Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Bugünde atılan tohumlar

07 Mayıs - 13 Mayıs 2018 haftası

Küçülen ay fazındayız. Akrep dolunayının etkisi varlığını sürdürüyor. Akrep "ölüm, veda" demektir. Köklü değişimleri temsil eder. Bırakmamız gerekenleri bırakma zamanı! Tüm gündemler vadesi dolmuş olanı anlamaya çağırıyor.

7 Mayıs Pazartesi Merkür- Pluto Karesi "Alıştığımızın ötesinde bir dünya"
Merkür, iletişim ve bilgi aksını yönetir. Pluto, akrebin ruhunu taşır, büyük değişim ve dönüşüm süreçlerinin temsilcisidir. Hayata bakış açımız, onunla iletişim kurma şeklimiz, onun bizim önümüzde açtığı pencere bazen öyle bir yerden, öyle bir etki uyandırır ki alıştığımızın ötesinde bir dünyanın varlığını hatırlamadan işin içinden çıkmak mümkün olmayacaktır.

8 Mayıs Salı Venüs- Neptün Karesi "Sizin olan sizdedir"
Venüs, sevgi, alma- verme ile ilgilidir. Neptün, Tanrının iklimini temsil eder. Yoğun bir şefkat! "Bir şey, her şeydedir. Her şey, bir şeydedir. Her şey, her şeydedir." Bu kare bizden büyük resmi görmemizi istiyor. Giden bütüne, gelen bütündendir. Bazen tüm hesaplara koca bir çizik atmak gerekir. Kalbinizin yolundan gidiyorsanız, sizin olan sizdedir ve mutlaka size gelir.

9 Mayıs Çarşamba Güneş- Jüpiter Karşıtlığı "Korkunun ve öfkenin ötesinde bir yer"
Güneş, kendimizi ifade yeteneğimiz, yaşamla kurduğumuz bağ, bizde olanın bu bağlantı ile yaşama aktığı yerdir. Jüpiter, akrepte ve retro, bize korkunun ve öfkenin ötesinde bir yerin varlığını hatırlatıyor. Orası bizim cehennemimiz! O cehennemin farkında olmadan, cenneti yaşamanın yolu yoktur. Cehennem, ondan korkup kaçmamız için değil, onu okuyup anlamamız ve bu bilinçle yarını inşa etmemiz için! Yarın, kartalın kanatlarında saklıdır. Kartal, varlığını başlatanı anladığında varlığından tüm yaşama akacak ve tüm yaşamla onurlandırılacaktır.

12 Mayıs Cumartesi Merkür- Mars Karesi ve Güneş- Pluto Üçgeni "Fikir ve zikir"
Mars, bizim enerji santralimizdir. Fikir, zikri içinde barındırır. Fikre hakim olan, zikre de hakim olur ve o, neyi neyle beslediğinin, neyden nasıl beslendiğinin, tüm bu sürecin nasıl işlediğinin bilincindedir. Pluto, köklü değişimlerin gezegenidir. Yaşama düşen ışığa (Güneş) etki ediyor. Her eylem, bizim o eylem içindeki duruşumuzla güç kazanır. Tüm bunlar ne için? Anlayarak adımlar atma zamanı… Yavaşlamak, hızlanmaktan daha büyük bir cesaret gerektirir.

13 Mayıs Pazar Merkür- Uranüs Kavuşumu ve Merkür Boğaya Geçiyor "Onu var edeni okuyan kişiler"
Uranüs, özgürlüğün ve geleceğin ruhunu taşır. Gelecek bizde (bugünde) bilgi olarak kayıtlıdır. O kaydı açma ve okuma zamanı! Tüm kuralların dışına çık! Üzerine düşen her neyse onu yaptığından emin olmadan bunu başaramazsın! Kurallar, bilinç seviyesi yükseldikçe değişir. Her bir üst aşamaya, bir alt aşamada anlamını bulmuş deneyimle gelinir. Deneyim, onu var edeni okuyan kişiler için değerlidir ve insan bunu başardıkça zenginleşir. Merkür boğaya geçmesiyle keyif, konfor ve güven arayışı başlıyor.

7 Mayıs Pazartesi (Ay günü)
Ay: Kova
Güneş: Boğa

Hava enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Kova "kartal" burcudur. Bilincin kanatlarını açtığı yer! Kanatlarımızı açarak başladığımız bir haftaya hoşgeldiniz! Eskiyi geçtiğimiz haftada bıraktık ve şimdi yeniye yelken açtık. Yeniaya doğru ilerliyoruz. Fırtına sonrası doğan güneş… Denizler durulmaz dalgalanmadan! Öyleyse sörf yapmayı öğrenelim! Tadını alın tüm bu hengâmenin! Değiştiremeyeceğiniz şeyi kabul etmek için gönül açıklığı! Bu değiştirebileceğiniz nelerin olduğunu görmenizi sağlar. Değişim içeride başlar. İçeriden dışarıya doğru genişler. Algı değişir, boyut değişir, eylem değişir ve siz değişirsiniz. Bu değişim sizi ait olduğunuz yere götürür. Akrep bizi kovaya hazırlar. Akrep aşamasında ya akrep olarak kalır yeraltına inersiniz ya da kartal olur gökyüzüne yükselirsiniz. Seçim bizimdir. Ya deneyimlerimiz, içine sıkışıp kaldığımız cehennemimiz olur ya da bu deneyimin bize fark ettirdiği şeyin üstüne çıkarak daha kutsal bir varoluşa hak kazanırız. Kartalın hikâyesini bilirsiniz. Kırklı yaşlarına geldiğinde tüylerini yolar, pençelerini koparır ve gagasını taşlara vurarak kırar. Bu aşamayı geçerse yeni tüyleri, pençeleri ve gagası çıkar. Neredeyse bir bu kadar daha yaşama şansı kazanır. İşte akrebin kovaya geçişi! Akrep dolunayı sonrası çok da yerine oturuyor değil mi? Şu yeryüzünde her deneyim kutsaldır. Yeter ki bunun ne anlama geldiğinin farkına varalım!

8 Mayıs Salı (Mars günü)
Ay: Kova
Güneş: Boğa

Hava enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Hava, kalp çakrasına karşılık gelir. Kalp çakrası, bir eşiktir. Aşağıdaki çakralar dünya çakraları, yukarıdaki çakralar ruhsal çakralardır. Buradan ancak korku ve öfkenin aşılarak geçilir. Kova, son sabit burçtur ve insan olmanın erdemleri burada giyinilir. Tüm yolculuk bizi buraya hazırlar. Buradan sonra geri dönüş başlar. Öze dönüş… Her şeyle her şey olup buluşarak ve bu genişlikte biricik yolumuzun farkına vararak… Balık aşamasıdır bu! Sonrasında koç ile ateşi yakar, yeni bir döngüyü başlatırız. Yeniden doğmak budur işte! Biz bunu içsel olarak her bir ay döngüsünde yani yaklaşık yirmi yedi buçuk günde bir yaşarız. Her baharda da yaşadığımız budur ve nice döngüler vardır böyle iç içe… Ay- Venüs üçgeni bizi sevgiye çağırıyor. Değerler ve bunun inşa ettiği hayatlar… Ay- Güneş karesi sahip olunanlarla bizi özgürleştirecek olanlar arasındaki dengeyi çok iyi kurmamızı istiyor. Sahip olduklarınızın size sahip olmasına izin vermeyin!  Ay- Jüpiter karesi yolculuğumuzu inşa eden tüm deneyimleri bir yere koymaya çalıştığımızdan bahsediyor. Sele kapılmamak için aklınızı kullanın! Ay- Merkür sekstili önemli kararların eşiğinde olabileceğimizden bahsediyor. Bu sinister bir açı, aceleci olmamakta fayda var. Dört beş gün sonra çok daha farklı düşünüyor olabilirsiniz. Gözlemci kalın!

9 Mayıs Çarşamba (Merkür Günü)
Ay: Balık (06:10 itibariyle) (05:27 boşlukta)
Güneş: Boğa

Su enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Balık burcu ile Düşünce Okyanusu Neptün’ün sularında kulaç atıyoruz. Kulaç atmak, kanat çırpmak gibidir. Âlemi keşfe çıkmak… Oğlak, toplumun saygısının kazanılabileceği bir yeri hedefler. Kova, toplumun kurduğu düzene karşı çıkarak onu daha ileri bir noktaya taşıyabilecek ideallerin peşindedir. Balık, "Nereden ve nasıl gidersen git, sonunda bana varacaksın!" der. Ruhtur o! Tüm âlemin birbiri içinde eriyip kaybolarak tekleştiği yer. İyi de kötü de bütüne hizmet eder. İyi olan iyide yol alır ve iyiye varır. Kötü olan kötüde yol alır ve kötüye varır. Balık tüm bu resmi seyirde kalır. Nasılsa herkes nihayet aynı yere varacaktır. Bilinçtir balık! Bunun ne anlama geldiğinin bilincinde atılan adımlar anlam kazanır. Ay- Uranüs sekstili geleceğin tohumlarının atılmakta olduğundan bahsediyor. Haberci rüyalar görmüş olabilirsiniz. Hayra yorun! Ay- Satürn sekstili neyi anlamanın vaktinin geldiğine dikkat çekiyor. Bütündeki yerinizi bulmak, tamamlanmanın tek yoludur. Bunu o bütünü anlayıp onu var eden parçaların sizdeki karşılığını bularak yapmak mümkündür. Zaman (Satürn), ruhun (balık) ışığıdır. Onun size yol göstermesine izin verin.

10 Mayıs Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Balık
Güneş: Boğa

Su enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Ay- Neptün kavuşumu mistik bir günde olduğumuzdan söz ediyor. Şefkat duygumuz yüksek! Bazen bir şeyler yapmak gerekir, hesapsız, sırf içinden geldiği için! Bunun sizde uyandırdığı iyileştirici gücü fark etmek! Abartmadan tabii! Ay- Jüpiter üçgeni bugün önemli çözülmelerin gerçekleşmekte olduğundan bahsediyor. Tam şifa günü sanki! Ay- Venüs karesi sevmek, sevilmek, değerler, paylaşımlar alanında bir şeylerin anlaşılma ihtiyacında olduğundan bahsediyor. Ay- Güneş sekstili sahip olduğumuz en değerli şeyin keşfi içinde olduğumuzdan bahsediyor. Ay- Pluto sekstili çok önemli bir eşiği geride bıraktığımızdan ve çok derinde bir şeylerin bu süreç içinde açığa çıkarak iyileşmeye başladığından söz ediyor. Her şey anlamak içindir. Onu uyanık tutun yeter!

11 Mayıs Cuma (Venüs günü)
Ay: Koç (15:40 itibariyle) (12:00 boşlukta)
Güneş: Boğa

Su enerjisiyle uyanıyoruz bugüne de! Ay- Mars sekstili enerjinin yüksek olduğundan bahsediyor. Seçenekler bir bir önümüzde beliriyor. Ayın boşlukta olduğu zamanı bir seçim yapmak için değil de sizi seçiminize doğru götüren ya da öncesinde yaptığınız seçimin ne kadar yerinde olup olmadığını gösteren işaretlerin farkına varmak için değerlendirebilirsiniz. Sonrası hareket zamanı! Son yirmi yedi günü hatırlayın ve geldiğimiz bu noktada yeni bir döngü başlıyor. Küçülen ay fazındayız, demek ki bu başlangıç bir şeyleri tamamlamak adına! Yeni bir bilinçle! Yeniayın temellerini atıyoruz. Yaktığınız ateş barışın, sevginin, umudun ve insan olmanın ışığını yaksın. Yol, tutkunuz ve inancınızla açılacaktır.

12 Mayıs Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Koç
Güneş: Boğa

Ateş enerjisiyle uyandığınız bir güne hoşgeldiniz! Ateşi yakan da, onu koruyan da, onu yarına ışık olarak taşıyan da insandır. Ateş, canlılıktır. Can, ateşte ve ateş, ruhta saklıdır. O büyük resimden bugüne yansıyan ışıklar ve bugünden o büyük resme! Ay- Satürn karesi bizden nerede durmamız ve nerede devam etmemiz gerektiğini bilerek hareket etmemizi istiyor. Çok şey yapmak değil, gerekeni yapmak marifettir. Böylelikle zaman her şey için yeterli olur. Zamanı nasıl da oraya buraya boca ettiğinizin farkına varın ve gücünüzün de sınırları olduğunun, onu bilinçli kullandığınızda her şeyin yerini bulabileceğinin farkına varın. Yeterliliğiniz, yeterli olanı fark edişinizde saklıdır.

13 Mayıs Pazar (Güneş günü)
Ay: Boğa (21:15 itibariyle) (21:03 boşlukta)
Güneş: Boğa

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz haftanın son gününe! Ay- Pluto karesi bizden eylem planımıza yeni bir boyut kazandırmamızı istiyoruz. Enerji kaçaklarımızın farkına varmak! Vadesi dolmuş olana sepet havası! Ay- Venüs sekstili hayatımızda bizim için gerçekten değerli olanı bulmamızı ve ona yer açmamızı istiyor. Ay- Mars karesi bizden taşı delenin suyun gücü değil damlalarının sürekliliği olduğunu anlamamızı istiyor. Değişim, anın değil zamanın ürünüdür. En azından dünya dediğimiz bu boyutta! Ay- Uranüs kavuşumu bize geleceğin kapılarını aralıyor. Her şey bizi nereye çağırıyor? Neyi kırmanın vakti gelmiş veya hangi kırılmalar neyin önünü açmak için olabilir? Ayın boğaya geçmesiyle toprak enerjisi aktive oluyor. Ayaklarımızı yere sağlam basma zamanı! Ay- Merkür kavuşumu önemli tohumların atılmakta olduğunun altını çiziyor. Kağıt kalemi alın ve yeni dönem kararlarınızı yazın. Ne de olsa söz uçar, yazı kalır. Daha somut bir şeylere ihtiyacımız var. Potansiyelleri keşfederek onları besleme ve büyütme zamanı! Boğa "çiftçi" arketipi ile buna karşılık gelir.

Dosta selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.