Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Kadersel bir eşik

28 Mayıs - 03 Haziran 2018 haftası

29 Mayıs Salı Yay Dolunayı "Kadersel bir eşik"
Yay, yarı at yarı insan olarak karşımıza çıkar. Ateş üçlüsünün son burcudur. Cesaret (koç) ve açık yüreklilik (aslan) giyinilerek buraya gelinmiştir. Akrepte yaşanan suyun en zorlu deneyimi bizi daha yüksek hedeflerin peşine düşürür. Burası hayatın bizim için anlamının değiştiği yerdir. Dolunayda iki zıt tema birbiri ile çarpışır. Güneş (dışa vurulan) ikizlerde yüzeysel ve gürültülü ya da basit ve değerli olur. Ay (içeriden beslenen) yayda küstah ve abartılı ya da inançlı ve adil olur. Bu iki kutba ne kadar bir mesafede durduğumuzun önemlidir. Vurgu ikinci- sekizinci ev aksında, benimsediklerimiz ve uzak durmayı seçtiklerimiz... Bilinçli ve gölge kimliğimiz... Gördüklerimiz ve yüzleşmekten kaçtıklarımız...

Düzenleyici Jüpiter akrepte, birinci evde ve retro, Venüs ve Neptün ile büyük su üçgeni açı kalıbı içinde, duyguların yoğun ve güçlü olduğu bir eşik! Abartıya açık! Yayın ateşli ruhunu dizginleyebilecek bir bilince ihtiyaç var. O zaman ateş yolu açar. Değilse yakar. Büyük resmi görmek, eyleme geçmeden önce durmak ve düşünmek, çözüm odaklı kalabilmek... Venüs- Satürn karşıtlığı etkisini koruyor. Kendimizi gereksiz alınganlıklar içinde bulabiliriz. Birbirimize karşı duyarlılığımızı korumak kolay olmayabilir. Ölçülülük, iç sesimize kulak vermek, soğukkanlılık ve sağduyu görmemiz gerekeni görmemizi sağlayacaktır.

İlişkiler cephesi, önemli çözülmelere işaret ediyor. Alınacaklar alınıyor, verilecekler veriliyor. Hepsi bir bilincin uyanışı adına! Bilincin kanatlarını açması! Kuzey ay düğümü ile güçlü bir üçgen çıkıyor karşımıza, bu dolunay bize kadersel bir eşik atlatıyor. Bilen siler ve yazar, bilmeyenin yazılanı kabul etmekten başka şansı yoktur. Şansı var edecek dinamiklerle iç içe gözüküyoruz.

30 Mayıs Çarşamba Merkür İkizlere Geçiyor "Parçaları bir araya getirme"
İletişim ve bilgi aksı güç kazanıyor. Her şey yerini buluyor. Daha kıvrak bir zeka, daha açık bir algı, daha parlak ifadeler... Sabırsızlık ve gevezelik güç kaybettirebilir. Çok konuşma değil, yerinde konuşma bizi çok daha iyi noktalara taşır. Reklam ve tanıtım için iyi bir zaman! Algı bulandıracak bir kalabalıktan kaçınalım yeter! Merkür, Tanrılar Habercisi Hermes’tir. Özel mesajlardan bahsedebiliriz. Rüyalarınıza dikkat edin! Tamamen tesadüf eseri olduğunu düşündüğünüz buluşmalar, aslında hiç de öyle olmayabilir. Parçaları bir araya getirme zamanı! Zamanın bulmacası şimdi çözülüyor. Tali yollarda kaybolmayın! En kolay yol, bildiğiniz yol olabilir. Pratik çözümler şans kazandırıyor.

1 Haziran Cuma Merkür- Mars Üçgeni "Kapıyı açacak anahtarlar"
Merkür ikizlerde, algılarımız açık! Mars kovada, özgür ruhlu ve idealist bir hava veriyor. Geleceğin ruhunu taşıyan bir kıpırtı var içimizde! Bizden kapıyı açacak anahtarların farkına varmamız isteniyor. Her kafadan bir ses çıkıyor gibi gelebilir. Bizim bu gürültünün dışına çıkıp bu dağınıklık içinde bizi gitmek istediğimiz yere götürecek olanı anlamamız işleri kolaylaştıracaktır. Fikirler içinde yüzüp durmaktan vazgeçip iyi bir gözlemle harekete geçme zamanı!

1 Haziran Cuma Venüs- Jüpiter Üçgeni "İçsel bir dönüşüm"
Venüs yengeçte, hisler yoğun! Bize iyi gelecek bir şeylerin peşindeyiz. Değerlerimizi sorguluyoruz. Bunu karşımızda olan kişiler üzerinden Jüpiter akrepte ve retro, içsel bir dönüşüm! Açığa çıkan duygular var ve bunlar bizi bir şeyi anlamaya çağırıyor. Kendinizi bir kriz içinde bulabilirsiniz. Hızlı bir tepki vermektense derin nefesler alarak içinde bulunduğunuz anın sizi hangi eşiğe getirdiğinin farkına varın ve bu eşiği aşmanın ne demek olduğunun, bunu nasıl yapabileceğinizin, neye izin vermenin vaktinin geldiğinin, bunun hangi korkuyu yenerek bunun ötesine geçmek olduğunun...

2 Haziran Cumartesi Venüs- Neptün Üçgeni "Görünmez bağlar"
Neptün, büyük resmi görmek demektir. İlahi bir boyuta işaret eder. Venüs ve Neptün’ün bu güçlü etkileşimi, hayal gücü ve yaratıcılığı tetikliyor. Sevgi nedir, sevmek nedir, bizi buluşturan, bir araya getiren, ortak bir alanın sorumluluğunu almamızı sağlayan nedir? Hangi görünmez bağlara sahip olabiliriz? Kalbimizi buna açmak bize neler kazandırır? Mutluluk nedir? Bizi buna taşıyan nedir? Bizi buraya taşıyacağına inanarak kendimizden çaldığımız neler olabilir?

28 Mayıs Pazartesi (Ay günü)
Ay: Akrep (20:23 boşlukta)
Güneş: İkizler

Su enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Fırtınalı sular! Bu fırtına içinde özgürlüğe açılan bir kapı var. Hangi duyguların geride kalma vakti gelmiş olabilir? Hangi yeni duygulara ihtiyacımız var? Ay- Pluto sekstili derin çözülmelerin içinden geçtiğimizi söylüyor. Ay- Merkür karşıtlığı duygular ile mantığın bir çatışma içinde olabileceğinden söz ediyor. Sanki kimse bizim duygularımızı önemsemiyor ya da hep kaprislere maruz kalıyorsunuz gibi hissedebilirsiniz. Huzur içinde olun! Bizim ikisinin de buluştuğu bir yere ihtiyacımız var!

29 Mayıs Salı (Mars günü)
Ay: Yay (01:28 itibariyle) (17:19 Dolunay)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz güne! İçimizde yeni limanlara yelken açma arzusu! Ay- Mars sekstili enerjinin yüksek olduğundan bahsediyor. Öngörülerin yüksek olduğu bir gün! Geleceğin tohumları bugündeki eylemlerimiz! Dolunay zamanı! Aşırılıktan kaçınmakta fayda var. İyi bir gözlemci olmamız ve bu doğrultuda rotamızı belirlememiz isteniyor.

30 Mayıs Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Yay (09:24 boşlukta)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Geniş ufukları tarıyor gözlerimiz! Ay- Neptün karesi iç dünyamızın dalgalı dumanlı olduğundan bahsediyor. Sabah saatleri itibariyle Ay boşlukta, bugün büyük kararlar vermemek, daha iç dünyamızın sularında ilerlemek, neyin bize ne anlatmaya çalışıyor olabileceğinin farkına varmak çok daha yerinde olacaktır. Mistik bir gün! Bir şeyler tamamlanıyor ve bu bir şeylere yer açıyor.

31 Mayıs Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Oğlak (12:26 itibariyle)
Güneş: İkizler

Ateş enerjisiyle, Ay boşluktayken uyanıyoruz güne! Hızlı adımlar atmamakta fayda var. Toprak enerjisine doğru ilerliyoruz. Keşifler içinde olduğumuz eylemlerden süreci yönetme şansının daha yüksek olacağı bir sistem kurmaya doğru... Ay- Uranüs üçgeni bu yapının geleceğin ruhunu taşıması ihtiyacını ortaya koyuyor. Günü kurtarmak küçük insanların işidir. Geleceği inşa edecek yolculuğu başlatmak ki bu çok kişiye ilk bakışta çılgınlık gibi gelse de büyük insanların işidir. Delilik ile dahilik arasındaki o ince çizgi! Zeka kıvrımlarına davet!


1 Haziran Cuma (Venüs günü)
Ay: Oğlak
Güneş: İkizler

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Ayaklarımızı yere sağlam basma zamanı! Ay- Satürn kavuşumu var olan sistemi yeniden yapılandırma sürecinde olduğumuzu hatırlatıyor. Yeni, eskinin üzerine kurulur. Eski, temeldir. Eski, reddedilmez, içine sıkışılıp kalınmaz. Ay- Jüpiter sekstili bizden süreçleri içsel olarak da çok iyi gözlemlememizi istiyor. Ne bizim içsel olarak direndiğimiz bir şey olabilir? İçerisinin cevapları dışarıda, dışarısının cevapları içeride saklıdır. Ay- Venüs karşıtlığı katılık ile yumuşak karın arasındaki dengeyi bulmamızı istiyor. Merkezimizde kalmak, duyarsız kalmak değil, herkesin kendi gelişiminin mümkün olacağı alanı tutmaktır. Ay- Neptün sekstili özellikle gecenin içsel olarak bizi güçlü kılabilecek bir yere çağırdığından söz ediyor. Özünüzle, sonsuz ve sınırsız olan yaratıcıyla buluşmak için güzel bir gece... Hatırladıklarımız yolu açıyor. Yapılabilecek en güzel şey, elimizden geleni yaptıktan sonrasını ona bırakmaktır.

2 Haziran Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Oğlak (06:35 boşlukta)
Güneş: İkizler

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz, Ay boşlukta, hava enerjisine hazırlanıyoruz. Sistemi gözden geçirme zamanı! Gün akışında büyük manevralar yerine gerekli olanları yerine getirmenizi tavsiye ediyorum. Altyapı güçlü olursa onun üzerine bir şey kurulur. İnsan sorumluluklarını yerine getirmediği müddetçe özgür seçimler yapma şansına sahip olamaz. Önce üzerimize düşeni yerine getirerek özgürleşiriz. Ay- Pluto kavuşumu önemli bir eşikten geçmekte olduğumuzu söylüyor. Açığa çıkan sizi ürkütmesin, sadece bir şeyi fark ettirsin ve yolculuk devam ediyor, bunu hatırlayın yeter!

3 Haziran Pazar ( Güneş günü )
Ay: Kova (01:06 itibariyle)
Güneş: İkizler

Hava enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Özgür ve insan olma zamanı! Geleceğin ruhu! Onu var edecek ekip! Ortak idealler! Hangi büyük proje bizi bir araya getiriyor olabilir? Sistemlerdir insanı var eden! Hepimiz bir sistemin parçalarıyız. Yerini bulmak gerek hayatta! O zaman her şey de yerini buluyor. Ay- Uranüs karesi bir şeylerin yıkılmakta olduğundan bahsediyor. İzin verin yıkılsın ve bu yeni haliyle yeni şeyler düşünmeye başlayın. Ay- Mars kavuşumu enerjinin yüksek olduğunu söylüyor. Enerjinizi nasıl kullanıyorsunuz? Ne için yatırım yapıyorsunuz? Ay- Merkür üçgeni oturun ve yeni bir hafta için bir plan çıkarın kendinize diyor. İhtiyaçlar, potansiyeller, fırsatlar, engeller ve çözümler... Biraz beyin fırtınası! Planlar onlara tabii kalmak için değil, idrakimizi genişletmek içindir. Sezgiler böylelikle güçlenir.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.