Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

Kimse seslerini duymuyor...
ÇOCUK YAŞTA ANNE OLUYORLAR!

Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olan çocuk gelinlerin önlenemez sonucu: Çocuk anneler! Sadece Diyarbakır’da 415 çocuk anne doğum yaptı.


Diyarbakır'da sadece bir hastanede 10 ayda yaşları 11-17 arası değişen 415 kız çocuğunun doğum yaptığı haberi gündemi sarstı.

Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde berdel, cinsel istismar ve akraba evliliği nedeniyle küçük yaşta evlendirilen kızlar, daha kendileri çocukken kucaklarında bir çocuk buluveriyorlar.

8 yıllık zorunlu eğitim olmasına rağmen okuldan alınıp evlendirilen ve küçük yaşta anne olan çocuklarla ilgili gerekli denetim ve işlemin yapılmaması da dikkat çekiyor.

Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin istatistiklerine göre, yapılan tüm uyarılara rağmen doğum yaşı 11’e düştü. Yılın ilk 10 ayında yaşları 11-17 arası değişen 415 kız çocuğu doğum yaptı. Çocuk annelerden sonuncusu ise aynı hastanede doğum yapan 14 yaşındaki S.T. oldu.

Çınar İlçesi Karaçevre Köyü’nde yaşayan 10 kardeşin 6’ncısı olan S.T.’yi ailesi okula göndermedi.
Ev ve tarla işlerini yapan S.T., geçtiğimiz yıl 17 yaşındaki K.Y. tarafından kaçırıldı. Ailelerin devreye
girmesiyle başlık parası verildi ve iki aile barıştı. Beraberliğinin ilk günlerinde hamile kalan S.T., önceki akşam 36 haftalık kız çocuğunu erken doğumla dünyaya getirdi.

S.T. şimdi, 2 kilo 675 kilogram doğurduğu kızına annelik yapamamaktan korkuyor. Doğum sırasında annesini yanına isteyerek ağladığını anlatan ve şoku doktorların yardımıyla atlatan S.T., “Korku ve heyecandan dolayı halen annelik duygusunu hissedemedim. Kucağımdaki çocuğu doğurduğuma halen inanamıyorum. Oyuncak bebek gibi duruyor” diyor.

Çocuk Vakfı’nın verdiği bilgiye göre 12-14 yaş arası “evli” kız çocukların sayısı 10 bin 484!


 

 


 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.