Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUKLARA KAZANDIRILMASI GEREKEN YEDİ ALIŞKANLIK

Büyümeleri sırasında çocuklarımıza kazandırılması gereken alışkanlıkların konu edildiği, Sean Covey'in "The 7 Habits of Highly Effective Teens" kitabının sadece ABD'de satışı 2 milyon adetin üzerine ulaştı.


Ergenlik dönemindeki çocuklarımıza kazandırmamız gereken 7 alışkanlık kitapta şöyle sıralanıyor:

1. Yaşamın sorumluluğunu alma alışkanlığı kazanmak. Problemler karşısında, anne babasını, öğretmenini, komşusunu, yakın arkadaşlarını ve hatta hükümeti suçlamamayı öğrenmek. Neyin doğru olduğuna, kendince karar verebilmek ve karar verdiğini yapmak.

2. Hayatının son hedefini ve alt hedefleri belirleme alışkanlığı kazanmak. Anı yaşayıp, eğlenmek ve zaman kaybetmek yerine hedeflere ulaşmak için ısrarla çalışmak.

3. Program yapma ve mevcut programı sık sık gözden geçirme alışkanlığı edinmek. İşleri önemlilik ve aciliyet durumuna göre sıraya koymak ve bu sıraya göre yapmak.

4. Kazanırken kazandırma alışkanlığı elde etmek. O kazanırsa ben kaybederim düşüncesinden uzaklaşmak. Oyuna dahil olmanın, yenmekten daha önemli olduğunun bilincine varmak.

5. Anlaşılmak istiyorsan, önce anlamak gerektiği alışkanlığını edinmek. Yani, samimi biçimde dinlemeyi bilmek. Önce, başkalarının görüşlerini duyup, sonra kendi görüşünü beyan etmeği öğrenmek.

6. Bir arada çalışma alışkanlığı elde etmek. Başkalarıyla iş birliği yapmamak, takım çalışmasına dahil olmamak, küçük bir adada yalnız kalmak gibidir.

7. Sık sık kendini yenileme alışkanlığı elde edinmek. Ancak, gelişmelerden ve olaylardan ders almayı bilenler kendilerini yenileyebilirler.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.