Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

DEMOKRASİDE KADIN İZLERİ PROJESİ

Uçan Süpürge’nin “Demokraside Kadın İzleri” projesi farklı illerdeki yerel kadın örgütlerini biraraya getiriyor. Amaç kadınların taleplerini parlamentoya taşımak.


Hollanda Büyükelçiliği’nin Matra Projeleri kapsamında gerçekleştirilen ve Yasama Derneği (YASADER) ile TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) işbirliğinde yürütülen Demokraside Kadın İzleri Projesi geçtiğimiz sene 17 ilden kadınların katılımıyla gerçekleştirildi. Bu sene Edirne, Bursa, Van ve Samsun’da kadınları bir araya getiriyor.

Projenin yürütücüsü Uçan Süpürge ise şöyle bir açıklama yapıyor: “Sivil toplum örgütlerinin katılımcı demokrasinin vazgeçilmez tarafı olduğu bu projeyle bir kez daha vurgulanırken, kadının insan haklarının yerleştirilmesi adına kadın örgütleri bir adım daha atarak doğrudan parlamentoya ulaşmış oldu. Yuvarlak masa toplantılarıyla iki günlük çalışmalardan oluşan atölye çalışmaları, siyasi mekanizmalarla kadınlar arasındaki köprüyü daha işler hale getirdi.”

Bu seneki atölye konuları "TBMM / STK'ların TBMM ile ilişkileri: Olanaklar, Yollar ve Fırsatlar", "Türkiye'de Kadın Hareketi, Türkiye'de Kadın Hakları ve Yasal Düzenlemeler", "Yerel/Bölgesel Öncelikleri ve İhtiyaçları" ve "TBMM'ye yönelik Çalışma Yöntemleri".

KADINLAR KANUN TELİFİ VE SORULARINI SUNUYOR
Geçen sene projeye 130 kadın örgütü temsilcisi katıldı. Eğitim, şiddet, siyasi temsil, istihdam ve eşitlik-ayrımcılık çalışma grupları oluşturuldu.

Atölyeler sonrasında eğitim grubu KEFEK’e iki başvuru, bir kanun teklifi, 11 yazılı soru sundu. Şiddet grubu dört yazılı soru, iki kanun değişikliği, iki kanun teklifi sundu. Siyasi temsil grubu KEFEK'ten alt komisyon talep etti, iki kanun teklifi, iki meclis araştırması talebi, dokuz yazılı soru sundu. İstihdam grubu sekiz yazılı soru, iki meclis araştırması talebi, bir kanun teklifi sundu. Eşitlik-ayrımcılık grubu ise bir meclis araştırması talebi, iki kanun teklifi, dört yazılı soru ve KEFEK'ten alt komisyon talebinde bulundu.

Projeye katılmak isteyen kadın örgütlerinin başvuru formunu doldurup info@ucansupurge.org adresine göndermeleri gerekiyor.

ATÖLYE TARİHLERİ:
- 22-23 Ekim - Van (Bitlis, Siirt ve Hakkari’nin de katılımıyla)
Son Başvuru Tarihi: 14 Ekim 2011
- 19-20 Kasım - Bursa (Balıkesir, Sakarya’nın da katılımıyla)
Son Başvuru Tarihi: 4 Kasım 2011
- 26-27 Kasım  - Samsun  (Zonguldak, Kastamonu, Sinop'un da katılımıyla)
Son Başvuru Tarihi: 14 Kasım 2011

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.