Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADINLARIN KÜRTAJ DAYANIŞMASI

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kürtaj karşıtı açıklamaları sonrası tartışılmaya başlanan kürtaj yasası için kadın örgütleri imza kampanyası başlattı.


www.kurtajyasaklanamaz.com adlı internet sitesinden başlatılan kampanyada aralarında Uçan Süpürge, Van Kadın Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Mor Çatı, KA-DER'in de bulunduğu kadın örgütleri kürtaj karşıtı yasa için başlatılan sürecin durdurulması için bir araya geldi.   Dün akşam saatleri itibariyle 12 bini aşkın imzanın yer aldığı sitenin bir de "Kürtaj Yasağına Dur De" sloganıyla hazırlanmış İngilizce sayfası bulunuyor.

BİANET DE  "KÜRTAJ HAKKI" KAMPANYASI BAŞLATTI
Bianet.org haber sitesi de, kısa süre içinde Meclis'e gidecek Kürtaj Yasası'na karşı bir kampanya başlattı. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan tüm bireylerin tepkilerini açıkça dile getirmeye, fotoğraflarıyla "Benim Bedenim, Benim Kararım" demeye çağırıyor. Kampanya, kürtaj yasağına karşı çıkan herkesin katılımına açık. Kadınların kendi bedenleri ve hayatları üzerindeki söz haklarının ellerinden alınmasını engellenmek için başlatılan kampanyaya herkes, aşağıdaki cümlelerden birini veya istenilen başka bir cümleyi tercih edilen dilde ifade edeceği bir fotoğrafını göndererek katılabiliyor:

Kadınlar için: "Benim Bedenim, Benim Kararım", "Bu Benim Meselem"

Erkekler için: "Kadının Bedeni, Kadının Kararı", "Karımın Bedeni, Karımın Kararı", "Kızımın Bedeni, Kızımın Kararı", "Sevgilimin Bedeni, Sevgilimin Kararı", "Bu Kadınların Meselesi", "Kardeşimin Kararı", "Annemin Kararı"

Kampanyaya katılmak için iletişim bilgileri www.bianet.org sitesinde yer alıyor.

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.