Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADIN ÇALIŞANA RAĞBET ARTIYOR

Bir internet iş ve işçi bulma portalının yaptığı incelemeye göre, 2010 yılında kadın çalışan arayan işyerlerinin oranı, 2009 yılına göre yüzde 68 oranında artış gösterdi.


Portal, veritabanına kayıtlı 16 bin 700 firmanın verdiği iş ilanlarını ve 9 milyon 200 bin adayın özgeçmişlerini inceleyerek kadınların iş hayatına katılımı ile ilgili bilgilere ulaştı. Verilere göre, 2010 yılında kadın çalışan arayan firmaların oranı, bir önceki yıla oranla yüzde 68’lik bir artış gösterdi.

KADINLAR SATIŞTA DAHA BAŞARILI
Firmaların verdikleri ilanlar incelendiğinde ise, kadın eleman ihtiyacının en fazla görüldüğü sektör ise mağazacılık ve perakendecilik sektörü olarak belirlendi. Bu sektörleri tekstil, hizmet ve gıda sektörleri takip ediyor. İş yerleri tarafından en çok kadın eleman aranan bölümler ise satış, sekreterlik, pazarlama ve halkla ilişkiler departmanları.

İŞ ARAYANLARIN YASRISI KADIN
Siteye kayıtlı ve aktif olarak iş arayan adayların yüzde 47’si kadın. Bu kesimin yüzde 43’ü şu anda çalışmıyor. Yüzde 17’lik bir kesim ise ilk iş deneyimini edinmek üzere iş arayışında. İş arayan kadınların yaş ortalamaları incelendiğinde ise yüzde 76’sının 23-32 yaş aralığında olduğu görülüyor. Öğrenim durumuna bakıldığında da yarısının (yüzde 50,4) üniversite mezunu olduğu görülüyor.

 

 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.