Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Özgürlük seçim hakkıdır

12 Şubat - 18 Şubat 2018 haftası

Önemli eşiklerin olduğu bir haftadan geçiyoruz. Ne oluyor, ne bitiyor iki kere düşünmek lazım! Kadersel etkilere verdiğimiz cevaplar, yaşam yolculuğumuzda, belirleyici rol oynar. Bize sorulan soruları ne kadar iyi anlarsak vereceğimiz cevaplar da o kadar yerinde olacaktır.

14 Şubat Merkür- Jüpiter Karesi ve Güneş- Uranüs Sekstili
Sevgililer gününde de Merkür- Jüpiter karesi mi olur canım! Merkür, günlük hayatın döngülerini, burada kazandığımız bakış açılarını, bu boyuttaki mantık- muhakeme yeteneğimizi anlatır, "hazır bilgi"dir. Jüpiter, deneyimlerimiz, bu deneyimlerin bizde oluşturduğu, güçlendirdiği inançlar, ufkumuzdur. Burada sorgulayışın ve aklın ürünü olan yol vardır. Kare, bizden bilginin, günlük hayatın ritüellerinin biraz daha derinine inmemizi istiyor. Merkür kovada, yenilikçi bir tablo çiziyor. Jüpiter akrepte, korkulara, öfkelere, daha karmik köklere dem vuruyor. Martin Luther’in "Ölümden korktuğu müddetçe kimse özgür değildir." Sözünü hatırlayalım! İçinden geçtiğimiz döngü, sıkışmanın ötesine geçmemizi, yeni limanlara yelken açmamızı istiyor.

Güneş, özümüzdür. Kendimizi ifade etmeyi seçtiğimiz yol, yöntemler bütünü! Kovada çılgın ve idealist bir tablo sergiliyor. Uranüs, geleceğin ruhudur, çağın ötesine geçen bir enerji taşır. Koçta, cesaret diyor ve kovanın modern yöneticisidir. Bu sekstil, kalıpların biraz dışına çıkabileceğimizi, alıştığımızın dışında bir şeyler gerçekleşebileceğini gösterir. Kova, Uranüs, yıldırım etkisidir. Değişime kucak açın ve bugüne kadar aklınıza gelmeyenin, bundan sonrasına yeni bir boyut kazandırabileceğinin farkına varın.

15 Şubat Merkür- Uranüs Sekstili
Güneş- Uranüs sekstili özümüzdeki bir şeyi açığa çıkardı. Merkür ile bu açığa çıkan, günlük hayatta, iletişim- bilgi aksında da kendini gösteriyor. Kullandığımız dile yansıyor. Daha farklı kelimelerle tanımlamak, daha farklı tanımlar, daha farklı bir perspektif, yeni yollar... Aynı yoldan aynı yere varırsın. Farklı bir noktaya varmak istiyorsan, farklı bir yol kullanmalısın. Değişiklikler, farklılıklar, beklenmedik gelişmeler, sana bunu hatırlatmak içindir.

16 Şubat 27⁰ Kova Burcunda Parçalı Güneş Tutulması (00:05) ve Venüs- Satürn Sekstili
Güneş tutulması, yeniay fazında gerçekleşir. Tutulma olmasını sağlayan Ay- Güneş kavuşumunun ay düğümü (kadersel temayı anlatan gösterge) ile etkileşimidir. Yılda dört kadar tutulma olur. Etkisi daha geniş zamana yayılır. Bundan önceki ay ve güneş tutulması ağustos ayında yaşanmıştık. Tutulmalar toplumsal gündemler yaratır. 31 Ocak Çarşamba günü aslan burcunda tam ay tutulması yaşadık. Ay tutulmalarında önemli yüzleşmeler gerçekleşir. Güneş tutulmalarında kişisel hayatlarımızda kadersel başlangıçlar söz konusu olur ve burada bizi aşan güçler devrededir.

Kova burcunda gerçekleşecek olan parçalı (etkisi tam tutulma kadar güçlü değildir) güneş tutulması, tutulma haritasının 4. evinde gerçekleşiyor. 4. ev "iç dünya, ev, aile, yuva, kökler, doğduğumuz topraklar" demektir. Burası bizim gözler önünden en uzak tutmak istediğimiz, yumuşak karnımızdır. Kova; özgür, asi ruhlu, orijinal, insancıl, geleceği temsil eden, teknolojik gelişmeleri de içinde barındıran bir boyut taşır. Güneş kovada zararlı konumdadır. Aslandaki "ben" teması değil kovadaki "biz" teması güçlü! Varlığımız "bizi var eden ben" olarak anlam kazanıyor. Ortak ideallerde buluşmalar, buradaki içsel paylaşımlar, ortak gündemler, birlikte gidilen çözümler destekleniyor.  

Tutulma haritasında akrep yükseliyor. Yükselen, harekete geçiren, hareketi başlatan enerjiyi verir. Akrep, krizli bir burçtur. Buradaki içsel kriz, değişime dirençtir. Vadesi dolmuş değerlerin devam ettirilmeye çalışılması... Ölmüşse ölmüştür, bunu kabul etmek gerekir. O artık yok ve bunun geri dönüşü de yok. Devam etmeliyiz. Tüm bu hikâyeden alacağımızı alıp tüm bu hikâyede anlamamız gerekeni anlayarak... Yükselenin Circe denilen asteroit ile kavuşum halinde olduğunu görüyoruz. Arketipi "kendi ayakları üzerinde durup erkeklerden nefret eden kadın" olarak karşımıza çıkar. Circe’nin iyicil ve kötücül olmak üzere iki yüzü vardır. İyicil yüzü, süreçlerin akışını kolaylaştırırken kötücül yüzü, "gücünü yalnızca seçtikleri için" kullanır. Hesap kitabın ötesine geçip biraz daha bütünsel bakmaya ihtiyaç duyuyor olacağız. Bizimle ya da bizsiz, bir şey olacaksa olur. Değilse zorlamak, boşa enerji kaybı ve gerilimle güçleşen diyalogların, bir dolu iletişim kopukluğu ve yanlış anlaşılmanın ötesine gidemeyecektir. Kendimize gereksiz misyonlar yüklemeye kalkışmamalıyız. İyi büyücüler "evrensel büyüme"de rol alır. Kötü büyücüler kibre kapılarak dengeleri altüst eder ve eninde sonunda bunun bedelini öder.

Tutulma haritasında Merkür yanık, iletişim ve bilgi aksında egosantrik tutumlar işleri zorlaştıracaktır. Ukalalığa lüzum yok! Birlikte daha iyi anlamaya açık olmak gerekiyor. Juno ile kavuşum, Hera ile etkileşim, evlilik ve ortaklık temasının, buradaki hak, hukuk, adalet arayışının gündemi meşgul edeceğinden söz ediyor. Sınırların olmadığı her ilişki yıkılmaya mahkûmdur. Venüs’ün de yanık olduğunu görüyoruz. Bir planet yanık olduğunda gölge yanlarını gösterme eğilimi artar. Gerçeklerden kaçmak, kendini kandırmak, hayal dünyasına sığınmak, kendini feda etmek, kurban psikolojisi devreye girebilir. Bunların hiçbiri sevgiye dair şeyler değildir. Sevgi akıl, idrak, yerini bulma ve bilmeyi gerektirir. Venüs, Deneb Adige isimli sabit yıldızla kavuşum halinde, sanatsal yaratıcılığımızı kullanarak ürünler vermek mümkün! Venüs, sanattır. Sanat, aşktır. Aşk, aşmayı gerektirir. Engelleri gözünüzde büyütmeyin, onları gerçeğe giden basamaklar olarak görün ve ilerleyin. Yolun sonu yok, yolda olmanın anlamı var.

Uranüs sekstili, bu tutulmanın dönüştürücü etkileri olacağından, büyük değişimleri, önemli toplumsal kırılmaları desteklediğinden bahsediyor. Jüpiter karesi, karmik çözülmelerin altını çiziyor. Korku ve öfke, bizim cehennemimizdir ve kimse cehenneminden geçmeden cennetine varamaz. Cennet burada, yarındır. Yarına varmak için, geçmişin yükünü sırtımızdan atabilmemiz gerekir. Bu da içsel hesaplaşmalarla olur. Jüpiter- Mars karşılıklı ağırlaması derindeki gücü açığa çıkarıp onu yola koymamızı istiyor. Başarı "inanç"la gelir. Bunun için yola çıkmak gerekir ve o yolda devam edebilmek... Jüpiter- Pluto sekstili, "Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!" diyor. Geçtiğimiz yıl bizi zorlayan, bizi bir şeyleri tartmak zorunda bırakan temalar bugün bunu ne için yaşadığımızı daha anlaşılır bir noktaya taşıyor.

Haritanın gölge burcu oğlak ve Pluto, oğlak burcunda gündeme dâhil oluyor. Tutulma düzenleyicisi Satürn de yönetici konumunda olduğu oğlakta; zamana yenilmeyen, zamanı aşan bir boyutu gündeme getiriyor. Bugüne, bugündeki gelişmelere sıkışıp kalmayın, bugünle sınırlanmayın, bugündeki potansiyeller üzerinden yarına bir kapı açın! İşte yol bu! Oğlak, gölge yönüyle katı ve serttir. Alışılmışın dışına çıkmak istemez. Pozitif yanıyla sorumluluklarının bilincinde ve disiplinlidir. Taşı delenin suyun gücü değil damlaların sürekliliği olduğunu bilir. Bizim bu boyuttaki bu bilgiyi kullanarak zamanın sınırlarından taşmaya ve orada yeni olan bir şeylerin tohumlarını atmaya ihtiyacımız var gibi gözüküyor. Gündem, işaretleri içinde barındırır, bu işaretler gündemin ötesinde bir anlam taşır, bunu anlayan sisleri dağıtır ve gören gözle yol alır. Bütünden kopmayın ve nerede durduğunuzu, onunla kurduğunuz bağın ne anlama geldiğini hatırlayın.

17 Şubat Güneş- Merkür Kavuşumu ve Mars- Neptün Karesi
"Güneş’in kalbinde olmak" Güneş bir süre için tahtını Merkür’e bırakıyor ve Merkür en güçlü halinde oluyor. Geleceğe bakış, geleceğin gözüyle bakmak, gelecekten bugüne bakmak, bugünden yarına uzanmak... Bu zamanı tüm bunlar için değerlendirmek gerekiyor. Mars- Neptün karesi, güçlü bir enerji! Neptün, bütünsel bir bakış gerektirir. Balıkta, en güçlü olduğu konumda... Sarhoşluk etkisi de yaratabilir ve bu güç kontrol dışı bir boyut alabilir. Ne yaptığımızın ve bunun muhtemel yansımalarının farkında olmamız gerekiyor. Hayal gücü ve yaratıcılık devrede! Geniş bir perspektife ve bilinçli bir ilerleyişe ihtiyaç duyuyoruz.

18 Şubat Merkür ve Güneş (20:18) Balığa Geçiyor
Merkür 31 Ocak itibariyle başlayan kovadaki yolculuğunu tamamlayarak 6 Mart’a kadar sürecek balıktaki yolculuğuna başlıyor. Merkür balıkta hem zararlı, hem düşük konumdadır. Gölgeler diyarına hoşgeldiniz! Birçok şeyi olduğu haliyle göremeyeceğimiz çok belli! Herkes kendi penceresinden, kendi düşsel gerçekliğinden seyrediyor olacak süreçleri! "Beni anlamıyorsun!" cümlesini sık duyabilirsiniz. Üzülmeyin, kesin o da sizi anlamıyordur. Peki siz kendinizi ne kadar anlıyorsunuz? Ne size kendinizi çok daha anlaşılır kılardı? Aynı gün Güneş de balığa geçiyor, 20 Ocak itibariyle kovada başlayan yolculuğunu tamamlayarak ve bu yolculuk 20 Mart’a kadar sürüyor olacak.

Güneş balıkta, eylül ayında Güneş’in teraziye geçmesiyle birlikte başlayan Güneş’in güç kaybettiği yolculuğun son aşaması yaşanıyor. Tamamlamakta olduğumuz içsel süreç, meyvesini vermeye hazırlanıyor. Son altı ayı gözden geçirin; neler oldu, neler geride kaldı, dün hayalini bile kuramayacağına inandığınız neler şimdi hayalleriniz arasında? Hayaller, onları gerçekleştirmek için yola çıkmadığımız müddetçe yarım kalır. Bunu Güneş’in koça geçmesiyle yapıyor olacağız. Şimdi hayalimizin ne olduğundan emin olma zamanı! Balık, iki ayrı yöne yüzen balıktır. Bu balıklar Venüs (Afrodit) ile Eros’tur. Telaşa kapılıp iki ayrı yöne yüzmüşlerdir. Suyun akışına ya da tersine, nereye doğru yüzmek istediğimize, ne için yola çıkmak istediğimize, ne yöne yüzmenin buna en kolay gidiş olduğuna karar verme zamanı! Göksel işaretler önemli bir rol oynuyor. Balık, Tanrıya en yakın olunan ve her şeyin en belirsiz olduğu aşamadır. Aceleye gerek yok! Film, filmin sonuna doğru anlaşılır. İzlemeye devam edin! İlginiz dağılmasın yeter! Telefon elinizde olmasın yani! Sonra filmin kötülüğünden şikâyet edersiniz; hâlbuki çok önemli detaylar siz telefonla oynarken gözden kaçmıştır. Şeytan, ayrıntılarda gizlidir. Ayrıntılar, bütün resmi gördüğünüzde anlam kazanır.

12 Şubat Pazartesi (Ay günü)
Ay: Oğlak
Güneş: Kova

Oğlak enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Toprak konuları hâkim! Piyasa, ekonomi, alacaklar, verecekler, iş potansiyelleri, bekleyen işler, planlar, programlar, dönem, beklentiler, muhakemeler, bilanço, fizibilite... Düzenleyici Satürn oğlakta, balzamik ay fazındayız, güneş tutulmasının hemen öncesi, gündemler önemli! Hesaplar kapanıyor, yeninin doğum sancısı! Ay- Neptün sekstili, bugüne mistik bir hava veriyor. Bir araya gelişlerin ardında ne olabilir? Aklınızdan geçenler, içinizde uyananlar... Büyük resmi görmek! Ay- Pluto kavuşumu, güçlü bir değişim ve dönüşüm! İçeride bir şeyler, yaşam programı, neyi anlamalı, ne hatırlanmalı, ne geride kalmalı ya da ne çoktan geride kalmıştı ve bunu kabul ederek işe başlamalı? Dünü özleme, "Dün dünde kaldı cancağızım", bugün gülümsemekte; bazen şefkat, bazen hiddetle, hepsi de sevgiyle... Sevgi, iyi ve kötünün ötesinde, "yol"la ilgilidir sadece, hatırlayanların göğsünde açılan o pencere...

13 Şubat Salı (Mars günü)
Ay: Kova (18:11 itibariyle) (08:41 boşlukta)
Güneş: Kova

Sabah saatleri itibariyle Ay boşlukta, derin derin nefesler alarak ilerlemenin yerinde olduğu bir gün! Büyük kararlardan kaçınarak yapılmış planlar üzerinden ilerlemekte fayda var. Ay- Jüpiter sekstili, madalyonun görünmeyen yüzünü düşünmeye çağırıyor bizi! Her şey ilk bakışta göründüğü gibi olmayabilir. Ay- Uranüs karesi, sürpriz gelişmelere işaret ediyor, ezber bozan bir deneyimin içinde bulabiliriz kendimizi, öyleyse daha yaratıcı çözümlere ihtiyacımız var. Akşam saatlerinde Ay kovaya geçiyor, tutulmanın ayak sesleri; biz nedir, bizi var eden nedir, bizin içinde ben kendini nasıl ifade edebilir, benin olmadığı bir bizden bahsedilebilir mi, öyleyse güçlü bir bizin ilk adımı nedir? İnsan olmak, ekip işidir; çünkü insan, birey olmaktan öte birlik (bütün) olmaya karşılık gelir.

14 Şubat Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Kova
Güneş: Kova

Kova enerjisiyle uyanıyoruz güne! Özgür, kendine özgü ve insancıl! Biraz deli, biraz asi, çokça renkli... Zihnimizde çakan şimşekler! Ay- Mars sekstili, yüksek bir enerjinin varlığından söz ediyor. Mars yayda, ölçülü ilerlemekte fayda var. Uzun vadeli planlarımız gündemimizi meşgul ediyor. Yarının derdine düşüp bugünü kaçırmayın! Bugün sevgi günü! Sevgili, varlığında sevgi bulundurandır.  Varlığınızdaki sevgiyi hatırlatan herkese teşekkür edin. Bedenlenmiş yakınlığı içinize çekin ve onun içeriden dışarıya büyüdüğünü keşfedin! Günün anlam ve önemini belirten Venüs (aşk dehası) balıkta, biz bir araya getiren ve birbirimize çeken ruhtur. Düzenleyici Jüpiter akrepte, derindeki bir şey dönüşüyor. Bir şeyin vadesi dolmuş durumda ve bizden onu yeni bir boyuta taşımamız isteniyor. Yol ve yolculuk! Bu kapsamdaki her şey değerlidir. Yaşayın, alacağınızı alın ve bırakın. Her şey anlamak içindir.

15 Şubat Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Kova
Güneş: Kova

Kova enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Tutulma gece saatlerinde gerçekleşiyor. Baskı yoğun! Derin derin nefesler alıyoruz. Zihnimiz gereksiz kalabalıktan ne kadar uzak olursa her şey o kadar daha kolay anlaşılır. Çözüm hep basittir. Bizim sadece onu fark etmemiz ve bunun için harekete geçmemiz gerekir. Ay- Jüpiter karesi derin bir dönüşümün, köklü bir değişimin, ciddi bir sıçrayışın varlığından söz ediyor. Geriye dönüp bakma! Yüzün ileriye dönük olsun! Ay- Uranüs sesktili, bu durumu destekliyor ve bizden cesur olmamızı istiyor. Bazen bir çılgınlık en iyisidir ya da ilk bakışta çılgınlık gibi gözüken o şeye bir adım atmak ve bu yeni noktadan her şey çok daha farklı görünebilir. Ay- Merkür kavuşumu önemli kararların altını çiziyor. Yoğun duygularla rotayı yitirmeyin yeter! Önemli haberler var! Rehber rüyalardan bahsetmek mümkün! Bir cümle bazen insanın hayatını değiştirir.

16 Şubat Cuma (Venüs günü)
Ay: Balık (00:03 boşlukta) (05:41 itibariyle)
Güneş: Kova

Balık enerjisiyle uyanıyoruz güne! Etraf puslu puslu! Enerji yoğun! Su enerjisi aktive olmuş durumda! Zihnimizdeki şimşeklerin yerini kalbimizdeki dalgalar alıyor. Kendinizi biraz olsun bırakın suyun akışına! Su sizi yukarıda tutacaktır. Gözlemci kalın tüm içinden geçmekte olduklarınıza... Neyin dünden çok daha farklı göründüğüne bakın! Ay- Satürn sekstili bugünün ne için hayatta olduğumuzu hatırlamak adına önemli bir gün olduğundan bahsediyor. Pazar günü atılan tohumlar şimdi filizleniyor. Ay- Venüs kavuşumu, Venüs’ün yüceldiği balığa geçtiği Pazar gününden beri ilk Ay kavuşumu, "Sevgi neydi?" Sevgi, histi ve o hissi uyandıran, derinde bir şey vardı. Onu bulmak için, yaşamın önümüze koyduğu resme daha dikkatli bakmak gerekliydi; çünkü her şey o resimde ve bizim o resim içinde kendimizi bulduğumuz yerde saklıydı. Sevgi, varoluşun üzerinde konumladığı her şeydi. Yaşam bir beden, sevgiyse onun kalbiydi. Kalbinizin sesini dinleyin, bu sizi her şeyin başladığı yere götürecektir, anne karnına yani uzandığınız yarına...

17 Şubat Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Balık
Güneş: Kova

Balık enerjisiyle uyandığımıza bir güne daha hoşgeldiniz! Su enerjisi etkisini koruyor. Rüyalar âlemi gibi değil mi? "Hayal mi gerçek mi, gördüğüm bilmem." Şarkıyı burada noktalıyoruz. Devamı kadehi masaya koydurabilir. Hiç gerek yok! En azından şimdilik! Ay- Mars karesi enerjinin yüksek olduğunu söylüyor. Konsantrasyon verimi artıracaktır. Ay- Neptün kavuşumu, hayal gücü ve yaratıcılığımızı kullanabileceğimizi söylüyor. Bu bir kaçış halini almasın yeter! Merkür bugün Güneş’in kalbinde, Toltekler "Söz büyüdür." der. Hangi söz? Kalpten gelen söz! Toprağın dilini bilen, duygunun derinliğine inen, ufku geniş, korku ve öfkeyi aşmış söz! İşte büyücünün ustalık adına çıktığı yolculuk, bu dört yetiyi geliştirdiğimizde kapıyı açma şansı kazanır. Ay- Pluto sekstili, pazartesi başlayan döngüyü değerli bir noktaya taşıyor. Ne için öldüğümüzü, neyi artık çok uzak olduğunu şimdi anlıyoruz.

18 Şubat Pazar (Güneş günü)
Ay: Koç (15:04 itibariyle) (01:12 boşlukta)
Güneş: Kova

Ay boşluktayken uyanıyoruz güne! Akşam saatlerine doğru Ay koça geçene kadar bu etki sürüyor. Kendimizi biraz boşlukta hissedebiliriz. Olabildiğince yavaştan almaya çalışın ya da neyse dün planını yaptığınız, onun üzerinden ilerleyin. Ay’ın boşlukta olduğu saatler; içsel çalışmalar, bu anlamdaki pratikler için çok uygundur. Ay da hazır balıktayken; dans edin, yürüyüş yapın, resim- müzik- yoga yapın, içinizdeki saklı dünyayı uyandırın. Balığı başak ile dengeleyerek ortalığı derleyip toparlamayı da seçebilirsiniz ya da yeni bir haftaya hazırlanırken kendi içinizdekilere bir çekidüzen verebilirsiniz. Ay’ın koça geçmesiyle hareket enerjisi yükseliyor. Gerekli hazırlık tamamsa haydi şimdi içinizden gelen neyse onu yapın. Bu sizi yeni bir haftanın temposuna hazırlasın. Hafta hareketli başlayacak. Rotanızı şimdiden belirleyin! Yoksa hızlı koşan çabuk yorulur. Satürn de oğlaktan gülümseyecek! Sistemli bir gidişat bizi koruyacaktır.

(Yazıyla alakalı video için linki kullanabilirsiniz. https://vimeo.com/254717080)

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.