Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Bilgeliğin kalbine doğru

11 Aralık - 17 Aralık 2017 haftası

Merkür retrosuyla vurgusu güçlenen ve daha da içe dönen yay burcundaki yoğun geçiş devam ediyor. Satürn (Zamanın Efendisi), Merkür (Gözlemci), Güneş (Öz) ve Venüs (Sevgi) planetleri şu an yay vurgusuyla dünya yaşamına etki ediyor. Yay sembolizmini inceleyelim:

"Cronus (Satürn) ile Filiyra’nın çocuğu olan CHERİON, Zeus ile baba bir kardeştir. Cronus, Filiyra’yı terk eder, at olur kaçar. Filiyra, bir yüzü insan, bir yüzü at (yarı insan/ yarı hayvan) CHERİON ile ortada kalır, bir ıhlamur ağacına dönüşür. Hekim, kâhin ve düşünürdür. Sembolü YAY’dır."Dünya ve Evrenimiz, Burçların Psikolojik (Ruhsal) Etkileri, Selma Mine

Filiyra (Philyra) bir peridir. Cronus, yeni doğan oğlu Zeus’u ararken Filiyra ile karşılaşır ve ondan etkilenir. Filiyra bunu fark ettiğinde kaçabilmek için at kılığına girer. Satürn de at kılığına girerek onu kandırmayı başarır. Çocukları Cherion (Kiron, Kayron), yarı at yarı insan olarak dünyaya gelir. Filiyra bunu reddeder ve kendini bir ağacın içine hapseder.

Cronus (Kronos), "zaman" demektir. Zeus (Jüpiter) İus-Peter’den gelir ve akıl demektir. Aklın peşine düşen zaman, bir peri ile karşılaşıyor. Burada zamanı, Satürn’ü göz önünde bulundurarak "olgunlaşma" olarak ele alacak olursak "Zamanın (varlığının) su gibi akıp gitmemesi için aklın peşine düşmüştür." diyebilir miyiz? Gelin görün ki Filiyra ile karşılaştığında içgüdülerine yenik düşer. "su gibi akıp gitmek"le anlatılmak istenen, "herhangi bir etki gösterememiş, bilinç oluşturamamış" olabilir mi? Ne için yola çıktığını unutur ve karşısındaki varlığın rızasını almak yerine onu kandırmayı seçer. Birleştiklerinde her ikisi de at formundadır. Kalp değil beden boyutunda bir birleşme gerçekleşir.

Satürn, ruhun kaba maddeki zaferidir. Yaratıcı gücün, kaba maddenin üstüne çıkışı, yani akıl boyutunun, madde üzerinde, yetkin bir güç kazanışıdır. Dünyanın sırrı budur. At olarak geliyor ve yine at olarak kaçıyor. Burada kaçan baba, yani "akıl"! Sorumluluğunu almadığınız, bilincine varmadığınız, idrakte olmadığınız bir yolculuğun kahramanı olamazsınız. Anne yani "yaratıcı güç"; oğlunu, ürününü, onu zaman dediğimiz sınırların ötesine geçirecek olan deneyim boyutunu kabul etmiyor. Kendini bir ağaca dönüştürerek maddeye hapsediyor. Ruhsal büyümeyi, olgunlaşmayı, yaşamın onun karşısına çıkardığı sınavda kendi üst boyutlarına çıkacağı merdiveni reddediyor.

Cherion, annesiz ve babasız kalıyor. Apollon onu büyütüyor. Apollon, "sanat ve yaratıcılık" boyutudur. Güneşe karşılık gelir. Güneş, özdür. Öyleyse onu özü koruyor ve büyütüyor. İnsanın gerçek koruyucusu, onun özüdür. İşte bu yüzden her çocuk, Tanrının, yani kendi özünün çocuğudur. Anne ve baba, onun yaşam hikayesinin yani yükseliş yolculuğunun inşasını gerçekleştirir. Karma boyut budur ve insan bunu aştığında darma yani ruha varır. Mitolojik hikayelerde karşımıza çıkan "Zeus (akıl) tarafından bir yıldız olarak göğe yükseltildi" ifadesi bunu mu anlatıyordu? Gök burada "ortak bilinç" miydi? İşte bu yolculuğun içinden geçiyoruz ve bu tema 18 Aralık Pazartesi günü gerçekleşecek yeniay ile çok daha önemli bir boyut kazanıyor. Neredeyiz, nereden geldik, ne için yola çıktık ve nereye gidiyoruz? Nasıl bir bilinçle, hangi korkularla( neyden kaçarak), neye sıkışarak?

11 Aralık Pazartesi (Ay günü)
Ay: Terazi (07:00 itibariyle) (05:01 boşlukta)
Güneş: Yay

Terazi enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Başağın detaycı ve hizmet ruhu taşıyan enerjisinin yerini terazinin barışçıl ve geniş bakan enerjisi alıyor. Topraktan havaya geçiyoruz, madde dünyadaki odağımız düşünce boyutunda daha farklı seçeneklere kayıyor. Düzenleyici Venüs yayda ilerlediği için daha çok önümüzü görme arzusu içindeyiz. Gelin görün ki şu an önümüzü görmekten çok ardımızda duranın farkına varıp oradaki netleşmeleri sağlama zamanı! Bizi birbirimize inançlarımız yakınlaştırıyor. Barışa, sevgiye, umuda inanç... Yayı geri çekmeden (geriye dönüp bakmadan) oku hedefe fırlatamazsınız ( hedef belirleyip ona adım adım ulaşamazsınız). Satürn anaretik dediğimiz son derecesinde ve Ay’a yaptığı kare ile üzerimizdeki baskısı güçlü! Neyi seçtiğimize dikkat etmemiz gerekiyor. İçimizdeki hayvan mı (dünya çakraları), onu yönetecek insan mı (ruhsal çakralar)?

12 Aralık Salı (Mars günü)
Ay: Terazi
Güneş: Yay

Terazi enerjisiyle uyanıyoruz güne, sevgi dolu, barışçıl, birçok seçeneğin farkında ve seçimlerimizin hayatımızı inşa ettiğini biraz daha anlayarak... Ay’ın keyifli bir sekstili göze çarpıyor Venüs’le, sevginin gücünün arttığı bir gün, yeter ki sevginizi tek bir şeye odaklayıp birçok farklı güzelliği es geçmeyin. Sevgi her yerde, her şeydedir. Pluto sert bir açıyla önemli bir eşikte olduğumuzu söylüyor. Bir şeyler değişiyor, belki değişti bile, geri dönüşü yok, görmemiz isteniyor. Güneş ve Merkür de sekstil açı ile güne önemli bir boyut katıyor. Daha geniş bakın, kendinizi keşfe açın, uzağı yakın eden, insanın zekasıdır. Akıl, "ukl" kökünden gelir. "ukl" kervanlarda develerin birbirine bağlanmasını sağlayan halkadır. Akıl, bağlantı kurar kavramlar arasında ve sır dediğimiz boyut böylece açılır. Görünenin arkasındakini görmek, ölmeden önce ölmek, gerçeğe doğmak...

13 Aralık Çarşamba (Merkür günü)
Ay:  Akrep (15:58 itibariyle) (14:25 boşlukta)
Güneş: Yay

Güne terazi enerjisiyle uyansak da ilerleyen saatlerde akrebin derin sularına gömülürken buluyoruz kendimizi! Akrep demek kriz demektir! Savaşın tutkulu gücünü içinde taşır akrep, dur durak bilmez, yayılmacı bir politika içindedir, her şey kontrolü altında olsun ister. Bunu yapamayacak güçte de değildir; bununla birlikte tam da bu onun cehennemidir. Kendinden uzaklaştırıp çevreye yoğunlaştırdığı odağı, onu körleştirir. Havanda su dövmeye başlar. İdrak kapılarının açık olduğu bir gün! İyi bir gözlemci olmamız, daha çok dinlememiz isteniyor. Sürpriz gelişmelerden bahsedebiliriz. Şaşkınlığın içine sıkışıp kalmayın, esneyin! Güneş, karanlığın en karanlık olduğu anın hemen sonrasında yükselmeye başlar. Fiziksel enerjimiz yüksek! Güç, onu yöneten zeka ve vicdan ile ölçülür. Değilse kolay olduğu düşünülen hiç kolay şeylere gebe olmayabilir, tıpkı zor kabul ettiğimizin aslında birçok kolaylığa gebe olduğu gibi... Hayatın matematiği, olduğunu sandığımızdan çok daha farklı işler. Etik, insanı korur, yolu açar.

14 Aralık Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Akrep
Güneş: Yay

Akrep enerjisiyle uyandığımız bir gün! Bir yandan güçlü bir his, bir yandan yoğun bir hassasiyet! Ay’ın Jüpiter- Neptün üçgeni ile iyicil bir etkileşimi gözüküyor. Gün de Jüpiter günü! İçsel keşifler zamanı! Bugünü spritüel bir pratiğe adayabilirsiniz. İç dünyanıza yapacağınız keyifli bir yolculuktan kendinizi alıkoymayın. Her şey yerini bulacaktır. Sakin olun ve daha derin bir şeylerin farkına varmaya çalışın. Zaman, büyüdür. Saniyeler geçmek bilmeyebilir, saatler su gibi akıp gidebilir. İçine değerli tohumlar ekin ki yarında hasatınız olsun. İlişkiler, değerler cephesinde önemli bir eşik! Değerinizi, değerini bilin! Bunu yaşamayı kendinizden esirgemeyin!

15 Aralık Cuma (Venüs günü)
Ay: Akrep (03:40 boşlukta)
Güneş: Yay

Ay boşluktayken uyanıyoruz güne ve gün boyu da öyle kalacak gibi gözüküyor. Salı günü bizi yüzleştiren Pluto, bugün bir şeylerin daha anlaşılır olmasına yardımcı oluyor. İlişkiler cephesinde, kendimizle kurduğumuz ilişkide, hayat ile kurduğumuz ilişkide, anne- babamız, kardeş(ler)imiz, akrabalarımız, yakın çevremiz... Bir şeyleri çok daha iyi anlamamız isteniyor. Huzur içinde olun. Bu bir çözülme... Açığa çıkan her şey iyileşmeye başlamıştır. Yok sayarak çözüme ulaşamıyoruz.

16 Aralık Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Yay (03:07 itibariyle)
Güneş: Yay

Ve Ay derin sulardan çıkarak yüksek hedeflere doğru ilerliyor. İnsanı insan yapan, onun kendini adadığıdır. Güçlü temamız "adanma" duygusu... Neye adadınız kendinizi? Ne size barış, huzur ve keyif veriyor? Neyin içinde büyüyor ve yükseliyorsunuz? Nerede açıyorsunuz kanatlarınızı? O kanatların değerinin ne kadar farkındasınız? Bugün çok değerli sıçramaların yaşanabileceği bir gün! Bir şeyler kırılıyor mu? Bırakın kırılsın, oradan ışık sızacaktır. Yıkılıyor mu? Yıkılsın! Gerçek yükseliyor olacaktır. Bir çılgınlık yapacak olsanız, bu ne olurdu? Tam da şimdi! Hayatta olmaktan daha büyük bir çılgınlık olabilir mi? Bu çılgınca arzuyu ne zaman yitirdik? Ne onu uyandırabilirdi?

17 Aralık Pazar ( Güneş günü )
Ay: Yay
Güneş: Yay

Yay enerjisiyle uyanıyoruz güne, Neptün karesi bizi rüyalar alemine sürükleyebilir. Yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz alanlarda çok başarılı olursunuz. Bugün bir masal kahramanı olmaya ne dersiniz? Kim olmak isterdiniz? Acaba siz aslında kimsiniz? Belki kimse farkında değil, belki daha önce kimseye söylemediniz. İlkokuldayken arkadaşlarıma ben aslında uzaylıyım dediğimi hatırlıyorum. "Bu bir sır." diye eklemiştim. Bunu neden yaptığımız bilmiyorum, gizem hoşuma gidiyordu. Belki de öyleyizdir. Belki her birimiz fantastik bir boyutun dünya yaşamına inmiş parçalarıyızdır. Bulalım mı o parçaları, buluşalım mı? Daha çok dinleyin, kokusunu içinize çekin, rüzgarın sesi şarkılar söyler; aşk, her parçada olanı bulmaktır.

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.



Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.