Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

CİNSEL ŞİDDETE KARŞI BİR İMZA

Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu, “Cinsel Şiddetle Mücadele Başkanlığı Kurulması”hakkında kanun teklifinin Meclis gündemine alınması için imza kampanyası başlattı. Mağdurların tedavi ve şikayet sürecinin tek elden yürütüleceği Tecavüz Kriz Merkezleri’nin kurulması için siz de imza verin.


Cinsel şiddet, kadına yönelik şiddetin yalnızca bir türü. Her zaman görünür olmasa da, hemen her kadın bir şekilde cinsel şiddete maruz kalıyor. Ancak mağdurları toplum ve aileleri tarafından dışlanacakları, cezalandırılacakları ya da önyargıyla karşılaşacakları korkusuyla şikayetçi olmaktan vazgeçiyor. Cinsel Şiddete Karşı Kadın Platformu, cinsel şiddet mağdurlarının başvurdukları sağlık kurumları ve resmi makamlarda, saldırının sebebi kendileriymişçesine önyargıyla karşılandığını aktarıyor. “Cinsel Şiddetle Mücadele Başkanlığı Kurulması Hakkında Kanun” tasarısını hazırlanmasının nedenlerini bu şekilde sıralayan platform, tasarıda cinsel şiddetle mücadele kriz merkezleri kurulmasını öngörüyor.

Platform, hazırladığı kanun teklifini 28 Ocak’ta Meclis Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’na sunmuştu.

Cinsel şiddete uğrayan kadınların her türlü tedavi ve şikayet sürecinin, bu konuda eğitimli sağlık, psikoloji ve hukuk çalışanları aracılığı ile tek bir merkezden yürütülmesi amaçlananan bu merkezlerin ihtiyaç duyulduğu diğer nokta ise, travma yaşayan mağdurun oradan oraya sürüklenmesinin ve kendisine önyargıyla yaklaşacak kimselerle muhatap olmasının engellenmesi.

Platform üyeleri, hazırladıkları kanun teklifi ile ilgili olarak daha önce Devlet Bakanı Egemen Bağış, Kadından sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, TBMM Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Güldal Akşit ile öngörüşmeler yapmıştı.

Kanun tasarısının metnini görmek ve kampanyaya destek olmak için tıklayın.

 


 

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.