Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞA EĞLENCELİ VE SAĞLIKLI BESLENME ÇANTALARI HAZIRLAMAK GEREK!

Çocuğum okulda ne yiyecek, ne içecek? Kantinlerdeki abur cuburlardan onu nasıl uzak tutacağım? Bu sorular ailelerin en çok düşündükleri konuların başında geliyor.


Çocukları okul kantinlerinden ya da okul sonrası hamburgercilerden uzak tutmanın yolu, onlara sağlıklı ve keyifli beslenme çantaları hazırlamaktan geçiyor. Sağlıklı ve eğlenceli bir beslenme çantası sağlıklı gelecek için önemli bir adım.

Çocuklarınızın daha dengeli öğünler tüketmesi için beslenme çantasına konulacak besinlerin doğru seçilmesi çok önemli. Protein, karbonhidrat ve yağ dağılımı; yeterli vitamin ve mineral içerip içermediği; besin gruplarının dengesi beslenme çantası menülerini planlarken dikkat ettiğimiz noktaların başında geliyor.

Beslenme çantaları çocuklar için keyifli, kolay taşınabilir olduğu kadar, anne babalar için de pratik olmalı. Beslenme çantasının önemini bilip de beslenme çantasına ne koymanız gerektiğini bilmiyorsanız, işte size hem besleyici hem pratik beslenme çantası önerileri.

PAZARTESİ:
Cam kasede neşeli yoğurt
(Yoğurdu, marketten almak yerine, evde mayalanmış 3 kaşık yoğurdun içerisine 2 adet badem ve 1 adet şeftaliyi dilimleyerek bu neşeli yoğurdu hazırlayabilirsiniz. Şeftali yerine, 1 avuç çilek de kullanabilirsiniz.)

SALI:
 5 renkli mini sandviç (Peynirli, kuru domates, marul ve cevizli mini sandviç.)
1 adet taze kayısı

ÇARŞAMBA:
Yulaflı elmalı ev kurabiyesi
Kutu süt

PERŞEMBE:

Sebzeli mini börek, cherry domatesler
Kutu ayran

CUMA:

2 adet yavrulu kayısı
(2 adet kuru kayısı içinde 1/2 ceviz)
Kutu süt

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.