Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:
Büyük değişime hoşgeldiniz!

06 Mart - 12 Mart 2017 haftası

ÖZÜ HATIRLAMA GÜNÜ
6 Mart Pazartesi (Ay günü)

Ay: Yengeç (15:54 itibariyle) (11:21 boşlukta)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 19 / 10 / 1
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ermiş

“Kafamda deli sorular moduyla başladığımız haftaya hoşgeldiniz, aklımız fıldır fıldır. Bugün cevaplar dışarıdan çok içeride ve bizim o sesin bizi götürdüğü yere doğru harekete geçmeye ihtiyacımız var.”

İlk dördün enerjisiyle başlıyoruz haftaya! Güneş tutulmasıyla balık burcunda sıfırladığımız döngü, dönem vurgusuyla ruhsal keşif ve bu keşifleri uyandıran çağrıların, buluşmaların söz konusu olduğu bir sürecin içinde bulmamızı sağlıyor kendimizi... Bu durumun dün itibariyle ulaşabileceği en üst noktaya ulaşmış olduğundan söz edebiliriz. Şimdi, bu dönemde başlayan döngü, kendi içinde bir hareketlilik kazanarak genişlemeler ve bağlantılı açılımlarla gösteriyor kendini! Ta ki dolunay gelip çatsın! Sonrasında o zamana kadar oluşan gündem tamamlanarak değişime hazır olmayı bekliyor olacak!

Ay ikizler enerjisiyle uyandığımız gün, öğle saatlerini bulmadan boşluğa bırakıyor olacak bizi! Hevesli başlamışken bir an hevesiniz kaçmış gibi hissedebilir, kaptırıp gidebilirsiniz de kendinizi! Rahat olun! Her iki durumda da her şey yolunda! Duygusal iniş çıkışlardan bahsedebiliriz! Sağduyu ve soğukkanlılık tam da ihtiyacımız olan! Önemli görüşme ve kararlar için Ay’ın yengece geçmesini tavsiye edebilirim.

Ay yengecin güvenli sularına bıraktığında kendini, daha anaç da bulabilirsiniz kendinizi daha çocuk da! Bunların birbirinden pek farkı yoktur; çünkü her anne aslında büyümeyen çocuktur ve her çocuk, birçok kez en az bir ebeveyn kadar koruyucu! Bu bilinir bilinmez, anlaşılır anlaşılmaz. Şefkat duygunuz da, bu anlamdaki ihtiyaç ve arzunuz da artmış olabilir. Hislerinize ve ihtiyaçlarınıza kulak verin; zira aç ayı oynamaz! (Teşbihte hata olmaz!)

Ev, aile, yuva konuları gündeme gelebilir. Evinizde daha çok vakit geçirmek isteyebilirsiniz! Ay yengeç, şifa zamanıdır da aynı zamanda! Duygular sizi iyileştirir, duygu boşalması tabirini düşünün! Duygular sizi sağlığınızdan edebilir, hele iyice yerleşik hal aldığında, duyguların sıkışmasını düşünün! Boğazınızda düğümlenen hıçkırık! Ne diyor? “...zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor.” Bırakın aksın! Sarılın sıkı sıkı ve izin verin dönüşsün duygular... Sizi buna çağırıyor!

Anlamını sorguladıklarınız, anlamaya çalıştıklarınız, ummadığınız anda karşı karşıya kaldıklarınız, şaşırdıklarınız, şaşırttıklarınız, sıkıştıklarınız, işin içinden çıkamadıklarınız, üzerinizde yoğun baskısını hissettikleriniz, bir şekilde tüm bunlarla mücadeleye itildikleriniz gittikçe daha yerini bulmaya başlayacak. Ne yapıyorsanız bunu yapmaya devam edin... Gömülüp dağılmayın, bahaneler yaratıp yokuşa sürmeyin işi, bir yerinden tutmak gerekir, ne için yola çıktığınızın farkındaysanız emeğiniz karşılığını bulur.

Gün titreşimi bugünün önemli bir gün olduğundan bahsediyor. “Yeteneklerini keşfet, parlayabilmeleri için gerekli hazırlığa gönüllü ol ve çağrıldığın, özünün varmaya çalıştığı yerin sorumluluğunu al!” diyor. Rehber kartımız “ermiş” bize “Seni var edecek mutlak güç, kendine duyduğun sadakattir.” diyor. Şimdilik bu!

AYDINLIĞA UYANMA GÜNÜ
7 Mart Salı (Mars günü)
Ay: Yengeç
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 20 / 2
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Ölüm

“İç sesinize kulak verin... Ailenizi, sevdiklerinizi, onlarla kurduğunuz ilişkiyi önemseyin... Bazen bir şeylerin değişim vakti gelmiştir ve yüreğiniz sizi adım adım ona ilerletmektedir. Olmasına izin verin!”

Ay yengeçte uyandığımız bir güne selam olsun! Uyanmak ya da uyanmamak, işte bütün mesele bu! Siz hala uyandıramadıklarımızdan mısınız? Ay bizi suyun kaldırma kuvvetine çağırıyor! Ne dersiniz? Neptün üçgeniyle hepten uyuyan güzel moduna bağlamış bulmuşken kendimizi yakışıklı prens de siz olmak istemez misiniz? Uykudan uyandıracak birini beklemekten vazgeçin! O işi yapacak olan sizsiniz! Venüs karesi tüm hırçınlığıyla “Ben sana, seni tokatlayıp kendine getirecek olanı getirdim, iyi etmedim mi?” diyor. Düşmanınızı sevin; zira o, ruhun ganimetine açılan kapıdır.

En değerli cevaplar, öylesine basit ve sadedir ki... Arayıp durduğumuz... Bulamamaktan şikayet edip durduğumuz... Burnumuzun ucundadır aslında...  Bizim onu fark etmemizi bekler. Melekler, bizim kendimize yapmaktan vazgeçmediğimiz haksızlığa gözyaşı döker. Sizin için anlamı olan, bu anlamın ruhunuzu beslediği, bu beslenişin yaratıcı dürtülerinizi harekete geçirdiği, kendinizi ifade etmeye ittiği, öyle ki bu ifadede artık herkesin kendine dair bir şeyleri bulabildiği ne varsa aşktır.

Aşk, acı çekmek değil, birlikte büyümek ve genişlemektir. Beslemek ve beslenmektir. Dışarıda olan hiçbir şeye ihtiyacımız yok! İhtiyacımız olan içeridedir ve birilerinin bu varlığı hatırlatması yeterlidir. Alan verir, veren alır. Güneş- Merkür kavuşumu, “Hayal etmediğin bir şeyle buluşmazsın ve hayallerinle gerçeklerin nasıl bir ilişkiyle sana neyi anlatmaya çalıştığını, deneyimlemeden anlayamazsın!” diyor.

Bugün ne dilediğinize, neyi hayal ettiğinize, neye teslim olabileceğinize, yolunuza, bunun sizin için anlamına, ona duyduğunuz sadakate daha bir dikkat edin! Ruhtan mesajlarınız var! Rüyalarınızı takip edin! Gecenin ışığı, gündüzde olandan değerlidir; çünkü o, görünmeyeni görünür kılabilir.

Gün titreşimi bugünün uyanış günü olduğundan söz ederken rehber kartımız “ölüm” bunun tek yolunun geriye dönüp bakmamak, ileriye doğru yol almak ve eskimiş kalıpların üzerimizdeki gölgesinden öteye geçebilmiş olmaktan geçtiğini hatırlatıyor. Şimdilik bu!

ABDALIN DÜŞÜ GÜNÜ
 8 Mart Çarşamba (Merkür günü)
Ay: Aslan (19:45 itibariyle) (17:59 boşlukta)    
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 21 / 3
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Joker

“İşte artık taşlar yerini buluyor ve sürpriz gelişmeler beklenmedik fırsatları kapınıza getirebilir. İçinizdeki çocuğu uyandırın. Sizi koruyacak en kutsal güç onun içinizden dünyaya olan saf bakışlarıdır.”

Ay yengeçte, sulu sepken uyandık güne, duygulu duygulu baktık gökyüzüne! Evden de bir çıkasımız mı yoktur nedir? Neyse, fazla kaptırmayalım bu moda, iş güç bizi bekler! Açın camı, derin bir nefes alın şifa niyetine! Bir bardak su için! (Aç karnına içilen suyun çok iyi geldiğini duymuştum.)

Ay- Jüpiter karesi kendini gösteriyor! İlişkiler cephesinde fazla üstüne gitmeyin kimsenin! “Olursa ne ala, olmazsa pekala...” deyin! Su akar yolunu bulur. Uranüs de devrede, Canım Ay’ı sıkıştırdılar! N’apsın bu Ay, kime yaransın! İyi huylu iyi huylu ortalığı mı yatıştırsın, “Yettiyse yetti!” deyip efelik mi yapsın? En iyisi dengede kalsın! Eskiyi okusun anlasın, yeniyi bilinçli bir şekilde ele alsın, n’olursa olsun, yüreğinin sesine kulak versin! Buluttan da nem kapmaya gerek yok!

Sevgi, kabul, farkındalık ve alacağını alarak akıp geçmek şifadır. Akşam saatlerinde Ay aslana geçiyor ve içimizdeki afacan ortaya çıkıyor. Aşk ve yaratıcılık devreye giriyor. Açık yürekli olun! Ne söylediğiniz kadar nasıl söylediğiniz de önemli!

Merkür- Pluto sekstili görünüyor ufukta! Taktı mı takanlardan olmayın! Hayallerinizi hayal olarak bırakmayın! Onu gerçekleştirmenin yolunu arayın! Arayan bulur! Nereden başlamalı? İlk adım ne olmalı? Neyi anlamalı? Yüreğin çağrısı, sizi tam da anlamanız gerekenin eşiğine taşımak adınaydı. Vazgeçmek, kazanmanın ilk adımıdır. Bir koltuğa iki karpuz sığmaz; bununla birlikte bir seçim yapmak sizi parlayabileceğiniz o yere taşıyacaktır. Bu yolculuğun sorumluluğunu almalı!

Gün titreşimi bugünün önemli bir tamamlanma günü olduğundan söz ediyor. Sevgi, sadakattir. Bu sadakat, sevdiğinden öte o sevileni getiren gerçek sevgiliye, Tanrıya, öze, kendinedir. O ben, ben o... Her şey o... Anlamalı... Rehber kartımız “joker” bize “abdal”ı hatırlatıyor. Abdal, “ayinesi saf olan”dır. Yaşama güven, yola güven, varlığına, bunun anlamına ve her şeyin bunu hatırlatan bir eşik olduğuna... Aç gözünü seyret, tekrarı yok bunun! Şimdilik bu!

KENDİNİ KEŞİF GÜNÜ
9 Mart Perşembe (Jüpiter günü)
Ay: Aslan
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 22 / 4
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Büyücü

“Enerji yükselmiş bulunuyor, yeni kapıları açma zamanı, potansiyellerinizin farkına varın ve bunları parlatacak olan seçimler yapın! ‘İlim, ilim bilmektir; ilim, kendin bilmektir.’ Hatırlama zamanı!”

Ay aslan enerjisiyle uyanıyoruz güne! Gözlerimizi açıyoruz ve bir anda etraf kararıyor! “Ayh, ben şok!” derken spot ışıklar yanıyor ve sahne beliriyor! “Ve şimdi karşınızda...” diye yükselen bir ses! Saçınız başınız dağılmış, boşverin! İnsanlar sizi bu doğallığınız için seviyor! Sahne sizin! Hadi gösterin kendinizi! Günaydın!

Bu şirin “merhaba’’nın gün boyu şirin şirin etrafınızda dolaşacağını düşünmeyelim tabii! Beklenti aşkı öldürür! Güneş, Merkür, Kiron ve Satürn ile dinamik açılar bize “Parla; bununla birlikte ala vere, ala vere! Hayalgücünü kullan; bununla birlikte kanatsız uçma! Bütün ol; bununla birlikte kendinden olma! Ne yaparsan yap; bununla birlikte bunun bir amacı olsun!” diyor. Boş lafa karın tok!

Güneş- Pluto sekstili kendini gösteriyor. Bundan dört ay önce öğrenip iki ay önce pratiğe dökme ihtiyacında olduklarınızı şimdi ustaca ortaya çıkarma zamanı! Bir şey tamamsa tamamdır, zorlamanın anlamı yok! Bir bitiş, bir başlangıç demektir, bundan da kaçış yok. Öyleyse bırakın biten bitsin, başlayacak olan bu yüzden ertelene ertelene bize gereksiz vakit kaybettirmesin!

Gün titreşimi bugün önemli kapıların açılmakta olduğundan bahsediyor. İpleri ele alma zamanı! Rehber kartımız “büyücü” bize “İnsanın en büyük keşfi aşktır.” (Usta Sanatçı Dilek Türker’in tek kişilik oyunu “Mutlu Ol Nazım” oyunundan...) diyor. Aşk, insanın uyandığı, onu var eden kaynağa en yakın olduğu andır. Anlamak ve uyanmak gerek! Şimdi!

İÇSEL BÜYÜME GÜNÜ
10 Mart Cuma (Venüs günü)
Ay: Aslan (20:05 boşlukta)
Güneş: Balık    
Gün Titreşimi (Numeroloji): 14 / 5
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Asılan Adam

“İçselleştirebildiklerimiz bize aittir, yoksa zihin kalabalığından ibarettir. Keşfettikleriniz ruhunuzla özdeşleştirin. Ruhunuz, doğru olduğunu kabul ettiklerinizden çok daha fazlasını bilir. Onu dinleyin!”

Ay aslanda bir güne daha hoşgeldiniz... Krallar ve kraliçeler! Herkes tebaasını selamlayabilir mi lütfen? Sizi onlar yarattı! Tanrım! Alkışlarla, ıslıklarla yaşıyoruz... Çok haklısınız, çok haklısınız... Tabii ki sizler buna layıksınız! Hadi öyleyse gösteri başlasın!

Ay, Güneş- Pluto sekstiliyle yod (Tanrının parmağı) dediğimiz açı kalıbı içinde... Farkında olmadığımız ya da olmaya çalıştığımız önemli şeyler oluyor bugün! Ummadığımız şeyler geliyor aklımıza ve beklenmedik gelişmeler olmadık şeyler hatırlatıyor bir anda! Bunlar hiç de tesadüf değil! Dönem ruhunu yansıtıyor!

Jüpiter, neyin bizim için anlamının ne olduğunu ve bizim bu anlamın yaşamamızdaki oluşuna ne kadar sadık kalarak hareket ettiğimizi görmemiz için kullanmamızı istiyorenerjimizi! Uranüs, “Bir soyun gerek ve gerekliliklerden! Doğandaki asi ruhla barış ve bu ruhun yaşama bir görevi olduğunu hatırla!” diyor. Herkes sizden kendilerine köle ya da kendilerinin kahramanı olmanızı ister. Sizinse yolunuz, kendi yolculuğunuzun kahramanı olmaktır. Öyleyse şimdi!

Bugün çok mantık günü değil! Adını koyamadığınız sızılar da duyuyor olabilirsiniz. Dalga geçin biraz kendinizle ve hallerinizle, bazen buna da ihtiyaç vardır. Hayat ciddi bir müessesedir. Keşfet, eğlen ve arzula! Yüreğini akıt ona! Sar sarmala! İşte ciddiye alman gereken bu! Çünkü yaşayan ve yaşatan bu!

Gün titreşimi bugün içselleştirebildiklerimizin günün ışığını yenileyebildiğinden ve bize ihtiyacımız olanı verebildiğinden bahsediyor. Rehber kartımız “asılan adam’’ bizden direndiğimiz şeyi bulmamızı ve artık buradaki çözülmeyi sağlamamızı istiyor. Olmuyorsa bu şanssız olduğumuzu değil, şansımızın bu olmadığını gösterir, hepsi bu! Şimdi!

GÖKSEL AKIL GÜNÜ
11 Mart Cumartesi (Satürn günü)
Ay: Başak (01:07 itibariyle)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 15 / 6
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Yıldız

“Yaptığımız seçimler yolculuğun akışını ve bu yolculukta karşılaşacaklarımızı belirliyor. Yaşama şeklinizi gözlemleyin! Daha farklı nasıl bakabilirdiniz? Bu sizde neyi değiştirirdi?"

Ay başak gününe hoşgeldiniz! Canım kral ve kraliçeler! Artık hizmetkarsınız! Ta ta ta tam! Külkedisi gününden saygılar! Derlemeler toplamalar! Ayağa takılıp duran gereksiz işlerden bir sıyrılmalar! Yazmalar, çizmeler, hesaplar, kitaplar... Bugün sorumluluktur hizmet! Ciddiye alın emeği; çünkü o ekilen tohum ve sizi sadece onun ışığı sonsuzlaştırabilirdi.

Pluto ve Uranüs, Thor’un çekici dediğimiz açı kalıbıyla Ay’ı köşeye sıkıştırmış durumda! Ay n’apsın? Biri Yeraltı biri Gökyüzü Tanrısı! Tam ortada dengeyi kurmalı! Yaşam ve göksel işaretlerle buluşmalı! Yaptığı şey onu dönüştürmeli ve olduğu yerden çok daha ileri bir boyuta ulaştırmalı! Herhangi bir şey değil, bugün başka bir şey yapmalı ve bu onu ihtiyaç duyduğu saflığa ulaştırmalı!

Neptün karşıt yapıyor! Duygular boca olmamalı üzerine! Akıl ışığını yakmalı ve onu ihtiyaç duyduğu gelişimi sağlayacak yola çıkarmalı! Durmak yok, yola devam! Bugün başka başka tellerden çalınıyor! Dağılmayın, odağınızı koruyun ve farklı renklerden beslenin! Renk, hareketliliktir ve bizim buna ihtiyacımız var. Tek bir pencereden bakarak bütünü göremeyiz ve onu göremedikçe dileğimizi gerçekleştiremeyiz.

Merkür- Kiron kavuşumu gerçekleşiyor! Bilgeliği kullanmak ya da o bilgeliğin eksik kaldığı bilir hallerle ortalığı birbirine katmak mümkün! Hangisini seçerdiniz? Bilgelik, bilginin her an değişip dönüşebildiğinin farkında olarak yol almaktır, daim yolda olmaktır. Görün, duyun ve anlayın! Kalbinizden uzak da bırakmayın şahidi olduğunuz gerçeklikle ilgili algınızı! Ancak o zaman taşlar yerini bulur.

Gün titreşimi bugünün önemli bir eşik olduğundan söz ediyor. Olanlar iyi ya da kötü değildir, nötrdür. Biz onları bütünün ve kendimizin en yüksek iyiliğine çevirebilir ya da aymazlıkla oluşabilecek faydanın etrafında dönebiliriz. Her şey bir sebeple olur ve bize düşen sebebin sebebini bulabilmek! Rehber kartımız “yıldız” bize “Aşağıda ne varsa yukarıda o, yukarıda ne varsa aşağıda o vardır.” diyor. Evrensel bakın, tüm kısıtlamaların ötesine geçin, cevap her zaman basit ve sadedir. Tam da bu yüzden görmezden gelinir. Şimdilik bu!

ZİNCİRİ ATMA GÜNÜ
12 Mart Pazar (Güneş günü)
Ay: Başak (17:53 Başak Dolunayı)
Güneş: Balık
Gün Titreşimi (Numeroloji): 16 / 7
Günün Rehber Kartı (Taroloji): Mahkeme

“Büyük değişim zamanı! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyebiliriz. Ya hiçbir şeye yetişemez bulacaksınız kendinizi ya da neyin öncelik olduğunun farkına varacak ve maçı kazanacaksınız. Bol şans!”

Başak burcunda gerçekleşecek dolunay gününe hoşgeldiniz! Dolunay 1- 7 ev aksında gerçekleşiyor. 1. ev ben(fiziksel, kişisel varlık) derken 7. ev sen(ilişkide olduklarımız) diyor. Pluto etkisi gündemde! Ay ile üçgen, Güneş ile sekstil yapıyor. Ölüm, dönüşüm, radikal değişiklikler zamanı... Öyle bir vedalaş ki bir kez daha karşılaştığınızda burada hatırlayabileceğin tek şey “Merhaba!” diyebilmek olsun...

Düzenleyici Merkür balık burcunda ve yedinci evin sonuna yerleşmiş. Odak senin kabuklarını kırıp içinden kendini çıkarabilmek üzerine! Satürn dördüncü evden partil kare ile konuya dahil oluyor. “Özünle iletişim kur ve onu açığa çıkaracak yolu bul!” diyor. Nereye gidersen, kime varırsan var, gittiğin de vardığın da kendin... Arayıp durduğun, bunun için yola çıktığın da senden başkası değil...

Balığın düzenleyicisi Jüpiter ve onun düzenleyicisi Venüs bizi derine ve daha derine götürüyor. Aradığımız bir barış, içine sürüklendiğimiz bir savaş var. Neyse ki Mars boğaya geçmiş durumda... Savaş bizden doğa ile buluşmamızı istiyor. Ateşi söndürecek bu! Huzur ve dinginlik veren şifadır. Yaşam, aldığımız hazla içimizdeki gücü açığa çıkarır. Buna akıl gerekir. Sevgi, tutku, aşk... Arayıp durduğumuz bundan başkası değildir. O da kişide değil, kişiyi de bize getiren yoldadır. Sadakat ancak o zaman uyanabilir.

Gün titreşimi bugün önemli tabuların yıkıldığını, önemli kapıların kapanıp yeni kapıların açıldığını söylüyor. Geçmişle hesabı kapatın ve yarını yaratacak saflığa ulaştığınızda bunu başarın! Rehber kartımız “mahkeme’’ bize “Hesap günü, kıyam et!” diyor. Ayağa kalk ve diril! Gören gözünle, duyan kulağınla, açık olan yüreğinle... Şimdi tam da bunun zamanı! Öyleyse iş başına! Yeni haftaya pirüpak girelim!

Yeni haftada buluşmak üzere...

Sizi seviyorum,

Hüseyin Akdağ

Bireysel Doğum Haritası Analiziniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz:

0212 274 08 47 / 0544 798 52 07
www.heraakademi.com

Doğum haritası analizimiz ile kim olduğunuzu, dışarıdaki kişinin sizi nasıl gördüğünü, neyin size iyi geldiğini, bunların bir araya geldiklerinde birbirlerini nasıl etkilediğini, sahip olduğunuz potansiyelleri, yakın çevrenizi, ailenizi, iç dünyanızı, aşkın sizin için ne olduğunu, yaşama nasıl hizmet edebileceğinizi, partnerinizden aslında ne beklediğinizi, onunla olmanın size sağladığı fırsatları ve bu durumun sizi karşı karşıya bıraktığı sınavları, yaşamda sizi neye çağırdığını, neyin sizin ufkunuzu genişletebileceğini, iş ve kariyer hayatınızın önemli sırlarını, arkadaşlık ilişkilerinizi, neye teslim olmanız gerektiğini ve ruhsal olarak nereden nereye ilerlemenin önemini bulabilirsiniz.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.