Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Tanrının kalemi

11 Haziran - 17 Haziran 2018 haftası

12 Haziran Salı Merkür Yengeçte (22:59)

Merkür ikizlerde gören göz olduk. Antenlerimiz açıktı ve bilgi akışı yoğundu! Merkür yengeçte hisseden kalp oluyoruz. Tarafsız kalabildiğimiz bir akıştan daha içsel bir görü ve ifadeye geçiş... Derin sulardan bakıyoruz dünyaya, derin sulara bakıyoruz, daha derindeki bir şeyleri anlamaya çalışıyoruz. Dolaylı ifadeler! Romantik dinamikler! Hayaller Nişantaşı gerçekler Tarlabaşı! Sakin olun! Tarlabaşı’nın da başka bir ruhu vardır. Sizi en derindeki bir şeyi sorgulamaya ve orada kaçtığınız bir şeyle buluşmaya çağırır. Köklerden göklere doğru!

13 Haziran Çarşamba Merkür- Uranüs Sekstili ve 22⁰ İkizler Burcunda Yeniay (22:43)
Uranüs, Merkür’ün üst oktavı olarak düşünülür. Merkür bilgiyse, Uranüs zeka, aklımızda çakan şimşektir. Açılan Merkür- Uranüs sekstili, yaratıcılığımızın yüksek olduğu bir zamana işaret ediyor. Sıradışı fikirler! Ay ile Merkür’ün karşılıklı ağırlaması, güçlü sezgilere işaret ediyor. Yeniay ikizler burcunda gerçekleşiyor. Düzenleyici Merkür yengeçte ve altıncı evde, tarafsız bir bakış açısı, parçaları bir araya getirmek, iletişim ve bilginin en saf haline kendimizi açabilmek... Oğlak yükseliyor yeniay haritasında, sorumluluğunu almamız gereken, ciddi bir eşik, görenlerle görmemekte inat edenler birbirinden ayrılıyor. Düzenleyici Satürn oğlakta, retro ve güçlü konumda olduğu on ikinci evde, bizi daha büyük bir hikayeyi anlamaya çağırıyor. Bir planet retro olduğunda, bizi es geçtiğimiz gerçeklerle yüzleştirir. Merkür- Satürn karşıtlığı, duygu denizinde boğulmamamızı ve katı bir yaklaşımda bulunmamamızı istiyor. Duygularımızı bastırmamak ve bitmeyen işlerin içinde kendimizi unutmamak... Uranüs açısı, bir şeyleri yıkmamız gerektiğinin altını çiziyor. Yeni bir zaman, yeni pratikler, yeni değerler, yeni çağın dinamikleri... Kiron açısı, yaralı bir savaşçının ürkekliğinden bahsediyor. Özgürlük, deneyimin bizde oluşturduğu bilinç ile yol alabilmektir. Hata, yanlış, suç, ceza yoktur. Deneyim vardır ve bu bizi zenginleştirir. Burada zenginlik, fark ettiklerimizdir. Bu bize daha geniş bir perspektif sağlar. Yeniay haritasının sentez burcu yengeç, derin sularda yüzüyoruz. Her şeyin başladığı yer; aile, çocukluk, anne, baba, kardeş, köklerimiz... Gölge burç aslan ve yay, kendimizi ifade etmek, kalbimizi açabilmek, samimiyet, dürüstlük ve kendimize bir yol çizmek, yaşamın bize hatırlatmaya çalıştıklarının farkına varabilmek...

14 Haziran Perşembe Venüs Aslanda (00:54)
Venüs, sevgidir, değerlerdir, yansımalardır, ilişki içinde olduğumuz kişilerdir, buradaki genişlememiz, kendimizi açtığımız gölge yanımızdır. İnsanın kendi karanlığına, bilinmeyenine olan yolculuğu... Venüs yengeçteki derin sulardan, aslandaki dışa vurduğumuz öze geçiyor. Aslan, samimiyet, dürüstlük, açık yüreklilik, cömertliktir. Gölge yanıyla boyunduruk altına almak, üstünlük taslamak, gücünü kabul ettirmek, kişisel algılamaktır. Bu transit bizden kalbimizi açmamızı, içimizden geçene kulak vermemizi, buradaki gücü fark etmemizi, onu hayata akıtmamızı, kendimizden başlayarak genişlememizi istiyor. Eğlenmek ve içinde olduğunuz anın tadını çıkarmak... Eğlenmek, sorumluluklarınızı kenara itmek değil, onları yerine getirirken gülümseyerek içinde olduğunuz yolculuğun nasıl değerli bir armağan olduğunu fark edebilmektir. Kalbinizden gülümseyebildiğiniz her an sizi büyütür. Kendinizi buna açın! Yaşamdan alabilecekleriniz ve yaşama sizden akan... İkisi birbirinden ayrı değildir. Her şey kendimizden kendimize... Sahip olduklarınızın değerinin farkında olun ve tadını çıkarın.

15 Haziran Cuma Venüs- Uranüs Karesi
Venüs, bizim için değerli olan, değer kazanan, değer taşıyacak şeylerle ilgilidir. Uranüs, bildiğiniz, alıştığınız, kabul ettiğiniz her şeye meydan okur. Bu etkileşim bizi kalbimizi, kendimizi neye açtığımızın farkına varmaya çağırıyor. Neyin içine sıkışıp kalmış, neyi kendimiz için hayati kılmış olabiliriz? Bunun içinden neyin farkına vararak çıkabiliriz? Huzur ve güven, parlamak, seni yansıtanı, sen olanı, sende olanı ve bunun anlamını bulmak... Buradan geleceğe kanat açmak... Bugün, yarını yaratıyor. Bugüne, yarının gözleriyle bakmak! İşte cevap burada saklı!

16 Haziran Cumartesi Merkür- Satürn Karşıtlığı
Merkür, hayata bakan gözlerimizdir. Satürn, bu hayatta ciddiye almamız gerekenlerdir. Merkür- Satürn karşıtlığı hayata bakan gözlerimizin ciddiye almamız gerekenlerle savaş halinde olduğunu söylüyor. Bakıp gördüklerimizin içinde kaybolarak yapmamız gerekenleri unutmamak, yapmamız gerekenlerin içine gömülüp etrafta neler olup bittiğinden kopmamak... Bazen kendinizi çok hassas ve her şey sizi incitebilirmiş gibi hissedersiniz ya, aslında hiçbir şeyin sizi incitmeye çalışmıyordur, sadece içinde olduğunuz ruh halinin değişmesi için, sizin somut bir şeyler ortaya koymanız gerekiyordur. ‘’Üzerine düşeni yapmayanların, hayatlarının değişmesini beklemeye hakları yoktur.’’ Duygularınızı bastırıp yokmuş gibi davranarak da yolun sonuna gelemeyeceğinizi anlamak gerek! Her şey bir bütün halinde değerli... Ne kadar uca giderseniz, diğer ucu size hatırlatacak bir deneyime o kadar yaklaşırsınız.  

11 Haziran Pazartesi (Ay günü)
Ay: Boğa
Güneş: İkizler

Toprak enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Ayaklarımızı yere sağlam basma zamanı! Ay- Jüpiter karşıtlığı derin sularda yüzmekte olan bir parçamızla dünya gailesi ile boğuşan diğer parçamızın karşı karşıya olduğunu söylüyor. Bırakıp gitsek mi kalıp devam mı etsek? Ay- Neptün sekstili mistik bir yolculuk içinde olduğumuzdan söz ediyor. Büyük resmi görmeye çalışmak, her şeyin ardında saklı gücün farkına varmak ve ona kendimizi bırakarak yol almak birçok şeyi kolaylaştıracaktır. Akşam saatleri itibariyle daha yoğun etkisini gösterecek Ay- Pluto üçgeni değişim ve dönüşüm içinden geçtiğimizden bahsediyor. Açığa çıkan güçlü ve köklü duygular! Kimse korkusuz değil! Hayat, korkulara rağmen büyümektir. Korku, yüreğin harıdır. O har, sevgi ile buluştuğunda, yol aydınlanır.

12 Haziran Salı (Mars günü)
Ay: İkizler (09:52 itibariyle) (06:27 boşlukta)
Güneş: İkizler

Hava enerjisiyle başlıyoruz güne! Gözlerimiz fıldır fıldır! Bir şey dikkatimizi çeker çekmez kulak kesiliyoruz! Merkür ikizlerin anaretik dediğimiz son derecesinde, aklımızda kırk tilki, kırkının kuyruğu birbirine değmiyor. Ay- Venüs sekstili değerlerimizi sorgulayarak güne başladığımızdan söz ediyor. Ne keyiflidir, neyin anlamı bizim için nedir? Hangi bağlar bizi besliyor? Ay- Mars üçgeni enerjinin yüksek olduğundan bahsediyor. Zihnimizde kelebekler uçuşuyor, özgür ve yaratıcı fikirler! Beyin fırtınası zamanı!

13 Haziran Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: İkizler (22:41 boşlukta) (22:43 yeniay)
Güneş: İkizler

Hava enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! İletişim ve bilgi aksı hareketli! Her duyduğunuzu çok da ciddiye almayın! Her kafadan bir ses çıkıyor! Ay- Neptün karesi kafa karışıklığı yaşayabileceğimizden söz ediyor. Sakin olun! Sürecin akışına biraz daha gözlemci kalmaya çalışın. Tüm bu dağınıklığın ardında nasıl bir düzen saklı olabilir? Burada ne bizi daha büyük bir yolculuğun farkına varmaya çağırıyor olabilir?  

14 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Yengeç (10:19 itibariyle)
Güneş: İkizler

Su enerjisiyle, başlıyoruz güne! Yoğun duygular! Ev, aile, yuva enerjisi! Kabuklarımızın ardına çekilsek de bir güvende kalsak! Derin nefesler, hayat bizi bekliyor. Ay- Uranüs sekstili gerçekleşmekte olan köklü değişimlerin altını çiziyor. Kendimizi bu değişime açabilir miyiz? Ay- Merkür kavuşumu iletişim enerjisinin yoğun olduğundan, burada duyguların mantığın önüne geçebileceğinden, bunun üstesinden gelebildiğimizde açığa çıkacak güçlü sezgilerden söz ediyor. Empati yeteneğimiz yüksek! Bunu ağlayanla ağlamak, gülenle gülmeye çevirmeyelim yeter! Merkezinizde kalın! Ay- Satürn karşıtlığı devrede, karşımızda bizden üzerimize düşeni yerine getirmemizi isteyen bir boyut var. Suda boğulmayın, çölde susuz kalmayın, dengeyi kurun ve iç sesinizi hayatla daha bütün olmak, ruhunuzdaki ışığı, dünya ile buluşturmak için kullanın!

15 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Yengeç (19:17 boşlukta)
Güneş: İkizler

Su enerjisiyle uyanıyoruz güne! Yoğun ve hassas bir zaman! Bu zaman, şifa zamanıdır. Bugünü kendi içinize dokunarak, kendinize şefkat sunarak geçirmek çok iyi gelecektir. Ay- Jüpiter üçgeni derin bir çözülmeden bahsediyor. Dışarıda aradığımız cevaplar içeride ve bazen yenilgiyi kabul etmek, yapabileceğimiz en güzel şey olabilir. Fırtınayı dindirecek bu adım, birçok şeye olan bakışı değiştirebilir ve biz, bizim için gerçekten değerli olanın ne olduğunu tam da o anda keşfedebiliriz. Bunu anlamaya ihtiyacımız var. Ay- Neptün üçgeni, Tanrının gözleriyle bakmamızı istiyor. Bizi cezalandıran hiçbir şey yok, sadece anlamamızı ve kendimizi daha geniş bir bilince taşımamızı istiyor.  Ay- Pluto karşıtlığı ‘’Düşmanını sev!’’ diyor. Seni öldüren, seni büyütendir. Her ölüm, her bitiş, yeni bir başlangıç... İçindeki gücü bulduğunda, kızgın korların üzerinden geçebilirsin. Hiçbir şeyin senin yaşam enerjini tüketmesine izin verme, bu daha başlangıç! Ay boşlukta hareket etmeye başladığında büyük kararlar vermemeye çalışın. Mümkünse biraz kendinizle kalın ya da çok yakın hissettiklerinizle sessizliği paylaşın.

16 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Aslan (10:20 itibariyle)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle başlıyoruz güne... Kendimizi göstermek, sesimizi duyurmak, kendimizi ortaya koymak istiyoruz. Ay- Uranüs karesi sürprizlerle dolu bir gün olabileceğinden bahsediyor. ‘’Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.’’ Kalbinizi rutini kırmaya açabilir misiniz? Bugüne kadar denediklerinizden daha farklı bir yol deneyebilir misiniz? Ay- Venüs kavuşumu sevgiye, sevmeye, sevilmeye çağırıyor bizi... Kalbe davet! Samimiyet ve dürüstlük! Açık yüreklilik! Bugün özel mesajlar alabilirsiniz. İçinizdeki çocuğa yer açın hayatınızda, çocuklardan öğreneceğimiz çok şey var!

17 Haziran Pazar (Güneş günü)
Ay: Aslan
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! İçimizdeki vahşi hayvanın nefesi ensemizde! Onu ehlileştirmiş olanlar canlı ve mutlu! Değilse ham nam nam! Egosantrik hallere dikkat! İçimizdeki assolist ortalığı karıştırmasın! Ay- Mars karşıtlığı bir savaş halini beraberinde getirebilir. Enerjinizi bugünde var ettiğiniz yarını göz önünde bulundurarak kullanın. En güzel yaratım bugünü doya doya yaşamaktır. Ay- Jüpiter karesi eski defterleri açtırabilir. Bazen bazı şeylerin savaşını vermek öyle gereksizdir. Olan oldu, biten bitti. Dersini alan aldı, alamayan alamadı ve herkes buna parelel bir hayat yaşıyor. Her şey için teşekkür edin ve önünüze bakın. Öğretmek için değil öğrenmek için buradayız. Öğretmek Tanrının işi!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.