Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNE ADAYLARI SAÇ BOYANIZ NE KADAR DOĞAL?

Ambalajında “organik” yazan her boya organik olmayabilir. Kadın-doğum uzmanlarınca önerilmeyen hamile kadınların bu konuda dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü hamilelik sırasında alınan kimyasallar bebeği doğrudan etkiliyor.


İstanbul Üniversitesi eski öğretim üyelerinden biyo kimya profesörü Prof. Dr. Hulusi Barlas ambalajında “organik” yazan her boyanın organik ya da bitkisel olmadığını, özellikle hamileleri boya konusunda çok dikkatli olmaları ve hekim tarafından önerilmeyen ürünleri kullanmamaları yönünde uyardı.

Prof. Dr. Hulusi Barlas şifalı bitkilerle başlayan, ardından kozmetiğe ve özellikle de saç boylarına sıçrayan “organik” trendini, tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi koşuluyla desteklediğini ifade etti.

Gıdadan kozmetiğe ve konfeksiyona kadar ham maddesi organik olan tüm ürünlerin insan sağlığına ve çevreye önemli katkılarının tartışılmaz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Barlas, bu trendin kötüye kullanabileceğini de hatırlattı. Prof. Dr. Barlas, ambalajında “organik” yazan her boyanın organik ya da bitkisel olmadığını, bu durumun özellikle, kimyasal saç boyası kullanmaları yasak olan kadınlar için tehlike yarattığını belirtti.

 

BEBEK İÇİN ÇOK ZARARLI
Prof. Dr. Barlas, Kadınların, organik sandıkları kimyasal katkılı boyaları kullanmasının bebeğe telafi edilemeyecek zararlar verdiğine işaret ederek “Piyasada satışa sunulan tüm ürünler Sağlık Bakanlığı izniyle satışa sunulur. Ambalajın üzerinde tüm ürünlerin katkı maddelerinin tek tek yazılması, oluşabilecek yan etkilerin tüketiciye bildirilmesi zorunludur” dedi.

Doğal kozmetiğin, doğadaki etken maddeler yardımıyla vücut bakımı ve güzelliğinin amaçlandığını, bunların cilde ve çevreye dost ham maddelerle sağlanabileceğini belirten Barlas, “Doğal olduğu iddia edilen ürünlerde BDIH (kontrol edilmiş doğal kozmetik) sertifikası aranmalı. Sentetik koku, renk ve konserve edici madde parafin ve diğer petrol kökenli maddeler içermemeli” diye konuştu.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.