Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Sorumluluk, özgürlük ve teslimiyet

15 Mayıs - 21 Mayıs 2017 haftası

HAYALLERİN ÖTESİNDE
15 Mayıs Pazartesi (Ay günü)

"Oğlak enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Sorumluluk ve disiplin zamanı! Ne yaptığımızı bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Oğlağın kolay olmayan sınavları, kalıcı armağanları vardır."

Ay: Oğlak
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Dünya

Minör Açılar
Ay- Venüs Çatışması: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Aşk Tanrıçası Afrodit Çatışması, köklü ve güçlü bağlar mı yoksa tutku ve aşk mı? Birbirinin yokluğunda eksik kalacağı anlaşılmalı.
Ay- Neptün İşbirliği: Hera ile Denizler ve Depremler Tanrısı Poseidon İşbirliği, tevekkül zamanı, yapabileceğin ne varsa onu yap ve gerisini sonsuz sınırsız güce bırak.
Ay- Jüpiter Çatışması: Hera ile Göklerin Hakimi Zeus Çatışması, duygular akılla dengelenmediği müddetçe anlamını bulamaz.
Ay- Pluto Buluşması: Hera ile Yeraltı Tanrısı Hades Buluşması, bir şeyin değişme vakti geldiyse o değişecektir, onunla nelerin değişmeye başladığını anlamak bize düşecektir.
Majör Açı
Merkür- Ay Düğümü Uyumu: Tanrılar Habercisi Hermes ile Kadere İşaret Eden Nokta Uyumu, anlamamız gereken bir şey var, cesaret kendimizi en iyi ifade edebilecek yolu bulabilmek adına olmalı, ona açılan kapı burnumuzun ucunda duruyor.

Oğlak, yarı oğlak yarı balıktır. Dünyada olmanın ne demek olduğunu anladığımız aşamadır oğlak, yayın keşif arzusunun, macera arayışının yerini, zamanın sırrını anlayarak üstenilen"varoluş programı" alır. Oğlak,"şeytan" arketipiyle ilişkilendirilir. Bu aşama"sırat" dediğimiz eşiktir. Buradan kalbi saf olan geçebilecektir. Ya dünyaya sıkışır kalırsınız(saygın ve statü sahibi olmak adına vicdanınıza karşı gelmek) ya da dünyayı hak eder(adil bir hizmet programı oluşturur) ve onu aşıp geçmenizi sağlayacak bütünleşmeyi(yarı balık, ruha açılan kapı) yaşarsınız. Siz neredesiniz?

Gün titreşimi bugünün önemli bir tamamlanma günü olduğundan bahsediyor. Derslerinizin farkına varın ve yaratıcılığınızı saflık, sevgi ve uzlaşıyla hayatınıza katın. Rehber kartımız"dünya" bizden tam da bunu bekliyor. Söz konusu temayı yaklaşık iki yıldır yay temasıyla yaşatan Satürn(Zaman Tanrısı, Karmanın Efendisi) şöyle diyor:"Bir yolun olmalı içinde kendi sırrını hatırladığın, bir yolun olmalı her düştüğünde büyüyen bir bilgelikle uyandığın ve kaldığın yerden devam etmeyi arzuladığın!"

İÇSEL UYANIŞ
16 Mayıs Salı (Mars günü)


‘’Kova enerjisine doğru yürüyoruz. Öğle saatleri itibariyle ay boşlukta olacak, büyük kararlar, önemli adımlar için çok doğru bir zaman olmadığından bahsedebiliriz. Kalan işleri tamamlayıp yeniye yer açmalı!"

Ay: Kova (20:49 itibariyle) (13:22 boşlukta)
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güneş

Minör Açılar
Ay- Güneş Uyumu: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon Uyumu, duygularımızı ifade etme, kendimizin farkına varma, yüreğimize yakın gelen şeyde olma vakti.
Ay- Uranüs Çatışması: Hera ile Gökyüzü Tanrısı Uranüs Çatışması, asi rüzgarlar esiyor, özgün ve özgür olmak bunun sorumluluğunu taşıyabilecek bir bilinç gerektirir.
Ay- Kiron İşbirliği: Hera ile Yaralı Şifacı İşbirliği, sızlayan yaranın iyileşmesi ona soğukkanlılık ve sağduyu ile kulak verilmesine bağlıdır.
Ay- Merkür Çatışması: Hera ile Tanrılar Habercisi Merkür Çatışması, kalbimiz bizi cevabı alabileceğimiz yere götürür ve cevap, yeni bir soruyu beraberinde getirir, o soru yeni bir yolculuk anlamına gelir.

Kova, geleceğin anahtarıdır. Bakmadığımız yerden bakmak, görmediğimizi görmek, yeni bir perspektif kazanmak… Özgürlük, öğrenilmiş olanın ötesine geçebilmektir. Özgünlük, bunu kendimiz olarak, kendimizi tanıyarak, sayfalarımızı okuyarak yapabilmektir. İnsan ya sürükler ya sürüklenir. Sürüklemek, bilinç ve farkındalık gerektirir. Bunun için yarına bir kapı açıp oradan bugünü gözlemlemek gerekir. Biz o günün bilincine yaklaştıkça o gün de bugüne yaklaşır. Yaratımın sırrı budur.

Merkür’ün boğaya geçmesiyle algımız ve buradan tetiklenen kararlarımız huzur ve güven arayışı içinde olacak. Zihninizi dinleştirin. Doğayı gözlemleyin. Ekonomi alanında güçlü yapılanmalar sağlanabilir.

Gün titreşimi bugün yeni kapıların açılmakta olduğundan bahsediyor. İpleri ele alma zamanı! Günün erken saatleri itibariyle neyse yapma arzusunda olduğunuz, onun için harekete geçin! Sistemli ve programlı ilerleyin! Rehber kartımız"güneş" bize karanlığı aşan gücün"mütevazi, ölçülü ve olgun" olmak olduğunu hatırlatıyor.

YARININ IŞIĞI
17 Mayıs Çarşamba (Merkür günü)

"İlişkiler cephesinde çözülmeler… Yol arkadaşları ile karşılaşmalar… Yeni bir zamanın başlangıcı… Bir döngü tamamlanıyor ve yeni bir dönemin kapıları aralanıyor."

Ay: Kova
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): İmparator

Minör Açılar
Ay- Venüs İşbirliği: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Aşk Tanrıçası Afrodit İşbirliği, haftaya başladığımız gündemin çözülüyor, yardım ve desteğe daha gönüllü zamanlar…
Ay- Jüpiter Uyumu: Hera ile Göklerin Hakimi Zeus Uyumu, içsel olarak çok daha netleşiyor cevaplar ve kendimizi yolumuza ışık olacak deneyimlere sürüklüyoruz.
Kova enerjisi aktif çalışıyor. Havada insancıl bir koku var bugün! İyicil planetlerin Ay ile uyumlu açıları söz konusu! Gün akışının bize destek sağlayabileceğinden bahsedebiliriz. Uzlaşı ve özel buluşmalar mümkün! Bir anda beklemediğiniz şekilde çözüm yolları doğabilir. Sıradanlığın, alıştığınızın ötesine geçin, daha geniş düşünün, orijinal yöntemler kullanın! Özgürlük budur.

Gün titreşimi bugünün koruyucu bir titreşim taşıdığını söylüyor. İç sesinize kulak vererek orta yolu bulmayı seçin. Rehber kartımız"imparator" bunu yapmanın yolunun ipleri ele alarak hareket etmek olduğundan bahsediyor. Nereden başlamalısınız, ne kadar zamanınız var, bu ne kadarı için yeterli? Başladığınızda sonrası gelecektir.

KALICI ÇÖZÜMLER
18 Mayıs Perşembe (Jüpiter günü)

‘’Bugün bilinçli hareket etmekte fayda var! Salı günü gerçekleşen beklenmedik olaylar bugün yerini buluyor. Bizim daha köklü bir değişikliği yaşamımıza katmamızın vaktidir."


Ay: Kova
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Büyücü

Minör Açılar
Ay- Mars Uyumu: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Savaş Tanrısı Ares Uyumu, enerji yüksek ve yoğun, aklınızı kullanın, daha çok dinleyin, daha iyi anlayın ve harekete geçin.
Ay- Uranüs İşbirliği: Hera ile Gökyüzü Tanrısı Uranüs İşbirliği, uzun zamandır yapmayı planladığınız o deliliği hayata geçirmenin vaktidir.
Ay- Satürn İşbirliği: Hera ile Zaman Tanrısı Satürn İşbirliği, dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, yeter ki bunun onun tüm yansımalarının sorumluluğunu almak olduğunu bilin ve bu deneyimin içinden neler olmakta olduğunun farkında olarak geçin.
Majör Açı
Güneş- Kiron İşbirliği: Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon ile Yaralı Şifacı Kiron İşbirliği, Tanrının bize bahşettiği en yüce güç sevgidir, sevgi korur ve iyileştirir, Tanrının size duyduğu sonsuz sevgi ve şefkati yüreğinizde duyarak hareket edin.

Güne güçlü açılar damgasını vuruyor! Kova enerjisi bizi türlü deliliklerin peşine düşürüyor. Nedir delilik? Suyun yönünü değiştirmek! Bu"büyü" dediğimiz şeye karşılık gelir."kader kırılması" olarak da isimlendirilebilir. Bazen içimizden yükselen yoğun bir enerji bizi bambaşka bir hikayenin yaratımına sürükler. Buradaki gerçek delilik içinde bulunulan eylem değil, onun neleri harekete geçirebileceğini ve bunun anlamını öngörememektir. Geleceğe kulak verin ve ona bugünün işaretlerini okuyarak, nerede durduğunuzu bilerek ilerleyin.

Gün titreşimi bugünün önemli bir karar günü olduğundan söz ediyor. Seçimlerinizin farkında olun; çünkü seçim, yürünecek yolu yaratandır. Rehber kartımız ''büyücü" yolu yaratan bilincin özellikle üzerine mercek tutulması gereken olduğundan söz ediyor. Benzer deneyimler, alınamayan derslerin göstergesi demektir ki bu gerçekleşemeyen dönüşüm anlamına gelir. Büyük resmi görmek, zamanın gücüne hakim olarak ilerleyebilmektir. İşte"büyü" dediğimiz bu bilme, farkında olma halidir. Değilse körlüktür ki o da kişiyi felaketine sürükleyecektir. Nerede durduğunuzu ve bunun anlamını bilin yeter.

KARANLIKTAN AYDINLIĞA
19 Mayıs Cuma (Venüs günü)

"Balık enerjisiyle başlıyoruz güne… Pazar gününden bugüne ne yaptınız ne ettiniz? Nereden nereye geldiniz? Neyin sorumluluğunu aldınız, onu nereye taşıdınız, ona kendinizden ne kattınız?"

Ay: Balık (06:51 itibariyle) (03:32 boşlukta)
Güneş: Boğa    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 25 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Denge

Minör Açılar
Ay- Güneş Çatışması: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon Çatışması, İçsel olarak algıladıklarımızla dış dünyada gözlemlediklerimiz bazen birbiriyle örtüşmeyebilir. Sakin olun ve taşların yerini bulması için izin verin.
Ay- Ay Düğümü Gerilimi: Hera ile Kadere İşaret Eden Nokta Gerilimi, kendim için bir şey yapamadığım müddetçe bizim için yapabileceğim bir şey yoktur.

Ay- Merkür İşbirliği: Hera ile Tanrılar Habercisi Hermes İşbirliği, hislerime kulak vermeli ve onların bana göstermeye çalıştıklarını bulabilmeliyim. Duygularım mantığımı devre dışı bırakmamalı, mantığım hislerime kulağını tıkamamalı!

Majör Açılar
Güneş- Ay Düğümü Çatışması: Apollon ile Kadere İşaret Eden Nokta Gerilimi, güvende olma ihtiyacı aşkla bir şeye akan yüreğimi durdurmamalı, seçtiğim yollar akıcı bir enerji taşımalı, beni ben olarak dışa vuracak şey için yola çıkmalı!

Venüs- Jüpiter Gerilimi: Aşk Tanrıçası Afrodit ile Göklerin Hakimi Zeus Gerilimi, ilişkilerde büyütebilecek ve boyut kazandırabilecek bir etkileşim, sevgi en kutsal deneyimdir, o deneyime dair her parça Tanrının kalbindedir ve bizim bunu anlamak için ona yakınlaşmamız gerekir ki bu her zaman çok kolay olmayabilir.

Son günlerde yeterince bir şeyler yapma telaşındaydık. Kimi kükredik, kimi canımızı dişimize kattık çalıştık, kimi önemli kararlara imza attık, kimi derin derin nefesler alarak kendimizi ifade etmeye çalıştık. Hepsi geride kalıyor. Şimdi tüm bunların üzerine Tanrının bize dediklerine kulak verme zamanı! Hislerinize kulak verin, içinizden geçenleri önemseyin, Tanrının dili günlük hayatın içinde bir anda bize kendini fark ettiren küçük bir ayrıntıda saklı olabilir. Çünkü Tanrı her yerde, her şeydedir. Her şey bizi bir tek şeye vardırır, o da saf sevgidir. Doğa onunla doludur ve onun sonsuz teslimiyetle daim hizmette olabilişinin özündeki sır budur.

Gün titreşimi bugünün önemli bir hareket günü olduğundan söz ediyor. Karanlık ve aydınlığın tam ortasından geçiyoruz. Yüreğinizdeki ilahi ışığı koruyun, yolu bulduracak, o olacak. Rehber kartımız"denge" de"ölçülülük" kavramına dikkat çekiyor. Şimdi bildiklerinizden öte yüreğinizin size dinlettiklerine dikkat etmeli! Yaşam yakıp yıkma değil durup düşünerek dahasının farkına varma yeridir. Varan, vardırır; çünkü her birimiz birbirimize görünmez ipliklerle bağlıyız.

ZAMANI AŞAN EYLEM
20 Mayıs Cumartesi (Satürn günü)

‘’Mistik bir gün! Önemli değişimler gerçekleşiyor. Bir şey yapmak istiyoruz; bununla birlikte aceleci olmamakta fayda var. Kaçma değil yüzleşme zamanı! Nasıl daha kolay olur?"

Ay: Balık
Güneş: İkizler (23:31 itibariyle)
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Güç

Minör Açılar
Ay- Neptün Buluşması: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Denizler ve Depremler Tanrısı Poseidon Buluşması, İçsel olarak önemli bir eşikten geçiliyor, bugün özünüze daha çok kulak verin, çok da gerçekçi bir bakış sağlayamayabileceğiniz ihtimalini göz önünde bulundurun ve kaptırmayın, adım adım ilerleyin.
Ay- Pluto İşbirliği: Hera ile Yeraltı Tanrısı Pluto İşbirliği, içsel ölüm, yeni bir bilinçte doğum demektir. İnsan buna direndiğinde yay gerilir. Uyanık kalmak ve vedanın ardındaki gücün farkına varmak gerekir.

Ay- Mars Çatışması: Hera ile Savaş Tanrısı Ares Çatışması, savaşmak yola çıkmak demektir, o yola devam ediyor olmak da savaşın kendisidir, savaşmak gücünü göstermek için değil, var olan gücü kutsal olan için kullanmak içindir.

Balığın bizi içine sürüklediği puslu zamanlar, bol rüyalar, aktif bir bilinçaltı dışavurumuyla beraber Güneş de gün sonunda boğadaki sağlamcı yolculuğunu tamamlayarak ikizlerin meraklı ve iletişim kurma gayret ve ihtiyacındaki doğasına geçiyor. Son bir aydır"çiftçi" dönemindeydik, şimdi"haberci" dönemine giriyoruz. İletişim ve bilgi aksı, bu alanda aktif olanlar için sıkı bir tempo gözüküyor. Ne aldığımız, ne verdiğimiz, bunun değerinin ne kadar farkında olabildiğimiz önem kazanacak.

Gün titreşimi bugünün güçlü öngörülerde bulunabileceğimiz, akıl ve adalet adına önemli bir aşama katedebileceğimiz bir gün olduğundan bahsediyor. Adil olmak, hem kendimize hem çevremizdeki her bir parçaya karşı! Rehber kartımız"güç" bize güç kavramının özünü hatırlatıyor. Güç, işbirliği ve sevgidir. Bunun için uzlaşmaya açık olmak gerekir ki"cennet" orada inşa edilir. Akıl bunu sağlayacak temel donanımdır. O, barışa açılan yoldur.  

YENİ BAŞLANGIÇLAR
21 Mayıs Pazar (Güneş günü)

"Ay boşlukta uyanıyoruz güne! Pek uyanmış sayılmayacağız öğle saaatlerine kadar, öğle saatleri itibariyle enerji yükseliyor, hareket zamanı! Spor yapın, sevişin, bedenizle ruhunuza iyi gelecek bir şeylerin peşine düşün!"

Ay: Koç (13:10 itibariyle) (06:39 boşlukta)
Güneş: İkizler
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

Minör Açılar
Ay- Satürn Çatışması: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Zaman Tanrısı Satürn Çatışması, her yol bir tek saf öze çıkıyor olsa da, bir yol buraya çıkacak olan her zaman çok değerlidir ve o yolda olmak gerekir.

Ay- Kiron Buluşması: Hera ile Yaralı Şifacı Kiron Buluşması, beni yaralayan her şey bu dünyada, beni büyütüyor ruhsal boyutta, şimdi bu yaralara sevgiyle sarıldıkça, dünyanın seslenme şekli de değişiyor bana!

Ay- Güneş İşbirliği: Hera ile Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon İşbirliği, iletişim kurduğum her parça bende bir şeyleri harekete geçiriyor ve bu daha güçlü bir algılayış anlamına geliyor.
Yeni bir döngüye doğru ilerliyoruz! Önümüzde ikizler yeni ayı var ve küçülen ay fazının sonlarındayız. Koç ile yeni bir boyut harekete geçiyor, ruhtaki derslerimizi aldık, yeni bir bilince ulaştık ve dünya boyutunda şimdi bu bilinçle yeni bir şeylere hazırlanmaktaydık. Yükselen enerjinin farkına varın ve onu, size yeni bir dönemin kapılarını aralayacak bir şeylere yönlendirin. Bir şey yapmalıyız ve hepimiz bir şeyler yapıyor olacağız; bununla birlikte kimin ne yapıyor olduğu bundan sonrasına dair önemli bir işaret… Güç kasta değil, kası kullanmamızı sağlayan amaçta saklıdır.

Gün titreşimi bugünün şafak karanlığı olduğundan bahsediyor. Haftaya hareketli başlayacağız. Geçtiğimiz haftanın sorumluluk dersini alarak onu yeni bir boyuta ulaştıran ve Tanrı ile kontak kuranlar kanatlanıyor. Diğerleri eksik bıraktıklarını tamamlama telaşında! Bu gibi bir durumda agresyon tavan olabilir, dikkat, kırıp döktüklerinizi yine siz toparlayacaksınız. Suçlu peşine düşmeyin de durum neyse anlayın ve toparlamaya başlayın. Rehber kartımız"asılan adam""Değişime direnmenin anlamı yoktur, siz değişiminizi sağlayın ve sizinle nelerin değişmekte olduğuna gözlemci kalın, birilerini değiştirmeye çalışmak, kendi anlamanız gerekeni anlamaktan kaçmaktan başkası değidir." diyor.

Yeni haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.