Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

HAMİLELİKTE İÇİLEN SİGARA ÇOCUĞU PSİKOZA SOKUYOR!

Yapılan bir araştırmaya göre, gebelikleri sırasında sigara içen kadınların çocukları, ergenlik döneminde psikoza girme riski taşıyor.


Britanya’daki 4 üniversiteden araştırmacılar, 12 yaşındaki 6356 çocuk üzerinde yaptıkları araştırmada, çocukları halüsinasyon ve kuruntu gibi psikotik semptomlar açısından değerlendirdi. Bu çocukların yüzde 11’inin kesin veya şüpheli psikoz semptomlarından muzdarip oldukları, psikozluların yüzde 19’unun annelerinin hamilelikleri sırasında sigara içtiği belirlendi.

Araştırmayı yöneten Psikiyatrist Stanley Zammit, anneler ne kadar çok sigara içerlerse çocuklarının psikotik semptom göstermesi riskinin o kadar fazla olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:
“Tahminimizce, bu gruptaki çocukların yüzde 20 kadarı, anneleri sigara içmeseydi psikotik semptom göstermeyecekti. Annenin sigara içmesiyle çocuğun psikoza girmesi arasındaki bağlantının nedeni açık değil, ancak bu durum, anne karnında tütüne maruz kalmanın bebeğin dikkat, idrak ve tepki yetenekleri üzerinde etkisinden kaynaklanıyor olabilir.”

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.