Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SOKAK HAYVANLARI DAHA İYİ ŞARTLARA KAVUŞUYOR

Türkiye'nin ilk “bölgeye özel sosyal paylaşım ağı” BizimSokak.com, sokak hayvanlarının yaşatılması için karşılıksız bir çaba içindeki hayvan severleri bir araya getiriyor.


Hayvan severler, güçlerini birleştirip daha iyi organize oluyor, zor şartlardan yaşamaya çalışan hayvanlara daha iyi şartlar sunuyor.

Türkiye'nin ilk “bölgeye özel sosyal paylaşım ağı” BizimSokak.com, birçok kesimin yanı sıra sokak hayvanlarının yaşaması için çabalayan hayvan severlerin de buluşacağı bir platform olmayı hedefliyor. Hayvan severler, BizimSokak.com üzerinde işbirliği yaparak daha organize hareket edebilecek ve sokaklarda yaşamlarını sürdürmek zorunda olan dostlarımıza daha fazla imkan sunabilecek. Site, aynı bölgedeki barınakları, veterinerleri, hayvan sever komşuları ve evcil hayvan sahiplerini bir araya getirerek eşgüdüm içinde çalışmalarına zemin oluşturmayı amaçlıyor.

Ülkemizde son yıllarda hayvan severlerin sayısı büyük bir artış gösterdi. Şehirlerimizde çok sayıda hayvan sokaklarda yaşamak zorunda ve hayvan severler, evlerinde baktıkları hayvanların yanı sıra bu hayvanların da ihtiyaçlarına yetişmeye çalışıyor. Kediden köpeğe, serçeden güvercine ayrım gözetmeksizin onları beslemeye, hasta ve yaralı olanları iyileştirmeye, üreme hızını azaltmak için kısırlaştırmaya, aşılarını yaptırmaya maddi ve manevi büyük bir emek harcıyorlar. Sokaklardaki hayvanlara bakmakla yetinmiyor, barınaklara, hayvanların kalabalık gruplar halinde yaşadığı ormanlık alanlara koşturuyor, oradaki hayvanlara da yardım eli uzatıyorlar.

KOMŞULARA ÇAĞRI!
BizimSokak.com, hem evlerimizdeki evcil hayvanların hem de sokakta yaşayan sevimli dostlarımızın daha sağlıklı bir ortamda yaşamaları için ilgili tüm komşulara bir çağrı yapıyor. Site üzerine buluşan hayvan severler, böylece hayvanları ilgilendiren tüm yerel sorunları, site üzerinde konuşarak bir sinerji oluşturabilecek ve imkanlarını en doğru şekilde ihtiyaç noktalarına bölüştürebilecek. Yardım çabalarının koordinasyonu sayesinde hem hayvan severlerin üzerindeki yük azalacak hem de yardımların etkinliği artmış olacak.

Aşılanan hayvanları belediye veterinerleri küpe takarak işaretlese de takibi her zaman etkin bir şekilde yapılamayabiliyor, gözden kaçan hayvanlar olabiliyor. Özellikle kedi ve köpeklerin kısırlaştırılmasında sıkıntılar oluşabiliyorlar. İşte bu gibi durumlarda hayvan sever komşular, Bizimsokak.com üzerinden bu hayvanların takibini kendi aralarında paylaşabilecek ve aynı aşının birden fazla yapılması gibi sıkıntıların meydana gelmesini engelleyebilecek. Diğer önemli bir konu da sağlık! Sokak hayvanlarının belli aralıklarla bakımlarının yapılması ve bu sürecin takip edilmesi gerek. Sitenin etkinlik takvimine “Papatya Sokak’taki köpeğimizin bu hafta aşısı var” gibi bir not düşülebilecek ve bu not üzerinden aşı masrafı için bağış da toplanabilecek.

Hayvan severler, evlerinde besledikleri hayvanları da yaz tatiline giderken bırakabilecekleri bir komşu bulmak, evlerinde doğan yavruları tanıdık ve uzak olmayan bir evde sahiplendirmek için de sitenin sunduğu iletişim imkanlarından yararlanabilecek.

“BizimSokak.com” HAKKINDA:
BizimSokak.com, Türkiye'nin ilk bölgeye özel sosyal paylaşım ağıdır. Üyelerin paylaşımlarıyla zenginleşen ve semt ölçeğine kadar kişiselleştirilebilen içeriği, üyelerin, yaşadıkları semtte olan biteni takip etmesine ve komşularıyla iletişim kurup sosyalleşmesine zemin oluşturmaktadır. BizimSokak.com, ilk etapta İstanbul’un mahallelerini kapsayacak şekilde tasarlanmış olup zaman içinde diğer şehirler de kapsama alanına alınacak…

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.