Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

ŞİDDET UYGULAYAN ERKEĞE ELEKTRONİK KELEPÇE!

Son zamanlarda daha da artan aile içi şiddet ve kadın cinayetlerine yönelik alınacak önlemler arasında, şiddet gösteren erkeğe elektronik kelepçe takılması zorunluluğu dikkat çekti.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Erkek evden uzaklaştırılıyorsa, ve buna rağmen kadına ulaşmaya çalışıyorsa, elektronik kelepçe uygulaması devreye girecek” dedi.

Şahin, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner Boyner’in kadınlara yönelik şiddet konusunu değinmesi üzerine, “Şiddetle mücadelede mütevazi değilim” dedi.

 

Bu konuda çalışmalar da yürüttüklerini anlatan Şahin, bu çalışmaların büyük bir kısmının tamamlandığı bilgisini verdi. Bakan Şahin, Ayşe Paşalı cinayetinin ardından sahada yaşanılan tecrübeyle birlikte, düzenlemeler yaptıklarını da sözlerine ekledi ve şunları söyledi:

“Kadını, canı koruyacak şekilde çalışmalar var. Wlektronik kelepçeyle takip sistemi devreye girecek. Meclis açılınca çıkacak olan ilk yasanın 4320 sayılı olacak ve adı ise Sivil Toplum Kuruluşları tarafından belirlenecek. Erkek evden uzaklaştırılıyorsa ve buna rağemen kadına ulaşmaya çalışıyorsa elektronik kelepçe uygulaması devreye girecek.”

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.