Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Ölüden diriye

26 Haziran - 02 Temmuz 2017 haftası

DOĞAN ÇOCUK
26 Haziran Pazartesi (Ay günü)

Haftaya aslanın çocuksu neşesiyle başlıyoruz. Ay ve Güneş birbirini karşılıklı ağırlıyor. Güçlü bir canlılık ve yoğun hisler... "aile" ve "çocuk" temasına dair çözülmeler… "şifa” insanın içindeki çocuğa (öz) kabul ve şefkatle sarılışıdır. "aile" ile kurulan bağ, anahtar! Ay: Aslan (01:06 itibariyle)

Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Denge

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açısı
"bilim dehası" Jüpiter İşbirliği: İç dünyandaki keşifleri "yaşamın sırrı" dediğimiz "deneyim" ışığında "akla" vardırarak mutlak olanın kapılarını aralamak. "İnsan en çok yapmadığı şeyler için pişmanlık duyar."

Majör Açı
"adalet dehası" Mars Açısı
"ilahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Her eylem ruhun derinliklerinden gelen bir dürtüden beslenir. Bunun tam olarak ne anlama geldiğini çok iyi anlamak gerekir. Bunu şekilde yola çıktığımızda, ufkumuzu genişletecek olan buluşma gerçekleşir. Yapabildiğini yap, yapamıyorsan bırak ve seyret, belki sana gösterilmeye çalışılan, yolculuğun için çok daha değerlidir.

Gün titreşimi bugünün "karar, seçim" günü olduğundan bahsediyor. Ağzınızdan çıkana dikkat edin! İç sesinize kulak verin! Duyduklarınız tesadüf değil! Planlı ve programlı gitmemiz gerekiyor olacak Çarşamba itibariyle! Bu iki günü iyi değerlendirmek gerekiyor. Rehber kartımız "denge" bizden "ölçülü" olmamızı istiyor. İçselleştiremediğimiz kavramlar eğreti duracaktır. Yüreğinizin onay verdiği yerde ve onay verdiği şekilde olun. Başka yolu yok! Sahne sizin! En iyi oyununuzu oynayın; çünkü bir başka bugün daha yok! Savaşınız, ihtiyacınız olanı almak için gerekli uzlaşıyı sağlayabilmek için olmalıdır. Önce kendinizle! Tam da şimdi!

AİLE VE ÇOCUK
27 Haziran Salı (Mars günü)

Aslan enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Ben, sen ve yarattığımız "biz"den payımıza düşen! Bizi var eden "kaynak" "aile"dir. Yaralarımız, korkularımız, aşklarımız, şifalarımız… Hepsi parçalarını bir araya getirmemizi bekleyen "ben"!

Ay: Aslan
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Mahkeme

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"aşk dehası" Venüs Çatışması: "Ben senin ben sevebilme ihtimalini sevdim." Çünkü o ihtimalle kendimi daha çok sevdim ve buydu tahminim seninle buluşma sebebim.
"kadere çağrı" Ay Düğümü Buluşması: Kader, beni benimle buluşturabilişimdir. Orada açılır kalbim ve ruhun ışıklarıyla süslenen bir yaşamın ne anlama geldiğinin farkına varabilirdim. "şimdi" kalbi açan ışıktır.
"gizli güneş" Uranüs Uyumu: “İçinde bir tutam delilik olmayan hayat, eksik bir hayattır.”

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"bilim dehası" Jüpiter Uyumu: "Bakmak yetmez, görmek gerek!" Anlamak gerek!

Gün titreşimi ayırt etmeyerek ve değer biçmeyerek bakabilmemizi istiyor ve "kutsal öğreti"(vicdan) ışığında görebilmemizi! "karanlık"tan(bilinmeyen) aydınlığa(akıl) geçiş! Bizi yola çıkaran neydi? "kalp kazanmak" isteyerek başlamıştı her şey(aşk), kaybetmiştik belki o kalbi(beklenti), bir şey kazanmıştık(armağan) ve o çok değerliydi: kendi kalbimiz; çünkü anlamıştık ki ondan başkası yoktu ve o bizde olduğunda, "kalp" kalbi bulurdu. Rehber kartımız "mahkeme" "uyanış"tan söz ediyor. Burada ihtiyacımız olan "samimiyet" ve bunu sağlayacak olan "saflık"tır. Aşk, engelleri aşar. Ne zaman? "gerçek" olduğu zaman! "şüphe"niz varsa bu yola girmeyin! Çünkü ölürsünüz ve henüz buna hazır olmayabilirsiniz. Bu bile olsa başka bir seçenek gelmiyorsa aklınıza, haydi o zaman, durmayın! Sadece ilerleyin.

SAFLAŞAN DOĞA
28 Haziran Çarşamba (Merkür günü)

Başak enerjisiyle uyanıyoruz güne! Arınma zamanı! Faydalı ile faydasızı birbirinden ayırmalı! "adalet" ile "eşitlik" aynı şey değildir. Herkes ektiğini biçecektir. Ne ekiyorsun? Biçeceğini söyleyeyim. Cevabı "doğa"da!

Ay: Başak (03:41 itibariyle) (00:11 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 26 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Adalet

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açısı
"güzellik dehası" Güneş İşbirliği: Bazı detaylar vardır ki onlar sizi "öz"e yakınlaştırır. Ona giden yolu "akıl" değil "kalp" bilir. Kalbeyse ancak "akıl"la gidilebilir. aklı yok saymayın, ona varın ve onu aşın; çünkü ihtiyaç duyduğumuz bu!
"soyluluk dehası" Merkür Açıları
"İlahi teslimiyet" Neptün Uyumu: Kalp diyor ki: "O varılacak değil, daim gidilecek olandır."
"adalet dehası" Mars Uyumu: İçinde kopan fırtınalar ya sonundur ("yol"dan çıkmak) ya da "ölüm"ünün armağanı olacak "gerçek doğum"undur.

Gün titreşimi bugünün bir "karar" günü olduğundan söz ediyor. Seni "yol"a çıkaran neyse onu sev; çünkü onun içinde "gizli" olan Tanrıdır. "akıl" deneyimin büyüttüğü "öz"dür. "akıl sahibi" olmak, "yürek ışığı"(nur) taşıyor olmak anlamına gelir ki o, "sağduyu ve soğukkanlılık" taşıyandır. Her şeyi aşarak hakkımız olanı almamızı sağlayacak budur ve bu ulaşılabilecek bir "boyut"tur. Rehber kartımız "adalet" bize "Savaşmak cesaret, uzlaşmak akıl işidir. İkisini buluşturabilen, "insan olma"nın eşiğidir." diyor.

HELALLEŞMEK
29 Haziran Perşembe (Jüpiter günü)

Başak enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! "başak" demek "temizlik" demektir. "kir" demek "ruhtan uzak" demektir. "sevgi" "yakınlaşmak" demektir. Neye? "öz"e! Nasıl? "dünya" dediğimiz "tuzak"tan çıkıp "arz" dediğimiz "hakikat"e vararak!

Ay: Başak (23:34 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 27 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güç

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"ilahi teslimiyet" Neptün Gerilimi: Yapabileceğinin en iyisini(ondan emin olarak) yapmak ve gerisini bırakmak(tevekkül), basit ve sade düşünmek hayat kurtarır.
"adalet dehası" Mars İşbirliği: "yüreğin yolu biliyor" mu "dizginleyemediğin duygular işleri karıştırıyor" mu?
"soyluluk dehası" Merkür İşbirliği: "öz" ihtiyacı olanla ihtiyacı olmayanı bilir, yeter ki ona kulak verelim!
"yüce akıl" Pluto İşbirliği: Her "zafer" bir "yenilgi" demektir. Bu da "seçim"dir. Bu "seçim"i yapamayan, sadece "yenilgi"yi hak edebilir. "seçim" "yenilgi"yi taçlandıran "zafer"dir.
"aydınlık bilinç" Satürn Çatışması: "elde olan" mı "yolda olan" mı? "elde olanla yola çıkılan" ve "yolda olanla elde edilen".
"aşk dehası" Venüs Uyumu: "sevgi" "öz"e yakın, "söz"ü "öz" edendi.

Gün titreşimi bugünün önemli bir "sınav"ından bahsediyor:ilüzyonu aşmak. "ilizyon" nedir? "anlamından yoksun" "rakam"ların bizi koruyacağını sanmak. "kefenin cebi yok", yani "geçiş" maddede değil manada! Manadan yoksun olan madde, ruhu yitirmiş bir beden gibidir: soğuk ve katı. Mana ile hemhal olmuş maddeyse "canlı"dır; yaşar ve yaşatır. Bizim bu ayrımın farkında olmaya ihtiyacımız var. Rehber kartımız "güç" bize "Güç, zafer değil, yenilgiye alınabilecek doğru tavırda saklıdır; çünkü kabullenilmiş bir mağlubiyeti olmayanın hak edilmiş bir galibiyeti yoktur." diyor.

AYNA AYNA
30 Haziran Cuma (Venüs günü)

Gün boşlukta "akşamdan kalma" gibi başlarken bir anda "terazi"nin "geniş"liğinde buluyoruz kendimizi! Yeter ki "başak"ta fazla daralıp "kulp takıp" durmaktan "dişe gelir" bir iş çıkaramamış olmayalım! Şimdi "çağırdıklarımız" ve "kendisine hazırlandıklarımız"la buluşuyoruz.

Ay: Terazi (10:01 itibariyle)
Güneş: Yengeç    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açısı
"yaralı şifacı" Kiron Gerilimi: Bazı şeyler hep acıtır; bununla birlikte her seferinde biraz daha büyür insan ona bakarken, biraz daha yol katetmişse bu yolun sonu yoktur.

Majör Açı
"soyluluk dehası" Merkür Açısı
"yüce akıl" Pluto Gerilimi: Aynı yere bakıp farklı bir şeyi görmeyi bekleyemezsin. Olay görmemen değil, görebileceğin yere bakmaman!

Gün titreşim bugünün yeni bir dönemin başlangıcı olduğundan söz ediyor. "potansiyellerin keşfi", "kadersel olanın farkına varılması" ve hikayenin bizi vardırdığı bir "uzlaşı"("yeni bir bilinç" anlamına gelen "doğum") söz konusu! Rehber kartımız "ölüm" "Veda etmediğin bir eski sen yoksa, bugün merhaba diyebileceğin yeni bir zaman yoktur." diyor. "Ölüm" ayrılık değil, "daha derin bir buluşma"dır ki bu içsel bir hazırlık gerektirir. İşte ihtiyaç duyulan budur.

PARÇA VE BÜTÜN
1 Temmuz Cumartesi (Satürn günü)

Terazi enerjisiyle uyandığımız bir güne daha selam olsun! Kimse ile tesadüfen bir arada olmadığımızı anlamak lazım! En yakınımızdaki her zaman için daha güçlü bir hikayemizin olduğudur. "düşman" yoktur, "deneyim" vardır ve bu deneyimin bizde açtığı!

Ay: Terazi
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kader Çarkı

Majör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"güzellik dehası" Güneş Çatışması: Saklamak istediklerin hep "karşındaki kişi" olur sana kendini hatırlatır. Onu affet ve kendinle barış!
"bilim dehası" Jüpiter Buluşması: Bu bir yolculuk ve o da bu yolculuğun yapı taşı olan yol arkadaşın! Birisi olmasa eksik kalırdı her şey!
"adalet dehası" Mars Çatışması: Kimin bizde neyi açığa çıkarmak için görevli olduğunu ilk bakışta anlayamayabiliriz. "saklamak" iyileşmek değil sadece "hasta" olanı uyuşturmaktır.
"yüce akıl" Pluto Çatışması: Oyunu "kurallarıyla" oynamaktan başka çare yoktur; çünkü "oyun" bu kuralların kendisidir ve biz bunun dışına çıkmaya kalktığımızda "kurallara karşı gelmiş" değil "oyundan çıkmış" oluruz.

Majör Açı
"aşk dehası" Venüs Açısı
"kadere çağrı" Ay Düğümü Çatışması: "keyif" "kalbini açtığında" olur. Eylem, "huzur" ve "güven" inşa ettiğinde "armağan"ı olur "zaman"ın! O zaman "şimdi" ve harç ancak "tat" olabilirdi.

Gün titreşimi bugünün önemli bir "şafak karanlığı" olduğundan bahsediyor. "doğum"dan hemen önceki o güçlü sancı! Burada "ciddiyet" gerekiyor! "huzur, neşe ve keyif" zamanın yükünü hafifletmemize yardımcı olacaktır; bununla birlikte "ciddiyet" dediğimiz "sorumluluk bilinci"dir ve bu kavramlar ancak onunla yerini bulabilir. Rehber kartımız "kader çarkı" bu noktanın bundan sonrası adına taşıdığı belirleyiciliği anlatmaya çaışmakta kararlı!

DERİN SULAR
2 Temmuz Pazar (Güneş günü)

Terazinin "naif" doğasıyla açtığımız haftanın son gününü akrebin "fırtınalı" doğasıyla kapatıyoruz. "fırtına"da "gemi" değil "can" önemlidir. "can"ın değerini bilin ve "can"dan olmayayım derken "canlı"(diri) olma gerçeğini incitmeyin!

Ay: Akrep (19:59 itibariyle) (16:16 boşlukta)
Güneş: Yengeç
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Araba

Minör Açılar
"düşünce dehası" Ay Açıları
"soyluluk dehası" Merkür Çatışması: Algıladıklarımız, gördüklerimiz değil, gördüklerimizin yüklemelerimiz üzerinden değerlendirilişidir.  
"aydınlık bilinç" Satürn İşbirliği: Daha geniş bakmak bizi hareketsizleştirmediği, hareketimize "bilinç" kattığı müddetçe her şey yolundadır.
"kadere çağrı" Ay Düğümü  İşbirliği: O sana senin seni doğurabilmen için geldi. Ona doğur ki bu senin sana seni doğuruşundur. Dikkat et, her cümle senin için de geçerli olacak!
"gizli güneş" Uranüs Gerilimi: "cesaret" "akıl"la birleştiğinde "mucize"lerin kapıları aralanır.

Majör Açı
"adalet dehası" Mars Açısı
"yüce akıl" Pluto Gerilimi: "güç" kimin gücü? Hangi "büyük plan"ın bir parçası olabilirim? Hangi "yenilgi" benim için bir "armağan" olabilir? Bu beni nelerden koruyabilir? Her zaman "zafer" peşinde koşanlar, her "zafer"de bir "değer"de "eksilme" riskiyle karşı karşıya kalırlar. Bunun ne kadar farkındayız? "yükseliyor" muyuz yoksa "ağırlaşıyor" ve batıyor muyuz?

Gün titreşimi Cuma günü açılan kapının şimdi çok daha yüksek bir bilinçle idrak edilebilmesine yardımcı olmaya çalışıyor. O günün bize ne anlatmaya çalıştığını hatırlamak adına o günün yazısını bir kez daha okuyabilirsiniz. Yeni bir dönem eşiği! Ya sıkışır kalırsınız ya aşar geçersiniz! "sınav"ının farkında olan "ödül"ünün de farkında olur. "sınav" gözümüzü açıp burnumuzun ucundakini görmemizi sağlayandır. O bir "boyut atlayış"tan başkası değildir. Rehber kartımız "araba" bizden sadece "hareket"in bilincinde olarak onun sorumluluğunu almamızı istiyor. "nefes" gibi "hareket" de mutlaktır. Durma şansı yok; bununla birlikte ona yön verecek olan biziz ve "rota"sı olmayan gemi "hayalet gemi"(kayıp)dir. Bize düşen onu bulup onu "yaşar"(hakim) kılmaktır.

Yeni bir haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Kaynak: www.anneoluncaanladim.com

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.