Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Tanrının tartısı

26 Mart - 01 Nisan 2018 haftası

29 Mart Perşembe 04:47 Venüs- Uranüs Kavuşumu (28-30 Mart)
29 Mart Perşembe 18:16 Güneş- Satürn Karesi (28- 30 Mart)
31 Mart Cumartesi 08:53 Venüs Boğada
31 Mart Cumartesi 16:36 Terazi Dolunayı
1 Nisan 21:52 Güneş- Merkür Kavuşumu (31 Mart- 2 Nisan)

Uranüs, deprem- yıldırım etkisidir. Deliye, dâhiye, abdala, mucite karşılık gelir. Geleceğin ruhunu taşır. Merkür’ün üst oktavı olarak bilinir. Venüs, sevgi, değerler, ilişkiler, evlilik, ortaklık, alma verme döngüleri, huzur, keyif ve bugün düşünüldüğü, kabul edildiği haliyle paradır. Bu temalarda, bahsi geçen şekilde, önemli değişimlerden bahsetmek mümkün! Kavuşum açısında, söz konusu planetler, bir tek planet gibi çalışır. Deprem- yıldırım gibi, tüm kalıpları yıkan bir sevgi anlayışından, değerlerden, ilişkilerden, evlilikten (yıldırım nikâhı), ortaklıktan, alma verme döngülerinden (hiç ummadığınız bir şeyin gelişi ya da gidişi), huzur ve keyif algısından söz edebiliriz. Hepsi geleceğin inşası ve bu inşa, bir şeyleri yıkarak bir şeylerin temelini atıyor. Öğrenilmiş çaresizliğin ötesine geçmemiz, denenmemişi denememiz, kendimizi aşmamız, boynumuzdaki zincirden özgürleşmemiz isteniyor. Merkür retrosunda olduğumuzu hatırlarsak, bunlar büyük ihtimalle daha önce gündemimizi meşgul etmiş, netleştirilememiş ve böylece rafa kaldırılmış konular!

Güneş; kalptir, bilinçtir, kendimizi ifadedir, şimdidir, benliktir, canlılıktır, içimizdeki çocuk, sağlıktır. Satürn; sorumlukluktur, sınırlardır, derslerimizdir, zamandır, toplumdur, statüdür, iş- kariyerdir, olgunluktur, otoritedir. Kare, gerilim anlamına gelir. Güneş koçta kalk gidelim derken, Satürn oğlakta otur halt yeme diyor. Koç, savaşçıdır, içimizden yükselen enerji, bir şekilde bir şeylere yönlenmek istiyor ve sabırsız! Oğlak, disiplinlidir, sistemlidir, çalakalem bir şeye tahammülü yoktur. Kendimizi kalbimiz ve sorumluluklarımız arasında, kapasitemizin farkında olma, kendimizi doğru ifade, şu ana bizin neyin getirdiği ve nereye gitmek istediğimiz, buna bağlı adımlar, benliğimiz ve toplum içindeki yerimiz, bizi mutlu eden şeyler ve toplumsal kimliğimiz, içimizdeki çocuğu kaybetmeme ve olgunlaşma sürecimiz temalarıyla sınandığımız bir geçiş içinde buluyoruz.

Venüs, koçtaki zarar gördüğü yolculuğu tamamlayarak yönetici konumda olduğu boğa burcuna geçiyor. Yukarıda bahsettiğimiz Venüs temaları, gündemimize oturuyor ve yaklaşık üç haftadır (7 Mart) savaşını verdiğimiz, kendimizi içinde mutsuz hissettiğimiz temalar, şimdi yerini buluyor. Finansal konular, ilişkilerde güven ve huzur arayışı gündemimize oturuyor. Taşların yerini bulacağı bir zamandan bahsedebiliriz. Merkür retrosunu eksikleri tamamlamak, bizi yoran süreçleri bir çözüme yahut nihayete vardırmak için değerlendirebiliriz.

Terazi dolunayı, önemli bir eşik anlamına geliyor hepimiz için! En basit ifadeyle bir şeyleri tartıya koyacağımızdan ve tartıya koyulacağımızdan bahsedebiliriz. Düzenleyici Venüs boğada ve sıfır derecede, yerini bulmamış bir şeyler var ve bu süreç bizi bununla yüzleştiriyor. İkinci- sekizinci ev aksından gerçekleşen bu dolunay, değerlerimizin farkında olarak hareket etmemizi istiyor. Vadesi dolmuş süreçleri daha ileriye taşımaya çalışmak, vakit kaybı olacaktır. Mars- Satürn kavuşumu, Ay ve Güneş’e kare yapıyor, öfke ve korkunun ötesine geçebileceğimiz cesareti uyandırmamız, bunu programın farkında olarak inşa ediyor olmamız, bizi mutlu eden ve mutsuz edenleri, bunun alt sebeplerini iyi anlamamız gerekiyor. Bizi bugüne getirenleri çözümleme zamanı!

Merkür; haberci, kâtip, tüccar arketipleriyle bilinir. İletişim ve bilgi aksından sorumludur. Merkür retro, bakış içe dönük, ilgi ve odağımız daha çok kendi içsel süreçlerimiz etrafında dönüyor. Merkür, objektif olmayı gerektirir ve bu konumdayken çok da objektif olamayacağımız kesin! Kendimizi ifade etmeye çalışırken olabildiğince doğru kelimeleri kullanıp kullanmadığımızdan emin olmaya çalışmakta, geri bildirim verip almakta fayda var. Güneş ile gerçekleşen bu kavuşum, içimizden ne geçtiğine daha bir dikkat etmemizi istiyor. Merkür en güçlü konumuna geçiyor (Güneş’in kalbinde olmak), önemli işaretlerden bahsetmek mümkün! Kalem kâğıt da yakınınızda olsun! Bir şeyin değerini belirlerken, bir alım- satım işine girerken iki kere düşünmekte fayda var. Adımı daha önce atılıp havada kalmış konuların netleşme şansı doğuyor.

26 Mart Pazartesi (Ay günü)
Ay: Aslan (15:44 itibariyle) (10:56 boşlukta)
Güneş: Koç

Su enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Duygular yoğun ve güçlü! Yuva enerjisi hâkim! Ay- Jüpiter üçgeni, önemli bir değişim- dönüşüm sürecinden bahsediyor. İçe doğru büyüyoruz. Ay- Venüs karesi, ilişkiler cephesinde yanlış anlaşılmaların doğabileceğinden bahsediyor. Ay- Uranüs karesi, bir anda gelişen olaylar olabilir diyor. Farklı bakış açıları geliştirmemiz, biraz daha geniş bakabilmemiz süreçleri kolaylaştıracaktır. Ay aslana geçtiğinde içimizdeki çocuk uyanıyor. Mızmızlığa kapılmadıkça, enerjimizi neye akıttığımızın ve bunun bize ne kadar iyi geldiğinin farkında oldukça her şey yolunda!

27 Mart Salı (Mars günü)
Ay: Aslan
Güneş: Koç

Ateş enerjisiyle uyanıyoruz güne! Enerji yüksek! Ay- Güneş üçgeni, içimizden yükselen enerjinin kendini bir şeylere akıtma ihtiyacını vurguluyor. Sabırlı ve planlı hareket etmekte fayda var. Ay- Merkür üçgeni, içimizdeki assolistin ortaya çıkıp etrafa kök söktürme ya da kaçak dövüşme ihtimalinin altını çiziyor. Gülmek, eğlenmek güzeldir. Neye güldüğümüz, nasıl eğlendiğimizse yaşamımızın özetidir. Gelmişinin ve geçmişinin…

28 Mart Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Başak (18:30 itibariyle) (13:52 boşlukta)
Güneş: Koç

Ateş enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Enerji yüksek ve yoğun! Ay- Jüpiter karesi, abartıya kaçmama konusunda bizi uyarıyor. Ay- Venüs üçgeni, pazartesi gününün aksine bugün içimizde bir şeylerin daha bir yerini bulmakta olduğundan bahsediyor. Ay- Uranüs üçgeni, tetiklenen süreçlerin bizi getirdiği noktada, önümüzün daha açık olduğundan, özgürleşmelerin daha kolaylıkla sağlanabileceğinden söz ediyor. Gelecek, bugünde inşa edilir ve bizi oraya taşıyan, bugünde taşıdığımız bilinçtir. Bilincinde olduklarımız, önümüzü açıyor.

29 Mart Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Başak
Güneş: Koç

Toprak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Başak enerjisi hâkim! Temizlik zamanı! Hadi işler bizi bekler! Düzenleyici Merkür retro, demek gündemimiz yarım bıraktığımız işlerden oluşuyor. Erteleyip durduğumuz o şeyi artık programımıza almanın tam zamanı! Ay- Mars üçgeni, enerjinin yüksek olduğundan bahsediyor. Ay- Satürn üçgeni, pazar günü bizi zorlayan sürecin, şimdi daha destekleyici olduğunu söylüyor. Bu şansı değerlendirmek lazım! Toprak enerjisi tabii, armut piş ağzıma düş olmaz. Öyleyse kaldır poponu! Ay- Neptün karşıtlığı, yanılgıya düşebileceğimizden ve önemli bir şeyleri göz ardı edebileceğimizden bahsediyor. Hayallerle gerçekleri birbirine karıştırmamakta, somut bir şeyler ortaya koymakta, süreçlerin sorumluluğunu alarak ve büyük resmi görerek ilerlemekte fayda var.

30 Mart Cuma (Venüs günü)
Ay: Başak
Güneş: Koç

Toprak enerjisiyle uyandığımız bir gün daha! Ay- Pluto üçgeni, pazar günü bizi zorlayan sürecin şimdi bir çözülme yolunda olduğundan bahsediyor. İnsan, eyleminin içinde büyür ve genişler. Bu yolculuk, ona yeni bakış açıları kazandırır. Bunun adı gelişimdir ve hayat bizden bu yenilenme sürecini talep eder. Bundan kaçtığımızda, kendimizi korkumuzun ve öfkemizin eşiğinde buluruz. Ay- Jüpiter sekstili, bu sürecin gerçekleşmesi, fark edilmesi adına destekleyici etkilerden söz ediyor. Yeter ki buradaki sorumluluktan kaçıyor olmayalım. Şansa sığınma değil, o şansı yaratma zamanı!

31 Mart Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Terazi (21:51 itibariyle) (08:57 boşlukta)
Güneş: Koç

Toprak enerjisiyle uyandığımız bugün bizi hava enerjisine hazırlıyor. Sabah saatleri itibariyle Ay boşlukta hareket etmeye başlıyor ve bu etki gece saatlerine kadar sürüyor. İhtiyacımız olan, üzerimize düşenleri yerine getirmek ve böylelikle kendimizi ya da süreçleri tartıya koyduğumuzda, parçaların çok daha kolaylıkla yerini bulmasının önünü açabilmek. Vicdanımızın rahat olacağı sürecin içinde olmak! Gece saatleri itibariyle Ay teraziye geçiyor. Ay’ın Mars ve Satürn ile karesi aktif oluyor. Yüksek bir enerji ve üzerimize üzerimize gelen sorumluluk duygusu! Mars, adalet dehasıdır. Satürn, bir süzgeçtir. ‘’Üzerine düşeni yapmayanların hayatlarını değişmesini beklemeye hakları yoktur.’’ Günü verimli değerlendirenler huzur içinde olurken diğerleri kendilerini hesaplaşmanın eşiğinde buluyor. Ay- Merkür karşıtlığı, bu süreci önemini artırıyor. İçimizdeki yabancı ile karşı karşıyayız.

1 Nisan Pazar (Güneş günü)
Ay: Terazi (Dolunay 16:36)
Güneş: Koç

Hava enerjisiyle uyanıyoruz güne! Büyüyen kambur Ay fazı, kitap önümüzde açık ve bizden okuyup anlamamız isteniyor. Karara varma zamanı! Ay- Pluto karesi, sürecin bizi zorladığından ve çok derindeki bir şeyleri açığa çıkardığından söz ediyor. Bunlar çok örtülü ve yansıtmalarla açığa çıkabilir. Ay- Uranüs karşıtlığı, sürpriz gelişmelere dikkat çekiyor. Belki de şu hayattaki en güzel şey, hiçbir şeyin umduğumuz gibi gitmemesidir; çünkü öyle olsaydı, içine sıkıştığımız ezberler bizi ancak bir zombi kadar keyifli kılardı. Sürprizleri sevin! Bazen ürkütse de onlar bizi büyümeye çağırır ve bu büyüme, hayatın gerçek anlamıdır. Yoksa burada ne işimiz var!

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.