Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELİKTE FAZLA ŞEKERLİ YEMEYİN!

Hamilelik döneminde fazla şeker yenildiğinde, genetik yapı bundan etkileniyor. Bu da diyabete zemin hazırlıyor.


Avrupa Prevantif, Regeneratif ve Anti-Aging Tıp Derneği’nin kurucusu Dr. Michael Klentze, annenin tükettiği şekerin bebeği çabuk yaşlandırdığına dikkat çekti.

 

Annenin yaşam tarzının çok önemli olduğunun ve bebeğin gelecek hayatını belirlediğinin altını çizen Dr. Michael Klentze şunları söyledi:
“Hamilelik döneminde fazla şeker yenildiğinde, genetik yapı bile bundan etkilenir. Bu da diyabete zemin hazırlar. Diyabetin de erken yaşlanmaya neden olduğunu biliyoruz. Bu insülin rezistansı gelişmesiyle diyabet olgusunun ortaya çıktığı vakalarda genç yaşta obezite ile başlar. İleri yaşlarda Tip 2 diyabet, hem damarların hem beynin yaşlanmasına neden olur. Diyabet vücudun erken yaşlanmasına sebep olur. Kolajen bağlarının zayıflamasına da sebep olduğu için cilt çok daha erken yaşta yaşlanır.

Çocukluktan başlayan diyabet, obezitiye sebep olur ve bu başladıktan sonra ileri yaşlara kadar yaşama ihtimalleri azalır. Hızlı yaşlanırlar ve genç yaşta ölürler. Bu tarz hastaların genetik yapıları diyabetli olmaya açıktır. 30 yıl önce Avrupa ve Asya’da şeker alımı azdı, bulunamıyordu. Ama psikolojik olarak anneye, “Bebeğin gelişmesi ve büyümesi için şeker yemesi gerekli” gibi bir fikir verilmişti. O dönemde doğan çocukların çoğu diyabetle erken yaşta tanıştı.

Bugünlerde jinekologların ana görevi annenin diyetini ayarlamak. Annenin hamilelikten önce yediklerinin önemi yok. Ama hamilelik başladıktan itibaren yedikleri bebeğin sağlığı için çok önemli. Çevredeki toksik kirlilik ve yanlış beslenme anne karnındaki bebeğin kanser olmaya yönelik genlerini bile belirliyor.”

 

Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.