Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI TANINMASININ 84. YILDÖNÜMÜ

Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü Basın Bildirisi ile kadınlara yerel seçimlerde seçme ve aday olma hakkının verilişinin 84. yılında kadınlarımıza sosyal, ekonomik ve siyasal platformlarda daha fazla söz hakkı tanınmasını istiyor...


“Türkiye'de yerel seçimlerde kadınlara seçme ve seçilme hakkı, Dünya’nın pek çok ülkesinden önce 3 Nisan1930'da tanındı. Ancak aradan geçen 84 yıla rağmen ülkemizde henüz kadınlarımız istenilen düzeyde politik yaşama katılamamakta ve yönetici seçilememektedir. Türkiye nüfusunun yüzde 50'sini oluşturan kadınların son yapılan seçimlerde aldıkları sonuçlar yeterli olmasa da önceki yıllara oranla artmıştır.

Ülkemizde kadınların temel insan haklarının pek çoğunun hukuksal açıdan güvence altına alınmasına rağmen, karşı karşıya oldukları ayırımcılık, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin anlayış ve yapıyı ortadan kaldırmak için yetersizdir. Ankara Üniversitesi Kadın Platformu olarak, kadınlarımızın karşı karşıya olduğu bu temel sorunların, çok yönlü politikalar üretilerek, yaşama geçirilmesiyle ortadan kaldırılabileceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Sadece devlet düzeyinde değil, toplumsal yaşamın her alanında, medya, sivil toplum, eğitim, kültür ve ekonomi alanında faaliyet gösteren tüm toplumsal aktörlerin, kadın üzerindeki baskı ve şiddeti yeniden üreten, bütün önyargı, yapı ve mekanizmalarla mücadele etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tüm yöneticilerden ve özellikle seçilen Kadın Belediye Başkanlarımı’zdan da kadınların toplumda daha çok söz sahibi olmasında bizlere destek olmalarını bekliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur…”

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.