinde yaşam ve burada bilgelik var.

Acı, üstü başı kir pas içinde yaşlı bir kadın! Olmadığını varsaymak istesek de gelir soframızda yerini alır. Gözlerinin içine bakmaya cesaret ettiğimizdeyse, cennetler önümüzde sıralanır. Korkunun ötesinde bir yer var, bize oradan sesleniyor gerçek dünya...)

4 Kasım Pazartesi (Ay günü)
Ay: Kova
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 18/ 9 (Ay/ Ermiş) (Aradığın sana onu verecek olanda değil, sana onun sende olduğunu hatırlatacak olanda...)
Günün Tarot Kartı: Aziz (5/ Boğa) (Huzur, insanın kendiyle uyumudur.)
Hava (düşünce) Enerjisi

Ay- Güneş karesi (12:22) (Kabuklarımı kırmak istiyorum, kanat açmak, yeni bir yüz değilse de istediğim, baktığında gördüğü yeni şeyler... Fark etmediğim öyle çok şey var ki her gün yürüdüğüm yolda, toplamadığım, önüme çıkan çil çil altınlar, hepsini toplamak ve hepsini paylaşmak istiyorum. Bir parça acıtıyorsa da geç kalmışlıklarım, hâlâ umudum var, bir yerden başlamalıyım!)

5 Kasım Salı (Mars günü)
Ay: Kova (16:35 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 19/ 10/ 1 (Güneş/ Kader Çarkı/ Büyücü) (Güneş/ Jüpiter/ Merkür) (İnsanın kaderini yazan kalem kalbinin hafifliğidir.)
Günün Tarot Kartı: Ölüm (13/ Akrep) (Köklerin ne kadar derine inebilmişse dalların o kadar gökyüzüne yükselebilmiştir.)
Hava (düşünce) Enerjisi

Ay- Mars üçgeni (06:27) (Soruyorum kendime, bugün neyi yapmak beni ışıtırdı? Neyi erteledim? Neyi yarım bıraktım? Neleri içimde sakladım? Ağır gelen duygularımı masanın üzerine koydum. Yalnızlık korkum, sığınma çabam, tutunmalarım, tutulmalarım, öylece kalakalmalarım... Masanın üzerine baktım, hepsini tek tek yerlerine uğurladım. Hafifledim. Şimdi ağır değilim, hatta sanki kanat açabilecek kadar hafiflemeye başladım.)

Ay- Jüpiter sekstili (13:28) (Beni çağıran bir gelecek var ve benim içinden çıkamadığım bir geçmiş. Kaç kez kendime söz verip o sözü tutamadığıma dönüp bakıyorum ve bunun kimseyle ilgisi yok, bu benimle ilgili! Kendime sadakat sözü veriyorum. Kendime karşı dürüst olacağım. Kalbime karşı gelmek değil, kalbime kulak vermek için buradayım.)

Ay- Merkür karesi (16:36) (Bazen her şey öyle mantıksızdır ki! Bunun adı yaşam mı? Hayat ne kadar mantıklı olabildiğince açsa da sana denklemlerini, tüm mantıksızlığına rağmen kalbine kulak verip yürüdüğün yollar, ölümsüzleştirir seni! Vazgeçme duymaktan kendini... Gör yaptığın resmi ve seçtiğin renkler asla tesadüf eseri değildi. Hepsi sana açılan bir koridorun sağlı sollu kapılarında yürüdüğün yolu zenginleştirmekteydi.)

6 Kasım Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Balık (01:07 itibariyle)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 20/ 2 (Mahkeme/ Azize) (Plüton/ Ay) (Hisler süzgeçten geçirildiğinde sezgi halini alır.)
Günün Tarot Kartı: Ay (18/ Balık) (Karanlığın dışarıda olması, içimizdeki ışığı yakmanın vaktinin geldiğini gösterir.)
Su (duygu) Enerjisi 

Ay- Uranüs sekstili (09:42) (Şaşırtmak güzeldir kendini... Biz bunu es geçmeye başladığımızda, hayat şaşırtır bizi! Panik, şeytanın tuzağına düştüğümüzün mü yoksa Tanrının bize sorduğu bilmecenin mi işareti? İlk seferinde cevabı bilmiyoruz ve bulamayacağız gibi gelmesi ürkütmesin sizi! Deneyin yeter! İlk cevabın doğru olan olmaması, başka şansımızın olmadığını göstermez ki! Hem her şeyi bilenler ilerleyemez ki!)

Ay- Venüs karesi (12:41) (Paylaşmak; hayatı paylaşmak, yolu paylaşmak, kompartımanı paylaşmak, koltuğu paylaşmak, ekranı paylaşmak, ellerini paylaşmak, gözlerini paylaşmak, sesini paylaşmak, nefesini paylaşmak... Paylaşmak güzeldir. Paylaşabilmek için vazgeçmemiz gerekmez. Yürüdüğümüz yol, bizi buluşturandır. Yola duyduğumuz saygı, bizi bir arada tutandır. Yola duyduğumuz saygı, kendimize duyduğumuz saygıdır. Bunu korudukça her şey yolunda...)

7 Kasım Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Balık
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 21/ 3 (Dünya/ İmparatoriçe) (Satürn/ Venüs) (Tamamlanmak, paylaştığımız dünyanın nasıl ayakta durduğunu anlamakla mümkündür.)
Günün Tarot Kartı: Güç (11/ Aslan) (Güç onu ne için kullandığımıza göre bize şekil verir.)
Su (duygu) Enerjisi
 
Ay- Güneş üçgeni (06:24) (İçimden dökülenlere izin veriyorum. Varsın dökülsün! Neyse birikmiş olan, boşalsın! Boşalsın ki yeni şeylere yer açılsın! Birikiriz, başımızın üstünde toplanan bulutlar gibi; yağarız, toprağa hasret âşıklar gibi; bizi çağıran tohumlarla sevişir bedenimiz, ruhumuzda bir çiçek açar, kokusu yarının ışığıdır.)

Ay- Satürn sekstili (09:18) (Bana gerçeğimi soruyorlar, ben de diyorum ki ne görüyorsan o! Her gün başka birisin diyorlar. Gülümsüyorum. Çünkü her gün başka bir gün diyorum. Tatmin etmiyor cevabım! Kimsin sen diyor! Ne önemi var, buradayım diyorum, bir aradayız. Farz et ki akan suyum, buradan geçiyor yolum, ya sesimi dinle, ya seni serinletmesine izin ver sadece. Her gün yeniden doğar insan, ben senin dünde bıraktığın değilim, şimdi tanışıyoruz, tanıştığımıza sevindim. Sanki bir yerlerden gözüm ısırıyor...)

Ay- Neptün kavuşumu (09:37) (Kötü kalp cadıyı bilir misin? Yılan saçları vardır onun, gözlerinin içine bakarsan taş eder seni... Taş olmak ne demek ki? Taş kalpli olmak mı? Onun kötü kalbi sana da mı sirayet eder? Ben kötü kalpli cadıyı seviyor muyum ki? Kendimi sevememem mi sürüklüyor ona beni? Sesi nasıl da tatlı hâlbuki... Gözlerine baktım, kalbim büyüyü yendi.)

Ay- Plüton sekstili (19:32) (Kötü olmadığımı söyleyemem. Kötüyüm bazen... Herkes o kadar kötüdür diye kendimi haklı çıkarma çabasına girmeyeceğim. Ben biraz kötüyüm ve o kötüyü seviyorum. Onu bırakmayacağım; bununla birlikte kimseyi de yaralamayacağım. Buna kararlıyım. Benim kötüm gözdağı vermek için. Ha beni kırmak isterse gözlerinin içine bakacağım. Taş edemem; bununla birlikte taş olmadığını hissedersem, üzülmem. Gülümserim ve ona bırakırım kararı, ben nasılsa kendiminkini vermişim.)

8 Kasım Cuma (Venüs günü)
Ay: Koç (13:48 itibariyle) (03:11 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 22/ 4 (İmparator/ Koç) (Cesaret, insanın varoluşu içinde uyandırmasıdır.)
Günün Tarot Kartı: Güneş (19/ Güneş) (Kalbin kutsallığı, ruhun oradan yeryüzüne akmasından gelir.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Merkür üçgeni (00:51) (Bilmece çözmeyi sever misiniz? Ben severim. Herkesin bilmesi yerine, birilerinin bildiklerini kullanarak bilmediklerini keşfetmesinden yanayım. Çünkü hazır bulduğun şey değerli olmuyor. Uğruna savaş verdiğinse, aşk etkisi yaratıyor. Bizimse daha çok aşka, daha çok tutkuya, heyecana, akan suya kalbimizi biraz daha bırakmaya ihtiyacımız var. Daha çok bilmece, daha çok kendi dünyasının sırlarını keşfetme. Sen yoksan ben yokum, o yüzden seni sana çağırıyorum. Ben de sende değilim, kendimden sana sesleniyorum.)

Ay- Jüpiter karesi (03:12) (Büyümek güzeldir; bununla birlikte kendini olduğundan çok daha büyük hissetmek, ağır yüktür. Ben o kadar da büyük değilim. Herhangi biriyim aslında! Harikalar falan yaratmıyorum, bir şeyler yapıyorum ve birçok kişi de bunu yapabilir, biliyorum; bununla birlikte ben bunu seviyorum; tam da bu yüzden, sadece vazgeçmiyorum. Senden daha iyi değilim, sadece iyileşmeye devam ettim, ediyorum. Anlıyor musun? Bir sıfırdan büyüktür, biliyorum.)

9 Kasım Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Koç
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 23/ 5 (Aziz/ Boğa) (Gerçek öğretmen asla olduğunu düşündüğün kişi değildir.)
Günün Tarot Kartı: Asılan Adam (12/ Neptün) (Her şey değişmeye başladığında sen ne için hayatta olmadığını hatırlamaya başlamışsındır.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Venüs üçgeni (08:15) (Seninle savaşıyoruz. Bazen yenik düşüyoruz bu savaşa, bazen kazanıyoruz. Biri kazanıp biri yenilmiyor ama, ya birlikte kazanıyor ya da birlikte yenik düşüyoruz. Bunun ne demek olduğunu biliyor musun? Bir tek savaş var, bir tek barış, ikisinden birindeyiz, ayrılık yok, biliyoruz.)

Ay- Satürn karesi (21:55) (Gerçeklerden kaçmak istiyorum bazen, yapacak onca şey olduğunu düşünmemek! Yorgun hissediyorum bazen, senin de böyle hissettiğin oluyor mu? Gülümsüyorum sonra, nasıl kendime yapacak işler bulduğumu hatırlıyorum. Hayat böyle işte, önce şikâyet edebileceğin bir şey yaratıyorsun sonra da ondan şikâyet edip duruyorsun. Kimse bana yapmak zorundasın demedi. Farklı seçeneklerim de vardı kesin, ben bunu seçtim. Neyin bana bunu yaptırdığını hatırladığımda, her şeyin üstesinden gelebilirim.)

10 Kasım Pazar (Güneş günü)
Ay: Koç (15:59 boşlukta)
Güneş: Akrep
Günün Sayısı: 16/ 7 (Kule/ Araba) (Mars/ Yengeç) (Yıkılmasından korkma hiçbir şeyin, gerçek olan kırıldığı yerden sürgün verir, gerçek ol!)
Günün Tarot Kartı: Azize (Ay/ 2) (Bazen yapılabilecek en güzel şey bir an için bile olsa hiçbir şey yapmaya çalışmamaktır.)
Ateş (hareket) Enerjisi

Ay- Plüton karesi (07:37) (Değişmek kolay değil! Bununla birlikte değişmemek çok daha zor! Değişime direnmek... Sanki dünya dönmüyormuş gibi yapmak! Mümkün mü? Dönüyoruz, tıpkı bir semazenin dönüşü gibi... Köklerimizden aldığımız güçle, köklerimizde yanan yangınla, gökyüzünün bize okuduğu adeta bir fısıltı gibi insanın içini titreten şarkılarla... Her dönüş, bir şeyleri gömüş... Üzerini kapatmadın, onu ebediyete, onun hak ettiğince uğurladın. Ölüyoruz anne, hepimiz ölüyoruz. Sen de ölüyorsun, ben de ölüyorum; ama sana bir şey söyleyeyim mi? Büyüyoruz. Sen de büyüyorsun, ben de büyüyorum. Kim kimin toprağına sarılır bilmiyorum ama, ben hepimizin tüm doğa olacağı o gün gülümseyeceğimi biliyorum. Terk etmek yok, terk eden yok, biz hep buradayız. Öğreniyoruz, kalbimize sarılmayı... İşte her şey orada!)

Ay- Mars karşıtlığı (13:58) (Beni yaralayan hiçbir şey olmadı demiyorum. Bu samimi olmaz, hepimizi yaralayan çok şey oldu. İyileşmeyen yara yoktur da demiyorum, bazı yaralar hiç iyileşmiyor, biliyorum. Yine de öğreniyor insan yaşamayı, o yaralar bedenimizde saklı ki bir gün o da geride kalacaktı. Kozamdan dans ederek çıkacağım ve bu şarkıyı herkese armağan edeceğim. Benim cennetimde öfke yok, acı yok, sancı yok, kin yok... Mutlu insanlar, mutlu olmayı bilen insanlar... Herkes kendi ödülünü, kendi cezasını yaratırdı. Gözlerimde bir pırıltı, işte o görmemi sağlayacaktı.)

Ay- Jüpiter üçgeni (16:00) (Her devinimin bizi taşıdığı yeni bir liman var. Bu limanlar yeryüzünde değil, bizim bilincimizde, başka bir yerden bakıyoruz, başka bir şey görüyoruz ve bu bakış açısı yaşam şeklimiz olmaya başlıyor. Hayat iyileştirecek olanı bulmakla ilgili... İyi gelmeyende inat etmemeli... "Yaşama Sanatı" diyor Alfred Adler, Fotoğrafçılık Hocam Mümtaz Bey de "Sanat rastlantılardan ibarettir, rastlantıları sıklaştıran sanatçının kendisidir." derdi. Bu rastlantılar nasıl mümkün kılınabilirdi?)

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.