Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

EŞİNİZİ BAŞKALARI İLE KIYASLAMAYIN!

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Adana Şube Başkanı Uzman Dr. Taner Canatar, sağlıklı bir ilişkide olmaması gereken en önemli şeylerin eşlerin birbirlerini eski sevgilileri ya da başkaları ile kıyaslamaları olduğunu açıkladı.


Dr. Canatar, güvenin bir ilişkinin temelini oluşturduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Eğer ilişkinizde güven yoksa kıskançlıklar, kısıtlamalar, karşılıklı şüpheler peşinizi bırakmaz ve her an "acaba yanlış anlaşılacak mı?" düşüncesi ve kişinin kendisini devamlı savunmaya alması sizi ve sevginizi yer bitirir. Kıskançlık eyleminin en büyük nedeni; çiftlerin birbirini tam anlamıyla tanıyamamasından kaynaklanan güvensizlik sorunudur. Çiftlerin birbirlerini tanıyamamasının nedeni ise iletişim eksikliğidir ki, bu da aslında en büyük sorundur. Eğer bir ilişkide, çiftler birbiriyle samimi bir şekilde konuşamıyorsa büyük bir problem var demektir

SUSMAK TEHLİKELİ OLABİLİR!
Susmak eylemini iyi bir cevap olarak görüyor olabilirsiniz. Bazen susmak gerçekten işe yarayabiliyor, fakat bu süreklilik kazanırsa, ilişkilerde kalıcı ve yıpratıcı etkiler bırakabilir. Sağlıklı bir ilişki kurabilmek, anlaşamadığınız noktalar üzerinde oturup konuşmak ve sonuca varabilmek için sağlıklı iletişim kurabilmek çok önemlidir.

Partnerinizi ne kadar severseniz sevin iş cinselliğe geldiğinde isteksizleşiyor ya da orgazm olamıyorsanız, sorun sadece partnerinizde olmayabilir. Bunu öğrenebilmek için yorganın altında ne olup ne bittiğine bakmak lazım. Bu problemi partnerinizle birlikte çözemiyorsanız, sorunun siz, partneriniz ya da dış çevreden mi kaynaklandığını cinsel terapi tekniklerine hakim bir evlilik terapisti yardımıyla açıklığa kavuşturabilirsiniz.”

BİRBİRİNİZE KARŞI SAYGINIZI MI KAYBETTİNİZ?
Düzgün bir ilişkide olmaması gereken belki de en önemli şeyin çiftlerin birbirlerini eski sevgilileriyle ya da çevresindeki kişilerle kıyaslaması olduğuna dikkat çeken Uz. Dr. Taner Canatar, "Her hangi bir konuda eşinizden hiç beklemediğiniz bir tepki almış ve bu konuda onu bir türlü affedemiyor olabilirsiniz. Sürekli bunları size nasıl yaptığı konusunda içiniz içinizi yiyor olabilir. Bazı durumlarda affetmeyi bilmek, öğrenmek ve uygulayabilmek gerekir. Elbette, affedilemeyecek durumlarda vardır” dedi.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.