Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Güç kazanmak için
12 Ağustos - 18 Ağustos 2019 haftası

12 Ağustos Pazartesi Uranüs Geri Hareketi Başlıyor (05:26)


"değişim çağrısı"

Değişimi gerçekleştirememenin dezavantajları nelerdir? O güçlü isteği bastırmak, kaderin bize yaptığı vurguya gözlerimizi kapamak! Hep aslında kaderin seni bir şekilde oraya çağırdığının farkında olmak ve hiç oraya doğru yol alamamak…

Bazen çok da seçim şansımız yoktur. Öyle bir şeydir ki olan başka çaremiz kalmamıştır. İşte her şey şimdi gerçeğe doğru yol alacaktır. Oyun bitmiştir. Yaşanan deprem ne kadar acıysa, ne kadar taş taş üzerinde kalmamışsa, nasıl sudan çıkmış balığa dönmüşsek de açılan yeni bir kapıdır ve ruhumuzun bu kapıdan geçmeye ihtiyacı vardır.

Ne bize bu değişimi yaşatmıştır? Ne değişmiştir? Bu değişimin avantajları neler olabilir? Fırtına sonrası doğan güneş ve her gün tepemizde olan güneş! Her gün tepemizde olandan şikâyet bile edebiliriz, of be ne sıcak diye; bununla birlikte bir anda ortalıktan kaybolup yerine çöken karanlık sonrası ortalık birbirine girdiğinde bir an önce dinse fırtına, güneş görünse deriz.

Güneş değerlidir. Güneş canlılık demektir. Canlı kalmanın yolu deri değiştirmektir. Ya siz değişim çağrısına kulak verirsiniz ki bu yaşama istekli olmak olur ya da ya da değişmek zorunda kalırsınız bu da yaşamın yolculuğunuza devam edebilmeniz için duran kalbinize elektroşok vermesi olur.

14 Ağustos Çarşamba Güneş- Venüs kavuşumu (09:07)


"içeri süzülen ışık"

Sevgi yaratıcılık gerektirir. Güzellik bununla ilgilidir. Bir şeyi çekici kılan budur. Kendine ait renklerinin olması! Kalbinin renkleri! Samimiyet! Parlaklık! Özgünlük!

Herkes gibi sevme, bu sevgi değil ezberdir. Kendin gibi sev! Sertliğiyle yumuşaklığıyla ilgili değildir sevgi, gerçekliğiyle ve bu gerçekliğin uyandırdıklarıyla ilgilidir.

Kalbinden neler geçiyor, bu sana nasıl hissettiriyor? Gülümseyebiliyor musun, şükredebiliyor musun? Her şeye rağmen diyebiliyor musun? Engeli aştıran nedir? Kalbin gücü! Sevgi senin kendi sonsuzluğunu hatırladığın yerdir. O sonsuzluktan uzan yaşama, ışık ancak o zaman araladığın perdelerden içeri süzülebilir.

15 Ağustos Perşembe 22⁰ 24’ Kova Burcunda Dolunay (15:29)


"Aklına çılgınlıklar gelince beni ara"

Eski bir şarkının sözleri… Aklınıza çılgınlıklar gelince arayabileceğiniz biri var mı hayatınızda? Çılgınlıklar yapabilecek cesaretiniz? Sonucuna katlanabilir misiniz? Yoksa sonuçtan kime ne mi dersiniz? Her çılgınlık, aklınızın başına geleceği an karşınıza dikilir, o zaman ne yapacaksınız? İyi melek dur der, kötü melek hadi! Siz ne durun ne de acele edin! İşte bunun adı görmektir.

Tek başına yapılan çılgınlıklar gibi bir de birlikte yapılan çılgınlıklar vardır. Hani gülmekten kırıldığımız, bir türlü susamadığımız, karnımızın etlerinin acıdığı… Bir de sonrasında neler yaptık, aman Tanrım deyip şaşkınlıkla memnuniyet arasında gidip geldiğimiz…

Bana sorarsanız hiçbir çılgınlık hiç çıldıramamış olmak kadar kötü değildir. Bununla birlikte çılgınlığı aptallık olarak yorumlayanlara da açıklama yapmaya kalkışmayacağım! Çılgınlık zekâ işidir.

Mademki çıldıracak kadar dayandı bıçak kemiğe, derin bir nefes alın! Çok şanslısınız da bunu şu an size nasıl açıklarım bilemedim! Şimdi bu şansı kullanalım! Hani hep hayalini kurup da yok canım daha neler dediğiniz o şey vardı ya! Bu güçle, onu yapın! Üstüne bir de aklınızı kullanarak! Sırtınız yere gelmeyecek, bana güvenin!

16 Ağustos Cuma Merkür- Uranüs karesi (20:07)


"zafer peşinde"

İnsan aklı, türlü türlü işler becerebilecek güce sahiptir. Başka bir deyişle kendi sonsuzluğundan bihaberdir. Öyle çok olasılık vardır ki! Varmak istediğiniz yere varamama şansınız yoktur.

Önce zamana karşı bir zafer kazanmanız gerekir. Zaman, iki ucu keskin kılıç gibidir. Elinizi de kesebilir sizi zafere de götürebilir. Kılıcın sembolik anlamı düşüncedir. Bir savaşta kılıç düşünceniz, kalkan size doğrultulmuş düşünceler karşısındaki duruşunuz… Ortalığı karıştırmak isteyenlerin neden düşüncelerinizi hedef aldığını anladınız mı? Çünkü kafanız karıştığında ortalık karışır. 

Savaş, yaşamdır. Zafer, yaşamı anlamlı kılmaktır. Ne için savaştığını yani ne için yaşadığını bilmeyenin atmosferdeki oksijeni tüketmesine gerek var mıdır? Kim bilir bu soruyu kaç değişik şekilde ele alırız. İyi yolculuklar dilerim!

18 Ağustos Pazar Mars Başak Burcuna Geçiyor (08:18)

"incelik"

Nasıl savaşmak bizi güçlü nasıl savaşmak yani nasıl yaşamak bizi güçlü nasıl yaşamak bizi güçsüz kılar? Detaylar önemlidir; bununla birlikte detaylarda da boğulmamak gerekir.
Detaylar büyük resmin farkında olduğumuzda önemlidir. Yoksa elimizde ne işe yaradığını bilmediğimiz bir sürü şeyle kalakalmış oluruz. Bir şeyin değerini bilmek, onun ne işe yaradığını ve bunu nasıl yapabileceğinizi bilmekle mümkündür.

Deneme yanılma yöntiminden daha değerlidir gerekli araştırmayı yaparak fikir edinme ve bu bilgiler ışığında daha dikkatli bir şekilde süreci başlatma seçeneği! İncelik önemlidir. İşin inceliğini öğrenmek için daha ince düşünmek gerekir. Yetenekten çok daha değerli olan, var olanı geliştirmeye cesaret ve bunun için harcanan emektir.

12 Ağustos Pazartesi (Ay günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 23 / 5 (Aziz) (Boğa burcu) (Sana güveniyorum. Sana olan güvenim O’na olan güvenimdir. Bu da kendimi olan güvenimi beraberinde getirir.)
Günün Tarot Kartı: Kule (16) (Mars) (Her şey değişmeseydi bir şey değişmezdi.)
Toprak enerjisi / Ay- Satürn kavuşumu (12:53) Ay- Neptün sekstili (18:57)

"Tanrı şaka sever"

Ciddiyet önemli bir şeydir. Samimiyet de öyle! Ciddiye aldığımız konuda alikıran baş kesen kesilmek başka bir şey! Ciddiyet, sorumluluk alıp üzerimize düşeni yapabildiğimizde değerlidir. Ancak bu şekilde samimiyetten bahsedilebilir.

Öğrenmek ve öğretmek… Öğretmek, bitmeyen bir öğrenme süreci demektir. Öğrenme sürecini yaşam deneyimi haline getiren, bir yerden sonra bu deneyimi onun ne kadar eğlendiğini fark eden diğer insanlarla paylaşır. İşte buradaki detaylar ciddi bir meseledir. Bir kişi benzeri bir süreçte eğlenmiyorsa, burada mizah yoksa anlamamış demektir.

13 Ağustos Salı (Mars günü)
Ay: Kova (18:35 itibariyle) (01:10 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 24 / 6 (Aşıklar) (İkizler burcu) (Kalbimin sesini dinlemeseydim şu anı hayal bile edemezdim.)
Günün Tarot Kartı: Denge (14) (Yay burcu) (Yaşam deneyimini değerli kılan, gerçeğin bir şeyle değil o şeyin ne kadar olduğuyla ilgili olduğunu anlamaktır.)
Hava Enerjisi / Ay- Pluto kavuşumu (01:11) Ay- Merkür karşıtlığı (23:32)

"delilikten konu açılmışken"

Değirmenlere karşı savaş açan Don Kişot hepimizi güldürür. Don Kişot deli midir yoksa dahi mi? İşte bu düşündürür. Adamın birisi çıkar, kimsenin aklına gelmeyecek bir şey yapar. Sorarız, kardeşim deli misin, divane misin? O da cevaplar, ne deliyim ne divaneyim, ben de böyleyim! Fıtrat!

Her ailenin bir delisi vardır biliyorsunuz ve halk içinde bu gibi durumlar için delidir ne yapsa yeridir ifadesi kullanılır. Bu deli olma hali bir çeşit özgürlük mü kazandırıyor yoksa toplum farklılığı bu gibi özendirici olmayan ifadeler kullanarak kontrol altında mı tutmaya çalışıyor? Düşünsenize herkesin aklına eseni yaptığını! Dünya tımarhaneye dönerdi! Sahi tımar ne demekti? Yoksa zaten öyle miydi? Sadece tüm gerçek deliler akılı mı kabul edilmişti?

14 Ağustos Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Kova
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 25 / 7 (Araba) (Yengeç burcu) (Yola çıkmak geçmişi anlamak ve yarına orada yüklendiğin her şeyin üzerine basarak uzanmakla mümkündür.)
Günün Tarot Kartı: Güneş (19) (Güneş) (İnsan yaşama doğarak gelmez doğmak üzere gelir.)
Hava enerjisi / Ay- Uranüs karesi (07:46) Ay- Jüpiter sekstili (23:37)

"Tanrının dili"

İnsanı öldüren şey rutindir. Rutinlerin, sadece gerekliliklerin içine sıkışıp kalmış insan, önce canlılığını sonra varlığını yitirir. Tanrı bizi şaşırtmayı seviyor, bunun için türlü senaryolar kaleme alıyor. Ya biz Tanrıyı şaşırtmaya kalksaydık? Bu onu kendi silahıyla mı vurmak olurdu yoksa onun bilinç boyutuna bir tık daha yaklaşmak mı?

Siz Tanrının bizimle bir zoru olduğunu düşünüyor musunuz? Şahsen ben düşünmüyorum! Sadece ezberlerimizi bozmaya çalışıyor. Biz plan yapıyoruz mesela o gülüyor; çünkü hayat planladıklarını yaşayıp ölmek için değil, yenilenen titreşimlerle daha büyük bir hikayenin farkına varıp daha büyük adımlar atmak için ve bizim büyük olduğunu düşündüğümüz adım aslında küçücük bir adım bile değilken bu da ne dediğimiz dünyanın dönmeye devam etmesini sağlıyor olabilir.

15 Ağustos Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Kova (22⁰ 24’ Dolunay 15:29)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 26 / 8 (Adalet) (Terazi burcu) (Değerinin farkında olmadığın her şey kaybındır.)
Günün Tarot Kartı: Aziz (5) (Boğa burcu) (Bilginin kaynağına güvenmeden öğrenemezsin, zamanla kaynak sen olursun.)
Hava enerjisi / Ay- Venüs karşıtlığı (16:16)

"insan olmak"

Bir yanın değişmemekte direniyor. Şikayet etmekten vazgeçmemeye de kararlısın! Bu daha kolay geliyor değil mi? Seni anlamıyor değilim! Değişimin senin söz konusu yaşam dinamiklerine verdiğin yanıtlarla ilgili olduğunu kabul etmektense birilerini, bir şeyleri suçlamak çok daha kolay! Kurban rolünü benimseyerek bundan dolayı herkese kendini suçlu hissettirmeye çalışmak! Bilinen en ilkel tavır!

Bir şeyler artık değişmeli! Bunu dediğini duyar gibiyim. Hiçbir şey değişmeyecek biliyor musun? Yok, bir şeyler değişmeyecek demiyorum! Değişse de senin için bir şey değişmeyecek, onu söylüyorum! Sen şikayet edecek başka şeyler bulacaksın! Yaşamamak, ölü kalmak için başka bahaneler!

Bugün bir değişiklik yapsan mesela! Sadece insan olsan, herhangi biri! Karşına çıkanlara sadece insan oldukları, seninle aynı dokunun hücreleri, aynı organın dokuları, aynı sistemin organları, aynı bedenin sistemleri oldukları için değer versen! Aşağıda ya da yukarıda olmasa kimse, sadece burada olsa!

16 Ağustos Cuma (Venüs günü)
Ay: Balık (06:49 itibariyle) (04:00 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 27 / 9 (Ermiş) (Başak) (Dışarıda aradığımız birçok cevap içeridedir.)
Günün Tarot Kartı: İmparator (4) (Koç burcu) (Ne zaman ki ilk adımı atacak cesareti gösterirsin, her şey orada yeniden başlar.)
Su enerjisi / Ay- Mars karşıtlığı (04:01) Ay- Uranüs sekstili (20:11)

"varoluş"

Oğlak kurallarıma uyarsan kazanırsın der. Kova kurallara uymazsan kazanırsın der. Balık kimse kazanmaz kimse kaybetmez, canınız ne istiyorsa onu yapın der, yol sizi bir şekilde varmanız gereken yere vardırır.

Herkesin kendine ait bir doğrusu vardır. Her doğrunun mutlak suretle bir anlamı! Yaşam türlü doğrular içinden geçerken türlü doğrultulardaki farklı dinamiklerin nasıl bir tek renkte buluştuğuna şahit olabilmektir. Çıkabildiğin kadar yukarı çık, yine aşağıya dönersin.

Çıkabileceğin en yüksek katı bir çatı katı olarak hayal et! Burada çatıya çıkan bir kapı olsun! Hevesle çık! Bir de bak ki ne gör? Evin bodrumundasın! Nasıl yani? Burası çatı katı değil miydi? Evet! Bu kapıdan bodruma mı çıkılıyor? Evet!

Altı köşeli yıldız! Yukarı bakan ve aşağı bakan üçgen! Yukarı bakan ateş, canlılık! Aşağı bakan su, ölüm! Yanacaksın, eriyecek, buharlaşacaksın! Gökyüzünde bulacaksın kendini, yıldızların arasında ve yine buraya döneceksin, yağmur olup, bir su damlası! Sana da tanıdık geldi mi?

7 Ağustos Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Balık
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 28 / 10 / 1 (Kader Çarkı / Büyücü) (Jüpiter / Merkür) (Bilgi neye ihtiyaç duyduğunu hatırlatmadığı müddetçe eksiktir.)
Günün Tarot Kartı: İmparatoriçe (3) (Venüs) (Uyum, kendini doğanın sana anlattıklarına açmaktır. Başlangıç sonrasında gelir.)
Su enerjisi / Ay- Jüpiter karesi (12:17) Ay- Satürn sekstili (12:35) Ay- Neptün kavuşumu (19:08)

"gel seninle hayallere dalalım"

Hayalleri olmayan insanlar, ölüdürler. Onların yaşam hikayeleri, var olanlar sınırlıdır. Hayalleri olan insanlar, tutkuludurlar. Onların sevinçleri Tanrının gülümseyişini üzerlerinde taşır.
Tutkuları olan insanlar gerçektir. Kalpleri atıyordur ve siz onun yaydığı sıcaklığı tüm varlığında hissedebiliyorsunuzdur. Bunun bir başka adı da samimiyettir. Bu samimiyet insanın kendiyle kurduğu ilişkiyi ortaya koyar. O kendine inanıyordur ve güveniyordur. İnandığı bir şey vardır, bir yolu, onun adı sadıktır.

Sadakati bilmeyen, aşkı ne bilir? Aşkı bilmeyen sadakati ne bilir? Kalbi heyecanla çarpmamış olan, dizlerinin bağı çözülmemiş olan, yüzü kızarmamış olan, gözyaşları yanaklarından mutluluktan süzülmemiş olan yaşamı ne bilir? Hayaller bazen sadece bu heyecanı tadabilmek içindir. Çıkılan yolsa kendine gelmek içindir.

18 Ağustos Pazar (Güneş günü)
Ay: Koç (19:32 itibariyle) (01:33 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 29 / 11 / 2 (Güç / Azize) ( Aslan / Ay) (Güç merhametten yoksun olduğunda kayboluş başlar.)
Günün Tarot Kartı: Ay (18) (Balık burcu) (İnsan son seçiminni bugüne kadar yapılmış tüm seçimlerin seçimi yapan kişileri hangi benzer sonuca nasıl götürdüğünü anladığında yapar.)
Ateş enerjisi / Ay- Pluto sekstili (01:34)

"gücün sırrı"

Kimse bana her şeyin çok kolay olacağını söylemedi ki! Ben her şeyin çok kolay olduğunu da görmedim zaten! Bir şey, hadi olmadı bir iki şey kolay olsa bir şey zor olurdu; bununla birlikte olurdu. Kolaylaştırıcı çözümler de bulunurdu ve ben bunu severim.

Sana zor gelen çok da gönüllü olmadığındı aslında! Bir şeyi gerçekten istiyorsan, kalbin çarpıyorsa onun için, bir şekilde yapıyordun, o yol çıkmasa bir diğer yol çıkardı ona değilse bir diğer yol, olmadı bir diğer…

Spor yaptınız mı hiç? İlk gün ne kadar zor gelir değil mi? Hele ki abartırsanız yandınız! Bununla birlikte zaman içinde ilk başlarda zorlandığınız hareketlerin artık çok daha kolay geldiğini ve rahatlıkla bunun üstüne çıkabildiğinizi görürsünüz. Yine abartmadan tabii! Abartı yarının gücünden çalmaktır. Zorluklar zamanla, süreklilikle ve sınırlarımızı bilerek aşılır. Yerini bunun armağanı olan güç alır. Güç, güçsüzlüğünün nerede başlayacağını bilenler için armağandır. Diğerleri güçlü değil aptaldır ve bunun bedelini hep ödemek zorunda kalır.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0542 353 90 83

www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.