Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Büyümek istemiyorum anne

29 Temmuz - 04 Ağustos 2019 haftası

30 Temmuz Salı Güneş- Uranüs Karesi (02:14)


"sarılmak kendine"

Değişmek gerek! Yeni hikâyelere kanat açabilmek! Düşünmek gerek! Bakmak ve görmek! Aksi kaçmaktır! Neyden? Kendinden! Gelecek, bugüne demir atmış bizden artık kendine doğru yola çıkmamızı istiyor! "Hadi bana gel, ben senin nerede olduğunu biliyorsam sen de benim nerede olduğumu biliyorsun, hadi gel!"

Zincirleri kırmak öyle kolay değildir; bununla birlikte bunu bir kez başardığımızda her şey bir bir anlaşılır. Resim o zaman anlam kazanır. Renkler hak ettiği parlaklığı kazanır. Yol açılır. Bana umut gerek! Gerisi bende var. Onu dışarıda aramamak gerek! Çünkü tam da olduğum yerde, bende ve gülümsüyor işte! Lütfen onu bugün de görmezden gelme! Sarıl sadece! Sarılmak şifadır. 

1 Ağustos Perşembe Merkür Geri Hareketi Bitiyor (06:57) ve 8⁰ 36’ Aslan Burcunda Yeniayı (06:11)

"yaratıcılık"

Aynı filmi ikinci kez izlemek, aynı hikâyeye şahit olmak değildir. Aynı resme bir kez daha baktığınızda, aynı hisler uyanmaz içinizde! Aynı yollardan her yürüdüğünüzde başka yapraklardır eteklerinizin sürüklediği...

Evinize gidebilecek olsa olsa birkaç farklı yol vardır, nihayetinde aynı sokaktır. Kimi hiddetli geçersiniz o sokaklardan, kimi aceleniz vardır, kimi mutlusunuzdur, kimi hüzünlü, kimi küskün, kimi huzurlu, kimi umutlu, kimi heyecanlı...

Evinize kucağınız başka başka şeylerle dolu gelirsiniz, hayatın size sunduğudur bu! Eviniz sizin atölyenizdir, başka başka şeylere dönüştürürsünüz bu malzemeleri yaratıcılığınızı kullanarak, işte bunun adı yaşamdır ve bu, kucağınızda biriktirdiğiniz bütün taşları değerli kılandır.

Bir şeyi ilk tadına baktığınızda beğenmemiş olabilirsiniz, hatta bir şekilde tadına bile bakmak istemiyor olabilirsiniz. Yine de denemeye açın kendinizi, farklı deneyimlere açın! Muhteşem olduğu için değil, farklı olduğu için, bakmadığınız bir yerden bakmanıza yardımcı olacağı, bunun size daha farklı bakış açıları kazandıracağı için!

Bildiğiniz tanıdığınız insanlar hep daha güvenlidir, tanımadığınız bilmediğiniz insanlarsa size ilham verir. İletişim kurmaktan korkmayın! İletişim kurduğunuz, bir başkası olmaktan çok kendi içinizde, varlığının çok da farkında olmadığınız bir parçanızdır. İşte bu insanı zenginleştirir.

Sizden öte bir siz var içinizde ve o herkeste, her şeyde... İnsanın en büyük keşfi aşktır. Aşk, birleşen parçaların oluşturduğu o büyük resmi görmeye başlamakla alakalıdır. Düşürün gardınızı, kimse canınızı yakmaya gelmiş değil! Can yanması dediğimiz, dışarıdaki bir kişiyle ilgili değil! 

2 Ağustos Cuma Venüs- Uranüs Karesi (13:00)

"aşmak"

Aşk demişken... Aşk bizi şaşırtan değil midir? Ters köşe yapan! Aşk, daha büyük bir keşfe kendini açmak, bunun için cesaret etmek, kalbinden geçene kulak vermektir.
Kalp, kırılmak, küsmek bilmez. Onu çok iyi bilen incinmiş egomuzdur. Buluttan nem kapar ve homur homur bir köşeye çekilir, çoktan kötü kötü senaryolar yazmaya başlamıştır bile! Şuydu da buydu da bilmem ne!

Kimsenin bizimle bir derdi yoktur aslında! Bizim kiminle bir derdimiz var ki? Herkesin süreci kendiyle! Herkesin alakadar olduğu aynada gördüğüyle... Kimse suyu görmüyor, herkes suya düşen aksinin peşinde! Ya daha yakından bakmak isterken suyun içinde buluyor kendini, hazırlıksız yakalanıyor, yüzme bilmiyor ya da suyu yumruklamaya ya da suya bir şeyler atmaya başlıyor, görüntünün değişmesi için ki nasıl göle maya çalınmazsa görüntü de değişmiyor.

Ne zaman suyla daha yapıcı bir ilişki kurmanın ne demek olduğu biraz daha anlaşılır oluyor, işte orada insan büyüyor. Suyun derinliklerindeki hazineler, onun bizi arındırması ve onda yüzmek... İşte bunlar tüm sürprizleriyle kabul edildiğinde insan kendini aşıyor. Aşkın, aşmak ve aşkın olmakla ilişkisi sizin de dikkatinizi çekmiyor mu? 

29 Temmuz Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yengeç (14:30 itibariyle)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 30 / 3 (İmparatoriçe) (Venüs) (Doğa, uyum, güzellik ve bereket)
Günün Tarot Kartı: Azize (2) (Ay) (Doğru zaman geldiğinde bunu bilirsin, emin değilsen huzur içinde bekle ve iç sesine kulak ver sadece, o sana şimdi diyecektir, o vakit geldiğindeyse hiç bekleme)
Su enerjisi

"Biliyorum sen bir meleksin bana yardım için gönderildin
Biliyorum sen bir meleksin zor günlerimde çıkageldin" (Candan Erçetin)

"armağan mı ceza mı?"

Bizler annemizin rahmine bir günahkâr olarak mı düştük yoksa burası bizlerin kanatlanıp uçarak geldiği cennet miydi? Cennetten mi kovulduk dünyaya gelirken yoksa dünya, cennete açılan kapı mıydı? Bahsi geçen köprü hayat mıydı? Ne bizim bu köprüden geçmemizi sağlardı?

Biz mi annemizin armağanıydık yoksa annemiz mi bizim? Biz mi ailemizi seçtik yoksa ailemiz mi bizi? Ben kim olarak dünyaya geldim ve dünya benim kim olarak buradan ayrılmamı sağlayacaktı? Büyüdüm mü yoksa hep aynı mıydım? Olgunlaştım mı yoksa daha mı çamura battım?

İki yol vardı, biri aydınlık, biri karanlıktı. İkisi de birbirine benziyordu; bununla birlikte bu yollara farklı bilinçlerle giriliyordu. Dünya kimine armağan, kimine cezaydı. Ne olduğunu anlayan armağanını aldı. Buna direnen, birisinin onu cezalandırdığını sandı. Ne zaman anlarsa kapı, o zaman açılacaktı.

30 Temmuz Salı (Mars günü)
Ay: Yengeç
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 22 / 4 (İmparator) (Koç burcu) (Kazanmanın da kaybetmenin de sorumluluğunu almadığın bir savaşta zafer kazanamazsın!)
Günün Tarot Kartı: Yıkılan Kule (16) (Mars) (Her zafer bir parçanı geride bırakmaktır, ona ihtiyacın olsa geride kalmazdı, devam et yalnızca, sana it olan önüne gelir.)
Su Enerjisi / Ay- Uranüs sekstili (01:36) Ay- Satürn karşıtlığı (16:56) Ay- Neptün üçgeni (21:14)

"Aceleci adımlar ve mutsuz tavırlar
Ne bu halin canım seni bir üzen mi var" (Barlas Erinç, Candan Erçetin)

Ailemiz, ekildiğimiz topraktı. Biz bir tohumduk. Bizim için uygun olan iklimde filizlendik. Mevsim mevsime benzemezdi. Belki kış sert geçmişti belki yaz kurak ya da tam tersi!
Rahatı gören sonrasında gelen zorluğa toslardı, zorluk gören sonrasında gelen rahatlığın değerinin farkındaydı. Herkes her mevsimi mutlaka yaşardı. Kimse kimsenin ne önünde ne arkasındaydı.

Herkesin sınavı başka başka sorulardı ve herkesin çalışmadığı yerden gelecek sorular mutlaka olacaktı. Bir ömrün ilk otuz yılında herkes birtakım fırsatlar yakalamış ve bir yerde ciddi ciddi zorlanmıştı.

Bir neslin rahatı, önceki iki kuşakla alakalıydı. Bir kuşak yolu açardı, bu yolun nasıl açıldığını unutmaz, bunu kendinden sonraki kuşağa aktarırdı. O kuşak aldığı bayrağı kendisinden sonraki kuşağın sorumluluğunu alarak taşırdı. Kendisine aktarılanları unutmaz, kendi deneyimlerini de üstüne katardı. Bu kuşak da elindekileri sorumluluğunun ne olduğunu bilerek bir diğer kuşağa aktaracaktı.

Aktarılacaklar salt maddi şeyler olduğunda, sistem çoktan yıkılmaya başlamıştı. Değer taşıyan bilgiydi ve değişen zaman dinamiklerine özünü yitirmeden uyumlanabildiğinde değeri artardı. İşte bu yaşayacak ve yaşatacak olandı.  

31 Temmuz Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Aslan (16:18 itibariyle) (06:31 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 23 / 5 (Aziz) (Boğa burcu) (Öğrenmek güzeldir, bildiklerin bir yana henüz bilmediğin ne kadar çok şey olduğunun farkına olduğun müddetçe, küçük adımlarla ilerle, sindirilmemiş olan yüktür, engel olur.)
Günün Tarot Kartı: Aşıklar (6) (İkizler burcu) (Önünde açılan yol, yaşamın sırrına açılıyor, aklın ermediği yerler vardır, kalpse yolu bilir, kalbinin sesini dinle, aklın bunu neden yaptığını bir gün sana söyleyecektir.)
Ateş enerjisi / Ay- Pluto karşıtlığı (02:27) Ay- Merkür kavuşumu (06:32) Ay- Venüs kavuşumu (23:50)

"Ben ne çok hata yapmışım meğer
Gözüm kapalı bakmışım meğer
Yıllar geçmiş ben saymışım meğer
Dostum sanıp aldanmışım meğer" (Candan Erçetin)

"yaptığımız resimler"

Geçtiğim yollar, gördüğüm insanlar, hissettiklerim, bu hislerin beni götürdüğü yerler, orada şahit olduklarım... Düşmelerim, kalkmalarım, cevabını aradığım sorular... Cevaba yaklaştığım, cevabı bulduğum, bulduğumu sandığım, bir de bir cevabın peşinde olduğumu bile unuttuğum... Bir sürü hal var insanın hayatında! Her biri, bir şekilde bizden bir şeyler yapmamızı istiyor.

Herkesin yaptığını değil! Bize ait olanı! Kendi kelimelerimiz, kendi renklerimiz, kendi sistemimiz ve bu sistemi kendi gücümüz, güç birliklerimizle yaşatabilmemiz... Bir şarkıyı doğru söylemek kadar önemlidir kendin gibi söylemek; çünkü o zaman o sensindir, bunun adı samimiyettir.

Bir bilgi ancak senden geçip bana geldiğinde değer kazanabilir. Sen dediğim senin kalbindir. Kalbinin renkleri onun üzerine dökülür, o artık benim paletimdir. Onunla resimler yaparım! Bizleri bir araya getiren budur!

Herkes birbirinden aldığı renklerle kendi resimlerini yapar ve o resimlerle yolu bulur. Özü gerçek kılan budur. Onunla değil özüyle iletişim kur! Ruhuma hediye ettiğin tüm renkler için teşekkür ederim! Resimlerimizle özgürleşip onlarla ölümsüzleşeceğiz!

1 Ağustos Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Aslan (06:11 Yeniay 8⁰ 36’) (23:46 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 21 / 3 (Dünya / İmparatoriçe) (Satürn / Venüs) (Zamana yenilmeyen gerçektir.)
Günün Tarot Kartı: Mahkeme (20) (Pluto) (Küllerinden doğmak yenilginin daha büyük bir zaferin habercisi olduğunu bilmektir, yenilmekten korkma, bunu son değil, bir başlangıç olarak düşün yalnızca)
Ateş enerjisi / Ay- Uranüs karesi (02:53) Ay- Jüpiter üçgeni (15:52) Ay- Mars kavuşumu (23:47)

"Sevenin de sövenin de ah edenin de
Ah canı sağ olsun
Gelenin de gidenin de dönmeyenin de
Ah canı sağ olsun" (Candan Erçetin, Sasa Losic)

"çocuk olmak"

Çocukken hemen büyümek isteriz, büyüdüğümüzdeyse yine çocuk olmak! Büyümek istememizin sebebi, kimsenin dediklerini yapmak zorunda kalmamaktır, çocukken bu heyecanlandırır bizi; bununla birlikte bunun için bir an önce büyümeye çalışırken yitiririz bu heyecanı!

Büyümek, heyecanını yitirmek olur. Yerini çoktan endişeler almıştır. İçimizden geleni yapma isteği, yerini gerekliliklere bırakmıştır. Ölmeye başlamışızdır, robotlaşmaya, herkes gibi olmaya...

Derken bir şey olur, uyanırsın uykudan, kendine gelirsin, hatırlarsın, hayat bu değil, bu olsa zaten yaşamak anlamını yitirir ve sen, ölen ruhunla bedenine de türlü tezgâhlar kurmaya başladığını anlarsın. Hâlbuki hayat çok değerlidir. Renkler, onlarla beslenmek, güneş ışığı, yağmur sonrası toprak kokusu, bir ağaca dokunabilmek, dalgaların sesi...

Herkesin bir defteri olmalıdır; yazdığı, çizdiği, notlar aldığı, bir şeyler yapıştırdığı, arasına sakladığı... Bu onun çocuk yanıdır. İnsanı bu hayatta tutar. Şarkı söylemeden, oyun oynamadan, dans etmeden olmaz! Olsa, anlamı kalmaz!

2 Ağustos Cuma (Venüs günü)
Ay: Başak (16:20 itibariyle)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 22 / 4 (İmparator) (Koç burcu) (Her şey bir kıvılcımla başlar. Bu kıvılcımla yanarsın da pişersin de! Seni gerçekleştirecek yolda olduğundan emin ol sadece!)
Günün Tarot Kartı: Adalet (8) (Terazi) (Yola çıkmamış olanın nerede duracağını bilme şansı yoktur. Yol bize hayatı öğretir. Hayat da ötesine açılan bir kapı olarak önümüze gelmiştir.)
Toprak enerjisi

"Beni özlüyormuşsun öyle diyorlar
Kıs kıs gülüyormuş tuzak kuranlar
Sense besleyerek yalnızlığını
Kabul ediyormuşsun aldattığını" (Candan Erçetin)

Hata yaparak öğrenir insan! Hatalar bizim değer kaybetmemize değil değerli olanın ne olduğunu hatırlamamıza yardımcı olur. Değerli olan nedir? Değerli olan, gelişimdir. Kimseyi bundan uzun zaman önce yaptığı bir şeyle itham edemeyiz. Kimsenin hayatının bir döneminde yaptığı yanlışlığı hayatına mal edemeyiz. Bununla birlikte düzen kimsenin bir şekilde birilerinin ya da bir şeylerin zarar görmesine sebep olduğu bir davranışı görmezden gelmez.

Ceza, suç sayılan bir davranışın farklı otoritelerce farklı şekillerde gerekli görülmüş karşılığıdır. Ceza çekilir ve biter. Kimi bunu bir fırsat haline getirir kimiyse akıllanmamakta kararlıdır. Aynı yoldan giderseniz aynı yere varırsınız. Kendi kendinizi cezalandırıyorsunuzdur. Bu kronikleşmiş bir davranış bozukluğuna işarettir. İyileşmenin yolu kendi matematiğinin farkına varmaktır. İşte o zaman değişim şansı kazanılır.

Bu durumda hata demeyiz, bizim için artık hatalı kişi değildir, suçunu kabul ederek cezasını çekmiş ve bir deneyimin içinden ders alarak geçmiş kişidir. Geçmişinden dolayı kişiyi yargılamak benzer bir durumda kendinizi bulmanızı ve göstermediğiniz vicdanı beklemek zorunda kalmanızı beraberinde getirir. Bunun adı karmadır. Bu kuyuya düşmeyen darma dediğimiz hayat amacına gitme şansı kazanır. 

3 Ağustos Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Başak
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 23 / 5 (Aziz) (Boğa burcu) (Hazır olana öğretmen gelmez, hazır olan parçaları bir araya getirip okumaya başlar, herkes bir öğretmendir; çünkü o, herkesin ve her şeyin içindedir.)
Günün Tarot Kartı: Yıldız Kartı (17) (Kova burcu) (Yıldızları anlamak, varoluşu anlamaktır. Köklerimizi sulayacak olan da yarına meyve olarak ulaşmamızı sağlayacak da bilgidir. Onu bilinen ve bilinmeyen olarak ikiye ayırırız. Bilinmeyene sadece ruha varmış olanlar ulaşır.)
Toprak enerjisi / Ay- Uranüs üçgeni (02:49) Ay- Jüpiter karesi (15:39) Ay- Satürn üçgeni (17:02) Ay- Neptün karşıtlığı (21:30)

"Ben özlemedim ki seni kedi özledi
Çağır onu gelsin diye bana kedi söyledi
Çok severmişsin onu doyamaz öpermişsin
Sarılıp uyurmuşsun nasıl özlemesin ki seni" (Aylin Atalay- Candan Erçetin)

"sürç-i lisan"

Bazen söylemek istediklerimizden çok farklı olur dudaklarımızdan dökülenler... Ne demek istiyorduk, ne dedik? Niye böyle dedim ki ben şimdi? Oldu mu sizin de kendinize bu soruyu sorarken bulduğunuz kendinizi? Benim kırdığım potların hattı hesabı yoktur mesela! Ha oh, iyi ki dedim, dediğim de! Keşke şöyle deseydim, şunu da deseydim dediğim de!

Öyle ya da böyle! Olan her şey, olduğu haliyle bir güzellik taşır. Her şeyin bir anlamı vardır, o an bunun farkında olamasak da! Çok da üzerinde durmamak gerekiyor; çünkü o zaman işin rengi değişiyor ve daha da içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Geri adım atmak kötü bir şey değildir. Önce bizi neyin rahatsız ettiğini bulmak gerekir; çünkü bir anda bilinçaltımızın ortalığa saçılması, derinde bir şeylerin tam oturmamış olmasıyla ilgilidir. Sizi neyin rahatsız ettiğini bulun, dürüstçe ortaya koyun, bu barış çubuğu uzatmaktır. Zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmaya kalkmaksa sadece ortalığı karıştıracaktır. 

4 Ağustos Pazar (Güneş günü)
Ay: Terazi (16:29 itibariyle) (07:25 boşlukta)
Güneş: Aslan
Günün Sayısı: 24 / 6 (Aşıklar) (İkizler) (Önüne gelenler kaderinle, senin onlarla çıkmayı seçtiğin yolculuksa kaderin seni nereye götüreceğiyle ilgilidir. Kader, hakikate açılan kapıdır.)
Günün Tarot Kartı: Ermiş (9) (Başak burcu) (Kimin ne deyip ne düşüneceğini bir kenara bırakmadan kendi gerçeğine ulaşamazsın!)
Hava enerjisi / Ay- Pluto üçgeni (02:34) Ay- Merkür sekstili (07:27)

"Bu şehir insana tuzak kuruyor
Bu şehir insanı uzak kılıyor
Bu şehir insanı hayli yoruyor
Bu şehir insanı hep kandırıyor" (Candan Erçetin, Ceza)

"şımarık çocuklar"

Hep birilerini suçladık! Buna anne- babamızdan başladık! Kardeşimiz oldu! Akrabamız oldu! Arkadaşımız oldu! Sevgilimiz oldu! Toplum oldu! Patronumuz oldu! İş arkadaşımız oldu! Hep birileri suçlu oldu! Olmadı, kendimizi suçladık! Hep benim yüzümden! Allah da benim... Hop dedik!

Yaşam farklı dinamikler içinde farklı yetileri geliştirebilmemiz üzerine kurulu! Uyumlanma tam da bu şekilde gerçekleşiyor. Esneklik, kazandırıyor. Fazla esnek olursak da kendimizi kaybettiriyor. Kimdim ben, burası neresi?

İş, kim olduğunun farkına vararak onu beslemeye yetecek bir esneklik içinde hayatta kalmak ve bu süreci daha keyifli bir noktaya taşıyacak pratikler geliştirmek! Yaşam, gelişimimize ve büyümemize hizmet ediyor. Şımarık çocuklar olmamayı öğrenmemiz gerek!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.