Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ÇOCUĞUNUZU SİGARA DUMANINA MARUZ BIRAKMAYIN!

Yapılan çalışmalar çocuk yaşta sigara dumanına maruz kalan çocukların erişkinlikte akciğer kanseri olma risklerinin arttığını ortaya koyuyor. Çocukları sigara dumanına maruz bırakmanın bir çocuk istismarı olduğu da önemle vurgulanıyor.


Mayo Klinik ve Amerikan Ukusal Kanser Enstitüsü’nün yaptığı ortak çalışmaya göre; sigara dumanına maruz kalan çocuklar ileri yaşlarda akciğer kanserine yakalanma riski taşıyor. Türk Toroks Derneği Çocuk Göğüs Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Bülent Karadağ konuyla ilgili şunları söyledi:
“Çocuklarda gördüğümüz solunum hastalıklarının tamamı ya sigara dumanı solumak ile oluşuyor ya da sigara dumanı bu hastalıkları kötüleştiriyor. Çocuklarda sigara dumanının solunmasının hemen ardından görülen astım nöbeti, kulak enfeksiyonları, bronşiyolit gibi tablolar dışında yeni veriler, bize uzun dönemde akciğer kanseri gibi bir riskin de olduğunu göstermiştir. Çocukları, sigara dumanına maruz bırakan erişkinler, çocuk istismarı yapmaktadırlar. Dumansız hava sahası bu soruna en iyi çözümdür.”


 

 

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.