Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUNUZ BİLGİSAYAR OYUNU OYNUYORSA DİKKAT!

Bilimadamları düzenli olarak bilgisayar oyunu oynayanların beyin yapılarında oyun oynamayanlara göre ciddi değişiklikler olduğunu ortaya koydu.


Uzmanlar, bilgisayar oyunları oynamanın beynin yapısında herhangi bir değişikliğe yol açıp açmadığını araştırdı. Araştırmaya 154 kişi katıldı.

Hepsi 14 yaşında olan katılımcılara haftada kaç saatlerini bilgisayar oyunu oynayarak geçirdikleri soruldu. Soruya en az 9 saat cevabını verenler “düzenli oyun oynayanlar” olarak sınıflandı.
Bundan sonra yapılan beyin taramaları sonucunda, düzenli olarak bilgisayar oyunu oynayanların beyninde ödül merkezi olarak bilinen “ventral striatum” bölgesinin daha geniş olduğu belirlendi.

Beynin güdüsel sisteminin ana merkezlerinden biri olan bu bölge, kişi olumlu çevresel etkenlere maruz kaldığında ya da para kazanmak, lezzetli bir yemek yemek ve cinsel ilişkide bulunmak gibi haz verici eylemler sırasında aktif hale geçiyor.

Beynin bu merkezi, uyuşturucu bağımlılığını ve gelişmiş muhakemeyi da kapsıyor.

Bilimadamları, şimdi de oyun oynamanın mı beyinde değişikliğe yol açtığını, yoksa beyni farklılık gösteren kişilerin mi oyun oynamaya daha meyilli olduğunu belirlemeye çalışıyor.

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.