Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

SU VE TUZ KAYBI ERKEN DOĞUM NEDENİ!

Aşırı sıcaklar, su ve tuz kaybına neden olduğu için gebelerde erken doğum ağrılarını tetikleyebiliyor. Yaz mevsiminde kışa göre daha fazla sıkıntı yaşayabilen hamileler uzmanlarca uyarılıyor: Daha fazla su tüketin!


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Cihat Ünlü,  hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak hamilelerin kış aylarına nazaran daha fazla sıkıntı yaşayabildiklerini söyledi ve hamileleri uyardı:
“Gebelerde aşırı sıcaklarda sıvı ve tuz kaybı görülebilir. Bu, hem tansiyonun düşmesine neden oluyor hem de halsizlik ve yorgunluğa yol açıyor, bacaklara kramp girmesine neden oluyor. Hatta, bazen aşırı susuzluk nedeniyle erken doğum ağrıları uyarılabiliyor.

Gün içerisinde özellikle güneşin dik geldiği saatlerde gebeler güneşte kalmamalı ve sürekli yanlarında su bulundurmalılar.

Yaz aylarında hamilelerde besin zehirlenmeleri de artış gösterir. Buna bağlı ishaller de aşırı su kaybına yol açabiliyor. Normal bir kişi, bir iki günde kendini toplayabilir, fakat hamile bir kadında ortaya çıkan ciddi bir ishal ve kusma durumunda çok kolay erken doğum yapılabilir ya da gebeliğe bağlı diğer komplikasyonlar oluşabilir.”

YÜZMEK İYİ GELİYOR
Hamilelerin özellikle yüzme gibi vücudun tüm kaslarının çalıştığı bir spor dalıyla uğraşmalarının çok faydalı olduğunu söyleyen Ünlü, yüzmenin doğumu da kolaylaştırdığını açıkladı.Ünlü hamilelikte yapılacak sporlarla ilgili de şunları söyledi:

“Sporun mutlaka hekimin bilgisi dahilinde yapılması gerek. Hamilelik döneminde yürüyüş, yüzme gibi bir spor dalı ile uğraşmanın kilo alımının kontrol altında tutulmasına yardımcı oluyor.”

Gebelerin özellikle halka açık havuzlardan yararlanırken, mekanın temizliğinden emin olması gerektiğini ifade eden Ünlü, hijyen kurallarına uygun olmayan havuzlardan enfeksiyon kapılabileceğini de söyledi.

Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.