Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ANNENİN RUH SAĞLIĞI ÇOCUĞU YAKINDAN ETKİLİYOR!

Yapılan bir araştırmaya göre; annelik özellikleri ile çocuğun fiziksel sağlığı arasında bağlantı var.


Araştırmacılar kişilik özellikleriyle doğurganlık arasında bir ilişki buldu. Aynı araştırmaya göre depresyona, endişeye ve mutsuzluğa eğilimli olarak karakterize edilen anneler, ister istemez çocuklarının sağlığını da etkiliyor. Annelerin negatif özellikleri çocuklarının da daha zayıf ve güçsüz olmalarına neden oluyor.

Öte yandan, nevrotik özelliklere sahip kadınlar ve dışa dönük erkekler, akranlarına oranla daha fazla çocuk sahibi oluyorlar.
 
Senegal’deki 4 köyden 65 ailede bir ay boyunca yapılan araştırmaya göre, kalıtımsal nevrotizmin evrim sırasında yok olmamasının sebebi de bu kadınların daha doğurgan olması.

Daha önce Avrupa ülkelerinde yapılan nevrotizm-doğurganlık ilişkisi araştırmalarında, nevrotiklerin daha az çocuk sahibi olduğu belirlenmişti. Bu farklılığın sebebinin, doğum kontrol alışkanlıklarında saklı olduğu düşünülüyor. Hemcinslerine oranla daha kısa süreli ve daha çok sayıda ilişki yaşayan nevrotik kadınların cinselliği daha fazla yaşamasının doğum kontrolünün yaygın olduğu ülkelerde onların daha az çocuğa sahibi olmasına neden olurken; doğum kontrolünün yaygın olmadığı ülkelerde de daha çok çocuk sahibi olmalarına neden olduğu düşünülüyor.


 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.