Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Kalbin zaferi

08 Mayıs - 14 Mayıs 2017 haftası

AKIL VE SEZGİ
8 Mayıs Pazartesi (Ay günü)

"Ay terazide başlıyoruz haftaya! Aklımızı kullanarak ve kalbimizin sesini duyarak kararımızı vermemiz isteniyor bizden... Ne istediğinizden eminseniz, gerisi gelir!"

Ay: Terazi
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 23 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

Minör Açılar: Ay- Jüpiter Kavuşumu: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Göklerin Hakimi Zeus (Akıl)’un kavuşumu, barış ve sevginin burcu terazide, Jüpiter retro (içe dönmüş), anlamını bulamadığımız bir şey var ve hislerimiz (Ay) bizi o cevabı bulabileceğimiz bir derinliğe çağırıyor.
Ay- Pluto Karesi: Hera ile Yeraltı Tanrısı Hades Çatışması, "ya seninle ye sensiz"
Ay- Merkür Karşıtı: Hera ile Tanrılar Habercisi Hermes’in Gerilimi, hisler ile ifadelerin aynı yerden olaya yaklaşmadıkları kesin, nasıl daha bütünsel bakabilirim?
Ay- Uranüs Karşıtı: Hera ile Gökyüzü Tanrısı Uranüs’ün Gerilimi, içsel olanla ona karşı duran, birbirinden ayrı düşünülebilir değildir. Onlar birlikte, her birbirlerinin varlığını daha değerli kılarlar.

Terazi enerjisiyle başladığımız bir haftaya hoşgeldiniz! Barış, sevgi, umut temalarıyla başladık haftaya! Hepimiz için bu temaların özündeki gerçeklikle buluşmak nasip olsun. İlişkiler cephesinde önemli çözülmeler gerçekleşiyor. Oluşan gündemler yeni bir dönemin de kapılarını aralamakta... Bizim gösterdiğimiz tavır büyük bir anlam taşıyor olacak. Dil vardır savaş çıkarır, dil vardır barış getirir... Nerede durduğunu bilmek sorumluluktur.

Gün titreşimi bugünün içsel ve ilişkiler temasında huzur ve güven arayışının yoğun olduğu bir gün olduğundan bahsediyor. Rehber kartımız "asılan adam" bir şey sürekli aynı yerde takılıyorsa bunun anlamının bizim direnç gösterdiğimiz bir şey olduğudur diyor. İçsel olarak büyüme şansını kendini veremeyenin, sürekli büyüyen bir dünyaya hakim olma şansı yoktur. Kendinizi tartın, ihtiyacımız olan bu! Dürüst olanın karı, kendisidir. O zaman ona sunulan her deneyim bir armağan olabilir.

KADER KIRILMALARI
9 Mayıs Salı (Mars günü)


"Bazen çok hassas eşiklerdir içinden geçmekte olduğumuz... İşte öyle bir eşik! Bir tek kelam çok şeyi çok farklı bir noktaya sürükleyebilir; öte yandan çok daha ileri bir boyuta taşıyabilir."

Ay: Akrep (08:00 itibariyle) (01:58 boşlukta)
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 24 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Aziz

Minör Açılar: Ay- Satürn Sekstili: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Zaman Tanrısı Satürn’ün uyumlu ilişkisi, bir şeyi kalıcı kılmanın yolu zamana yenilmeksizin istikrar ve bilinçli bir tutkuyla ilerleyebilmektir.
Ay- Ay Düğümü Sekstili: Hera ile kadersel temalara işaret eden noktanın uyumlu ilişkisi, içsel olarak çekildiğiniz şey, kadersel bir değişimin ilk adımı olabilir.
Majör Açı: Güneş- Pluto Üçgeni: Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon ile Yeraltı Tanrısı Hades’in işbirliği,  yaratıcılık ve onu tetikleyen aşk, ölümü aşmanın ve zamanın sırrına ulaşmanın tek yoludur. Tek bir anda ölümsüzleşir insan ve bunu anlamadıkça tüm zamanlarda ölü olmaktan öteye geçebilecek değildir.

Güne akrep enerjisiyle uyanıyoruz! Gece boyu boşluktaydı Ay, ya uykunun huzurlu kollarına bıraktınız kendinizi ya da asıldınız kaldınız! Derin sularda büyük kıpırtılar hakim! Uyanmakta olan şeytan, bir yandan zincire vurulmuş büyük bir gücün, bir yandan da bu güce hakim olabilecek bir bilincin uyanışı anlamına geliyor. Karanlığınızla yüzleşmeye hazır mısınız? Öyleyse oyun başlasın!

Gün titreşimi bugünün önemli bir karar günü ve önemli bir eşik olduğundan bahsediyor. İpleri ele alın ve yola çıkın! Başka yolu yok! Arayışında olduğunuza sizi götürecek olanla buluşulacak. Görünüşe aldanmayın! Düşmanınızı sevin! Çünkü Tanrı her yerdedir. Rehber kartımız bizden "akıl ve sağduyu" bekliyor. Onun gerçekte ne olduğu ancak böyle anlaşılabilir.

BÜYÜK DEĞİŞİM
10 Mayıs Çarşamba (Merkür günü)


"Akrebin çalkantılarının boğanın huzur ve dinginlik arayışına karıştığı bir gün! Sular bulandırılıyor; çünkü toprağın altında ne var ne yok ancak böyle anlaşılır. Ortaya çıkan gömü belki tam da aradığınız ve burnunuzun ucundadır."

Ay: Akrep
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Kule

Minör Açılar: Ay- Neptün Üçgeni: Evlilik ve Doğrum Tanrıçası Hera ile Denizler ve Depremler Tanrısı Poseidon’un işbirliği, içsel bir deprem, tüm algının yenilenişi ve yenilenen değerlerle yeni bir yaşamın başlangıcı olabilir.
Ay- Pluto Sekstili: Hera ile Yeraltı Tanrısı Hades’in uyumlu ilişkisi, kazanmakta olduğun bir şeyler varsa kaybetmekte olduğun bir şeyler de vardır, bu döngüyü değerli kılan seçimlerdir.
Ay- Güneş Karşıtı: Hera ile Sanat ve Biliş Tanrısı Apollon’un gerilimi, bu dünyaya çantan boş gelmedin; bununla birlikte çantandakilerle sınırlı kaldığın müddetçe kendini gerçekleştirmiş değilsin.
Majör Açı: Merkür- Uranüs Kavuşumu: Tanrılar Habercisi Hermes ile Gökyüzü Tanrısı Uranüs’ün kavuşumu, herkesin baktığı yöne bakmaya devam ettiğin müddetçe gerçeğin nereye doğru ilerlediğini ve bunun ne anlama geldiğini bilemezsin.

Ay akrepte uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! Bugün yoğun bir su enerjisi hakim ortalığa! Dikkat edin de burnunuza su kaçmasın! Nedir burna su kaçması? Besleneceğiniz nokta ile yaşamınızı devam ettireceğiniz noktanın karışması... Sizi besleyecek şey, aşırıya kaçtığında ya da yolu şaştığında besleyici olmaktan çıkar, boğar. Beslenebilmeniz için bilinç gerekir ve bunu sağlayacak olan ritim (nefes)’tir.

Gün titreşimi bugünün önemli bir hareket günü olduğundan bahsediyor. Yola çıkmak için cesur, varacağınız yere varmak için sakin olun. Daha geniş bakın, daha çok görün, parçaları bir araya getirin ve anlayın. Bu içsel bir süreç... Rehber kartımız "kule" bugün büyük kayaların yerinden oynadığından bahsediyor. Değişiklik iyidir. Kendinizde olun yeter!

KOZMİK KARARLAR
11 Mayıs Perşembe (Jüpiter günü)


"Ne geceydi değil mi? Fırtına dindi bu sabah ve sanki hiçbir şey olmamış gibi doğdu güneş sonrasında... Derin nefesler alın ve hiçbir savaşın sizi kapıp götürmesine fırsat tanımayın!"

Ay: Yay (19:59 itibariyle) (00:42 boşlukta)
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 17 / 8
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

Minör Açılar: Ay- Kiron Üçgeni: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Yaralı Şifacı Kiron işbirliği yapıyor, içsel yaralar şifalanırken uykuda olanlar uyanıyor ve dile geliyor; çünkü iyileşmenin başka yolu yoktur.
Ay- Ay Düğümü Karesi: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile kadersel temalara işaret eden nokta çatışması, biliyor olma konusunda esnek olun, her zaman üzerine ekleyebileceğimiz yeni şeyler vardır.
Majör Açılar: Merkür- Satürn Üçgeni: Tanrılar Habercisi Hermes ile Zaman Tanrısı Satürn’ün işbirliği, zamanı aşan evrensel gerçekliğin mesajlarını alır, daha deniş bakın ve mutlaka gördüklerinizin anlamının farkına varın, bunun için biraz zaman ayırın, salt fiziksel güç hiçbir şey için yeterli değildir.
Mars- Neptün Karesi: Savaş Tanrısı Ares ile Denizler ve Depremler Tanrısı Poseidon çatışması, kırıp dökmek, egosantrik bir güç savaşına girmek asla gerçek bir zafere işaret değildir.

Ay boşlukta uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Fırtına sonrası doğan güneş yüreğimize su serperken ortalık hala kırık dökük... İyileşiyoruz; bununla birlikte henüz tam olarak iyileşmiş değiliz. Önemli kararların arefesindeyiz. Seçimlerimiz büyük anlam taşıyor. "ne" ile değil de bu dönem daha çok "nasıl" ile sınanıyoruz. İhtiyacımız olan tek şey sevgi... Saf bir kabul hali... Anlamak, gerçek savaşın ne ve neye karşı olduğunun farkına varmak. Kılıç, yürektir ve o yürek bir yerden sonra kesmeyecek, sadece şifa olacak ve işler böylelikle yoluna girebilecek, her şey yerini bulabilecektir. Ay yaya geçtiğinde ufkumuz daha genişliyor. Bugünkü farkındalığımızla nereye doğru yol aldığımızın ve bunun bizim için anlamının daha iyi farkına varılmalı!

Gün titreşimi bugünün evrensel işaretlerle bağlantı kurarak oradan ihtiyaç duyduğumuzu almak adına önemli bir gün olduğundan bahsediyor. Hak, hak ettiğini almak ve hak edileni alacak olana yolu açmak demektir. Bunu iyi anlamak gerek... Yapamadığın bir şeyi anlatma şansın yoktur. Rehber kartımız "ölüm" bir şeyleri değiştirmek istiyorsan işe kendinden başla; çünkü bunun başka yolu yok diyor. Her şey bizim nerede durduğumuzu ve bunun bizim için ne olduğunu anlamamız içindir.

ANLAMINI BULAN İLİŞKİLER
12 Mayıs Cuma (Venüs günü)

"Yol, yolcudan önce gelir. Yolun farkında olan, kim ile ne için buluştuğunun ve kim ile nerede yollarının ayrıldığının bilincindedir. Daim şefkat sağlar bunu... Sevgide kalın ve olanların farkına varın."

Ay: Yay
Güneş: Boğa    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 18 / 9
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Yıldız

Minör Açılar: Ay- Venüs Üçgeni: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Aşk Tanrıçası Afrodit işbirliği, sevgi, yol demektir. Yol, daim sevgidir. Onda ve onunla olan daim yol alabilir. Deneyim en değerli hazinedir. Yeter ki sürüklüyor değil götürüyor olsun!
Ay- Neptün Karesi: Hera ile Denizler ve Depremler Tanrısı Poseidon çatışması, denizler durulmaz dalgalanmadan, yeter ki o dalgalandıran kendini ifade edebiliyor ve insan orada kendine bir adım daha yaklaşabiliyor olsun...
Ay- Jüpiter Sekstili: Hera ile Göklerin Hakimi Zeus (Akıl) uyumlu ilişkisi, bugün akıl ve yürek ortak bir zaferin keyifli kahramanları olma şansı kazanacak!
Majör Açı: Mars- Jüpiter Üçgeni: Savaş Tanrısı Ares ile Göklerin Hakimi Zeus işbirliği, bir şey seni harekete geçiriyor, küçük şeylere takılıp büyük resmi görmekten uzaklaşabilirsin, her şeyi bildiğini sanıp dahasına kendini açamayabilirsin, keşfe açık ol ve bildiğin her şeyi unutarak, kalbinin sesine kulak ver!

Yay enerjisiyle uyandığımız yeni bir güne hoşgeldiniz! Bugün keşif günü! Hedefimiz netleşti mi? Hedefiniz yoksa zaferiniz de yoktur. Zaferi salt fiziksel güç sanıyorsanız, yolunuz yoktur ve yolu olmayanın şansı yoktur. İlişki kurduğunuz her parçanın size sizden bir armağan olarak gönderildiğinin farkına varın ve işaretleri yakalayın!

Gün titreşimi bugünün şafak karanlığı olduğundan bahsediyor. Altından kalkamayacaksınız gibi hissediyor olabilirsiniz. Ne çok fazla yüklenin kendinize ne de her şeyi bir kenara bırakın. Yürümeye devam edin! Mutlaka bir yerden sonra daha farklı görünmeye başlayacak içinde olduğunuz. Gece gördüğünüzle güneş doğduktan sonra gördüğünüz asla aynı değildir; bununla birlikte baktığınız aynı şeydir. Sakin olun! Rehber kartımız "yıldız" daha ileriye bakmamızı istiyor. Tohum, yarınla bugünü aydınlatan ışıktır.

ÖZGÜRLÜĞÜN IŞIĞI
13 Mayıs Cumartesi (Satürn günü)

"Savaştığınız kişiler ve inançlarsa, kenara bırakın onları! Kim olduğunuzun ve neye inandığınızın farkına varın! Kendi kurallarınıza savaş açın! Bunu yapın! O zaman tek engelin siz olduğunuzu anlarsınız."

Ay: Yay
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

Minör Açılar: Ay- Mars Karşıtı: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Savaş Tanrısı Ares’in gerilimi, içsel yönelimlerle içgüdülerin farklı dillerden ifadeleri, kopup gitmemeli, daldan dala konup bağlantıları göz ardı etmemeli!
Ay- Uranüs Üçgeni: Hera ile Gökyüzü Tanrısı Uranüs’ün işbirliği, daha önce hiç denemediğiniz bir şey yapın, daha önce hiç bakmadığınız bir yerden bakın, sınırların dışına çıkın ve orada güvende olduğunuzun, sadece daha çok özünüzü duyma ihtiyacında olduğunuzun farkına varın.

Yay enerjisiyle uyandığımız bir güne daha hoşgeldiniz! İçimde bir bilge, bir kahin, bir filozof, bir gezgin, bir öğrenci taşıyorum! Maceredan maceraya atlamak istiyor, bu duyguyu dizginlemekte zorlanıyorum. Yeni keşiflere doğru yola çıkabilirim, bunun yoldan çıkmak demek olmadığını anlayabilmeliyim!

Gün titreşimi bugünün öz ile bağlantı kurarak onu yaşama yayabileceğimiz özel bir gün olduğundan bahsediyor. Bugün özel bir rehberle buluşabilirim, özel mesajlar alabilirim, bir anda duyduklarım tüm bedenimi titreştirebilir. Ya gelişir, geliştiririm ya da sadece biraz daha gecikirim. Ne için burada olduğumu anlama zamanı! Rehber kartımız "ölüm" "Bir şeyler geri dönüşü olmaksızın değişir ve bu ilk bakışta öyle görünmese bile muhakkak lehimizedir." diyor.

VAROLUŞUN SORUMLULUĞU
14 Mayıs Pazar (Güneş günü)

"Sorumluluk nedir? Neyin sorumluluğunu almak bana burada olmamın anlamını idrak ettirebilir? Güç nedir? Hak nedir? Hakim olmak nedir? Neyi anlamak değişimin başlangıcı anlamına gelir?"

Ay: Oğlak (08:37 itibariyle) (05:14 boşlukta)
Güneş: Boğa
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ermiş

Minör Açılar: Ay- Satürn Kavuşum: Evlilik ve Doğum Tanrıçası Hera ile Zaman Tanrısı Satürn’ün kavuşumu, var olan özü korumak ve onu yaşamda daim kılmak ancak o özün ölümsüz yanına açığa çıkaracak bilinçte olabilmek ile ilgilidir.
Ay- Kiron Kare: Hera ile Yaralı Şifacı Kiron’un çatışması, korumaya çalıştıkların, kendi haline bırakmadıkların, teslim olamadıkların sadece var olan yaraları daha da kanatıyor olabilir. İzin ver her şey yerini bulsun, ödülün ancak orada sana kendini duyurabilir.
Ay- Merkür Üçgen: Hera ile Tanrılar Habercisi Hermes işbirliği, iç sesine kulak ver, onun sana hatırlatmaya çalıştığı bir şey var.
Ay- Ay Düğümü Üçgen: Hera ile kadersel temalara işaret eden noktanın işbirliği, şimdi anladın hikayeyi, şimdi anladın ne için nereye sürüklendiğini, zamanın sana ne söylemek istediğini... İnancın gücün oduğunda, hiçbir şey yük değildir.

Oğlak enerjisiyle uyandığımız bir güne hoşgeldiniz! Bugün önemli bir gün! Ruhun kapıları açık! Toplumsal konular gündemde! Ayrı değiliz hiçbirimiz, hepimizin bir görevle yeryüzüne inişimiz! Neye çevirdik yüzümüzü? İşte orada kıyametimiz! Nedir kıyamet? Kıyam etmek! Ayağa kalkmak! Dirilmek! Yani bir üst bilinçten yaşama şahit olarak ötesindeki potansiyelleri ona ekebilmek! İşte yol hep bunun için!

Gün titreşimi bugünün "uyanış" günü olduğundan bahsediyor. Üzerinize düşeni yapın! Hiçbir şeyin adını koymakta aceleci olmayın! Takipte kalın ve duyduklarınızdan fazlasının henüz duyamadıklarınızda saklı olabileceğinin farkına varın! Rehber kartımız "ermiş" oğlak vurgusuyla uyumlu olarak "Nereye gidersen git varacağın yer kendin, oradaki dersin!" diyor. "Şevkat-ü merhamette güneş gibi ol, kusurları örtmekte gece gibi ol..." Affın kendine, özünedir, bunu bil ve ötesine geç, oradaki gözden bakabil. O zaman şu an bulunduğun yerden daha ileriye varabilirsin, yoksa hep aynı yerdesin!

Yeni haftada buluşmak üzere...

Yüreğe selam olsun,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.