Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Kalbine dokunmak yaşamın

24 Haziran - 30 Haziran 2019 haftası

24 Haziran Pazartesi Venüs (ikizler)- Neptün (balık) karesi (12:58)


"romantik aşk, hayal kurmaktan keyif almak, güzel sanatlar, gizli ilişkiler, masallardaki gibi aşklar, idealleştirilmiş güzellik" (Venüs- Neptün)

"doğduğu yeri öncesi"

Sevgi, nedir? Sevgi, bizleri bir arada tutan; bize birbirimizi, neyin bizi buluşturduğunu hatırlatan gerçektir. Sevginin tanımı yoktur. Sevginin gereği de yoktur. Sevmenin yeryüzünde yaşayan insan sayısı kadar yolu vardır. Herkesin kendi yolunun farkına varması, kendinin farkına varması demektir.

Sevgi bizi kendimize götürür. Sevgi bizi dünyaya getirir. Sevgi bizi Tanrıyla buluşturur. Öfke de sevgidendir, korku da; bununla birlikte öfke sevgi değildir, korku da... Sevgi, akıl ile buluştuğunda, olgunluk ve anlayış; nefis ile buluştuğunda öfke ve korku olur.

Sevmek, her şeyi, doğduğu yerin öncesiyle buluşturmak demektir. Kendimizi, bir şeyin özündeki bilgiye açmak! Bunun ne olduğunu anladığımızda, cevap belirecektir.

25 Haziran Salı 3⁰ Koç 34’ Son dördünü (12:46)

"savaşçı, öncü, gözüpek, paçayı kurtaran, hayatta kalan" (koç)
"kaderin zihinsel farkındalığı" (Son dördün)

"Hissin kaynağını bulmak!"

Savruluyor muyuz? Aradığımızı bir türlü bulamıyor muyuz? Acelemiz mi var? Sabırsız mıyız? Tahammülsüz müyüz? Zaman da su gibi akıp gidiyor mu? Bir yerden başlamak isterken nereden başlayacağımızdan emin değilsek, bunun için doğru vakit şimdi olmayabilir! Öncesinde yapılacak başka şeyler olabilir, onlara odaklanın. Ne zaman hazır hissediyorsanız, o zaman atın adımınızı! Bereketin tohumu budur.

Arkamızdan atlı mı kovalıyor? His, önemlidir. Hangi hisle yola çıktığımız, yolculuğun akıbetine dair fikir verir. İyi hisler, kötü hisler değil de iyi gelenler, iyi gelmeyenler vardır. Acele ediyor olmak, ya erken ya da geç olana işarettir. Tam vaktinde diyebilmemiz için, önce vaktin neyin vakti olduğunu çözmemiz gerekir. Sır tam da burada çözülecektir. O zaman su akıp yolunu bulabilir.

Dikkat çeken vurgular:
Sentez burç yengeç
Yükselen düzenleyicisi Merkür ile Ay düzenleyicisi Mars kavuşum (10. ev)
Ay- Kiron kavuşum (7. ev)
Gölge burç aslan
Değişken burçlarda T- kare (Jüpiter, Neptün, Venüs)

27 Haziran Perşembe Merkür Aslan Burcuna Geçiyor (03:19) ve Güneş (yengeç)- Uranüs (boğa) sekstili (20:45)

"izci, yerel rehber, tüccar, kaşif, haberci, katip, denizci" (Merkür)
"kral (kraliçe), oyuncu, çocuk, soytarı" (aslan)
"yenilikçi, asi, köktenci, özgürlük ve bağımsızlıkta ısrar, gerçeğin önemi, eşsizlik ve özgünlükten gurur, değişimin dirençle karşılaşması" (Güneş- Uranüs)

"yaşamı yaşanılır kılmak"

İçindeki çocuğu özgür bırak! Biraz saçmalamanın kime ne zararı dokunabilir ki? Belki de değişimi başlatacak olan budur. Varlığının farkında olmadığın o ışık! Hadi biraz delilik! Burada olmaman gerektiğini biliyorsan nerede olman gerektiğini de biliyorsun demektir. Orada ol! Oradan bak buraya ve nereye doğru devam etmek istediğine karar ver!

Belki ayakların seni oraya götürmeye başlamıştır bile! İzin ver! Farklı bir deneyim, farklılaşacak her şeyin de habercisidir. Sen kendine bu şansı vermediğin müddetçe göğsünden çıkmaya çalışan o kuş, seni yormaktan öteye gidemeyecektir. Halbuki onun kanatlanması, senin yaşamı yaşanılır kılman demektir. Şimdi tam vakti!

24 Haziran Pazartesi (Ay günü)
Ay: Balık
Güneş: Yengeç
Su enerjisi / Ay- Jüpiter karesi (05:03) Ay- Satürn sekstili (06:09) Ay- Venüs karesi (06:13) Ay- Neptün kavuşumu (06:55) Ay- Pluto sekstili (14:17) Ay- Mars üçgeni (20:21)

"yaşamaya doymamak"

Yağmur sesini dinlemek gibidir bazen hayatın koşuşturmasının dışına çıkıp neler olup bittiğine bir an için bakabilmek... Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Hangi hayallerle çıkmıştık yola şimdi hangi hayallerle ilerliyoruz? Yoksa unuttuk mu hayal kurmayı? Gerçekler ya da gerçek kabul ettiklerimiz öyle üzerimize üzerimize geldi ki bıraktık mı bir kenara?

Hayal ettiklerimiz, bir gün gerçekleştirebileceklerimizdir. Her zaman hayal ettiğimiz gibi olmaz, mühim olan bu değildir. Yeni dinamiklerle yeni hayaller kurup aynı yaşam sevinciyle bu hayallerin peşine düşebilmektir hayatı değerli kılan! Çantamız böyle doluyor. Buradan ayrılırken hepsi geride kalıyor, bizdeyse dolu dolu geçirilmiş zamanın hafifliği...

Yaşamaya hiç doymayın, birilerinin size değerli olduğuna inandırmaya çalıştıklarına doyabilirsiniz, yaşamaya doymayın; çünkü her şeyi değerli kılan da, gerçekten değerli olanın farkına varmamızı sağlayan da budur.

25 Haziran Salı (Mars günü)
Ay: Koç (05:37 itibariyle) (02:08 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Ateş Enerjisi / Ay- Merkür üçgeni (02:10) Ay- Güneş karesi (12:46)

"kader aşıktır başlangıçlara"

Ya Allah bismillah! Bir yerden başlamak gerek! İnsanın içindeki savaşçıyı uyandırmak için bir sebebi olması gerek! Hayat da bize bu sebepleri vermiyor mu? Bir şeyler yapmak gerek! Çünkü boş durmak, insanı cansızlaştırıyor.

Seni heyecanlandıran ne? Ne için yola çıkmak? En son ne zaman bir şey için küt küt çarptı kalbin? En son ne zaman ayakların yerden kesilir gibi oldu, kelebekler uçuştu karnında? Nasıl kırdın rutini? Denemediğin neyi denedin? Bunun için cesaret etmeni sağlayan neydi? Bu sana ne kaybettirdi? Ne kazandırdı?

Cesaretin var mı yaşamaya? Yaşamı okumaya ve anlamaya? Bunun için kendine bir şans vermeye? Güvenlik alanından çıkmaya cesaretin var mı? Hayata karışmaya? İnsanların arasına, kalabalıklara... Bazen ne kadar herkesten, her şeyden uzaklaşma arzusu bizi kasıp kavursa da anlamak gerek; insanı insan yapana, insanla olan yolculuğudur.

Farkında mısın bu yolculuğun? Bu yolculuğun açtığı yolun? O yolun sonundaki ışığın? Seni nasıl çağırdığının? Bu çağrıya kulak verip vermediğinin, bunun sana nasıl hissettirdiğinin, neden kendini durduğunun, bunu yapmasan olabileceklerin, bunun sana katabileceklerinin farkında mısın?

26 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Koç
Güneş: Yengeç
Ateş enerjisi / Ay- Jüpiter üçgeni (16:20) Ay- Satürn karesi (17:37)

"sadık olmak"

Her yolculuk bizi yeni bir anlayış, bununla ışıyan yeni anlamlara taşır. Yolculuğun büyüğü küçüğü olmaz; yolculuk, yolculuktur. Yol, insanın kendine verdiği sözdür. Bu yola çıkan, asla yola çıktığı gibi geri dönmez. Geri döndüğünde çok şey değişmiştir. Anlamlar, insanlar, durduğumuz yer, algımız, sırlarımız bile değişmiştir; onunla kurduğumuz ilişki, yeni bir boyut kazanmıştır.

Okuduğunuz kitap, izlediğiniz film ya da bir tiyatro oyunu, sohbet ettiğiniz bir dost hatta herhangi biri, kısa bir yürüyüş, dinlediğiniz müzik, alıp kendinizi düştüğünüz yollar, herhangi bir şey için poponuzu kaldırıp işe koyulmak, hepsi birer yolculuktur. Yol, sizin kendinize verdiğiniz sözdür. Sadık mısınız? Bunu ancak yolculuğun sonunda anlarsınız. Sadık kalırsanız yaşarsınız. Değilse hep yarına sıkışmış, bugünden kaçmış ve koca bir geçmişi boşuna sırtlanmışsınız.

27 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Boğa (16:31 itibariyle) (10:49 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Toprak enerjisi / Ay- Venüs sekstili (00:38) Ay- Pluto karesi (01:42) Ay- Mars karesi (10:51) Ay- Merkür karesi (17:22)

"bilgelik"

Huzurlu musun? Huzur senin için ne, bunu biliyor musun? Onu nerede arıyorsun? Kendinde mi, sevdiğinde mi? Bugünde mi yoksa yarında mı? Geçmişten ne kadar kaçsam, o kadar huzur bulurum mu diyorsun yoksa ne kadar ansam, o kadar mı?

Geçmişe duyduğun özlem, bugünü ıskalamana mı sebep oluyor? Bugünün sana sunduğu armağanların ne kadar farkındasın? Eli kolu boş gelmez o, bilirim mi diyorsun yoksa cebinde akrep vardır mı? Kalbi, ruhu dolu geliyordur belki, hiç düşündün mü?

Kalbindekilerle mi yaşıyorsun yoksa bildiklerinle mi? Çok mu biliyorsun? Hiç mi şüpheye düşmüyorsun bildiklerinden? Hiç acaba dediğin oluyor mu? Bu sana kendini iyi hissettirmiyor mu? Yanılmış olabileceğini düşünmekten korkuyor musun?

Yanılmak, yaşamın zenginliğidir. Her kaybolduğunda, yeni yerler keşfeder insan, güzellikler böyle belirir. Hele bir de fark edebilmişsen yanıldığının, bu en büyük zenginliktir. Kahkahalarla gülebilirsin, hayat her zaman bir şans daha verir. Yeter ki savaşa tutuşma onunla, işbirliğine açık ol yalnızca, öyle büyük bir bilgelik saklı ki koynunda, sor yalnızca, cevap bir bakmışsın yanı başında!

28 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Boğa
Güneş: Yengeç
Toprak enerjisi / Ay- Uranüs kavuşumu (03:34) Ay- Güneş sekstili (04:06)

"güzelleşmek"

Güzellik nedir? Bir şeyi güzelleştiren nedir? Bir deneyimi güzelleştiren mesela! Bugün bir deneyim mi? Bunu bir deneyim olarak düşünebilir miyiz? Ne olur bu deneyimi güzelleştiren?
Bir gülümseme güzellik midir mesela? Doğa, güzel midir? Toprak, güzel midir? Su, güzel midir? Hava, güzel midir? Güneş, Ay? Bence güzeldir. Onları güzelleştiren nedir?

Bir gülümseme yumuşacık etmez mi insanın içini, hele ki beklentisiz ve içtense? Doğa, insana huzur vermez mi? Her rengi bir başka güzelliği içinde barındırmaz mı? Doğal olan değil midir insana iyi gelen? Doğal kılan nedir? Ne bize daha doğal gelir? Kendiliğinden mi olur doğal olan? Doğa ile uyumlanmak, kendi doğal akışımıza kendimizi açmak mıdır?

Toprak, ne büyük zenginliktir değil mi? Tohum ekeriz, o filizlenir, büyür, gelişir, çiçek açar, meyve verir. Yaşam da böyle değil midir? Bir dilek tutarız, onun için bir şey yaparız, bir şey daha, bir şey daha ve bir bakmışız bir gün dileğimiz gerçekleşmiş. Su akmış yolunu bulmuş. Bu güzellik midir?

Güneş doğar. Akşam olur batar. Ay süsler geceyi, gün doğarken yuvasına çekilir. Gece yeniden parlayabilmek için dinlenmelidir. Bu dinlenme onu güzelleştirir. Tıpkı Güneş gibi! Dinlenmek, güzelleştirir. En son ne zaman güzelleştiniz?

29 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Boğa (21:36 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Toprak enerjisi / Ay- Satürn üçgeni (02:19) Ay- Neptün sekstili (03:38) Ay- Pluto üçgeni (10:08) Ay- Mars sekstili (21:38)

"sabır"

Sabır dediğimiz nedir? Sabır, her neyse içinde olduğumuz, buna sesimizi çıkarmadan, bununla ilgili hiçbir şey yapmadan bunun geçmesini mi beklemektir yoksa gerekeni yapmış olduğumuzdan emin olduğumuzda sürecin tamamlanmasını mı?

Sabreden derviş, muradına ermiş denir. Nasıl sabrediyor bir derviş? İman (inanç) ile mi? İbadet ile mi? Yoksa oturduğu yerde öylece bekliyor mu? Muradı ne dervişin? Ona ermek nasıl mümkün olur?

Sabır, hareketsiz kalmaktan öte emin olmak olsa gerek. Neyden emin olmak? Kendinden emin olmak. Kendini bilmek, haddini bilmek... Haddini bilenin sabrı, haddini aşanın sabırsızlığı olur. Sen sana düşeni yaptın mı? Gerisi gelir. Sabır, o zaman maharettir. Kurtarıcı bekleyenlere duyurulur!

30 Haziran Pazar (Güneş günü)
Ay: İkizler (00:08 itibariyle)
Güneş: Yengeç
Hava enerjisi / Ay- Merkür sekstili (03:51)

"alışkanlıklar"

İletişim kurabilmek... Kendinle iletişim kurabilmek... Yaşamla iletişim kurabilmek... Doğayla iletişim kurabilmek... Sevdiklerinle iletişim kurabilmek... Sevmediklerine iletişim kurabilmek... Ne önemli şey, ne hayati değil mi iletişim kurabilmek?

İletişim kuramamak var bir de, kendini koca dünyada yapayalnız yaşıyor sanmak, sanki her şey bir tek senin başına geliyor, sanki kara kış çökmüş üzerinize ve kalkmak bilmiyor.
Karanlığa alışanlar, gözlerinin açık olmasıyla kapalı olması arasında bir fark görmemeye başlarlar. Karanlık çoktan dağılmıştır; bununla birlikte gözlerinin kapalı olmasına alışmıştır, hala şikayet ediyordur karanlıktan; halbuki bir gözlerini açsa!

Neyden şikayet etmeye alıştınız? Belki çoktan doğdu güneş, siz sıkışmış kalmış olabilir misiniz varlığına alıştığınız o karanlığa? Hadi açın gözünüzü! O gün bugün olsun, doğan gün, yüreğinize doğsun!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.