Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Türkiye'nin en iyi ebeveyn sitesi
Yazı Boyutu:

KADINLARA OKUMA ÇAĞRISI

Hala 5 kadından 1’i okuma yazma bilmiyor. Peki, ya okuma yazma bilen kadınlarımız ne kadar kitap okuyor? Bu durumun farkında olan Amargi Feminist Kitabevi'nin Donna Kişot Okuma Kulübü kadınları okuma atölyesine çağırıyor. Son başvuru tarihi 7 Eylül.


Türkiye’de okur yazar olmayanların yüzde 75,5’ini kadınlar oluşturuyor, hala 5 kadından biri okuma yazma bilmiyor. Okullaşma oranı yüzde 100’e ulaşmayan kız çocukları, okullarını da erkeklere göre daha yüksek oranda terk ediyor. Ama okuma yazma bilen kadınların kaçı kitap okuyor? Henüz bir çalışma ile sonuçlar açıklanmadı. Ancak görülen o ki, kitap okuma oranı çok düşük olan ülkemizde kadınların kitap okuma oranları da bir o kadar düşük:
 
Amargi’nin Edebiyat Atölyesi'nin ikincisi 5 Ekim’de başlıyor. Donna Kişot Okuma Kulübü atölyesinin çağrısı tüm kadınlara. Aslı Güneş'in sorumluluğunda, İlkay Ertem’in koordinatörlüğünde yürütülecek atölye sonunda yazılacak yazılar kitaplaşacak. 7 Eylül’de atölye için başvurular son bulurken çalışma 5 Ekim 2009’da başlıyor.

AMARGİ KADINLARINDAN DAVET VAR:
“Geçen 1 yıl boyunca Küçük Hanımefendi'nin sergüzeştini takip ettik. Hanımefendi nihayet evine döndü, ama Virginia Woolf'tan aldığı esinle olsa gerek, dönüşmüş olarak. Şimdi kitaplardan zırhları, kelimelerden mızrakları ile yeldeğirmenlerine karşı savaşan bir Donna Kişot o. Artık macera daha da hızlanacak. Uzun bir tarihin hikayesini anlatacak bize. Kadınların ‘Edeb'i Tarihi’nin hikâyesini. ‘Soluğum yeter’ diyenler, yine yakın gözlüklerini alıp sabır, merak ve ısrarla donanıp (disiplin de şart tabii) Amargi'nin kapılarını çalsınlar. Mutlaka açılacaktır.”

ATÖLYE BAŞLIKLARI
Kadınların “Edeb”i Tarihi
Başlangıçta Aşk Vardı: Paul ve Virginie-B.S. Pierre, Uğultulu Tepeler-Emily Bronte, Northanger Manastırı-Jane Austen, Kara Kitap-Suat Derviş
“İlk Günah”ın Bedeli Olarak Eğitim: Emile-Jean Jacques Rousseau
Kutsal Aile: Aile Mutluluğu-Tolstoy, Yürümek-Sevgi Soysal, Bir Kadının Penceresinden- Oktay Rifat
Bakireler, Zevceler ve Anneler: Evde Kalmış Kız-Balzac, Genç Kızlar-Henry De Montherlant, Effi Briest-Theodor Fontane
Cadılar, Fahişeler, Suçlular: Moll Flanders- Daniel Defoe, Kızıl Damga-Nathaniel Hawthorne, Indiana-George Sand
Hakikat Kâşifleri: Bir Kadının Portresi-Henry James
Boyun Eğmeyenler: Adsız Sansız Bir Jude-Thomas Hardy, Yalnız Bir Avcıdır Yürek-Carson McCullers, Ölmeye Yatmak-Adalet Ağaoğlu
Aşk Aslında Başka Bir Yerdeydi: İnsancıklar-Dostoyevski, Küskün Kahvenin Türküsü-Carson McCullers.

Atölye hakkında bilgi edinmek için irtibat numarası:
0532 588 58 94

BU BAŞLIKTAKİ DİĞER KONULAR
Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.