Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HER YAŞTA GENÇ BİR BEYNE SAHİP OLABİLİRSİNİZ

Dalgınlıktan ya da unutkanlıktan şikayet edenlere ve beynini her dem genç tutmak isteyenlere müjde! Günlük yaşamınızda kolayca uygulayabileceğiniz önerilerle beyninizi dinç tutabilirsiniz.


İngiliz The Times gazetesi, Oxford ve Harvard Universitesi bilimadamları "beyni genç tutmak" için bir araştırma yaptı. Araştırmanın sonuçları oldukça dikkat çekici; TV, internet ve SMS zeka seviyesini düşürürken kırmızı renk de motivasyonu düşürüyor.

BEYNİNİZİN FORMUNU KORUMAK İÇİN:
Yeteri kadar uyuyun: 7-8 saatlik uyku beyin performansını yükseltir. Gün ortasında 30 dakikalık kestirme de beynin şarj olmasını sağlar.

Teknolojiyi sınırlı kullanın: SMS, internet (chat, email...) ve televizyon seyretmek uzun süre yapıldığında zeka seviyesini düşürüyor.

Alkolden uzak durun: Alkol beyin hücrelerini öldürür, öğrenme ve hafızaya zarar verir

Beyin jimnastiği yapın: Zeka oyunları oynayın, bulmaca ve test çözün.

Egzersiz yapın: “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Beyin verimli çalışmak için bol oksijene ihtiyaç duyar. Egzersiz de vücudunuza daha fazla oksijen almanıza neden olur. Böylece beynin öğrenme ve hatırlama becerisi güçlenir. 
 
SANAT EĞİTİMİ ÇOCUĞUN IQ’SUNU YÜKSELTİYOR

Sanat eğitimi alın: 6 yaş grubu çocuklar üzerinde yapılan araştırmalara göre müzik, resim gibi sanat dallarında eğitim gören cocukların IQ'ları daha yüksek oluyor.

Balık yiyin: Zengin bir Omega-3 kaynağı olan sardalya ve ton gibi yağlı balıkları tüketmek zekayı arttırır, konsantrasyon ve okuma yeteneğini geliştirir. Protein içeren besinler (seratonin içerdiği için) ve B vitamini de beyindeki iletişimi hızlandırır.

40 dakikada bir mola verin: Uzun ve molasız çalışmak beynin verimini düşürür. Araştırmalar her 40 dakikalık çalışmadan sonra 20 dakikalık ara vermenin, sonraki 40 dakikaya hazırlanmak için gerekli olduğunu savunuyor.

Su için: Yüzde 80'i su içeren beyin su içilmediğinde küçülüyor. Her gün 1.5- 2 litre arasında su içmek bu yüzden çok önemli.

SINAVDA KIRMIZIDAN UZAK DURUN
Sınavda kırmızıya bakmayın: Kırmızı renk özellikle sınavda başarıyı ve motivasyonu düşürüyor.

Lavanta koklayın: Lavanta kokusu konsantrasyonu arttırır. Özellikle çalşmaya başlamadan biraz lavanta koklamak beyninizi tazeleyecektir.

Gevşeyin: Rahat bir yere oturup gözlerinizi kapayın ve ayaklarınızdan boynunuza kadar tek tek kaslarınızı gevşetin. Unutmayın, gerginlik başarının en büyük düşmanıdır.


Sakız çiğneyin: Sakız çiğneme beyne giden kani yüzde 20 artırıyor. Böylece hafizayı kuvvetlendirip, stresi azaltıyor.
 
Sıcak çikolata için:
Kakao özellikle yaşlıların zihnini açıyor. Yatmadan önce içilecek bir bardak sıcak çikolata zekayı arttırıyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.