Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EĞİTİMLİ BİR KIZ ÇOCUĞU DÜNYAYI DEĞİŞTİRİR!

Birleşmiş Milletler, 2011 yılında Türkiye, Peru ve Kanada’nın girişimiyle 11 Ekim tarihini "Dünya Kız Çocukları Günü" olarak ilan etti. Bu anlamlı günde bir o kadar anlamlı bir proje ile dünya çapında kız çocuklarının eğitimine dikkat çekildi.


Hem bireylerin, hem de toplumların daha iyi bir geleceğe kavuşması için eğitim büyük önem taşırken bugün hala eğitim alamayan kız çocuklarının sayısı oldukça fazla. Dünya çapında bugün okula kaydı yapılmamış 77,6 milyon kız çocuğu bulunuyor.

Oysa araştırmalar gösteriyor ki, bir kız çocuğu eğitildiğinde, sadece 1 tek nesilde yoksulluk döngüleri kırılabiliyor. Örneğin, yüzde 10 daha fazla kız çocuk okula gittiğinde, bir ülkenin gayrisafi yurt içi hasılası ortalama yüzde 3 oranında artış gösteriyor. Ayrıca eğitimli annelerden doğan çocukların 5 yaşından daha uzun yaşama ihtimalinin, diğerlerine oranla iki kat daha fazla olduğu belirtiliyor.

Intel, bu konuda bir şeyler yapılması gerektiğine dikkat çekerek kızların gelişimi için dünya çapında kişi ve kurumların teşvik etmek amacıyla kurulan 10x10act.org adlı uluslararası girişimi başlattı. Dünyanın ilk “Dünya Kız Çocukları Günü”nde kız çocuklarının eğitiminin önemine dikkat çekmek için bir infografik yayınladı. Ekteki infografik kız çocuklarının eğitimi konusunda mevcut durumla ilgili bilgi vermeyi ve bir kızı eğitmenin toplumu nasıl katlanarak etkilediğini ve ne kadar büyük sonuçlar doğurduğunu da ortaya koymayı hedefliyor.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.