Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Ruhun derin sularına doğru

18 Haziran - 24 Haziran 2018 haftası

19 Haziran Salı Neptün Retrosu ve Merkür- Jüpiter Üçgeni

Neptün, "düşünce okyanusu" olarak çıkar karşımıza kadim bilgilerde; Poseidon, Denizler Tanrısı, ruh, bilgi havuzu... Kolektif bilinçdışı olarak da düşünebilirsiniz. Zaman ve mekanın ötesindeki sonsuz bilgi... Var eden, var olan, varlığı yeni bir yapıya hazırlayan her şeyler... Neptün, batın, gizli, saklı olandır. Neptün, görünenin ardındakini görmeye çağırandır. Onu somut olarak ifade edebilmek mümkün değildir. Dış dünyada algıladığımız tüm parçalar bir araya geldiğinde oluşan büyük resim! Her şeyi içinde barındıran, her şeyin içinde olan Tanrı bilinci! Neptün retrosu, bu arayışın içe döneceğini gösteriyor. Aradığımız şey çok daha derinlerde, kendimizde olacak. Tanrı dışarıda değil, içeridedir. İçeriden dışarıya büyür ve bu büyüme ile fark edilir. Sınırlar ortadan kalkıyor. Burada kaybolmak da büyüyüp genişlemek, daha büyük bir teslimiyetle adanmış bir şekilde yolda olmak da mümkün! Kendilerini yok sayanlar kurban, kendini yollarına adayanlar kahraman olur. Tanrının sesini içimizde bir yerlerde duymak ve o sese kulak vererek yolda olmak... Alkol, uyuşturucu, bizi gerçek hayattan, bu hayatın sorumluluğunu almaktan koparan pratikler bizi sanal bir boyuta taşır. Hayal deryasında yüzer dururuz. Gerçek olan, bizi ruhta ve dünyada eş zamanlı olarak büyütendir. Güçlü kökler, güçlü dallar ve lezzetli meyveler! Hayal gücümüzü, var etmek için kullanmak!


Merkür- Jüpiter üçgeni köklü bir değişimin eşiğinde olduğumuzdan bahsediyor. Su elementinde gerçekleşen bu üçgen, derindeki sabotajcıyı bul, onu var eden korku ve öfkenin ötesine geç, bu derin bir iyileşme demektir, hayata ve kendine bakışını değiştir, yol böylelikle açılacaktır, gözlüklerimizin camı silinmiş olacaktır diyor. Duygular bir anda değişmez, zamanla insanı büyütür, ona bilinç kazandırır ve sizi yeni bir doğuma hazırlar. Burada bize armağan bir "ölüm" var, bu vedalaşma, doğuma kapı olacak.

21 Haziran Perşembe Merkür- Neptün Üçgeni, Güneş Yengeçte (13:07) ve Venüs- Mars Karşıtlığı
Merkür- Neptün üçgeni hayal gücümüzün zengin, algılarımızın açık, etrafın biraz puslu, daha derindeki bir şeylerin uyanık olduğu bir zamana işaret ediyor. Kafanız iyiymiş gibi hissediyor olabilirsiniz. "Biz sarhoş iken henüz üzüm yaratılmamıştı." der İbn Farıd bir şiirinde, tam da böyle bir etki! Bu sarhoşluğu tatlı bir hal olarak değerlendirebilir, arızaya bağlarsanız ortalığı karıştırabilirsiniz. Benden söylemesi!

Güneş yengece geçiyor, dış dünyaya odaklanmış olan algımız şimdi içe dönüyor ve içsel geçişlerimize mercek tutuluyor. Bir ay boyunca Ay transitleri (Ay’ın hangi burçta olduğu) daha önem kazanıyor; çünkü Güneş’in düzenleyicisi Ay olacak. Aile, kökler, anne, baba, çocukluk temalarımız gündemimize düşüyor. Yengeç, şifacıdır. Şifa içsel bir değişimdir. Bu değişim, en derinde başlar ya da en derindeki bir şeye kadar ulaşabildiğinde gerçekleşir. Değilse yüzeysel ve muhtemelen bir kaçıştan ibarettir. Bu dönem, bu ayrışmayı sağlayacak. Güneş ikizlerdeyken fark ettiklerimiz, algıladıklarımız, şimdi bir içselleşme sürecine giriyor. Bunu başaranlar Güneş aslana geçtiğinde yeni bir ışıkla doğuyor olacak.

Venüs- Mars karşıtlığı önemli bir savaşı gündeme taşıyor. Bu savaş biraz keyfimizi kaçırabilir ya da keyfimize düşkünlük bizi rahatımızın bozulacağı bir noktaya getirebilir. "Ben biliyorum!" tavrı kaybettirecektir. Her an öğreniyoruz. Gelecek kaygısı, bugünü hiçe saydığımızda bizi yolda bırakacaktır; çünkü bugünün olasılıklarına kendimizi açmadan geleceğin kanatlarını açamıyoruz. Şimdi ve geleceği, ben ve bizi, şu anın fırsatlarını ve ideallerimizi orta bir noktada buluşturma zamanı! Değilse "Ya kıyametler kopacak ya da dünya batacak, senden öyle ayrılacağım." ve ne gerek var bu kadarına? Buluttan nem kapıp bir kaşık suda fırtına koparmasana evladım! Herkesin bizim gibi düşünmesi, bizim baktığımız yerden bakması gerekmiyor. Herkes seçimini yapıyor ve bu seçim onu bir yere getiriyor. Yerimizi bilelim yeter!

23 Haziran Cumartesi Güneş- Uranüs Sekstili ve Merkür- Pluto Karşıtlığı
Bu Güneş- Uranüs sekstili yaklaşık dört ay öncesinin bizi şu ana hazırladığını söylüyor. İki ay önce bu döngü resmi açılışını gerçekleştirmişti. Yedi yıl boyunca gündemimizde olacak. "Mucizeler bir anda, iyi şeyler zamanla..." Bir mucizenin gerçekleşmesine sizi taşımış bir yolculuk, o mucize sonrasında kendinizi içinde bulduğunuz bir süreç vardır. Açık olmayan kapıdan içeriye kimse giremez, bu kesin! Sıkışmışsınız ve Hızır da yetişmişse, her seferinde işi ona bırakırsanız bu işin sürdürülebilir olmayacağı da kesindir; çünkü çekirge bir sıçrar, iki sıçrar... İnsan aklını kullanmayı öğrenmeli. Uranüs transitleri, Tarot kartlarından "yıkılan kule" gibi çalışır. Kart üzerinde gördüğünüz yıldırım, Uranüs’tür. Uranüs bilinen her şeyin geride kalıp yepyeni olasılıkların devreye alındığı yerdir. Bunun için zeka, teknik ve teknolojik yeterlilik gerekir. Kendinizi evrensel bilgiye açmak, krizi fırsata çevirmek, yeni bir bilinçle yaşamın içinde daha yüksek bir varoluşa geçmek...

Merkür- Pluto karşıtlığı bizden köklü değişim ve geri dönüşü olmayan seçimlere kendimizi açmamızı istiyor. Acı, dirençle ilgilidir. Bu direnişin ötesine geçtiğimizde, değişim gerçekleşir. Bu değişim, büyümedir. Evren, küçük işlerle ilgilenmez. Sizin bireysel konforunuz onun için önemli değildir. Bu onunla değil, sizinle ilgilidir ve sizin bunu sağlayabilmeniz için, daha büyük gerçekliklerle uyumlanabilmeniz gerekir. Kendini bu büyük güce açabilir misin? Ölümün, yenilginin, kaybedişin, bitişin, vedanın senin armağanın olmasına izin verebilir misin? Bu seni bakmaktan görmeye taşıyabilir mi?

18 Haziran Pazartesi (Ay günü)
Ay: Başak (11:40 itibariyle) (06:24 boşlukta)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Yüksek bir enerji! Ay boşlukta, manevralara dikkat! Yüksekten uçmamak gerek! Öğle saatlerine doğru toprak enerjisi aktif oluyor. Tertip düzen zamanı! Yapılacaklar listesi! Öncelikler! İşe yarayanlar bu tarafa yaramayanlar diğer tarafa! Ay- Güneş sekstili iletişim ve bilgi aksını destekliyor. Işık tutacak bağlantılardan bahsedebiliriz. Haberci rüyalar görmüş olabilirsiniz. İç sesinize daha bir kulak verin. Ay- Satürn üçgeni karmik çözülmelerden bahsediyor. Karmadan sizi özgürleştirecek olan anlayıştır, bunu çok iyi anlamak gerek! Bugün sürecin size ne anlatmaya, neyi hatırlatmaya çalıştığına daha bir dikkat edin. Üzerinize düşen sorumluluğun farkına varın. Ay- Uranüs üçgeni sürpriz gelişmelerin altını çiziyor. Özgürlük zihinde başlar, buradan hayata yayılır. Önünüze çıkan engel, duygulardır. Duygu, hafızada kalan deneyimle ilgilidir. Zihin, bunun içinden çıkmamızı sağlayacak yaklaşımı bulduğunda yol açılır. Basit, sade ve pratik düşünme zamanı! Şeytan, ayrıntılarda gizlidir. Ondan kaçmayın, onunla işbirliği yapın! Karanlığın içinde kaybolmayın, bir ışık yakın ve ona bir keşif yolculuğuna çıkın. Armağan budur. Bilgi, bilinmeyene açılan yelkendir. Değerli olansa seferdir. Hadi iskele alabanda!

19 Haziran Salı (Mars günü)
Ay: Başak
Güneş: İkizler


Toprak enerjisiyle başlıyoruz güne! Hayat kurtaran çözüm önerileri zamanı devam ediyor! Hem Ay- Merkür sekstilinin dekster (açılan) bir açı olması hem de Ay- Merkür arasındaki karşılıklı ağırlama göz önünde bulundurulduğunda güçlü sezgiler, yerinde kararlar ve değerli bağlantılar olarak karşımıza çıkıyor. N’apıyoruz? Antenleri açık tutuyoruz! Ay- Jüpiter sekstili derinlere bir bakıştan söz ediyor. Bakın da dikkat edin, başınız dönüp aşağı düşmeyin. Ya dalış takımlarınızı kuşanıp inin ya da ne görüyorsanız bunu anlamaya çalışın. Yolculuklar, akademik boyut, yaşam felsefeniz gündeminiz olabilir. Ay- Neptün karşıtlığı birtakım yanılsamalar yaratabilir. Her şey ilk bakışta göründüğü gibi olmayabilir. Analiz yeteneğinizi kullanın. Büyük resmi görün; bununla birlikten bu resimdeki yerinizi de unutmayın. Hayal gücünüzü anlamlı pratikler için kullanın. Ay- Pluto üçgeni, dünya deneyimi ile ilgili bir savaşın, gündemimizin çok derininde bir yeri olduğundan bahsediyor. Bazen bazı şeyleri değiştiremezsiniz; bununla birlikte o şeyin içinde siz değişirsiniz, bu değişim sizi daha büyük bir hikayeye hazırlar. Yenilgiyi kabul edip küçülürken büyürsünüz.

20 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Terazi (15:29 itibariyle) (13:49 boşlukta)
Güneş: İkizler

Toprak enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Maddi dünya ile ilişkiler gündemi devam ediyor. Ay- Güneş karesi, bilmek ile yapabilmek arasındaki ince çizgiye anlamaya çağıran bir deneyime işaret ediyor. Laf kalabalığından çıkıp işleri kolaylaştıracak seçenekleri devreye alma zamanı! Akşama doğru Ay hava enerjisine geçiyor. Geniş düşünme, seçenekleri tartma, o tartının hayatın bam teli olduğunun farkına varma zamanı! Seçimlerimizde özgürüz! Abdalın yolu mu sihirbazın yolu mu? Abdal, saf niyettir. Sihirbaz, gücün peşindedir. Saf niyetinizi yitirerek sahip olduğunuz güç, cehenneminiz olur. Taşımayacağınız bir şey, ne kadar değerli olursa olsun yükünüzdür. Maddi zenginlik yitirilebilir, onu var eden bilinç onu tekrar var edecektir. Kendinizle götürebileceğiniz en değerli şey, bilincinizdir. Abdal çantasına o bilinci alarak yola çıkar. Bilinç, bilgiye ulaşır. Bilinçsiz kullanılan bilgi, ağır yük olur. Vicdanınızın sesine kulak verin; çünkü adalet hep yerini bulur. Bulmuyorsa, henüz anlamadığınız bir şey vardır.

21 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Terazi
Güneş: Yengeç (13:07 itibariyle)

Hava enerjisiyle başlıyoruz güne! Düşünceler dörtnala! Ay- Satürn karesi, yüzleşmemiz gerekenleri karşımıza getiriyor. Seçimler ve sorumluluklar... Duruş ve uzlaşı... Birleştiğimiz ve ayrıldığımız yerler... Tüm bunların dansı! Nerede kendimizden emin olmalı, nerede yumuşamalı! Ay- Venüs sekstili, kendimizi ifade etme, kalbimizi açma, eğlenme, anı yaşayabilme ihtiyacımızın altını çiziyor. Ay- Mars üçgeni, yüksek bir enerjiden bahsediyor, bu asi bir ruh olarak da kendini gösterebilir, abartmamakta fayda var, kaş yapalım derken göz çıkarmayalım! Ay- Merkür karesi iletişim kopuklukları olabileceğine dikkat çekiyor. İşleri kolaylaştıracak olan sakin bir şekilde gündemi tartıya koymak! Ak koyun kara koyun ortaya çıkacaktır. Fikir ayrılıkları, aynı fikirde olmadıklarımızın kafasını koparmak değil daha geniş bakabilmek içindir.

22 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Akrep (22:10 itibariyle) (04:32 boşlukta)
Güneş: Yengeç

Hava enerjisiyle uyanıyoruz güne! Ay neredeyse gün boyu boşlukta! Büyük kararlar almak yerine verilmiş kararlar üzerinden işleri toparlama zamanı! Su enerjisine hazırlanıyoruz. Akrep, veda aşamasıdır. İki gündür tartıya koyduklarımız bize vadesi dolmuş olanın farkına varma şansı verdi. Bu tamamen kendimizle ilgili, bize ait bir davranış modeli, yaşam şeklimiz, bir şeylere olan yaklaşımımız da olabilir. Değişim, mutlaktır. Hiçbir şey yerinde durmaz, evrende her şey daim hareket halindedir. Bizim bu ritme kulak vererek bakışlarımızı kendi sürecimize çevirmemiz gerekir. Ay- Pluto karesi hayat sana sadece sorular soruyor, verdiğin cevaplar seni yaratıyor, bunun farkına var ve kızgın korlarla barış, başka türlü buradan geçip serin sulara bırakamayacaksın kendini diyor. Yanarken yağmurun sesini duyamazsın. İlerlediğindeyse anlarsın ki yanmana sebep olan, ilerleyişe olan direncindir. Geçmiş geçmişte kaldı. Şimdi bugün var, silkelen ve gözlerinin içine bak, sana hatırlatmak istediği şeyler var.

23 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Akrep
Güneş: Yengeç

Su enerjisiyle başlıyoruz güne... Yoğun ve güçlü duygular... Ay- Güneş üçgeni ev, aile, yuva temalarıyla ilgili birtakım gündemler verebilir. Ona ne yapması gerektiğini anlatmanız çok da çözüm olmayacaktır, burada sizin ne yapmanız gerektiğinin farkına varmanız daha değerli! Ay- Uranüs karşıtlığı sizi çılgın olduğunu düşündüğünüz kişilerle karşı karşıya getirebilir. Bu karşılaşmanın sizdeki hangi kemikleşmiş yapıyı hedef aldığına dikkat edin. Daha farklı bir rota çizseniz bu nasıl olurdu? Kabuğunuzu kırma vakti gelmiş olabilir mi? Ay- Satürn sekstili içerideki fırtınanın bizi dışarıda bir şeyi anlamaya çağırdığını hatırlatıyor. Satürn, düşmandır, kötüdür, sert öğretmendir. "Düşmanını sev." derken bize ne demek istiyor olabilir? Hangi sınırları koyamıyor ve onları koruyamıyoruz? Hangi sınırları aşamıyoruz? Ay- Mars karesi enerjinin yüksek ve başına buyruk olduğundan söz ediyor. Yoga pratikleri, spor, dans iyi gelecektir. Enerjinizi kontrolsüzce dışa vurmak yerine, içe doğru genişletin. Ay- Venüs karesi sevgiyi, bizi bir araya getireni, uzlaşmamıza yardımcı olacak şeyi anlamaya çalıştığımızı söylüyor. Sevmek, olduğu haliyle yaşamamızdaki yerini görebilmektir. Sevin, olmasını istediğiniz kişi haline getirme çabanızdan özgürleşin! Sevgi şifadır, diğeriyse değil!  

24 Haziran Pazar (Güneş günü)
Ay: Akrep (16:58 boşlukta)
Güneş: Yengeç

Su enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Bırak, bırak, bırak diyor bize... Ölümden korkan bizden değildir. Biterse biter. Şu anın tadını çıkarabilir misin? Neyin garantisi var? Öyleyse tüm bu çaba ne için? Sadece yapabileceğinin en iyisini yap! Önce kendin için yap! Kendini aşmak, canlı tutar insanı! Canlı olmak için yap! Keyif alarak, keyfince yap! Yeter ki yap! Gerisi gelir. Ay- Jüpiter kavuşumu, anlamak yaşamaktan geçer. Yaşa diyor, şimdi ve burada...  Cevap, tam da içinde olduğun andadır. Ay- Neptün üçgeni, mistik bir gün olduğundan bahsediyor bugünün... Algılar açık, dağılmamaya çalışın. Ay- Pluto sekstili, önemli bir yere hazırlandığımızın altını çiziyor. Açığa çıkan her şey, iyileşmenin bir parçasıdır. Ay- Merkür üçgeni, işaretleri okumak, daha derindeki bir şeyleri fark etmek, burada bir şeylerin dönüşmesine izin vermek için iyi bir gün olduğunu söylüyor. Duygu denizinde boğulmayın, sezgilerinize güvenin ve yaşamı anlamak için bir şans yaratın. Tarihe bakın, bilgelerin bize neyi hatırlatmaya çalışmış olabilir? Nerede durduğunu, neyin içinden geçtiğini bilmeyen kişi kayıptır. Kendini bulmak, yaşamın o büyük yolculuğunu fark etmekten geçiyor. Akşam saatleri itibariyle Ay boşlukta, derin nefesler alın ve sadece akışta olmanın tadını çıkarın. Yüreğinizin götürdüğü yer şifanızdır.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.