Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNELER BEBEKLERİNİ UZUN SÜRE EMZİRMEK İSTİYOR

Türkiye’de bin anne üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, hamile ve emziren kadınlar bebeklerini uygun koşullarda, uzun süre emzirmek istiyor.


Bir bebek ürünleri markası Türkiye’de 700’ü çocukları 1 yaş ve altı olan anneler ile hamileliğinin 27. haftasını dolduran 300 anne adayı üzerinde emzirme eğilimi ile ilgili bir araştırma yaptı.

8 farklı şehirde yapılan araştırmaya göre, Türkiye’deki hamile ve annelerin yüzde 85’i bebeğinin gelişiminde anne sütünün yerine hiçbir şey koyamadıklarını ve uzun süre bebeklerini emzirmek istediklerini söyledi. Bebekleri 1 yaşın altında olan 700 annenin yüzde 57’si 18 ayın üzerinde bebeklerini emzirmeyi planlıyor.

Annelerin emzirmenin önemi konusunda daha çok bilinçlendiğini gösteren araştırma verileri, emzirme sürecinde annelerin yaşadıkları bazı problemlerden dolayı bebeklerini istedikleri süre ve koşularda emziremediklerini gösteriyor.

Bebekleri 1 yaşın altında olan 700 annenin yüzde 9’u emzirirken çok zorluk yaşadığını, yüzde 22’si de biraz zorluk yaşadığını, yüzde 26’sı ise az da olsa zorluk yaşadığını belirtti.
Araştırmaya göre, yaşanılan en büyük sorunun göğüs ucu çatlağı ve göğüs ucu ağrısı olduğu ortaya çıktı. Emzirme döneminde yaşanan diğer sorunlar ise, sütün gelmemesi, bebeğin göğüs ucunu doğru kavrayamaması, bebeğin sütü kabul etmemesi, göğüslerin aşırı dolması olarak belirtildi.


 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.