Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Zamanın ruhu

25 Haziran - 01 Temmuz 2018 haftası

25 Haziran Pazartesi Venüs- Jüpiter Karesi

Venüs aslanda eğlenmek, içinden geldiği gibi hareket edebilmek istiyor. ‘’Oturmaya mı geldik ayol!’’ diyor. Jüpiter akrepte, retro, onu derinlerde, kaçmak istediği bir şeylerle yüzleştirmek istiyor. ‘’Aslında her şeyin yolunda gitmesi gerekiyordu, bu da nereden çıktı şimdi?!’’ Samimiyet ve dürüstlük çok güzeldir, patavatsız ve küçük dağları siz yaratmış bir moda bağlamış değilseniz! Derin ve hassas bir hal de bize bizi zenginleştirebilecek olasılıkları görme şansı verir, yeter ki iş paranoya ve yıkıcılığa varmasın! Dengemizi kurma, planların dışında gelişen olaylara daha geniş bir farkındalıkla bakma zamanı! Her şey bizim için, her şey oyunun bir parçası, kazanmak da kaybetmek de... Hepsinin içinde eğlenmeyi başarabilir misin? Bu seni yeni bir bilince taşıyor olacak.

27 Haziran Çarşamba Mars Retrosu ve Güneş- Satürn Karşıtlığı
Mars, öfke, cesaret, hareket ile ilgilidir. Retro zamanı, tüm bunlar ile ilgili korkular, bastırılmış duygular açığa çıkar. Kontrolsüzce öfke saçabilirsiniz ya da öfkenizi bastırarak, korkunuza yenik düşerek harekete geçemeyebilirsiniz. Öfke, sağlıklı bir duygudur. Sağlıksız sonuçlar doğuran, onu yönetemeyen, enerjisini doğru yönlendiremeyen bilinçtir. Engelleri aşmak için akıl gerekir. Aklı başa getiren deneyimdir. Bizim deneyimlerimizi armağanlarımız olarak görmeyi öğrenip onlarla genişleyen yolculuğumuzda, daha bilinçli seçimler yapmayı ve bu seçimlerin ardında durmayı öğrenmemiz gerekir. Mars retrosu kova burcunda gerçekleşiyor. Kova düşünce boyutun son aşaması olarak özgür ve idealist bir ruh taşır. İdealimiz olanı, onun neresinde olduğumuzu, özgürlüğü, bunun ne anlama geldiğini, buna hayatımızda ne kadar yer açtığımızı ya da açamadığımızı sorguluyor olacağız.

Güneş yengeçte bizi his dünyamızda derin bir yolculuğa çıkarmış durumda, ailemiz, yuva kabul ettiğimiz yaşam alanımız, köklerimizle ilgili bir keşif yolculuğundan geçiyoruz. Satürn oğlakta ve retro olarak bizi dünya programındaki karmik boyutlarla yüzleştiriyor. Bu karşıtlık bizi bu iki kavramın karşı karşıya olduğu bir eşiğe getiriyor. Aile bizim desteğimiz mi kösteğimiz mi? Onunla mı olamayız onsuz mu? Hepimizin birbirimizden alıp alırken birbirine vereceği bir şey mi var? Bu ne olabilir? Aile, değiştiremeyeceğimiz bir gerçek ve bizi tam da olmamız gereken kişi olmaya hazırlayan bir donanıma sahip! Aile, varılacak bir yer değil, en azından bizi büyüten aile! O içinden geçtiğimiz, içinde büyüdüğümüz bir aşama... Kurduğumuz bağlar, bizi yoldan çıkarmadıkça bizi besler, abartıya kaçtığımız an kayboluş başlar. Esnerken, kendimiz olma gerçeğini unutmamalıyız. Bu karşıtlık bizi tam da buradaki dengeyi kurup kuramadığımızla yüzleştiriyor. Sen yoksan hiçbir şey yok; bununla birlikte ailen, onunla kurduğun bağlar, seni var olma yolunda besleyen kaynak! Bu bağlar çok içsel aslında... Ne yok say, ne oraya sığın!

28 Haziran Perşembe 6⁰ Oğlak Burcunda Dolunay (07:52)
Oğlak- yengeç aksında gerçekleşiyor dolunay! Hislerle gerçekler arasında bir çarpışma! Bir yanda destek görme, korunma, beslenme ihtiyacımız bir yanda kendi ayaklarımız üzerinde durarak tek başınalığın ne demek olduğunu anlama telaşımız! Varoluşun sorumluluğunu almak! Beslenme ihtiyacına meydan okumak! Kendi içinden kendini beslemek! Sendeki kaynağı fark etmek! Katı olmak mı? Düşman mı olmak hayata? Yok saymak mı bağ kurma ihtiyacını? Asla! Sadece onun içine sıkışıp kalmamak!

Dolunay haritasında yükselen aslan, her şeyin kalbini kendine, hayata açmakla başladığını söylüyor. Burada ciddiye almamız gereken içsel bir yolculuk var. Suyun akışına bırakmak kendimizi, her şey için yeterli olmuyor. O suyun bizi nereye götürdüğünü, nerede kıyıya yanaşmamız gerektiğini, bu yolculuğu nasıl daha güvenli bir hale getirebileceğimizi anlamak gerekiyor; zira hedef sürdürebilirlik! Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliği! Uranüs açısı bize bugüne kadar gitmediğin bir yoldan git eve diyor. Yeni yollar, yeni buluşmalar; bu buluşmalar, yeni pratikler; bu pratikler değişen bir yaşam, açılan bir kader demektir.
Kiron açısı, içindeki korku, yara alma korkusu, seni korumaz, çürütür, var olan deneyim, onun içinde ak, büyü, onunla yoğrul, yoğunlaş, genişle diyor. Her şey hemen, şimdi olamaz; bununla birlikte her şey şimdiyle olur, bunu anlamak gerek. Şimdiyi anlamadan, hiçbir şeyi anlamak mümkün değildir.

Jüpiter açısı bizi derinlere gömdüğümüz duygularla buluşturuyor. Fırtınalı bir deniz, denize attığınız her şeyin kıyıya vurması anlamına gelir. Bu denizin kendisini temizleme şeklidir. Her şey ait olduğu yere geri döner. Böyle bir eşikten geçiyoruz. Temel içgüdü ile yüzleşme! O hayvanı, kalbinizin gücü ile canlılığınızın kaynağı bir nehir haline getirme! Eğlenmek, zor değildir. Siz eğlenirken, kimsenin üzülmesi gerekmez. Herkes kendi bahçesinde büyür. Bahçenizdeki renk renk çiçeklerin, mis gibi koktuklarının farkına varın. Geri kalan her şey gübre olsun onlara, bu geçmişin yarına yaptığı çağrıdır ve şimdiden kanatlanır.

Altıncı- on ikinci ev aksı bizi değiştirebileceklerimiz ve değiştiremeyeceklerimizle karşı karşıya getiriyor. Değişim, eylemle mümkün olur. Nasıl eylem? Bilinçli eylem! Bu bizi dönüştürür, arındırır, saflaştırır. İçselleşir böylelikle fark ettiklerimiz, bir parçamız, yaşam şeklimiz, yaşamımız halini alır. Ayrışma, ayrıştırma ve daha büyük bir resimde herkesin, her şeyin yerini bulma zamanı!
Sentez burcu dolunay haritasının koç, cesaret diyor. Mars retro, aptal cesareti değil tabii ki! Savaşçının kendi içsel dönüşümünü, kendi olmaya hazırlanışını başlatacak olan yolculuğun cesareti! Dervişin fikri neyse zikri de odur, aklınızdan geçenlere dikkat edin! Gölge burç ikizler, gözlemci olmak, tarafsız kalmak, parçaları bir araya getirmek, işaretleri okumak, kendimize ait olanı bulmak ve onunla yola çıkmak!

29 Haziran Cuma Merkür Aslanda (08:16)
Merkür yengeçteyken suyun altından seyrediyor gibiydik dünyayı! Merkür aslanda ateşler içinden bakıyoruz! Ateş dansı da denebilir! Bir çocuk kadar hınzır ve arzulu! ‘’Ben biliyorum!’’ havası kaybettirebilir. Samimiyet ve dürüstlük kazandırır. İçinizden geleni söyleyebilmek güzeldir; bununla birlikte merkezde siz varmışsınız da dünya etrafınızda dönüyormuşçasına yukarıdan yukarıdan konuşmak edepsizliktir. Bu dengeyi kurma ihtiyacı doğuyor. İfadelerimiz daha dikkat çekici olacaktır. Sahnedesiniz, şov zamanı! Eğlenelim, eğlendirelim ve bizde olan cevheri açığa çıkartabilelim! Kalpten olan her şey değer kazanırken üstünlük kurma arzusu kişiyi kendiyle yüzleşmek durumunda bırakacaktır.

30 Haziran Cumartesi Merkür- Uranüs Karesi
Merkür parlamak istiyor. İletişim ve bilgi aksında kendimizi, kendimizdekini göstermek istiyoruz. Uranüs boğada, elle tutulur gözle görülür bir şeylerden bahset diyor. Bugüne kadar bahsedilmemiş bir şey olmasının da altını çiziyor. Bu kare bir yandan yaratıcılığımızı tetikleyebilir ve ortaya keyifli ve ilginç şeyler çıkabilir. Bir yandan da egosantrik tutumlarla inadım inata bağlanabilir. Enerjimizi assolist kaprisi yapmaya harcayacağımıza orijinal ve hayatımızı kolaylaştıracak buluşların peşinden gitmekte fayda var. Biraz delilik iyidir, ipin ucunu kaçırmayalım yeter!

25 Haziran Pazartesi (Ay günü)
Ay: Yay (07:29 itibariyle)
Güneş: Yengeç

Ateş enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Hareket zamanı! Ay akrep burcundaki fırtınalı yolculuğunu tamamlayarak yay burcundaki yüksek hedeflere işaret eden, büyüme ve genişlemeyi vurgulayan yolculuğu başlatıyor. Düzenleyici Jüpiter’in akrepte ve retro hareketini devam ettirmekte olduğunu hatırlayalım, büyümeyi dışsal değil de daha içsel olarak deneyimliyoruz. Korkularımız bir bir önümüze düşüyor. Bu durum mart ortasından bu yana devam ediyor. Bu krizlerin geçmişi dört beş yıl öncesine dayanıyor. Temmuz ortasına doğru Jüpiter’in ileri harekete geçmesiyle neyi ne kadar aştığımız, neyi fark edip bu farkındalığın bizi nereye taşıdığı parelelinde bitişler ve başlangıçlar devreye girecek. Her şey içeride başlar, dışa doğru genişler. Köklerden göklere... Okumuzu geleceğe çeviriyoruz. Nasıl bir gelecek? Bizi oraya taşıyacak olan nasıl bir yolculuk? Bu yolculuğun sorumluluğunu almaya hazır mıyız? İnsanlaşmak, bu sorumluluğu almakla başlıyor.


26 Haziran Salı (Mars günü)
Ay: Yay (15:51 boşlukta)
Güneş: Yengeç

Ateş enerjisiyle başlıyoruz güne! Hareket enerjisi aktif! Ay- Mars sekstili enerjinin yüksek olduğundan bahsediyor. Ölçülü olmakta fayda var. Mars’ın geri hareketine hazırlandığını düşünürsek, sert patinajlara hiç gerek yok! Nereye gitmeye çalıştığımızın farkında olmakta fayda var. Ay- Venüs üçgeni aşk ve tutku temasını gündeme taşıyor. Ne almak, ne vermek? Aldığımız ve verdiğimiz, paylaştığımız nedir? Samimiyet ve dürüstlüğe davet! Tutku, sadakatin meyvesidir. Ay- Neptün karesi yanılsamalara dikkat çekiyor. Algılar açık! Akış yoğun! Etraf puslu! İçerideki sese kulak vererek, büyük resmi görerek ilerlemek, işleri kolaylaştıracaktır. Akşam saatlerine doğru Ay boşlukta hareket etmeye başlıyor. Büyük kararlardan kaçının ve daha çok yapılmış planlar üzerinden eksikleri gedikleri tamamlamaya çalışın. Yarın akşam saatlerinde Ay oğlağa geçiyor. Ciddi bir gündem devreye girer. Hazırlıksız yakalanmayın!

27 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Oğlak (18:52 itibariyle)
Güneş: Yengeç

Ateş enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Enerji yüksek! Ay boşlukta, her şey havada gibi bir his içinde olabilirsiniz. Ay boşluktayken büyük kararlar ve yeni başlangıçlar için iyi bir zaman olmadığından, altyapıyı güçlendirme çalışmalarının çok daha verimli olabileceğinden söz edilir. Akşam saatlerinde Ay oğlağa geçiyor. Toprak enerjisi aktif oluyor. Maddi konular! Oturup son bir ay için bir bilanço çıkarabiliriz. Dolunaya doğru ilerlerken bizi hareketli bir gündem bekliyor. Ay- Uranüs üçgeni köklü değişikliklerden söz ediyor. Daha farklı neler yapabilirsiniz? Bu beklenmedik gelişmelerin bize sorduğu sorulara nasıl cevaplar bularak sürecin akışına yeni bir yön kazandırabilirsiniz? İkizler yeniayından geldik buraya, bizden iyi bir gözlemci olup parçaları bir araya getirip düzenli ve sistemli bir ilerleyiş sağlamamız isteniyor.

28 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Oğlak (07:52 Dolunay 6⁰ Oğlak 28’)
Güneş: Yengeç

Toprak enerjisiyle başlıyoruz güne! Ayaklarımızı yere sağlam basma zamanı! Ay- Satürn kavuşumu, bugünün sorumluluklarımızın bize hatırlatıldığı bir gün olduğundan bahsediyor. Bugüne hazırlıklı gelenler için kalıcı armağanlardan, palas pandıras kendini burada bulanlar için ciddi bir yüzleşmeden bahsetmek mümkün! Şikayet etmekten vazgeçin de yöntem değiştirin! Anlıyorum değerleriniz var, hepimizin var, bu yere göğe savaş açıp hareketsizleşmeyi haklı çıkarmıyor. İşe yarar bir şeyler yapmaya devam! Aksi boş teneke iyi ses çıkarır sözündeki özne haline getiriyor. Ay- Jüpiter sekstili, son on günü göz önünde bulundurup artık kendimize içsel olarak bir çıkış yolu bulmamızı istiyor. Enerji kaçaklarına dikkat! Ölçülülük esas; zira her şeyin azı karar, çoğu zarar. Oğlak der ki ‘’Üzerine düşeni yapmayanların hayatlarının değişmesini beklemeye hakları yoktur.’’ Söz konusu krizi fırsata çevirmek, sağlıklı bir özeleştiri ve kalıcı çözümler bulmaktan geçiyor.

29 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Oğlak (11:56 boşlukta)
Güneş: Yengeç

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Duruşu sağlam olanın inşa ettikleri de sağlam olur. Ay- Neptün sekstili, önemli bir yere hazırlandığımızdan söz ediyor. Her şey görebildiğimiz kadarından ibaret değil, bunu çok iyi anlamak lazım! Hikayenin bir de bilinmeyen tarafı var. Tevekkül zamanı! Elinden geleni yaptıktan sonrasını bırakmak! Böylelikle ne kilitlenip kalmış olursun ne de sürecin akışındaki büyüme şansından yoksun! Ay- Pluto kavuşumu, derin ve köklü bir hikayeye ışık tutuyor. Bunca savaşın, çok derindeki kim bilir hangi saklı duygularla alakası var. Hiçbir savaşın, varoluşunuzdaki o eşsiz parlaklığın önüne geçip sizin yaşam ışığınızı söndürmesine izin vermeyin. O söndüğünde artık hiçbir şey yaşamıyor. Yolculuğun sırrı, yol ve bu yolu koruyan varoluştur. Var olun, bu her şey için yeterli! Yenilgiler de zaferler de birbirinin içindedir.

30 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Kova (07:36 itibariyle)
Güneş: Yengeç

Hava enerjisiyle başlıyoruz güne... Düşünce enerjisi aktifleşiyor. Ufkumuzun genişliği kadardır içinde yaşadığımız dünya... Ay- Merkür karşıtlığı, farklı düşünceler, senin kendi düşüncelerinin daha sağlam temeller üzerine oturmasını sağlar diyor. Sizden farklı düşünenleri, size meydan okuyanları, daha farklı bakış açılarında olanları sevin. Bu da oyunun bir parçası! Hayat bizden uçlarda olmamızı değil, dengeyi kurmamızı ister. Ay- Uranüs karesi, beklenmedik gelişmelere işaret ediyor. Elindeki potansiyelleri daha iyi anla ve onları yeni çağın enerjisine uyumla diyor. İnsanın sahip olduğu en değerli şey zekadır. Zeka, hayatın dev dalgaları üzerinde yapabildiğimiz sörf ile gelişir. Hayat bize çalışıyor, anlamak gerek!

1 Temmuz Pazar (Güneş günü)
Ay: Kova
Güneş: Yengeç

Hava enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Düşündüğün gibi yaşarsın, yaşadıkların düşüncelerine bir potansiyel verir, sen o potansiyeli getirdiğin yerde yarınını bedenlendirirsin. Ay- Mars kavuşumu, enerjini nasıl kullandığın; nasıl yaşadığın, bu hayatın seni nereye taşıdığı ve burada nasıl da insanlaştığın ya da insanlıktan nasibini alamadığın anlamına gelir diyor. Ay- Jüpiter karesi, bizi derindeki potansiyellerin nasıl açığa çıktığını, nelerin onların ortaya çıkışına zemin hazırladığını, hayatın tam da bu genişlemenin gerçekleşmesi adına bize nasıl kulaç attırdığını anlamaya çağırıyor. Yeni kapılar, yılanın deri değiştirmesi gibidir. Kapı dışarıda değil, içeridedir. Biz o kapıdan geçtiğimizde, hayatta da farklı buluşmalar beraberinde gelir. İşte tam da bu yüzden yaşamak, ekip işidir. Ekibi ayakta tutmak, varoluşu anlamak demektir. Her emek mutlaka karşılığını alır. Sadakat, yüreğin meyve bahçesidir. Tadını çıkarın! Burada yasak yok, hak ediş var. İşte cevap budur. Yola devam!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.