Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

YAZIN ÇOCUĞU KENDİ HALİNE BIRAKMAYIN!

Tatilde çocuğa ödevlerini yapması, çalışması için baskı kurmak ya da onu tamamen kendi haline bırakıp zamanını boşa geçirmesine göz yummak yerine, birlikte oynayarak, konuşarak, eğlenerek verimli ve kaliteli zaman geçirilmesi gerekiyor.


Klinik Psikolog Yasemin Meriç Kazdal, çocukla geçirilecek güzel zamanların, ileride onun hafızasına yerleşmiş güzel anılara dönüşeceğini söylüyerek aileleri uyarıyor.

Okulların tatile girmesiyle, uzun bir tatil dönemi çocukları ve ailelerini bekliyor. Çocukların yaz tatilini en iyi, verimli, her şeyden önemlisi keyifli ve mutlu değerlendirebilmesi için velilere önemli görevler düşüyor.

Çocuğun zihninde güzel anılar yaratmak, onu mutlu bir birey kılar ve yaratılan güzel anılar çocuğu hayata sımsıkı bağlar. Çocukla geçirilen zamanın uzunluğu değil kalitesi önemlidir. Çocuğunuzu tanıyın, birlikte oyun oynayıp dünyasına girin, onu gözlemleyin. Birlikteyken samimi olun, dünyada olup bitenden haberdar edin.

Çocuğuyla yaz tatiline hazırlanan velilere kolaylık sağlayacak, yeni fikirler üretmeleri için zemin hazırlayacak 100 pratik öneriyi Düşyeri Dergisi’nde paylaşan uzman psikoloğun tavsiyelerinden bazıları şöyle:

Birlikte kitap okuyun, okuduğunuz kitapla ilgili sorular sorun, odasını birlikte düzeltin, toplayın. Beraber film seyredin, filmin belirli sahnelerini konuşun, beraber yemek yapın, beraber hikayeler uydurun, futbol oynayın, resim yapın, salona sandalyeler üzerine çarşaf atarak bir çadır ya da kutulardan kale yapın, yürüyüşe çıkın, lunaparka gidin…

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.