Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HEMATOLOJİK KANSERLER HASTA VE YAKINLARINA ANLATILACAK

Türk Hematoloji Derneği, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında geliştirdiği “HALKHEP-Hasta Ve Hasta Yakınlarına Yönelik Hematolojik Kanserler Bilgilendirme Toplantısı” ilk olarak Erzurum, Ankara ve İstanbul’da düzenlenecek.


Türk Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Muhit Özcan, tüm hasta ve hasta yakınlarının katılabileceği, katılımların ücretsiz olacağı HALKHEP toplantılarının 14 Nisan’da Erzurum’da, 15 Nisan’da Ankara’da ve 16 Nisan’da İstanbul’da yapılacağını belirtti. Prof. Özcan; “Hematolojik kanserleri halkın anlayabileceği düzeyde ve her yönüyle ele alarak özellikle hasta ve hasta yakınlarının doğru bilgi almalarını hedeflediğimiz toplantılarda Hematolog, enfeksiyon hastalıkları uzmanı, psikiyatrist, diyetisyen gibi farklı alanlardan uzmanlar söz alacaklar. Halk da oturumlar sonunda soru-cevap bölümleriyle katkıda bulunacak” diyerek bilgi verdi.

Toplantılarda bu hastalıklar her yönüyle ele alınacak. Hematolojik Kanserlerde Teşhis ve Tedavi Yöntemleri,  Psikolojik Sorunlar ve Destek Yolları, Kan Kanserli Hastalarda Beslenme, Hematolojik Kanserlerde Enfeksiyondan Korunma Yolları gibi konu başlıklar her yönüyle halka ve hastalara anlatılacak.

Hematolojik kanserlerde tam şifa olasılığının giderek arttığını ifade eden Özcan, bilgi ve farkındalık düzeyinin artması ile bu başarının daha da artacağını; hastaların hastalıkları hakkında daha çok soru sormasını önemsediklerini vurguladı.

Katılımların ücretsiz olacağı etkinlikler için thdofis@thd.org.tr ‘e posta adresinden ön kayıt yaptırılabiliyor.

Toplantıların gerçekleştirileceği yer ve tarih detayları:
Erzurum, 14 Nisan 2011 Perşembe, saat: 13.30 – 17.00
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Hastanesi Konferans Salonu

Ankara, 15 Nisan 2011 Cuma, saat: 09.30 – 13.30
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlık Binası, Morfoloji Yerleşkesi
Abdülkadir Noyan Konferans Salonu, Sıhhiye - Ankara

İstanbul, 16 Nisan 2011 Cumartesi, saat: 13.30 – 17.30
Askeri Müze, Harbiye

Tel: (0312) 490 98 97
E-posta: thdofis@thd.org.tr
www.thd.org.tr

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.