Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Geleceğin ruhu

14 Mayıs - 20 Mayıs 2018 haftası

15 Mayıs Salı Boğa Yeniayı ve Uranüs Boğaya Geçiyor
Boğa "çiftçi" arketipi ve "besleyici inek simgesi" ile bilinir. Sadakatin burcudur. Toprağın ruhunu taşır. Ne ekersen onu biçersin! Akrep dolunayı, sahip olduklarımızı tekrar bir gözden geçirmemizi istemişti. Şimdi gerçekten değerli olan ile yolculuğumuz devam ediyor. Akrep dolunayında sekizinci ev vurgusu vardı. Ayağımızın altından halının çekildiği bir deneyim! Şimdi boğa yeniayını, dokuzuncu evi vurguluyor. Önümüze bakma zamanı!

Boğa bizi ikizler burcunda onuncu ev vurgusu taşıyan Venüs’e götürüyor. Toplumsal değerler! Bu kavramlar içinde bir cevap arıyoruz. Venüs, yeniay haritasının başak burcundaki yükseleni ile kare yapıyor. Bilgi dağarcığımızı ve yaşam pratiklerimizi sorguluyoruz. Herkes, herkesi ve her şeyi sorguluyor. Herkes, her şeyi biliyor! Bizim bu hengame içinde kendimize ait olanı bulmamız gerek!

Düzenleyici Merkür, Uranüs ve Mars’tan etki alıyor. Merkür- Uranüs kavuşumunu hatırlayın! Geleceğin bilgisi! Gelecek, korku ve öfkenin ötesinde gerçek gücüne ulaşır. Yükselmenin yolu budur! Aşağı çekilmek de bu eşikte mümkün olur. Benim önümde duran ve benim bunu aşmamı sağlayan! Ya bilinçli olarak var edersiniz ya da bilinçsizce yok edersiniz. Var ettiğiniz yarınınız, yok ettiğiniz kendinizden çaldığınız, ötesine geçtiğinizse zenginliğiniz olur. Tüm yolculuk, tüm deneyim bunun içindir. Bilinçle yarına tohumlar ekmek... İşte yeniayın anlatmaya çalıştığı!

Uranüs’ün boğaya geçmesiyle, yedi yıldır deneyimlemekte olduğumuz ateşin sırrı, yerini onun kapı açtığı toprağın sırrına bırakıyor. Hareket, cesaret gerektirir. Cesaret, tek başına yeterli değildir, strateji ile beslendiğinde, güç halini alır. Strateji geçmiş ile geleceği buluşturan anın bilincinde yol almakla ilgilidir. Güven anlayışı yıkılıyor. Krizleri fırsata çevirmek, kriz olarak tanımladığımız sürecin onun ötesine geçip dışarıdan bakabilmek ve dinamikleri başka bir boyuttan görebilmek ile ilgilidir. Tam da buradayız!

16 Mayıs Çarşamba Mars Kovaya Geçiyor "Yarının inşası"
Mars, yüceldiği oğlakta, bizi eylemlerimizin sorumluluğunu almaya çağırdı. Bu bilinçle adım atanlar, değerli bir yolculuğun kapılarını araladı. Mars- Satürn ve Mars- Pluto kavuşumu ile önemli bir temizlik yapıldı. Ölümün soğuk nefesini ensenizde duymuş olabilirsiniz. Ona yakın durabildiğiniz kadar değerini bulur hayat! Bu yakınlık, vazgeçiş değil, daha derin bir kökleniş içindir. Bitiştir başlangıca yer açan! Ateşin gücüne (Mars) hakim olmak! Ya seni yakar ya seni ısıtır. Azı karar, çoğu zarar! Çıplak elle tutamazsın, teknik geliştirmeyi gerektirir. Mars’ın kovaya geçmesiyle kartalın kanatları, geleceğin kapıları açılıyor. Gerekli teknik donanımı geliştirmiş olanlar, yarının inşasını sağlayacaklar. Gelecek, bilincin ürünüdür. Bunun temelleri atılıyor. Özgürlük, onun ne anlama geldiğini bilmeyenler için ateşten gömlek, onu anlayanlar içinse kalbin ateşidir.

18 Mayıs Cuma Merkür- Satürn Üçgeni "Hassas bir tartı"
Satürn, sorumluluk demektir. Merkür- Satürn üçgeni neyin sorumluluğunun bize ait olduğunu, neyin sorumluluğunu almamız gerektiğini hatırlatıyor. Ne bir eksik ne bir fazla! Satürn, terazide yücelir. Hassas bir tartı, kararını bulmamızı sağlar. Bizden tam da bu isteniyor.

19 Mayıs Cumartesi Venüs Yengece Geçiyor "Saklı olanın bulunma zamanı"
Venüs, sevgi, almak- vermekle ilgili demiştik. İkizlerde daha çok sevilen, alınan- verilen fikirler idi. Şimdi yengeç bizi en derine götürüyor. Her şeyin başladığı yere! Duygular... Yeni bir döngü başlıyor. Daha derin, daha yoğun! Bu bizde bir şeyleri harekete geçiriyor. Yenilenen bir yolculuk! Su elementindeyiz. Su, insanın kaynağa, öze dokunuşudur. Su üçlüsünün ilk burcu! Aile, anne, atalar, doğduğun topraklar, genetik kodlar, aile programı... Suyun akmasına izin verin. Su, bilgidir. Akan su berrak olur. Yaşam, bilgi akışıdır. Her şey bilgidir. O bilgi, bizim tarafımızdan derinleştirilir ve yönlendirilir. Şimdi bu derinleşme ve hatırlama yolculuğu içindeyiz. Romantizmin tadını çıkarın. Hissetmek güzeldir. Bizi yaşıyor kılan bu tat alma duyusudur. Tadına bakın içinden geçtiğiniz deneyimin... Tatlı, ekşi, acı... Her şey yeteri kadar olduğunda, tam da damak tadımıza uygun olan çeşni ile buluşulmuştur. O bizde saklı ve şimdi saklı olanın bulunma zamanı!

14 Mayıs Pazartesi (Ay günü)
Ay: Boğa
Güneş: Boğa

Toprak enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Ayaklarımızı yere sağlam basma ihtiyacı içindeyiz! Doğa ile biraz daha sıkı fıkı olabileceğiniz bir fırsat yaratmak ruhunuza çok iyi gelecektir. Toprağın gücünü, onun sizi nasıl taşıdığını, taşıyabileceğini, onda saklı tarihi, o tarihin içinde saklı bilgeliği fark edin! Toprak, sonsuz olandır. O her şeyi görünür kılandır. Toprak üstünde durmak, ona hâkim olmak, denge gerektirir. Toprak hissetmeyi (su), hareketi (ateş) ve iletişimi (hava) mümkün kılandır. Ay- Satürn üçgeni bizden sorumluluk almamızı ve bunu taşıyacak cesareti ortaya koyarak bu cesareti daim kılmamızı istiyor. Varoluş, süreklilik gerektirir. Ne yaptığınızı, ne için yaptığınızı unutup sadece yapıyor ve bundan besleniyor olduğunuzda her şey yerini bulur. O sizi ait olduğunuz yere getirir. Bunun için çabaya değil, sadece hatırlamaya ve anlamaya ihtiyacımız vardır. Dans edin! Bu dans yaşamınız olsun! Karşınıza çıkan her şey de bu dansı birlikte devam ettirmekte olduklarınız! Eğlenmeyi unuttuğunuz an, ciddiye aldığınız her şey girdabınız olur. Eğlenmeye başladıkça, anahtarınız!

15 Mayıs Salı (Mars günü)
Ay: İkizler (23:43 itibariyle) (23:28 boşlukta) (Boğa Yeniayı 14:47)
Güneş: Boğa

Toprak enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Yeniaya doğru ilerliyoruz, balzamik ay fazındayız, öğle saatlerinde yeniay gerçekleşene kadar çok önemli bir süreçten geçmekte olacağız. Rüyalarınızı dikkate alın! Neyin tamamlamakta, neyin önünün açılmakta olduğundan bahsetmekte olacak. Ay- Neptün sekstili ve Ay- Jüpiter karşıtlığı etkisindeyiz, sabah normalden biraz daha erken uyanıp geride kalan her şeye, herkese teşekkür edin! Kalbinizdeki o bütüne olan sevgiyi yükseltin ve tüm bunların aslında sizi neye hazırlamakta olduğunu anlamaya kendinizi açın! Korku ve öfke sizi körleştirir. Korkunuzu ve öfkenizi bir kenara koyun. Tanrının gözleriyle bakın ve o büyük resmi görmeye çalışın. Oradaki yerinizi, onun sizdeki yerini... Yaraları iyileştirecek ve yolu açacak olan budur. Ay- Pluto üçgeni de bu sürece katılıyor. Açığa çıkan derin ve güçlü duygular... Bazen sanki hiç ötesine geçemeyecekmişsiniz, sıkışıp kalmış gibi hissedebilirsiniz. Huzur içinde olun, tam da orada değişim başlamıştır. Yeniayla birlikte tohum ekme zamanı başlıyor. Şimdi geride bıraktığınız tüm kavgaların üstüne arzularınızın ateşini yakın. Küllerinden yarına uzanın. Ay- Mars üçgeni ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacak. Ateşi kalbinizde yakarsanız, bedeninizdeki ateşin size hayat vermesinin önünü açarsınız. Ateş, hayattır. Onun değerini bilin ve onun üstünde yürüyerek güçlenin!

16 Mayıs Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: İkizler
Güneş: Boğa

Hava enerjisiyle uyanıyoruz güne! Kafamızda kırk tilki kırkının da kuyruğu birbirine değmiyor. Algılar açık! Düzenleyici Merkür boğada, emin olma ihtiyacı içindeyiz. Finansal konular gündemimizi oluşturabilir. Hızlı kararlar vermemekte fayda var. Bilanço ve fizibilite çalışması zamanı! Çok önemli bir zamandan geçiyoruz. Bu haftanın transitlerini ve majör açılarını özellikle okumanızı tavsiye ediyorum.

17 Mayıs Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: İkizler (21:16 boşlukta)
Güneş: Boğa

Hava enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! İkizler, objektif bir ruh taşır. Her şeye eşit mesafede durur. Bu onun birçok şeyi bir tek resimde görebilmesini, parçaları bir araya getirerek işaretleri okuyabilmesini sağlar. Ay- Neptün karesi bulanık bir zihin verebilir, kararlarınızı iç sesinizi duyarak verin! Dua edin, yoga yapın, nefes çalışın, mistik yerleri ziyaret edin! Tanrısal benliğinizle bağlantı kurun. Ay- Venüs kavuşumu bugünün değerlerimizi keşfetmek, onların yaşamımızdaki yerini fark etmek ve hayatımızda onların varlığına daha çok yer açabilmek için önemli bir gün olduğundan bahsediyor. Ay boşlukta hareket ederken daha çok gözlemci olup büyük karar ve ifadelerden kaçınmakta fayda var.  Kendinize ve içinde olduğunuz yolculuğa gözlemci kalın. Bu size şifa olacaktır.

18 Mayıs Cuma (Venüs günü)
Ay: Yengeç (00:47 itibariyle)
Güneş: Boğa

Su enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! İç dünyamıza çekilmiş olarak başlıyoruz güne! Duygular yoğun ve güçlü! Sezgilerimiz daha ön planda! Aile, yuva temaları gündeminiz olabilir. Evin daha çekici geldiğini itiraf etmeliyiz! Evinize, yaşam alanınıza yoğunlaşmış bulabilirsiniz kendinizi! Ay- Uranüs sekstili artık yeni bir zamanın başlamakta olduğundan, geleceğin tohumlarının, düşüncelerimiz ve bunun uyandırdığı duygularla atıldığından bahsediyor. Ay- Merkür sekstili içimizde uyananların bize anlatmaya çalıştığı bir şeyler olduğundan bahsediyor. Ay- Satürn karşıtlığı duygularımız ve mantığımız arasında bir gelgit anlamına gelebilir. İçimize kapanarak bir yere varamayız. Sürekli kimin ne dediğine bakarak da tamamlanamayız. İç ile dışı, dış ile içi buluşturarak bu resimdeki birbirini besleyen güçlerin farkına varmaya ihtiyacımız var. Her engel, bir armağana gebedir. Bu vazgeçişiniz değil, kendinizden emin ilerleyişiniz olsun!

19 Mayıs Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yengeç
Güneş: Boğa

Su enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Kendinizi sonsuz boşlukta kulaç atıyor gibi hissediyor olabilirsiniz. Tadını çıkarın bu halin! Bu kulaçlar sizi saflaştırıyor. Ay- Neptün üçgeni ve Ay- Jüpiter üçgeni bizi derin sulara götürüyor. Ay- Pluto karşıtlığı bu süreci önemli bir eşik haline getiriyor. Şu Hitit Duası tam da ihtiyacımız olan cevapları içinde barındırıyor:

Tanrım, beni yavaşlat.
Aklımı sakinleştirerek, kalbimi dinlendir.
Zamanın sonsuzluğunu göstererek, bu telaşlı hızımı dengele.
Günün karmaşası içinde, bana, sonsuza kadar yaşayacak tepelerin sükûnetini ver.
Sinirlerim ve kaslarımdaki gerginliği, belleğimde yaşayan akarsuların melodisiyle yıka, götür.
Uykunun o büyüleyici ve iyileştirici gücünü duymama yardımcı ol.
Anlık zevkleri yaşayabilme sanatını öğret.
Bir çiçeğe bakmak için yavaşlamayı, güzel bir köpek ya da kedi okşayabilmek için durmayı, güzel bir kitaptan birkaç satır okumayı, balık avlayabilmeyi, hülyalara dalabilmeyi öğret.
Her gün bana kaplumbağa ve tavşan masalını hatırlat.
Hatırlat ki yarışı her zaman hızlı koşanın bitirmediğini, yaşamda hızı artırmaktan çok daha önemli şeyler olduğunu bileyim.
Heybetli meşe ağacının dallarından yukarıya doğru bakmamı sağla.
Bakıp göreyim ki onun böyle güçlü ve büyük olması, yavaş ve iyi büyümesine bağlıdır.
Beni yavaşlat Tanrım ve köklerimi yaşam toprağının kalıcı değerlerine doğru göndermeme yardım et.
Yardım et ki kaderimin yıldızlarına doğru daha olgun ve daha sağlam olarak yükseleyim.
Ve hepsinden önemlisi...
Tanrım, bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için cesaret, değiştiremeyeceğim şeyleri kabullenmek için sabır, ikisi arasındaki farkı bilmek için akıl ve beni aşkın körlüğünden ve yalanlarından koruyacak dostlar ver.


20 Mayıs Pazar ( Güneş günü )
Ay: Aslan (02:10 itibariyle) (00:12 boşlukta)
Güneş: Boğa

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Kendimizi ifade etme arzusu içindeyiz! Aslan içimizdeki çocuk, hayatımızdaki çocuk enerjisidir. Bir çocuğun hesabı kitabı yoktur sadece o andadır ve orada olmanın tadını çıkarır ya da bundan rahatsızdır. Bu ilgisini çeken bir şey bulana kadar devam eder. Sizi eğlendirecek, size kendinizi iyi hissettirecek, içinde olmaktan keyif aldığınız bir şeyler bulmaya çalışın. Ay- Güneş sekstili keyif, huzur ve güven temalarına çağırıyor bizi! Ay- Uranüs karesi asi bir ruh veriyor. "Bana ne, bana ne!" modlar! "Hay patla!" dersiniz ya birlikte patlayalım gelin! Pat pat! Kahkaha atın, deneyin, denerken bile bir yerden sonra beden kendiliğinden içinde oluyor. Gülebildiğimiz, gülümseyebildiğimiz kadar varız. Hatta kahkaha atarken kendimizi kaybedebildiğimiz! Altımıza falan kaçıralım! Daha ne olsun! Her şey bu mu? Değil! Bu yoksa da her şey bir yük halini alıyor. Demek istediğim bu! Eğlenilmeyen bir hayat kapanışa geçer. Anlatabildim mi? Ay- Mars karşıtlığı enerjimizi neye, nasıl harcadığımızı, geri beslenimin ne doğrultuda olduğunu anlamamızı istiyor. Şimdiyi öldürerek geleceğe tohum ekemezsiniz. Şimdiyi değerli kılarak bu mümkün! Ay- Merkür karesi her kafadan bir ses çıkıyor diyor. E ne güzel! Hayat renklilik içinde güzel! İkna etmeye çalışmayın, renkliliğin için kendi renginizi bularak bunu doya doya yaşayın!

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.