Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
SAĞLIKLI VE MUTLU CİLT DEYİNCE
Dr.  ERÇİN ÖZÜNTÜRK
Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı - Dermatolog
Yazı Boyutu:
Kremlerinizi dikkatli seçin!

Çok hızlı kilo alıp verme, ergenlik dönemi, ağır egzersizler, gebelik geçirme, metabolik rahatsızlıklar sonucu vücudun bazı bölgelerinde çatlaklar görülebilir. Çatlaklar, tamamen tedavi olabilecek kadar kolay oluşumlar değildirler.

Doğru tedavi için öncelikle bahsedilen faktörlerden hangisinin çatlaklara neden olduğunu belirlemek gerekir. Bundan sonra, çatlakların hangi seviyede olduğunun tespiti yapılır. Çatlak rengine, kaç senedir var olduğuna, yüzeyin gerginliğine bakılır ve tedavi süresi belirlenir. Görünümü tamamen ortadan kalkması az bir olasılık olmakla birlikte, görüntünün çoğunun kapanacağı bazı tedaviler, en az 6 seans yapılması gereken Renaissance tedavisi, özel kimyasal peelingler, ışık kaynaklı sistemler ile tedavi ( lazer vb. ), en az 5-6 seans yapılması gereken green peel ve plazma enjeksiyon tedavileri etkin tedavi alternatifleri arasındadır. Bu tedavileri destekleyecek harici kremler de etkiyi artırabilir; ancak en önemlisi bu tedavileri tek başına değil, kombineli bir şekilde uygulanmasıdır. Birkaç tedaviyi bir arada uygulamak yüzde 70’lere varan düzelme sağlayacak sonuçlara ulaştırır.

GECE VE GÜNDÜZ KREMLERİ
Gece ve gündüz kremlerinin ayrı ayrı kullanılması yararlıdır. Özellikle gece kremlerini gece kullanmak çok önemlidir. Gece kremleri, yüz kaslarının en hareketsiz olduğu ve cildin bütün enerjisinin yeniden yapılandırmaya verilebildiği gece süresinden yararlanır. Gece, cildin çalışmaya başladığı bir süreyi ifade eder. Hücre çoğalması geceleri son derece yoğundur; ayrıca alt derinin farklı unsurlarının yenilenme süreci de geceleri tepe noktasına ulaşır; yine iyileşme süreci de çok daha yüksek bir hızda gerçekleşmeye başlar. Çünkü cilt kendini onararak yenilenmek ve beslenmek için organizmanın derin uyku halini, yani gece yarısını bekler. Ona kozmetiklerle destek vermek için en ideal bakım zamanı da, cildin aktif maddelere açık olduğu, onları en iyi kullandığı ve en fazla yararlandığı anlar, yani gecelerdir. Uyku saatlerinde cilt kendisiyle ilgilenmeye başlar. Zarar görmüş hücrelerini elden geçirip, savunma sistemini onararak denge kurar ve enerjisini toplar. Bu sayede geceleri hücre bölünmesi on misli artar, gece yarısından sonra saat 01:00’de bölünme doruğa ulaşır. Yaşlı hücreler cilt yüzeyine itilirler ve genç hücreler de cildin üzerinde yeni bir koruyucu tabaka oluşturmaya başlarlar.

CİLT DE BESLENMELİ
Cildin kendisini yenilemesi için beslenmeye ihtiyacı var ve bizim verdiğimiz besinlerden en fazla yararlandığı gece saatlerinde onu desteksiz bırakmamak için gece bakım ürünlerine yönlenmeliyiz: Bunlar da amino-asitlerden, vitaminlerden ve aktif maddelerden yana zengin gece kremleridir. Cildin bu ürünlerden yaralanması için, önce günün kirlerinden arındırılmalı, gözeneklerine kadar temizliği yapılmalı, ardından hafif masajla gece kremi dekolteye kadar yayılarak cilde yedirilmelidir.


Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.