Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SÜNNET İÇİN EN UYGUN ZAMAN: 2 YAŞ ÖNCESİ VEYA 6 YAŞ SONRASI

Yazın gelmesiyle aileler, sünnet hazırlıklarına başladı. Dinimizce vacip olan ve erkekliğe atılan adım olarak düğünlerle kutlanan sünnet konusunda, Üroloji Uzmanı Op. Dr. Olcay Çiçekler uyarıyor...


Dinimizce vacip olmasının yanı sıra hem koruyucu hem de tedavi edici yönüyle sağlıkla yakından ilişkili olan sünnet cerrahi bir operasyon. Sünnet uzman doktorlar tarafından hastane ortamında yapılmalıdır. Eğer çocuğunuzda hipospadias denilen idrar çıkış deliğinin penisin alt kısmına açılması ya da epispadias denilen deliğin üst tarafa açılması durumu varsa, ya da doğuştan başka bir bozukluk varsa, ileri yaşlarda yapılması gereken düzeltme ameliyatında sünnet derisi kullanılabileceği için sünnet operasyonu bekletilebilir.Bu durumların gözlenmediği durumlarda sünnetin doğum sonrası yapılması tavsiye ediliyor.

SÜNNET SONRASI DİKKAT!
Çocuğunuz, cerrahi müdahale sonrasında idrarını yapamadıysa, ateşi 38 derece ve üstüne çıktıysa ve yarada artan kırmızılık, şişme ve ağrı ile birlikte dikiş hattından yeşil veya sarımsı akıntı görülüyorsa mutlaka doktorunuza başvurun.

ÖNCE SÜNNET SONRA DÜĞÜN!
Ailelerin yenidoğan döneminde sünnet yaptırmaktan kaçınmasının başlıca nedenleri arasında kültürümüzün önemli bir parçası olan sünnet düğünleri geliyor. Uzmanlar sünneti zamanında, düğünü ise ilerleyen yaşlarda yaptırarak çocukların hem sağlığını hem de kültürümüzü koruyacağımızı söylüyor.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.