Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

CEREBRAL PALSY'Lİ ÇOCUKLARDAN OYUNCAK KARDEŞLİĞİ ÇAĞRISI

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın (TSÇV) Cerebral Palsy’li çocukları, yaşıtlarını “oyuncak kardeşi” olmaya davet ediyor.


Kullanılmayan ve bir köşede yeniden oynanmayı bekleyen oyuncakları, TSÇV çatısı altındaki çocukların oynaması için TSÇV’ye gönderebilir; Cerebral Palsy’li çocukların oyun yeteneklerinin gelişmesine ve sosyalleşmelerine destek olarak onların yüzünü güldürebilirsiniz.

CEREBRAL PALSY (CP) HAKKINDA:
Cerebral Palsy, hareketi programlayan, hareketi başlatan, hareketin düzenli olmasını sağlayan beyin ve beyincikteki bozuklukların neticesinde oluşan durumdur. CP, ilerleyici değildir, beyin veya beyinciğin sağlam kalmış alanlarında eğitim ve rehabilitasyon uygulanarak bu alanlara işlevsellik kazandırılır.

TSÇV HAKKINDA:
TSÇV, Türkiye’de CP konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35.569 m2  alan üzerinde; TSÇV önderliğinde hizmet sunan Metin Sabancı Merkezi’nde; Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Erken Müdahale Birimi,  Metin Sabancı Okulları ve  Yaratıcı Sanatlar Terapisi birimi bulunmaktadır. TSÇV; bir taraftan rehabilitasyon ve eğitim hizmetleri ile CP’li bireylerin topluma katılımını desteklerken, diğer taraftan farklılıkları anlamaya ve anlatmaya çalışmaktadır. Kurulduğu günden bugüne 15 bin çocuğa ve ailesine hizmet vermiş ve destek olmuştur. Günümüzde; yeni yapılanma, yeni bakış açıları ve yaklaşımlar eşliğinde binlerce çocuk ve ailesine destek olmaya, çözümler sunmaya devam etmektedir. Detaylı bilgi için: www.tscv.org.tr

Adres: Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cad. No:8 Küçükbakkalköy Ataşehir-İstanbul
Telefon: (0850) 220 0707

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.