Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Bir gün bir de bakmışsın... Hayat!

21 Ağustos - 27 Ağustos 2017 haftası

ÖZE YAKLAŞ
21 Ağustos Pazartesi (Ay günü)


Güneş tutulmasının yoğun gündemini deneyimliyoruz ve başağın detayları önemseyen, çözüm yolu arayan ve pratik yollarla buna gitme şansı olan doğasına doğru ilerliyoruz. Yavaşla ve önce anla!

Ay: Başak (23:24 itibariyle) (21:30 boşlukta) (21:30 Tam Güneş Tutulması)
Güneş: Aslan
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"bilim dehası" Jüpiter İşbirliği: Keşif zamanı! Daha geniş bakma, seçeneklerin farkına varma, daha bilinçli seçimler... Aklın yolu birdir.
"adalet dehası" Mars Buluşması: Seni harekete geçiren şeyi bul!
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Sorumluluk, disiplin, istikrar... İşte bir yolun inşası...
"gizli güneş" Uranüs Uyumu: Bugüne kadar denediklerinden daha farklı bir yöntem olmalı!

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"gizli güneş" Uranüs Uyumu: Işığını parlatmak için özünde olanı açığa çıkarmalısın! Biraz daha derine in! Biraz daha kendine yaklaş! Dürüstlük ve samimiyet! İçindeki çocuk! Dün dünde kaldı! Yarın bugünün ışığı! Bugüne yüreğini akıt!

Gün titreşimi bugünün bir tamamlanma günü olduğundan bahsediyor. Bir döngü tamamlanıyor ve yeni bir döngü başlıyor. Yaşamımızın altı aylık yeni bir döngüsü(tutulma etkileri altı aya kadar dağılır). Kendimizi, özümüzü, burada saklı gücümüzü, bunun bizim için anlamını ve onu nasıl kullanabileceğimizi öğrenme aşamasından geçiyoruz. Tema "İlim, ilim bilmektir. İlim, kendin bilmektir." Rehber kartımız "güneş" bizi bu anlamda desteklerken bir yandan da uyarıyor. Anın rehavetine kapılmayın! "Ben oldum." modunda kendinizi bulmayın. Egolar parıl parıl parlamasın! Büyüdükçe küçülen olgunlaşma sürecinde ilerleyendir. Bu "Ben yokum!" demek değildir. Varım ve var; varız. Uzlaşıya açık olun. Yenmenin kimseye faydası yok. Hele yeneyim derken kalp kırmışsak... Özünü acıtmışsak... Ayıkla şimdi pirincin taşını...

ARINMA ZAMANI
22 Ağustos Salı (Mars günü)

Başak enerjisiyle uyanıyoruz güne... Merkür retrosunun sorgulayan halinde bulduk kendimizi! Boğaz kırk boğumdur, kırk düşün, bir konuş diye. Ben dilini kullanarak hislerinizi paylaşın. Ne, nasıl olmalıydıdan çıkın. Değerli olanın farkına varın.

Ay: Başak
Güneş: Aslan
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22/ 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"soyluluk dehası" Merkür Buluşması: Bardağın dolu tarafını mı boş tarafını  mı? Bardağın yarısının dolu, yarısının boş olduğunu, işte görmemiz gereken bu!
"ilahi teslimiyet" Neptün Gerilimi: Kozmik şakacı devrede! İlk bakış aldatabilir. Daha derine bakın ve daha fazlasını anlayın. Olayın çıkış noktası ve bizi vardırabileceği olasılıkları daha iyi anlamak.

Majör Açı
"adalet dehası" Mars Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn Uyumu: Gücü nasıl kullandığımız, onu neye yatırdığımız, bunun bizim için anlamı önem kazanıyor. Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.

Yeni kapılar açılıyor. İpleri ele alma zamanı! Bir şeyleri tamamladık. Bir inşanın eşiğindeyiz. Yatırımı neye yaptığımız önemli! En değerli yatırım, kendimize yaptığımız yatırımdır. Bedenen ve ruhen! İyi hissettireni bulun. Oradaki sırrı çözün. Sırrı sır kılan, bizim ona uzaklığımızdır. Yaklaşan, sırrın armağan olarak açıldığına şahit olur. Yaklaşın! Rehber kartımız "ölüm" bize "Ve artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. O yüzden bildiğin her şeyi unut; çünkü bildiğin hiçbir şey bundan sonrasında işine yaramayacak!" diyor. Akıl, kendini yeniledikçe güçlenir. Eskide kalan, tozlanır ve kilitlenir.

GÜNEŞİN IŞIĞI
23 Ağustos Çarşamba (Merkür günü)

Ay başakta arınma sürecini desteklerken Güneş de kendini bu hasat zamanında buluyor. Nereden geldik? Nisan’dan geldik. Ne yaptık? Başlattık. Dokunduk. Geliştirdik. İçselleştirdik. Parlattık. Hasattayız!

Ay: Başak (23:02 boşlukta)
Güneş: Başak (01:20 itibariyle)
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Denge

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Uyumu: Ve bil ki işte şimdi aldığın derslerle hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu ya bir yara olarak kalacak ya da bir farkındalığın iyileştirici tohumlarını atacak.
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: Savaştığın şeye iyi bak! Çünkü sadece kendinle savaşıyorsun ve buna devam etmenin hiçbir anlamı yok. Alacağını al, teşekkür et ve devam et.
"aşk dehası" Venüs İşbirliği: Sevgi, derin bir duygudur. Yaşam, güçlü bir ışıktır. Bu derinlik ve güç birleştiğinde, sırrın farkına varılır.

Huzur ve güven... Nedir bu iki önemli kavramın bizim için tanımı? Bu tanımı yaşamak ve yaşatmak için en son ne zaman kendimize fırsat verdik? Nereden başlasak, nasıl anlasak? Bir ağaca sarılın, toprağa dokunun, rüzgarın kokusunu içinize çekin, güneşin doğuşunu ve batışını izleyin. Bir gün içinde güneşin doğuş ve batışını seyretmek için kendinize yirmi dakika verirseniz bütün hayatınız değişir. Deneyin! Rehber kartımız "denge" bizi "ölçülülük" kavramına taşıyor. Bunu sağlamanın tek yolu vardır. Yaşamın sırrına bizi yakınlaştıran "deneyim". Sabırsız olmayın! Tohum ekilir ve vakit geldiğinde filizlenir. Bu süre yıl kadar uzun gelirken, hangi ara meyve vermeye başladığını anlayamayıp şaşırabilirsiniz. Siz inancınızı koruyun ve yolda olun yeter.

TAM KARŞIMDA
24 Ağustos Perşembe (Jüpiter günü)

Terazinin naif sularında buluyoruz kendimizi... Venüs’ün yengeç transiti de devam ederken... Hafif sulu sepken... Biraz daha derin... Yağmur mu geliyor ne? Huzur içinde olun. Düşen her dam yüreğe ve su(bilgi) daim şifadır.

Ay: Terazi (04:04 itibariyle)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ay

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"gizli güneş" Uranüs Çatışması: Sevginin gücü... Sevgi ne ki gücü olsun? Ne işe yarar ki bu güç? Kimi korur sevgi? Sevgi korur mu? Nasıl? Neyden? Belki de insanı kendinden... Çünkü insanın en büyük armağanı da, en büyük savaşı da kendisidir. Kimi seviyorsan o sensin. Kiminle çekişiyorsan o da sensin.

Gün titreşimi bugünün önemli bir seçim günü olduğundan bahsediyor. İç sesimizin gücü yüksek... Bize birtakım işaretlerle görünüyor. Bu işaretlerin farkına varmak dikkat istiyor. Rehber kartımız "ay" "şafak karanlığı" demektir. Bu kart "güneş tutulması"nı anlatır. 18 yılda bir olan "tam güneş tutulması". 1999 yılında yaşadığımız, 21 Ağustos Pazartesi günü yaşadığımız... Nasıl bir gündemdi bizimki? Nereden nereye gelindi? Ne, ne kadar idrak edilebildi? Ana temanın ne kadar farkındaydık? Bir düğün, bir cenaze... Bir aydınlık, bir karanlık... "Birileri buluştu, bu bir deneyim, nereye varacağı belli değil." Düğün de bu, cenaze de bu! Fark ettiniz mi? İkisi de buluşma, ikisi de belirsiz. Kalp yolu bilir ve onun açtığı yol, sonucundan bağımsız değerlidir. Başlangıcı yok, sonu yok... Zamansız... Yolda olun!

SEVGİ EMEKTİR
25 Ağustos Cuma (Venüs günü)


"Sevgi neydi? Sevgi emekti." Bu repliği hatırlamayan var mıdır? Ne yazık ki en çok Türkan Şoray ve Kadir İnanır kazınmıştır bu filmde zihnimize... Asıl kahramansa geride durur. Sevgi, görünen, bilinen değil, onun ardında gizlenendir. Sevgi, dikkat gerektirir.

Ay: Terazi
Güneş: Başak    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kader Çarkı

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"yüce akıl" Pluto Çatışması: Değişime direnmek? Ya değişirsiniz ya da değişir ve siz artık devam edemezsiniz. Yeniye varmadıkça eski boynunuzun borcu...
"bilim dehası" Jüpiter Buluşması: "Bu kızı yeniden büyütmeliyim, kor ateşlerde yürütmeliyim, değirmenlerde öğütmeliyim, farkındayım, farkındayım..."
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Sen dersi almaya gönüllü olduğunda, sistem de armağanını vermeye istekli olur.
"adalet dehası" Mars İşbirliği: Enerji yükseliyor. Yakın olun ve akışa izin verin. Kelimeler dans ediyor ve samimiyet, dürüstlük sizi buluşturuyor. Hakikat, ışıktır. Saflık, onu taşıyabilecek olandır.

Gün titreşimi bugünün önemli bir hareket günü olduğundan söz ediyor. "Hadi bi’ cesaret sen de taşın altına koy elini, inadına inadına sevişmeli bağır bağır..." Karanlık ve aydınlığın tam ortasında yaşar insan! Kaos, yaşamın bir parçasıdır. Ya felaketiniz olur ya armağanınız... Olay sizin bu gerilimi nasıl kullandığınız! Prize bir cihazın fişini sokarsanız onu çalıştırırsınız. Çatalı sokarsanız dört kolluda uyanırsınız. Yaşam demek "kriz yönetimi" demektir. Birileri sizin yaşadığınızı yaşarken teşekkür ediyor; çünkü oyunun farkında... Birileriyse aynı şeyin içinde şikayet şikayet... Çünkü hala kör kendi oyununa... Rehber kartımız "kader çarkı" bizden artık dümen kırmamızı istiyor. Suyla şaka olmaz!

DERİN SULAR
26 Ağustos Cumartesi (Satürn günü)

Ay boşlukta başlarken gün, "Burada neler oluyor?" modlar... Büyütecimiz elimizde sırların peşine düşüyoruz. "Orada kim var?" Derin bir sessizlik ve tam sağımıza doğru dönüyoruz ki! Bir çığlık! Yıllardır görüşmediğimiz arkadaşımız, sen de nereden çıktın! Ne kadar mutlu olduk! Emin misiniz?

Ay: Akrep (11:52 itibariyle) (08:39 boşlukta)
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 26 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Yıldız

Majör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"gizli güneş" Uranüs Gerilimi: İnsan planlayarak değil planlarının dışında gelişen olayların içindeki fırsatların farkına vararak büyür. Bu bir plan olmamalı anlamına gelmemelidir. Sadece yukarıda de bir plan olduğunun farkında olunmalı...
"aşk dehası" Venüs Çatışması: Akıl ve kalp gerçekleştirir. Akıl çağırır, kalp onurlandırır.
"güzellik dehası" Güneş İşbirliği: Güzel olan, güzelliğin farkında olandır. Fark eden fark ettiriri ve bunun için özel bir çaba harcamasına gerek yoktur.
"soyluluk dehası" Merkür İşbirliği:  Bazen daha fazlasını fark edersin, daha fazlasını hisseder, duyar, görürsün. Yeter ki gürültünün dışına çık, yoksa kaybolursun.

Majör Açı
"güzellik dehası" Güneş Açısı
"soyluluk dehası" Merkür Buluşması: Hiçbir şey bu kadar anlaşılır olmamıştı. Madalyonun öteki yüzü...  Olmayan, olanın ve olacak olanın anahtarıdır. Onu kullan; çünkü kapıyı açmadıkça buradan çıkış yok.

Gün titreşimi bizden seçimlerimizin farkında olmamızı, vicdanımızın sesine kulak vermemizi, birlikteliklerin değerini anlamamızı, düşmanımızı sevmemizi istiyor. Hepsi gelişimimiz içindir. Yaşam da bunun içindir. "Üzerine düşenleri yapmayanların hayatlarının değişmesini beklemeye hakkı yoktur." Aklını kullan. O senin yolunun ışığı! Akıl al, fikir al, bir bilene sor; bununla birlikte kimsenin kuklası, maşası olma! Aman dikkat! Rehber kartımız "yıldız" bizden yeni bir algıyla olayları tartmamızı istiyor. Zaman, dünyanın büyüsüdür. Buranın kuralları, evrenin yasaları göz önünde bulundurulduğunda fazlasıyla sınırlıdır. Kuralları yok saymayın, yasaları da bilmeden hakikate varamayacağınızı anlayın. Daha geniş bakın, daha fazla görün. Yıkılan duvarlar, orada beklemeniz için değil, yola çıkabilmeniz içindir. "iyileşme" burada başlar.

GÜNEŞ KARANLIKTAN DOĞAR
27 Ağustos Pazar (Güneş günü)

Akrep enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Akrep ve uyanmak? Etraf da bir karanlık sanki... İçinizin karanlığı mıdır nedir? Muhtemel... Işık mı istediniz? Öyleyse bu karanlıktan kaçmayın. Onun ışığını gözlerinizi kapatarak kendi içinizde yakın. Kabuklar kırılıyor.

Ay: Akrep
Güneş: Başak
Gün Titreşimi (Numeroloji): 27 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aşıklar

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"ilahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Hiçbir şey o an farkında olduğunuz kadarından ibaret değildir. Bir şeyin o andaki tanımını yapabilirsiniz; bu asla onun gerçek tanımı değildir. Belki olsa olsa bir adım yaklaşmışsınızdır. Yolsa uzun...
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: Karanlıkla(bilinmeyen) barıştığınızda, gecenin adı huzur, sabahın adı mutluluk olur.

Majör Açı
"bilim dehası" Jüpiter Açısı
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Akıl ruhtan, ruh akıldan beslenir. Akıl nedir? İdrak... Ruh nedir? Ortak bilinç... Birbirlerinden  ayrı mıdır? Asla... İnanç, ancak emin olduğumuzda işlev kazanır. Değilse sadece fantastik bir kurgu olarak kalır.

Gün titreşimi bugünün çok değerli bir gün olduğundan bahsediyor. Bugün kendimizi, sınırlarımızı keşfediyoruz. Kendimizle kalmaya ihtiyaç duyabiliriz. Bunun için kendinize izin verin. "sorumluluk" yolumuz içindir, bu yol varoluşumuz içindir ve işte bu, hepimiz içindir. Hayat bizden bir tek şey ister: Burada ol! Ruh bizden bir tek şey bekler: Kendinde ol! Demek bize şu düşer: Burada ve kendinde ol! Rehber kartımız "aşıklar" seçim yapmanın işin başlangıcı olduğunu söylüyor ve bu başlangıç, seçtiğinize inandığınız şeyin sizinle buluşması değil, bu seçimin sizi içine taşıdığı döngünün farkındalığı ile anlam kazanır. Seçim bizi yola çıkarır. Yolsa bizi kendimize ulaştıracaktır. Kararsız kalmayın, zaten kararınız sadece gerçeği anlamaya yaklaşmanın ilk adımı!

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.